Gość: Grzegorz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.04, 20:30 Co wybrać SC czy MATIZ i dlaczego z góry dziekuję za opinie.Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: długopisem Re: SC czy MATIZ IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 20:55 Bierz matiza. Nie ma problemów z wyciekami oleju, lepsze hamulce i wiekszy Link Zgłoś
tralalumpek Re: SC czy MATIZ 04.07.04, 20:57 Gdzieś daleko, na zakurzonej wiejskiej drodze spotyka się osioł z Matizem i pyta zdziwiony: - A ty, co ty jesteś? - Ja jestem samochód, a ty? Na to osioł, trzęsąc się ze śmiechu: - A ja jestem koń! Link Zgłoś
lysy1962 Re: SC czy MATIZ 04.07.04, 21:05 Napisz co posadasz miły satyryku 126pl czy coś nowszego z XX wieku. Pozdrawiam. Link Zgłoś
tralalumpek Re: SC czy MATIZ 04.07.04, 21:16 lysy1962 napisał: > Napisz co posadasz miły satyryku 126pl czy coś nowszego z XX wieku. > Pozdrawiam. mógłbyś mi to proszę na polski przetłumaczyć? Link Zgłoś
Gość: lelek Re: SC czy MATIZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 07:39 Wyobraź sobie takie "satyryczne" wtrącenie w pubie. Natychmiast byś usłuszał "nie wpierdalaj się, jak nie masz o czym mówić" To tyle. Nie wpierdalaj się. Link Zgłoś
tralalumpek Re: SC czy MATIZ 05.07.04, 11:09 Gość portalu: lelek napisał(a): > Wyobraź sobie takie "satyryczne" wtrącenie w pubie. Natychmiast byś > usłuszał "nie wpierdalaj się, jak nie masz o czym mówić" To tyle. Nie > wpierdalaj się. czy zawsze musi sie jakies g*** do buta przykleic? Link Zgłoś
charlie_x Re: SC czy MATIZ 05.07.04, 11:30 Gość portalu: lelek napisał(a): > Wyobraź sobie takie "satyryczne" wtrącenie w pubie. Natychmiast byś > usłuszał "nie wpierdalaj się, jak nie masz o czym mówić" To tyle. Nie > wpierdalaj się. ______________________________________________________________________ ..sympatyczny ptaszku zważ,że ćwierkasz do kobiety. Link Zgłoś
tralalumpek Re: SC czy MATIZ 05.07.04, 12:20 charlie_x napisał: > Gość portalu: lelek napisał(a): > > > Wyobraź sobie takie "satyryczne" wtrącenie w pubie. Natychmiast byś > > usłuszał "nie wpierdalaj się, jak nie masz o czym mówić" To tyle. Nie > > wpierdalaj się. > ______________________________________________________________________ > > > >..sympatyczny ptaszku zważ,że ćwierkasz do kobiety. > ...a terz mnie wstyd charlie_x ..... Link Zgłoś
tralalumpek ups 05.07.04, 12:21 tralalumpek napisała: > > ...a terz mnie wstyd charlie_x ..... > > mialo byc a TERAZ mnie wstyd (a nie tez) Link Zgłoś
charlie_x Re: ups 05.07.04, 12:25 tralalumpek napisała: > tralalumpek napisała: > > > > ...a terz mnie wstyd charlie_x ..... > > > > > mialo byc a TERAZ mnie wstyd (a nie tez) > __________________________________________________________________________ ..8)..no problem, mnie też czasami ponosi.8)) Link Zgłoś
tralalumpek ale sa i takie wpisy ..... 05.07.04, 12:28 co na urodziny?????? Autor: Gość: lelek IP: *.internetdsl.tpnet.pl Data: 07.06.2004 15:11 -------------------------------------------------------------------------------- witam pomóżcie proszę! Moj brat zazyczył sobie na urodziny jakąś książkę fantasy. Nie znam się na nich zupełnie i nie mam pojęcia co jest dobre i warte wydania kilku dyszek. Moze jakieś nowości? Wiem ze czytał Tolkiena, Brooksa, ostatnio kupiłam mu "Achaję", "diuny" - chyba zna cały kanon wiec nie będe wymieniac Link Zgłoś
motodawca1 Re: SC czy MATIZ 04.07.04, 21:50 tez jestem za Matizem. moim zdaniem jest "ładnijszy" od SC. Preferuje większe samochody, ale gdybym miał wybierać pośród tych 2 brałbym Matiza bez zastanowienia (może dlatego) Link Zgłoś
jetbang Re: SC czy MATIZ 04.07.04, 22:29 głos na sc mam takiego 4 lata (52 tkm) i jestem zadowolony. drobne usterki chyba bardziej z mojej winy niż wad materiału lub montazu. chyba 3 rzeczy wymieniane po za tymi eksploatacyjnymi. co do matiza też zastanawiałem sie w momencie zakupu ale ... nie ufam 3 cylindrom, ma dziwne (archaiczne) zawieszenie (brak możliwości montażu haka z tyłu i nie wzbudzające zaufania sprężyny z przodu) co do prowadzenia - chyba lepiej wypada sc (moja subiektywna ocena) co do wygody - jesli potrzebujesz samochodu 5D bierz matiza, miejsca w środku jest porównywalna ilość. cena części do sc są tanie co do matiza nie wiem reszta porównywalna a dla mnie sc ma jeszcze jedną zaletę - bardziej mi się podoba wybór nalezy do Ciebie. Link Zgłoś
mavio1 Re: SC czy MATIZ 04.07.04, 23:50 Matiz, bo: 5 drzwi, bezpieczniejszy, powiedzmy mniej brzydki. Link Zgłoś
Gość: qwert matiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:13 jeździłem 4 lata, nic się nie zepsuło, nie wytrzymał dopiero starcia z tramwajem, po którym mi się nic nie stało, a matiz do kasacji. Jeździłęm też sc, wady:głośny, ciasny, twarz na przedniej szybie jak w maluchu (oddalona przednia szyba w matizie to duża zaleta), tragedia z wsiadaniem na tylne siedzenia. Od roku jezdiłem bez tylnej kanapy ze względu na potrzebę wożenia różnych towarów i doceniłem możliwośc ładowania rzeczy przez bagażnik i tylne drzwi. Link Zgłoś
Gość: bezpiecznik Re: SC czy MATIZ IP: 195.47.201.* 05.07.04, 13:22 Kup sobie coś większego. Jeśli jeżdzisz szybciej niż 70 km/h o chcesz żyć. Link Zgłoś
Gość: qwert no to pożycz mu kasę, a najlepiej daj, mądralo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 19:05 no to pożycz mu kasę, a najlepiej daj, mądralo. Link Zgłoś
Gość: długopisem Matiziak IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 20:30 Matiz- magia tego samochodu polega na tym, że ma złą opinię, dlatego są takie tanie, o jakim roczniku myślisz i jak długo chcesz jeżdzić. Modele z 1999r. są porównywalne cenowo, a z 98 matiz jest tańszy 12,5 a SC 13,5 Jeżeli masz tak do 15tys pln, to bierz Matiza, jeżeli chcesz nim jeżdzić rok, dwa to raczej SC, zwróci Ci się dopłata wraz z odsetkami- mniejsza strata wartości. Matiz, jest lżejszy i jeśli jest wiatr to lepiej nie przekraczać 80km/h 1. niebezpieczne 2.duuużo pali, popatrz też na ceny ubezpieczeń, matiz to 800cm3, i marka której prawie nie kradną, SC1100 OC i AC już będzie trochę droższe. Link Zgłoś
Gość: Adrian4u Matiz vs SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:19 cóż - ja akurat jeżdżę 15-letnim renault5, ale Matiziakiem też pomykam często. silniczek warczy wprawdzie dziwnie, ale idzie się przyzwyczaić. siedzisz wysoko, widzisz więc dużo. poleci nawet 150, a spalanie na trasie to ok. 6l/100km. Hak w takich samochodach jak SC czy Matiz to już przesada, więc w ogóle nie przeszkadza, że się go nie da dołożć - zawsze zostaje kuweta na dach:) po 130tkm (4 lata) w Matizie niewiele trzeba było robić, pierdóły tylko jak przepalone żarówki przy pokrętłach ogrzewania... przeguby ok, hamulce ok, jak dla mnie tylko autko za miękkie. pewnie nawet obniżenie i utwardzenie niewiele by dało. Może SC jest pod tym względem lepszy, ale nie wiem, więc gadać po próżnicy nie będę. Kolejne zalety: 5 drzwi, tanie graty, w miarę dobra jakość montarzu, choć osobiśćie plastiki mi sie nie podobają. W renówce wprawdzie też mam plastiki, ale zamierzam obić wnętrze takim total wieśniackim futrzakiem - dla śmiechu oczywiście:):):) Link Zgłoś
miliarder Re: SC czy MATIZ 06.07.04, 16:46 796cm kontra 1.1litra przy podobnej mocy, to czasem o połowe mniejsze oC. znam matizy które mają 150,200,250 tysiecy. tylko serwisowane jak kaze instrukacja i jeżdżą. ja dwa razy zrobiłem matizem długie wojaze po europie (po 5 tysiecy) i nic mu nie brakuje, cichy, siedzisz daleko od szyby. sc to cc w innej obudowie, a matiz w 1998 był całkiem nową konstrukcją {a silnik to sprawodzone rozwiązanie suzuki tyle ze z multi-wtryskiem} mi palił na trasie 4.5 - 5.5 zalezy jak sie jezdzi, 5.5 to , z 3 osobami próbnie rozpędzony do 165km/h, ale wtedy trzeba uwazac na wiatr boczny Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: SC czy MATIZ IP: 158.75.2.* 07.07.04, 12:22 Mam małe pytanko. Czy do matiza da się założyć instalację gazową? tzn. czy po jej ewentualnym założeniu da sie wejść do środka ?? Zielony Link Zgłoś
Gość: WK Re: SC czy MATIZ IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.07.04, 17:10 Nowy czy używany? 1. Jeżeli używany to zdecydowanie Matiz. W Polsce jest w cenie równolatka SC a np. w Anglii 3-letni Matiz kosztuje prawie 2 razy więcej niż 3-letni SC. Czyli u nas ma cenę zaniżoną w stosunku do wartości (ludzie boją się o dostęp do części - niesłusznie). 2. Jeżeli nowy to mam wątpliwości czy polecić Matiza. Jeżeli FSO ostatecznie zbankrutuje ( a wszystko na to wskazuje) to nabywca będzie pozbawiony gwarancji (GM dystansuje się od FSO). Ale nie polecam też SC - z rynków zagranicznych został już wycofany; prawdopodobnie jego produkcja w tym roku wygaśnie co oznacza szybki spadek wartości nabytego pojazdu. Czyli raczej goła Panda niż SC. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: JA Re: SC czy MATIZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 17:23 Sc jeszcze ten i przyszly rok moze nawet dluzej patrz przyklad uno ale nie koniecznie bo Panda musi staniec. Wiec optymalnie jesli nowy to fiat panda. Zastanow sie dobrze takim bedziesz jezdzil nastepne kilka lat nikt nie zmienia nowego samochodu po roku czy dwoch no chyba ze masz duzo kasy. Link Zgłoś