Dodaj do ulubionych

Panda,KIAPicanto,HYUNDAIGetz,czyCHEVYAveo do33000?

IP: *.polkomtel.com.pl 06.08.04, 18:45
Poradźcie mi proszę jaki wozik kupić za max.33000pln., ma być nowy, z
poduszką powietrzną i oszczędny, wybór nie jest duży, mimo to nie łatwy - to
ma być moje pierwsze auto i nie mam żadnych doświadczeń z motoryzacją.
Panda za 32000 ma 2 poduszki ale mojej Mamie ukradli już dwa nowe Fiaty spod
domu, Getz kosztuje 31500-jest najładniejszy i ma 3 lata gwarancji, Kia
Picanto 32000 i podobno b.mało pali, Chevrolet Aveo 33000 jest największy i
najlepiej wyposażony...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Panda,KIAPicanto,HYUNDAIGetz,czyCHEVYAveo do3 IP: *.class146.petrotel.pl 06.08.04, 19:12
      Panda albo Chevy.
      • Gość: Straszna Baba Re: Panda,KIAPicanto,HYUNDAIGetz,czyCHEVYAveo do3 IP: *.k.mcnet.pl 19.08.04, 16:11
        A ja bym kupiła Chevy albo Picanto, mam złe wspomnienia z serwisami Fiata (cud
        jak po przegladzie nic z samochodu nie zginie a i tak sie nie ma pewnosci, ze
        wymienili to co mieli wymienic). Kia przynajmniej nie ukradna, moze nie ma
        najlepszego wykonczenia wewnatrz, ale za to nie powinienes zbyt czesto
        wizytowac warsztatu (pisze to z wlasnego doswiadczenia wlascicielki dwoch
        samochodow Kia, jednego 6 letniego a drugiego 2 letniego).
    • hippolin Panda 06.08.04, 19:22
      Ja bym wybrał Pandę, może nie ukradną :-), weż też pod uwagę ceny częśći i
      serwisu, Panda jest tania. No i w końcu Car of the year, dasz zarobic Polakowi.
      Prawdopodobnie sprzedaż go łatwiej niż jakiegoś koreańczyka, mało tracą na
      wartości. Getz dużo pali, a instalacja gazowa kosztuje 4500. Zapytaj się ile
      ewentualnie będzie kosztować instalka do innych. Na drugim miejscu stawiam
    • Gość: JAREK Re: Panda,KIAPicanto,HYUNDAIGetz,czyCHEVYAveo do3 IP: *.aster.pl 11.08.04, 16:11
      MAM GETZA JEST ZAJEBISTY _ 1.3 NIE ZASTANAWIAJ SIĘ HYUNDAI GETZ !!
      • Gość: :-) Re: Panda,KIAPicanto,HYUNDAIGetz,czyCHEVYAveo do3 IP: *.polkomtel.com.pl 17.08.04, 13:58
        Czy Getz pali więcej od Pandy? Ma 3 lata gwarancji? A koszty części? Dziękuję
        za inf. i pozdrawiam !!!
        • Gość: Kokeeno Re: Panda,KIAPicanto,HYUNDAIGetz,czyCHEVYAveo do3 IP: 5.6R1D* / *.netz.sbs.de 19.08.04, 13:18
          Podobno dynamiczny, ale w testach żarł sporo paliwa w mieście (dosyć ciężki, jak
          na małe auto). Niektórym nawet do 8l/100km (przynać, że musieli mieć ciężką nogę).
    • Gość: leon Re: Panda,KIAPicanto,HYUNDAIGetz,czyCHEVYAveo do3 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 15:30
      za 29 000zł, albo i taniej (Wawa, Towarowa 33) masz matiza full opcja -
      poduszki, elektryczne szyby, lusterka, wspomaganie, klima, radio i pewno coś
      jeszcze. Mam służbową pandę i prywatnie matiza - wolę matiza. Matiz trochę
      głośniejszy w środku, ale to jedyna jego wada (w porównaniu z pandą
      oczywiście). Pewno getz lepszy, ale i sporo droższy, a z takim wyposażeniem to
      na pewno ponad 40 000zł. A panda z takim wyposażeniem też pewno ponad 35 000zł,
      ale sprawdź i porównaj ceny. Wiem jedno - fiaty się sypią częściej niż
      koreańczyki.
      • doro6 Auto moze fajne, tylko dlaczego Towarowa 33? 19.08.04, 13:43
        Auto moze fajne,chyba ladne, choc troche wiekowe, tylko dlaczego Towarowa 33?
        ByBem tam kiedys wieczorkiem z kieszeniami pelnymi pieniedzy, a gdy
        powiedzialem eleganckiemu panu w szarym garniturku "dobry wieczor", odrzekl
        (naprawde bardzo uprzejmie) "ale tu prosze nie wchodzic". Zatakalo mnie tak, ze
        zdazylem tylko wymamrotac "oczywiscie, moge Panu obiecac, ze tu wiecej nie
        przyjde" Tego samego dnia jeszcze, choc bylo dawno "po godzinach" oproznilem
        swe kieszenie u Porady ((dalekie Al.Jerozol., siedzieli ze mna chyba do 21).
        Gdy opowiedzialem o tym w pracy, kolega przeniosl swoje zamowienie z Towarowej
        do Porady, a kolezanka rowniez tam kupila auto.
        Na Tow. bylo milo, ale jak mozna wypuscic, czy wrecz wypedzic klienta z
        gotowka, szczesliwego, ze ten salon jest jeszcze otwarty (do 19, inne byly
        czynne do 18).
        To bylo tak wyraziste doswiadczenie komunizmu w kapitalizmie, ze nie moglem sie
        powstrzymac od zareagowanoia na ten post.
        • Gość: leon Re: Auto moze fajne, tylko dlaczego Towarowa 33? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 14:51
          Napisałem Towarowa bo okurat tam ostatnio zaglądałem i widziałem taką promocję,
          ale pewno tak jest w każdym salonie. Więc jak za podobną cenę oferują takie
          auto gdzie indziej to olać towarową. Faktem jest, że tam za niecałe 29 000zł
          jest matiz full opcja , a jeszcze lakier sobie można dobrać wedle uznania. Do
          tego auta są dostępne prawie od ręki, a na pandę albo getza to trzeba trochę
          czekać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka