Dodaj do ulubionych

Jaki upust na Polo

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 12:21
Witam Jestem na etapie negocjacji w salonem zakupu Polo 1,2 Basic z pakietem
eletrycznym. Nie zaproponowali mi żadnego upustu tylko gratisy (radio CD
+głosniki). Prosze o podpowiedz czy można jeszcze coś więcej wtargować przy
kwocie ponad 48 tys. zł. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pidżej Re: Jaki upust na Polo IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 12:27
      za tyle masz fusiona z klimą i czterema cylindrami. a marką sie nie sugeruj -
      folkswagen też na "f"
    • Gość: bryy Re: Jaki upust na Polo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 12:39
      %5 to minimum
    • Gość: xxx DUŻY lub inne autko. IP: 217.98.119.* 10.08.04, 12:56
      za taką kasę to można mieć tej samej klasy autko z tym samym silnikiem z klimą
      elektryką 5D i 4PP i ABS-em.

Polo nie ma ABS-u a klima kosztuje 5,5tys.

radio i głośniki to raptem 800-1000zł

-albo

-Renault Clio DCI -diesel 65km
      -Ford Fiesta TDCI -diesel 68km
      -Ford Fusion 1,4 dużo większy od Polo

Polo jest ZA DROGIE jak za to co oferuje.

• Gość: sas Re: Jaki upust na Polo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 13:05
      Wg ciebie to jaki duży - czy to może być 5% jak sugeruje poprzedni gość.
      • Gość: xxx Re: Jaki upust na Polo IP: 217.98.119.* 10.08.04, 13:10
        min. 10% co i tak przy cenie 44 tys. za "golasa" z 4pp to bardzo drogo.

ale rozważ pozostałe autka.
        -diesel
        lub
        -benzyna z ABS-em , klimą w tej samej cenie
        • Gość: sas Re: Jaki upust na Polo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 13:14
          Chciałem kupić Fiestę ale zlikwidowali kredyt 70/30 płatny dopiero po roku a co
          miesiąc płacić ponad 1.000 zł to bardzo duże obciązenie dla miesięcznego
          budżetu.Jeśli chodzi o Clio to mi się ten model nie podoba i w 2005 roku
          wchodzi nowa wersja. Fusion jet natomiast paliwożerny.
          • wlk.brytania Re: Jaki upust na Polo 10.08.04, 13:35
            Drogi Sas-ie,
            nie bedzie rzecza zbyt problematyczna odnalezienie numerow telefonow do 15
            dealer'ow z roznych rejonow Polski.Dzwoniac starasz sie o przekazanie krotkiego
            zwiezlego pytania:
            "Dziendobry,jestem zdecydowany kupic samochod X z wyposazeniem
            Y,ktorego "ksiazkowa" cena to Z pln.Znalazlem salon oferujacy mi 5% rabatu,czy
            Panstwo sa w stanie ten rabat "przebic".Pozostawiam Panu moj nr telefonu.Zycze
            milego dnia."
          • Gość: frequent flyer Re: Jaki upust na Polo IP: 80.241.130.* 11.08.04, 12:32
            twoja kasa, twój problem, ale jeżeli 1000 miesięcznie do bardzo duże obciążenie
            (co jest oczywiście możliwe, żaden wstyd i ani myślę z tego drwić), może sam
            pomysł kupienia nowego samochodu, który przez pierwszy rok miesiąc w miesiąc
            tyle będzie tracić na wartości, zwłaszcza gdy cena jest tak nieadekwatna do
            zawartości, wart jest przemyślenia? a jeśli już nowy, to np. paliwożerność
            fusiona oznacza przy przebiegach rzędu 1000 km miesięcznie i dzisiejszych
            cenach paliwa różnicę kilkudziesięciu złotych, których warta jest ta odrobina
            luksusu. Przy 2000 km - 750 zamiast 610 zł, itd, przy większych przebiegach
            szukaj diesla.
            wartości odsprzedaży za 5 lat i tak nie przewidzisz. jeśli to jest kryterium,
            kup gołego yarisa, będziesz miał ABS i radio, klimę sobie dołożysz za rok na
            wiosnę (do niejapońskich nie dołożysz tak łatwo i nie za 4KPLN).
    • Gość: Mar Polo 5D za 47750 IP: *.skorosze.2a.pl 11.08.04, 14:05
      Wg www.vw.pl, pięciodrzwiowe Polo z lakierem metalik i najdroższym pakietem
      elektrycznym kosztuje 47750 zł. Wiec skąd się wzięło ponad 48 tysięcy???
      • Gość: sas Re: Polo 5D za 47750 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 14:32
        Ja byłem w sobotę (7.08) w salonie i mi podali cenę za samochód 44040 zł + 1600
        za lakier metalik + 3090 za pakiet elektryczny = 48.730 zł (Chyba że w dniu
        dzisiejszym staniały) nie chce mi sie w to uwierzyć
        • Gość: Mar nie wierz - sprawdź sam IP: *.skorosze.2a.pl 11.08.04, 15:30
          wejdź na www.vw.pl i skonfiguruj sobie samochód. Może masz jakieś jeszcze inne
          opcje.... ale wersje podstawowe z silnikami 1.2 kosztują 39cośtam lub 42cośtam.
          Nie wiem, który silnik 1.2 wybraleś, więc może faktycznie wychodzi ponad 48,
          jeżeli wziąłeś droższy. Ale moim zdaniem 42 tys. zł za samochód z 3-cylindrowym
          silnikiem i ponad 3000 za centralny zamek i elektryczne szyby mozna dać tylko
          wtedy, jeżeli ci się ten samochód niesamowicie podoba, nie możesz patrzeć na
          żaden inny, śni on ci się nocami i marzyłeś o nim od dzieciństwa.

No ale chyba sięnie przyznasz publicznie, że twoim marzeniem jest MIEĆ VW
          POLO...
          • Gość: sas Re: nie wierz - sprawdź sam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 14:48
            Zgoda nie jest to samochochód moich marzeń. Ale przy zarobka ch w gr. 2 tys. zł
            to nic mi innego nie przychodzi do głowy. Bardzo ważny dla mnie jest oprócz
            marki kredyt nieoprocentowany po np. 40% płatny po roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka