Dodaj do ulubionych

Kubica w Top Gear...

26.03.14, 11:26
Nie ukrywam, że bardzo chętnie bym go zobaczył w TG, a Wy?
Obserwuj wątek
    • lukka74 Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 11:34
      Jako Stiga czy kierowcę w aucie za rozsądną cenę? ;-)
      • galtomone Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 11:36
        Jako kierowce w aucie za rozsadna...
        • lukka74 Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 11:40
          W rywalizacji z gwiazdami (tu zdecydowanie za mocny) czy kierowcami F1 (niedowład ręki mocno go ograniczy - choć chyba udostępniają też automaty)?
          • galtomone Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 11:46
            Da rade, jak w WRC z niedzialajacym lopatkami daje, to w cywilnym aucie tym bardziej.
    • jeepwdyzlu ale po co? 26.03.14, 11:51
      medialny nie jest
      więc nawet gdyby - wypadłby beznadziejnie...

To nie tańcjor. To jebaka...

jeep
      • galtomone Re: ale po co? 26.03.14, 12:38
        To nie ogladaj, dla mnie jest medialny i zawsze cos ciekawego powie....
        • jeepwdyzlu Re: ale po co? 26.03.14, 12:50
          To nie ogladaj, dla mnie jest medialny i zawsze cos ciekawego powie....
          --------------
          pozostajesz odosobniony w swoich poglądach
          żeby było jasne: medialność to dla mnie żadna zaleta...

jeep
          • przemekthor Re: ale po co? 26.03.14, 18:56
            O Kubicy, francuskich autach oraz alfa romeo się nie dyskutuje. Po drugiej stronie niemal na pewno jest czubek.
            • galtomone przemekthor 27.03.14, 09:11
              Ze niby ja?
    • samspade Ja nie. 26.03.14, 12:42
      Wolal bym zobaczyc w niedzielne popoludnie na torze.
      • galtomone Re: Ja nie. 26.03.14, 13:14
        Jedno nie wyklucza drugiego...
        Patrz Hamilton, Button, Massa, itd....

Ale jak patrze na Bottasa czy Magnussena to obawiam sie, ze szanse na powrot (abstrahujac od zdrowia) sa coraz mniejsze :-(
        • samspade Re: Ja nie. 26.03.14, 13:32
          Jezeli chodzi o powrot Roberta to tylko lokiec moze go powstrzymac a nie inni kierowcy.
          • galtomone Re: Ja nie. 26.03.14, 14:55
            Byloby fajnie jakbys sie nie mylil...
            CO prawda w sprawie naprawianie lokcie na razie cisza... ale jednak sie bpje, ze polityka + pieniadze w F1 + mlode talenty moga swoje zrobic...
    • soulshuntr Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 13:40
      Myslisz, ze moglby dobrze wypasc?
      • galtomone Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 14:55
        Kto wie? :-)
      • wsk175 Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 19:40
        " Myslisz, ze moglby dobrze wypasc?"
        On ciągle dobrze wypada, tylko auta po tym wypadnięciu nie da się już wyklepać........
        • galtomone Re: Kubica w Top Gear... 27.03.14, 09:12
          Takie zycie w rajdach...
          Znasz kierowce, ktory cos w nich osiagnal i nie wypadal?
          • wsk175 Re: Kubica w Top Gear... 27.03.14, 20:12
            galtomone napisał:

> Takie zycie w rajdach...
            > Znasz kierowce, ktory cos w nich osiagnal i nie wypadal?

KuBica przypomina mi estońskiego kierowcę Marko Martina (bodajże).
            Też chciał wszystko wygrać i marnie skończył.
            Kubica chyba ma świadomość upływającego czasu i jeżdzi nieco za ostro.
            • galtomone Re: Kubica w Top Gear... 27.03.14, 20:32
              Zanim podejme dalsza dyskusje...

Ile km OS w aucie WRC masz za soba?
    • kontik_71 Re: Kubica w Top Gear... 26.03.14, 15:11
      Podstawowe pytanie to czy Kubica jest znany angielskiej publiczosci? Jesli nie to nie bedzie zapraszany bo nie bedzie atrakcja. TG nie jest programem dla waskiego grona fanow i znawcow, to jest program dla masowego odbiorcy i gosc zwyczajnie musi przyciagnac widza. Co innego gdyby byla polska edycja TG to wtedy z cala pewnoscia bylby zaproszony.
      • galtomone Re: Kubica w Top Gear... 27.03.14, 09:15
        Sadzadzac po wczesniejszych programach (w jednym byl nawet spory kawalek o RK0, ilosci fanow F1 i sportow motorowych w UK, to znany na 100% jest i to dobrze.
        Akurat o to nie trzeba sie obawiac...

Ale znajac Roberta, to po prostu nie bedzie tym zainteresowany. No chyba, ze jednak zacznie sie powrot do F1 - wtedy sponsorzy na nim wymusza wieksza obecnosc w mediach by na 150% kazdy, nawet eskimos znal te historie.

Swoja droga, gdyby jednak w 2015 (male szanse bo pewnie bedzie chacial juz na serio pojezdzic w WRC) lub 2016 i zrobil "wynik" to bylby material na film...
        • jeepwdyzlu brutalna prawda: Robert jest skończony 31.03.14, 08:26
          No chyba, ze jednak zacznie sie powrot do F1 - wtedy sponsorzy na nim wymusza wieksza obecnosc w mediach by na 150% kazdy, nawet eskimos znal te historie.
          ---------------------
          o powrocie do F1 nie ma mowy
          w rajdach też mistrzem świata nie będzie...

