Dodaj do ulubionych

LANOS - kupic czy nie ???

IP: *.crowley.pl 17.07.04, 22:29
chcę kupic używanego Lanosa. Doradzcie czy warto. Jest niezawodny, dużo pali,
tani w eksploatacji??

Doradzcie !!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rocco Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:35
      Lepiej nie , to taka tandeta , no chyba ze naprawde tanio
    • Gość: marc Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 19:26
      Kupić. Byłem pierwszym właścicielem Lanosa 1.5 SE (pełna opcja) przez 5 lat.
      Usterki: w 5 roku korozja tłumika (wymiana) + prawy amortyzator (wymiana).
      Eksploatacja i parametry zgodne z danymi technicznymi. Tak więc przez te 5 lat
      praktycznie tylko lałem benzynę i jezdziłem. Byłem z niego naprawdę zadowolony.
      Zmieniłem tylko dlatego, że potrzebowałem większy samochód. Co by mu się
      przydało to klima. Może Lanos to nie cud techniki ale za te pieniądze...
      • Gość: wdl Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 20:07
        Aktualnie użytkuję służbowego Lanosa 1.6. Na początku jak się dowiedziałem czym
        będę jeździł to byłem podłamany. I co? Lanos bardzo mile mnie zaskoczył.
        Naprawdę fajna fura, bardzo zrywny. Do jazdy po mieście - super!
    • greenblack Re: LANOS - kupic czy nie ??? 18.07.04, 20:12
      A jaka jest alternatywa? S-klasa?
      • Gość: długopisem Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: 81.190.173.* 18.07.04, 20:55
        greenblack napisał:

> A jaka jest alternatywa? S-klasa?

No właśnie kolega wspomnął, Leganza - projekt Jaguara!!!!! Wystarczy, że kto
        inny produkuje a tańszy o połowę!
    • gaziarz Re: LANOS - kupic czy nie ??? 18.07.04, 20:24
      Deawoo jest spoko. Ja wlasnei poszukuje Leganzy. I jestem zdecydowany. Tez
      Deawoo i tez na "L"
      • znajomy.krolika Re: LANOS - kupic czy nie ??? 18.07.04, 21:55
        Żona ma Maziza służbowegoi wg mnie to złom.
        Lanos to taka sama kupa gówna.
        Tylko że większa.
        • Gość: Andrzej Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 18.07.04, 22:10
          znajomy.krolika napisała:
          > Żona ma Maziza służbowegoi wg mnie to złom.
          > Lanos to taka sama kupa gówna.
          > Tylko że większa.

I właśnie dzięki takim opiniom znawców motoryzacji kupując Lanosa
          prawdopodobnie kupisz najlepsze auto za pieniądze ktore masz zamiar wydać.
    • Gość: znawca Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: 213.77.40.* 18.07.04, 22:03
      jaka wersja wyposazenia? jasli sx to kupuj a jesli nie to nie kupuj
    • Gość: Sven Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 22:37
      Nigdy nie mialem Lanosa, ale mam zwyczaj zagadnac taksiarzy o ich auta podczas
      transportu mej osoby z weekendowych kufli zderzen. Raczej pozytywne to sa
      opinie, a szczegolnie jedna "Panie, jak pan nie masz alergii na plastiki to nic
      zlego Cie tu nie spotka". Inne wypowiedzi w podobnym tonie.
    • Gość: Rob Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.hexen.przemysl.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 23:07
      Kupiłem w 2000 r. (rok prod. 1999) Lanosa SX 1.6 full wypos. co tam tylko dawało
      Daewoo prócz ABS, do dziś przejechałem 78000 km, wymieniłem na gwarancji:
      łożysko pompy wodnej, i tłumik ( troche mu pomogłem przed ostatnim przeglądem
      gwarancyjnym - dzięki temu do dziś mam spokój) po gwarancji podczas przeglądu
      wymieniłem klocki hamulcowe i siłownik sprzęgła jego koszt 80zł. Pomijam co
      zostało wymienione zgodnie z listą przeglądów tj. świece, paski itp. Jak
      znajdziesz takiego a będzie miał wszystkie przeglądy pogwarancyjne robione w
      stacji autoryzowanej a nie u "kowala" który wymieni tylko olej - ważne pasek
      rozrządu co 60000 km - to brać śmiało bo i jest czym przycisnąć 10s do setki
      180km/h z boksem na dachu jechałem po autostradzie w niemczech bez problemów a i
      klima spisuje się oki -polecam.
    • Gość: bolo zużycie paliwa?? IP: *.crowley.pl 19.07.04, 21:19
      jakie zuzycie benzyny/gazu??
    • bima5 Re: LANOS - kupic czy nie ??? 20.07.04, 08:14
      Zużycie gazu w lanosie wynosi od 8 do 10 l. na 100 km. Radzę kupic ten
      samochód. Naprawdę. Ja jako kobieta jestem zadowolona. W ciągu roku
      przejechalam nim ponad 35 tyś. km i jedyne co się działo to : regulacja gazu,
      wymiana sprzęgła (samochód ma 5 lat), amortyzatora i to wszystko. polecam
      • Gość: bolo kobieta w samochodzie?? IP: *.crowley.pl 20.07.04, 20:31
        wymiana sprzęgła po 35 tys???? to chyba jeździłaś na półsprzęgle?!!
        • cracovian Re: kobieta w samochodzie?? 20.07.04, 20:51
          Samochod ma 5 lat i Ona przejechala 35 tys. km w tym ostatnim roku... twoj mozg
          jest wspaniale rozwiniety...

Gość portalu: bolo napisał(a):

> wymiana sprzęgła po 35 tys???? to chyba jeździłaś na półsprzęgle?!!
    • Gość: WK Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 20.07.04, 18:24
      No i - jak zwykle na tym forum - masz opinie:
      1) zadowolonych właścicieli Daewoo,
      2) zdegustowanych właścicieli innych samochodów (bo to w końcu wkurza, że ktoś
      zapłacił mniej a ma to samo),
      3) obrażonych użytkowników samochodów służbowych Daewoo (tu zawsze niższa cena
      zakupu gra przeciwko pojazdowi, bo jest traktowana tak jak wysokość pensji).
      Dzięki zaniżonym cenom giełdowym Daewoo to prawdopodobnie najlepsze okazje na
      rynku wórnym.
      Pozdrowienia
    • Gość: długopisem Re: LANOS - kupic czy nie ??? IP: 81.190.172.* 20.07.04, 22:20
      Już raz Ci to pisałem. W tym samochodzie bardziej liczy się przebieg niż wiek. Więc najlepiej jak kupisz starszy a z mniejszym przebiegiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka