Dodaj do ulubionych

Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?opinie

29.09.13, 01:39
Czesc wam mam do kupienia fajnie BMW o znajomych jest to bmw e39 z przebiegiem 300 tysiecy km ,rocznik 1998,pojemnosc silnika 2.5 z gazem,do auta daja zimowki w dobrym stanie na 16 feldze i letnie aluski bardzo ladne z nowymi oponami na feldze 18 tak jak na zdjeciu nizej.Auto sprowadzili sobie 7 lat temu z zagranicy ,auto ma orginalny kolor jedynie zderzak byl pomalowany bo jest ten od m pakietu przedni.Auto mam do kupienia za 10.5 - 11 tysiecy zlotych.I teraz powiedzcie czy sie oplaca.Mankamenty ma takie na lewym nadkolu ma odprysk lakieru do ktorego wtargnela sie rdza i na tej samej czesci ma pare pecherzykow,klape tylnia troche tez wziela rdza ,takto z blacharki wszystko. klima dziala i niedziala ;D poniewaz jak sie jedzie to podobno dziala a jak sie stoi to nie bo jakich wiatrak padl czy cos takiego chyba, i z tylu beda chyba do wymiany 2 sprezyny (jaki koszt sprezyn?) Powiedzcie mi czy to duzo przebiegu na to auto jest? Czy oplaca sie je kupic? Chce sprzedac tylko dla tego ze potrzebuja kombi bo maja 2 dzieciakow.

Macie tu pare zdjec ktore robilem jakims szajowym telefonem ale sa.Wiec jak mozecie to ocencie z gory dziekuje.
www.iv.pl/images/46814472137865163144.jpg
www.iv.pl/images/95694756565955208434.jpg
www.iv.pl/images/94215692543780701600.jpg
www.iv.pl/images/01177538044152706197.jpg
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 29.09.13, 03:40
      10 koła za piętnastoletnie auto? Kogoś chyba pojebało...
      • loyezoo Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 30.09.13, 10:41
        W takim stanie jak opisałeś nie dałbym więcej niż 5-6tys.
        • wsk175 Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 30.09.13, 11:08
          Kupuj.
          Skoro używasz słów "klape tylnia " będzie pasiła ta beemka.
          Zderzak z m-pakietu doda ci respektu u ziomów na dzielni. Marudzących na zardzewiały błotnik wal z baniaka.
          Trochę martwi ta klima , co to działa i nie działa. Musisz sobie dres przewiewny na lato sprawić.
          • wsk175 Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 30.09.13, 11:13
            Obejrzałem foty.
            Zdecydowanie kupuj.
            Masz już szajsowy telefon,kupuj beemkę, będzie komplet.
            A nawet pakiet.
            • vogon.jeltz Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 30.09.13, 11:23
              > A nawet pakiet.

M-pakiet.
      • chris62 Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 01.10.13, 11:00
        vogon.jeltz napisał:

> 10 koła za piętnastoletnie auto? Kogoś chyba pojebało...
        -------------------------------------------------------------

Jakie przełożenie ma cena do wieku i stanu technicznego?

Jestem pewien, że mój Scenic z roku 2000 sprawi właścicielowi mniej problemów niż wiele aut 5-6 letnich.

BTW z opisu wynika, że to BMW jest w gorszym stanie...
    • zwykly_kierowca Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 30.09.13, 11:27
      gazik jest to tylko brać i jezdzić.
    • apodemus Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 30.09.13, 11:29
      Oprócz znaczka BMW i "ładnych alusków" jest coś, co zachęca Cię do tego pojazdu?
      • wsk175 Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 30.09.13, 11:36
        Blachary będzie rwać razem z płytkami chodnikowymi na taką furę......
        • wsk175 Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 01.10.13, 09:03
          No i jak ? łyknąłeś ?
    • dr.hayd Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 01.10.13, 12:07
      Ja bym nie brał.
      • loyezoo Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 01.10.13, 18:40
        Chłop chyba walnął załamkę jak poczytał wpisy:)
        • misiaczek1281 ;-) 01.10.13, 21:00
          Za podobne pieniądze (3 tys.zł więcej)kupiłem 5 lat młodsze Polo w lepszym stanie i z mniejszym przebiegiem (prawdziwym-niecałe 180 000 km): klima działa,nie ma śladów rdzy...

pozdrawiam wielbicieli starych BMW ;-)
          • wsk175 Re: ;-) 01.10.13, 22:39
            A ten nadal jara sie tatową 10letnią padliną za 40%nowej
            • misiaczek1281 Re: ;-) 02.10.13, 08:23
              wsk175 napisał:

> A ten nadal jara sie tatową 10letnią padliną za 40%nowej

a ten znowu dogaduje bez związku z tematem:) ja przynajmniej odpowiadam na pytanie autora wątku....
          • qqbek Re: ;-) 02.10.13, 09:04
            misiaczek1281 napisał:

> Za podobne pieniądze (3 tys.zł więcej)kupiłem 5 lat młodsze Polo w lepszym s
            > tanie i z mniejszym przebiegiem (prawdziwym-niecałe 180 000 km): klima działa,n
            > ie ma śladów rdzy...

Za podobne pieniądze kupiłbym sobie E46 w dobrym stanie (2-3 lata młodsze od tego BMW i 2-3 starsze od Polo).
            Dużo lepsze niż rdzewiejące od wewnątrz Polo.

> pozdrawiam wielbicieli starych BMW ;-)

Pozdrawiam niepoprawnego optymistę, który na każde pytanie o samochód (od segmentu A po segment E) odpowiada "Polo".
            • misiaczek1281 Re: ;-) 02.10.13, 10:09
              qqbek napisał:

> misiaczek1281 napisał:
              > > > Za podobne pieniądze (3 tys.zł więcej)kupiłem 5 lat młodsze Polo w lepszy
              > m s> > tanie i z mniejszym przebiegiem (prawdziwym-niecałe 180 000 km): klima dz
              > iała,n> > ie ma śladów rdzy...
              >
              > Za podobne pieniądze kupiłbym sobie E46 w dobrym stanie (2-3 lata młodsze od te
              > go BMW i 2-3 starsze od Polo).
              > Dużo lepsze niż rdzewiejące od wewnątrz Polo.
              Gadasz od rzeczy! Polo 9N ma ocynk więc o jakim rdzewieniu mówisz?
              Prędzej stare 15 letnie BMW zardzewieje;-)

>
              > > pozdrawiam wielbicieli starych BMW ;-)
              >
              > Pozdrawiam niepoprawnego optymistę, który na każde pytanie o samochód (od segme
              > ntu A po segment E) odpowiada "Polo"
              Tak bo piszę fakty z własnego doświadczenia....gdybym zaczął wymyślać o Ferrari którego nigdy nie miałem to byś mi zarzucał że zmyślam:)
              • qqbek Re: ;-) 02.10.13, 10:17
                misiaczek1281 napisał:

> Gadasz od rzeczy! Polo 9N ma ocynk więc o jakim rdzewieniu mówisz?
                > Prędzej stare 15 letnie BMW zardzewieje;-)

Piszesz ocynk... ja napiszę "ocynkowana blacha to panie nie amelinium".
                A i technika zabezpieczeń antykorozyjnych różni się od producenta do producenta.
                Na pewno zaś (poza pechowymi tylnymi klapami) - BMW E39 i E46 gniją mniej niż Polo 9N.
                A ocynkowane nadwozie mają już E34 i E36 (czyli "5" i "3" o generację starsze od E39 i E46).

> Tak bo piszę fakty z własnego doświadczenia....gdybym zaczął wymyślać o Ferr
                > ari którego nigdy nie miałem to byś mi zarzucał że zmyślam:)

Pardon za moją łacinę, ale jak by powiedziała moja babcia: Pierd_olisz misiu, jak potłuczony Zomowiec.
            • misiaczek1281 Re: ;-) 02.10.13, 10:11
              qqbek napisał:

> > pozdrawiam wielbicieli starych BMW ;-)
              >
              > Pozdrawiam niepoprawnego optymistę, który na każde pytanie o samochód (od segme
              > ntu A po segment E) odpowiada "Polo".

cóż z tego że segment wyżej i marka "prestiżowa" skoro rdza wychodzi:)
              • qqbek Re: ;-) 02.10.13, 10:19
                misiaczek1281 napisał:

> cóż z tego że segment wyżej i marka "prestiżowa" skoro rdza wychodzi:)

O ile pamiętam dobrze, to Polo to auto miejskie (segment B).
                O ile mnie też pamięć nie myli, to E39 to duża limuzyna (segment E).
                To trzy rzędy wielkości... na ale cóż... jak by to babcia powiedziała... jak potłuczony zomowiec.
                • misiaczek1281 Re: ;-) 02.10.13, 13:10
                  qqbek napisał:

> misiaczek1281 napisał:
                  >
                  > > cóż z tego że segment wyżej i marka "prestiżowa" skoro rdza wychodzi:)
                  >
                  > O ile pamiętam dobrze, to Polo to auto miejskie (segment B).
                  > O ile mnie też pamięć nie myli, to E39 to duża limuzyna (segment E).
                  > To trzy rzędy wielkości... na ale cóż... jak by to babcia powiedziała... jak po
                  > tłuczony zomowiec.

Lepsze 5 lat młodsze auto segmentu B w super stanie bez rdzy z połowę mniejszym przebiegiem niż pordzewiała "limuzyna" w której klima nie działa i się pocisz w upał:)
    • wujaszek_joe Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 01.10.13, 23:08
      taki ładny samochód i tak oszpecony przednim zderzakiem.
      silnik po tylu latach na gazie powinien zacząć sprawiać trudne do zlokalizowania problemy.
      będzie tylko gorzej, coraz wiecej rzeczy będzie działać i nie działać.
      to jeden z droższych w utrzymaniu samochodów. W takim stanie jak opisałeś to może być samochód-pułapka, skończysz z niesprzedawalnym gratem.
      zależy od podejścia do życia, mój kuzyn miał juz kilka zrujnowanych beemek i co go widze to cieszy się na nową. mieszka znowu z mamą ale nie narzeka.
      ja mam nieco więcej i trzęsę się nad przyszłością
      :)
      • qqbek Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 02.10.13, 09:01
        wujaszek_joe napisał:

> taki ładny samochód i tak oszpecony przednim zderzakiem.

Ano właśnie.
        Do tego ten "odprysk" na tylnym nadkolu... gdybym wziął specjalistyczne narzędzie do badania takich odprysków (zwane potocznie wkrętakiem), to pewnie przeszło by na wylot przez ten "odprysk".
        Rdzewiejące tylne klapy w E39 to norma (przynajmniej w autach sprzed liftingu).

> silnik po tylu latach na gazie powinien zacząć sprawiać trudne do zlokalizowani
        > a problemy.

To zależy.
        M52 to nie jest jednak silnik do gó...anej instalacji założonej przez pana Mietka-gazownika z bożej łaski.

> będzie tylko gorzej, coraz wiecej rzeczy będzie działać i nie działać.
        Jak to w 15-letnim aucie. Jak nie smarujesz, nie jedziesz.

> to jeden z droższych w utrzymaniu samochodów.
        A to akurat wierutna bzdura.

> W takim stanie jak opisałeś to mo
        > że być samochód-pułapka, skończysz z niesprzedawalnym gratem.
        To się zgadza.

> zależy od podejścia do życia, mój kuzyn miał juz kilka zrujnowanych beemek i co
        > go widze to cieszy się na nową. mieszka znowu z mamą ale nie narzeka.
        To niech odłoży na przyzwoitą "Bunię" w końcu - zobaczy, co to satysfakcja z jazdy ;)
        Przyzwoita E39 z tych roczników powinna tyle kosztować (10,5-11), problem w tym, że ta akurat nie wygląda na przyzwoitą.
        • vogon.jeltz Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 02.10.13, 12:57
          > Przyzwoita E39 z tych roczników powinna tyle kosztować (10,5-11)

Jezu, naprawdę ktoś dałby 10 koła za piętnastoletnie auto, niechby nawet BMW 5? Przecież to wciąż jest tylko pospolita buma, nie żaden unikalny youngtimer!
          • misiaczek1281 Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 02.10.13, 13:13
            vogon.jeltz napisał:

> > Przyzwoita E39 z tych roczników powinna tyle kosztować (10,5-11)
            >
            > Jezu, naprawdę ktoś dałby 10 koła za piętnastoletnie auto, niechby nawet BMW 5?
            > Przecież to wciąż jest tylko pospolita buma, nie żaden unikalny youngtimer!

żeby to chociaż stan był lepszy to może jakiś amator BMW by dał 10 koła....ale z rdzą i nie działającą klimą ? To już wolę Polo bez rdzy i z klimą :) nie muszę mieć tego znaczka na masce żeby mieć orgazm:)
          • wujaszek_joe Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 02.10.13, 14:04
            ja bym chętnie tyle dał. dla mnie ten model oraz poprzednia piątka są unikatowe.
            no ale mi się kiedyś duży fiat podobał, to może ja się nie znam :)
            • vogon.jeltz Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 02.10.13, 14:37
              > ja bym chętnie tyle dał. dla mnie ten model oraz poprzednia piątka są unikatowe

Unikatowe? Unikatowe to by były, gdyby pełno tego po ulicach nie jeździło. Wy ludziska to dziwni jesteście ;-) Za 10-11 koła można mieć naprawdę unikatowe i fajne auto, a do tego o 3-5 lat młodsze np. Lancia Lybra (fakt, że o rozmiar mniejsze), Alfa 166 (moim zdaniem dużo ładniejsza od 5-er), Saab 9-5 czy Rover 75 (skonstruowany we współpracy z... BMW). No chyba, że ktoś się uprze na tylnonapędówkę, to wtedy nie ma wielkiego wyboru - za dychę dostępna jest tylko zajeżdzona piętnastoletnia becia albo zajeżdzona piętnastoletnia E-klasa.
              • wsk175 Re: Co myslicie na ten temat oplaca sie czy nie?o 03.10.13, 18:34
                Masz rację, ale u udresionej młodzieży zamieszkałej na obrzeżach miast liczy się tylko bmw.
                Tylko posiadacz bmw może liczyć na szacun ziomali........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka