Dodaj do ulubionych

Nowe auto od brokera

12.03.14, 20:01
Niby taniej, ale czy nie za tanio? Planuje zakup i dostałem ofertę od brokera. Jeden daje 6% od cennika drugi mniej ale auto z polskiego salonu. Czy rzeczywiście zakup auta przez brokera się opłaca? Czy ma to też jakieś minusy o których oni nie wspominają?
Obserwuj wątek
    • pan-book Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodarujesz 16.03.14, 12:58
      informacjami?
      • misiaczek1281 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 14:17
        A kto to jest ten broker? Pośrednik. Dasz zarobić pośrednikowi i chcesz taniej?
        Przecież on weźmie prowizję:)
        Policz lepiej o ile więcej stracisz na wartości kupując nowe niż gdybyś kupił 3 latka...30%?:)
        • fruqo3 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 14:48
          Misiaczek proszę cię przestań już.
          Czy jesteś w stanie zrozumieć, ze są ludzie których w odróżnieniu od ciebie stać na nowe auto i którzy są gotowi takie kupić?
          Jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie pisz.
          Mowa jest srebrem, a milczenie złotem i czasem jest lepiej nie powiedzieć nic i sprawić wrażenie bycia idiotą niż odezwać sie i rozwiać wszelkie wątpliwości.
          • dark.ass Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 15:11
            Z misiaczka taki biznesmen a nie rozumie, że żeby mógł kupić samochód używany, ktoś najpierw musi kupić nowy. Ja na twoim miejscu bym właśnie namawiał ludzi do kupowania nowego ponieważ będziesz miał na rynku wtórnym większy wybór, a jak większy wybór to i ceny niższe.

Pomyśl czasem zanim znów sobie strzelisz w stopę.
          • apodemus Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 15:13
            Walczysz z wiatrakami. Szkoda energii. "Wygaś" bęcwała w ustawieniach forum, a średni poziom wypowiedzi zauważalnie wzrośnie :) Tak właśnie zrobiłem i nie widzę wypocin tego głąba, a o jego istnieniu przypominają mi jedynie wypowiedzi tych, którzy próbują z nim dyskutować.
            • misiaczek1281 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 15:40
              Brak wam argumentów i wyzywacie czyli miałem rację:)
              broker to pośrednik - zarabia prowizję:) jeśli negocjuje w imieniu 1000 osób i jest w stanie wynegocjować więcej niż pojedynczy kupiec w salonie to wtedy zgoda....to ma sens...Ale pojedyncze auto to lepiej 30% taniej 3 letnie zadbane kupić:)
              • marusmk Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 20:55
                misiaczek1281 napisał:
                > Brak wam argumentów i wyzywacie czyli miałem rację:)

Bo do końca taki mądry nie jesteś.
                Gdybyś był takowym, to kupił byś zamiast niemca jakiegoś francuza- który traci po kilku latach jeszcze więcej.
                Ja dla przykładu: kupiłem takie- że cztero letnie auto kupiłem za 1/4 wartości nówki :)
                Taki trzeba mieć cfancyk.

• misiaczek1281 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 21:20
                  marusmk napisał:

> misiaczek1281 napisał:
                  > > Brak wam argumentów i wyzywacie czyli miałem rację:)

>
                  > Bo do końca taki mądry nie jesteś.
                  > Gdybyś był takowym, to kupił byś zamiast niemca jakiegoś francuza- który traci
                  > po kilku latach jeszcze więcej.
                  > Ja dla przykładu: kupiłem takie- że cztero letnie auto kupiłem za 1/4 wartości
                  > nówki :)
                  > Taki trzeba mieć cfancyk.

co kupiłeś? Francuza?:) Francuzy się psują i tracą więcej na wartości niż Niemcy i trudniej Francuza później sprzedać bo dziś każdy kupuje niemca:)
                  Bo widzisz: nie wystarczy myśleć że jest się cwanym...cwanym to trzeba być ... hehe:)

• samspade Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 17.03.14, 17:48
                  on nie jest madry nawet na poczatku. Gdyby ludzie przestali kupowac nowe to skad misiaczek kupowal by swoje srolo?
                  Tak czy siak trzeba zboldowanego ignorowac i nie karmic.
                  • misiaczek1281 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 17.03.14, 18:41
                    samspade napisał:

> on nie jest madry nawet na poczatku. Gdyby ludzie przestali kupowac nowe to ska
                    > d misiaczek kupowal by swoje srolo?
                    > Tak czy siak trzeba zboldowanego ignorowac i nie karmic.

spokojnie:)Na rynku nie braknie używanych przez najbliższe 15 lat:)
                    Nie chodzi o to by przestali kupować nowe...to niemożliwe...tylko niech robią to świadomie:)

• heca7 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 20:39
            Kiedyś spotkałam męża dalszej znajomej. Akurat wysiadałam z samochodu- zapytał czy kupiłam nowe, ja , że tak a on spojrzał na mnie takimi nierozumiejącymi oczami i zapytał "ale po co?! przecież wiesz, że ci go ukradną!".
            Jak widać nie było wielu chętnych na punto :D a potem na następne punto też nowe...
            • misiaczek1281 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 21:27
              heca7 napisała:

> Kiedyś spotkałam męża dalszej znajomej. Akurat wysiadałam z samochodu- zapytał
              > czy kupiłam nowe, ja , że tak a on spojrzał na mnie takimi nierozumiejącymi ocz
              > ami i zapytał "ale po co?! przecież wiesz, że ci go ukradną!".
              > Jak widać nie było wielu chętnych na punto :D a potem na następne punto też now
              > e...

Nie zrozumiałaś jego metafory...trudne słowo ta "metafora":)
              Sąsiad wcale nie miał na myśli kradzieży przez złodzieja tylko utratę wartości nowego auta:)....to taka "kradzież" tyle że nikt nie kradnie auta tylko jego cenę obniża niewidzialna ręka rynku czyli z czasem auto jest dużo mniej warte choć równie dobre co nowe:) Mądry człowiek ten sąsiad:)
              • heca7 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 16.03.14, 22:12
                Nie ma co z tobą dyskutować skoro nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem mojej wypowiedzi :P

Podpowiem bo pewnie nie zauważyłeś : to nie był mój sąsiad.

Nie odpowiadaj, wygaszam cię tak jak to zrobili inni.
                • misiaczek1281 Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 17.03.14, 14:05
                  heca7 napisała:

> Nie ma co z tobą dyskutować skoro nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem mojej w
                  > ypowiedzi :P
                  > Podpowiem bo pewnie nie zauważyłeś : to nie był mój sąsiad.

To ty nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem mojej wypowiedzi...Nie chodziło o to czy to był twój sąsiad, kolega, kochanek, czy mąż koleżanki....chodziło o to że on miał rację....złodziejaszek nazwany utratą wartości kradnie w nowym aucie co roku aż 15 %:)
                  > Nie odpowiadaj, wygaszam cię tak jak to zrobili inni.
                  wygaś sama siebie...ciekawe czy tak się da?:)
                  • misterni Re: Jak ci pomóc, skoro tak oszczędnie gospodaruj 17.03.14, 17:27
                    Skąd ty wiesz, co ten facet miał na myśli?
    • szatniarka Re: Nowe auto od brokera 17.03.14, 09:49
      Moim zdaniem - jesli nowe to tylko od brokera.
      Dostalam 18% upustu na bmw5 z polskiego salonu. Absolutnie bezproblemowy zakup.
      Jest na rynku firma, ktora daje 20% znizki na segment premium, jednakze auta sa z UK.
      • misiaczek1281 Re: Nowe auto od brokera 17.03.14, 14:07
        szatniarka napisała:

> Moim zdaniem - jesli nowe to tylko od brokera.
        > Dostalam 18% upustu na bmw5 z polskiego salonu. Absolutnie bezproblemowy zakup.
        > Jest na rynku firma, ktora daje 20% znizki na segment premium, jednakze auta sa
        > z UK.

kup używane to dostaniesz 60% zniżki w porównaniu do nowego hehe ;-)
        • loyezoo Re: Nowe auto od brokera 17.03.14, 18:59
          Przecież ty też kupiłeś u "brokera",tyle,że trochę inaczej się nazywa: "Mietek & Kazik Company Machlojka Import Cars" i też im zapłaciłeś prowizję,więc o co ci chodzi?
    • gzesiolek Re: www.lesniewscy.eu trzymajcie sie z daleka 31.10.14, 09:17
      Nie polecam firmy www.lesniewscy.eu broker jak broker wcisnie Ci kredyt i zarobi... ale ze przy tym spamuja jak sie da i gdzie sie da...
      Wyraznie uslugi kiepskiej jakosci to i popyt maly, wiec pospamowac na forum trzeba...
      • hukers Re: www.lesniewscy.eu trzymajcie sie z daleka 31.10.14, 11:53
        Do misiaczka:
        Kolego, przede wszystkim nie odpowiadaj na tego posta, bo nie będę z Tobą dyskutował.
        Ktoś rozpoczął wątek, na temat tego czy kupować nowe auto od brokera taniej z rabatem, czy są jakieś haczyki, czy warto. Średnio inteligentny człowiek, zrozumie, że chodzi mu o opinie ludzi, którzy znają temat, bo kupowali od brokera nowe auto, bądź zamierzali kupić, ale zrezygnowali, ponieważ nie okazało się to zbyt korzystne. Tłumaczę dokładniej, chodziło o uwagi typu:"kupiłem u brokera, wyszło 7 tys. taniej, bądź "miałem kupić, ale po obliczeniu wszystkich kosztów, okazało się, że to nie jest żadna okazja itd. Nigdzie w poście nie zauważyłem, aby autor wątku rozważał zakup auta używanego. Teraz temat ma dwadzieścia kilka postów w tym jeden na temat, ponieważ koniecznie musiałeś wstawić swoje rady na temat auta używanego. Zabierasz ludziom czas, poprzez swoje niechlujstwo intelektualne, polegające na czytaniu bez zrozumienia a następnie na odpowiadaniu nie na temat. Przemyśl to sobie wszystko na spokojnie i nie udzielaj się tam, gdzie nie wnosisz nic do tematu...
        • gzesiolek Re: www.lesniewscy.eu trzymajcie sie z daleka 31.10.14, 12:16
          Ale zauwazyles, ze misiaczek produkowal sie w tym temacie pol roku temu?
          A teraz podniosl temat pewien spamer...
          • hukers Re: www.lesniewscy.eu trzymajcie sie z daleka 31.10.14, 12:24
            Nie zauważyłem, bo rzadko bywam na forum i najczęściej na chwilę, ale zazwyczaj kiedy jestem to trafiam na uwagi misiaczka, czy to pół roku temu czy teraz, a że najczęściej są nie na temat, postanowiłem zwrócić uwagę...
            • gzesiolek Re: www.lesniewscy.eu trzymajcie sie z daleka 31.10.14, 12:27
              Rozumiem...
              Ale z misiaczkiem to jak z deszczem w listopadzie... Nikt za nim nie przepada, wszyscy unikaja, ale tlumaczeniem jeszcze nikt go nie powstrzymal...
    • xvqqvx Nie polecam www.lesniewscy.eu - dno i muł 31.10.14, 11:42
      Nie polecam www.lesniewscy.eu - firma musi być do niczego, skoro kretyńsko spamuje na forach.
    • loyezoo Re: Nowe auto od brokera 31.10.14, 15:24
      NIE POLECAM www.lesniewscy.eu
      Wydoją z ciebie kasę i wydasz 20% więcej niż trzeba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka