Dodaj do ulubionych

Dodge Caliber 1.8 PB

25.09.12, 08:16
Witam,
mam takie pytanie do tych co mieli okazję pojeździć Dodgem Caliber.
To taki amerykański lacetti czy gorzej? A może lepiej?
Trochę poczytałem w necie o tym aucie i wychodzi na to, że to jakaś totalna porażka. Taka Dacia made in USA. Prawda?
Obserwuj wątek
    • soner3 Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 08:22
      Prawda ze Caliber to totalna porazka czego o Dacii bym juz nie napisal
      Szkoda sobie tym gniotem zawracac glowe
      • trypel Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 08:26
        ponieważ nie ukrywałem że auto mi sie bardzo podoba to może wiecej szczegółów - dlaczego taka porażka? (oczywiscie mówię o calibrze a nie dacii)
        • soner3 Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 08:58
          Zeby sie nie rozpisywac - ten samochod doslownie pod kazdym wzgledem jest beznadziejny - silniki, zawieszenie, wyciszenie, wykonanie, przestronnosc, prowadzenie
          No q..a wszystko beznadziejne , nie wiem jak oni to zrobili
          Pierwszy kilometr przejechany tym samochodem wyleczy kazdego kto ma choc odrobine doswiadczenia pozwalajacego na dokonanie porownania z konkurencja.

• trypel Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 09:05
            ok
            dzieki
            to bedzie sie trzeba przejechać. Bo sorry ale to ogolniki - jednemu pasuje takie zawieszenie a innemu inne. Przestronnosc jest OK - jechałem taxi. Nie zauważyłem żeby był za głośny.
            A gość co serwisował mi grand cziroka miał od nowosci calibra (2006) i sobie chwalił. Zresztą byłem na niego zapisany :)
            • loginmotopl Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 09:26
              no właśnie..też mi się to auto bardzo podoba wizualnie. I korci mnie aby je kupić. Tylko że podobno pali jak smok, buja jak na łajbie a trwałość zawieszenia to dramat (tu faktycznie porównanie do Dacii jest nietrafione bo to akurat Rumunii zrobili chyba powyżej oczekiwań). No ale nie jechałem i z żadnym właścicielem nie rozmawiałem.
              • soner3 Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 09:40

W internecie pewnie mozna znalezc sporo testow tego samochodu
                Ja mialem z nim kontakt jednodniowy (2.0 benzyna) i bardzo slabo w mojej ocenie wypada ten samochod. To co odrzuca juz na wstepie to wnetrze - tak beznadziejnie tandetnie to chyba nawet w Dacii nie ma . Wyciszenie bardzo slabe - silnika i ogolnie. Zawieszenie komfortowe wiec samochod kiwa sie na zakretach wyraznie .
                Naprawde ciezko mi napisac cos pozytywnego o tym samochodzie jesli chodzi o wrazenia z jazdy .
                • trypel Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 09:52
                  soner3 napisał:

>
                  > to wnetrze - tak b
                  > eznadziejnie tandetnie to chyba nawet w Dacii nie ma .

zerknij do grand cherokee w wersji laredo (tarpan był ładniejszy w środku) - ale i tak wspaniałe auto
    • mariusz-ef Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 16:58
      bardzo proszę nie pisać nic złego o dacii
      auto jest solidne i w rozsądnych pieniądzach
      nie ma wodotrysków, ale zaskakuje wygodą podróży i wytrzymałością

Tak!
    • derff Re: Dodge Caliber 1.8 PB 25.09.12, 17:51
      O gustach się nie dyskutuje ale mnie bardziej podoba się Tarpan niż to coś.
    • adrian_ktostam Dodge Caliber dla ubogich Europejczykow... 26.09.12, 10:30
      W USA kupowano przeważnie model 2,4 AWD jako bieda-wersję taniego tam jak barszcz Jeepa Compass. Na rynek europejski wysyłano jeszcze biedniejsze wersje z napędem na jedną oś, jakieś tam diesle, itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka