Gość: bolo IP: *.crowley.pl 17.07.04, 22:29 chcę kupic używanego Lanosa. Doradzcie czy warto. Jest niezawodny, dużo pali, tani w eksploatacji?? Doradzcie !! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Rocco Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:35 Lepiej nie , to taka tandeta , no chyba ze naprawde tanio Link Zgłoś
Gość: marc Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 19:26 Kupić. Byłem pierwszym właścicielem Lanosa 1.5 SE (pełna opcja) przez 5 lat. Usterki: w 5 roku korozja tłumika (wymiana) + prawy amortyzator (wymiana). Eksploatacja i parametry zgodne z danymi technicznymi. Tak więc przez te 5 lat praktycznie tylko lałem benzynę i jezdziłem. Byłem z niego naprawdę zadowolony. Zmieniłem tylko dlatego, że potrzebowałem większy samochód. Co by mu się przydało to klima. Może Lanos to nie cud techniki ale za te pieniądze... Link Zgłoś
Gość: wdl Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 20:07 Aktualnie użytkuję służbowego Lanosa 1.6. Na początku jak się dowiedziałem czym będę jeździł to byłem podłamany. I co? Lanos bardzo mile mnie zaskoczył. Naprawdę fajna fura, bardzo zrywny. Do jazdy po mieście - super! Link Zgłoś
greenblack Re: LANOS - kupic czy nie ??? 18.07.04, 20:12 A jaka jest alternatywa? S-klasa? Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: 81.190.173.* 18.07.04, 20:55 greenblack napisał: > A jaka jest alternatywa? S-klasa? No właśnie kolega wspomnął, Leganza - projekt Jaguara!!!!! Wystarczy, że kto inny produkuje a tańszy o połowę! Link Zgłoś
gaziarz Re: LANOS - kupic czy nie ??? 18.07.04, 20:24 Deawoo jest spoko. Ja wlasnei poszukuje Leganzy. I jestem zdecydowany. Tez Deawoo i tez na "L" Link Zgłoś
znajomy.krolika Re: LANOS - kupic czy nie ??? 18.07.04, 21:55 Żona ma Maziza służbowegoi wg mnie to złom. Lanos to taka sama kupa gówna. Tylko że większa. Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 18.07.04, 22:10 znajomy.krolika napisała: > Żona ma Maziza służbowegoi wg mnie to złom. > Lanos to taka sama kupa gówna. > Tylko że większa. I właśnie dzięki takim opiniom znawców motoryzacji kupując Lanosa prawdopodobnie kupisz najlepsze auto za pieniądze ktore masz zamiar wydać. Link Zgłoś
Gość: znawca Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: 213.77.40.* 18.07.04, 22:03 jaka wersja wyposazenia? jasli sx to kupuj a jesli nie to nie kupuj Link Zgłoś
Gość: Sven Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 22:37 Nigdy nie mialem Lanosa, ale mam zwyczaj zagadnac taksiarzy o ich auta podczas transportu mej osoby z weekendowych kufli zderzen. Raczej pozytywne to sa opinie, a szczegolnie jedna "Panie, jak pan nie masz alergii na plastiki to nic zlego Cie tu nie spotka". Inne wypowiedzi w podobnym tonie. Link Zgłoś
Gość: Rob Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.hexen.przemysl.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 23:07 Kupiłem w 2000 r. (rok prod. 1999) Lanosa SX 1.6 full wypos. co tam tylko dawało Daewoo prócz ABS, do dziś przejechałem 78000 km, wymieniłem na gwarancji: łożysko pompy wodnej, i tłumik ( troche mu pomogłem przed ostatnim przeglądem gwarancyjnym - dzięki temu do dziś mam spokój) po gwarancji podczas przeglądu wymieniłem klocki hamulcowe i siłownik sprzęgła jego koszt 80zł. Pomijam co zostało wymienione zgodnie z listą przeglądów tj. świece, paski itp. Jak znajdziesz takiego a będzie miał wszystkie przeglądy pogwarancyjne robione w stacji autoryzowanej a nie u "kowala" który wymieni tylko olej - ważne pasek rozrządu co 60000 km - to brać śmiało bo i jest czym przycisnąć 10s do setki 180km/h z boksem na dachu jechałem po autostradzie w niemczech bez problemów a i klima spisuje się oki -polecam. Link Zgłoś
bima5 Re: LANOS - kupic czy nie ??? 20.07.04, 08:14 Zużycie gazu w lanosie wynosi od 8 do 10 l. na 100 km. Radzę kupic ten samochód. Naprawdę. Ja jako kobieta jestem zadowolona. W ciągu roku przejechalam nim ponad 35 tyś. km i jedyne co się działo to : regulacja gazu, wymiana sprzęgła (samochód ma 5 lat), amortyzatora i to wszystko. polecam Link Zgłoś
Gość: bolo kobieta w samochodzie?? IP: *.crowley.pl 20.07.04, 20:31 wymiana sprzęgła po 35 tys???? to chyba jeździłaś na półsprzęgle?!! Link Zgłoś
cracovian Re: kobieta w samochodzie?? 20.07.04, 20:51 Samochod ma 5 lat i Ona przejechala 35 tys. km w tym ostatnim roku... twoj mozg jest wspaniale rozwiniety... Gość portalu: bolo napisał(a): > wymiana sprzęgła po 35 tys???? to chyba jeździłaś na półsprzęgle?!! Link Zgłoś
Gość: WK Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 20.07.04, 18:24 No i - jak zwykle na tym forum - masz opinie: 1) zadowolonych właścicieli Daewoo, 2) zdegustowanych właścicieli innych samochodów (bo to w końcu wkurza, że ktoś zapłacił mniej a ma to samo), 3) obrażonych użytkowników samochodów służbowych Daewoo (tu zawsze niższa cena zakupu gra przeciwko pojazdowi, bo jest traktowana tak jak wysokość pensji). Dzięki zaniżonym cenom giełdowym Daewoo to prawdopodobnie najlepsze okazje na rynku wórnym. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: 81.190.172.* 20.07.04, 22:20 Już raz Ci to pisałem. W tym samochodzie bardziej liczy się przebieg niż wiek. Więc najlepiej jak kupisz starszy a z mniejszym przebiegiem. Link Zgłoś