Dobrze, że żyje, dobrze, że jeździ
          Podziwiam Go.
          Ale kierowca bez ręki to jak misiaczek bez polo...
          Niestety.

jeep
          • galtomone Fakty nie potwierdzaja tego co mowisz.... 31.03.14, 12:14
            jeepwdyzlu napisał:

> o powrocie do F1 nie ma mowy
            > w rajdach też mistrzem świata nie będzie...

1. W pierwszym sezonie w profesjonalnych rajdach robi Mistrzostwo Swiata WRC2. Gdyby to bylo takie NIC, to czolowi polscy kierowcy mieliby co najmniej klika tytulow.

2. W Monte na asfalcie nagle sie okazalo, ze ma najlepsze czasu na odcinkach... Pewnie pomagal mu pilot jedna reka?

3. Ani jedno z dotychczasowych wypadniec nie bylo spowodowane przez fizyczne ograniczenia a przez blad kierowcy i pilota (czyli zalogi) w opisie trasy, znajomosci specyfiki odcinka.

4. Ilu mam kierowcow z "dwoma" rekami - dlaczego im nikt nie proponuje miejsca w teamcie wrc?

5. Nie mowie, ze Kubica wroci do F1... Moze nie... Ale jednak chyba osoba ktora najwiecej wie w tym temacie jest on sam, a dopoki On nie powie, ze jendak nie da rady, to znaczy ze jakies szanse sa...
            • jeepwdyzlu Re: Fakty nie potwierdzaja tego co mowisz.... 31.03.14, 14:48
              jak zdobędzie mistrzostwo w normalnym WRC
              wejdę pod stół i odszczekam
              z przyjemnością odszczekam

na razie Robert wypada z tras jak pisklak z gniazda
              Moim zdaniem - nie ma mowy o miejscu w pierwszej trójce...

a w F1 o Nim nikt już nie pamięta... sorry ale życie płynie dalej
              Swoją drogą - ktoś z Was ogląda F1?
              j.
              • galtomone Re: Fakty nie potwierdzaja tego co mowisz.... 31.03.14, 15:11
                jeepwdyzlu napisał:

> jak zdobędzie mistrzostwo w normalnym WRC
                > wejdę pod stół i odszczekam
                > z przyjemnością odszczekam

Jest wielu swietnych kierowcow, ktorzy nie zdobyli ani mistrzostwa swiata F1 ani WRC, poza talentem, umiejetnosciami, doswiadczeniem i ciezka harowa trzeba jeszcze troszke szczescia....

Stirling Moss, G. Villenevue, Jacky Ickx, Alesi.... - lista jest dluga. W WRC jest pewnie podobnie...

> na razie Robert wypada z tras jak pisklak z gniazda

I to CI dziwi? I rozumiem, ze w Twojej ocenie to z powodu reki? :-)

> Moim zdaniem - nie ma mowy o miejscu w pierwszej trójce...

W rajdzie czy w mistrzostwach... W tym sezonie czy kolejnym.... czy wogole?

> a w F1 o Nim nikt już nie pamięta... sorry ale życie płynie dalej

Tego nie wiem... ale mysle, ze gdyby dzis powiedzial, ze moze jezdzic to przynajmniej kilka dobrych teamow byloby baaaardzo zainteresowanych.

> Swoją drogą - ktoś z Was ogląda F1?

Owszem! :-)
                • jeepwdyzlu Re: Fakty nie potwierdzaja tego co mowisz.... 31.03.14, 15:38
                  I to CI dziwi? I rozumiem, ze w Twojej ocenie to z powodu reki? :-)
                  ---------------
                  Niestety tak się obawiam...
                  Ale nie jestem chirurgiem ręki, ani nawet chirurgiem :-)
                  Tak czy siak - Robert rules!!!

ja F1 w RTL (nawiązując do dyskusji tu gdzieś obok..)
                  swoją drogą, szkoda, że polsat się wypiął...
                  jeep
                  • galtomone Re: Fakty nie potwierdzaja tego co mowisz.... 31.03.14, 19:24
                    jeepwdyzlu napisał:

> I to CI dziwi? I rozumiem, ze w Twojej ocenie to z powodu reki? :-)
                    > ---------------
                    > Niestety tak się obawiam...
                    > Ale nie jestem chirurgiem ręki, ani nawet chirurgiem :-)
                    > Tak czy siak - Robert rules!!!

Robert rules anyway.... ale rozumiem, ze widzy o rajadach nie masz praktycznie zadnej? :-)

Wypadniecia się zdarzają wszystkim, Loeb w zeszłym roku ostatni rajd w karierze tez wypadkiem zakonczyl...
                    Ogier tez się obija i inni.. ale oni te same OESY jada enty raz...
                    Sa bardziej zgranymi zalogami, i pilot i kierowca z każdy kolejnym rajdem wie jak jedzie jego auto i jak czytac droge.
                    Z każdym kolejnym sezonem posiadane opisy trasy się doskonali a nie tworzy od zera jak Kubica.

Ogladasz onboardy, pamiętasz jak ten zakręt wygladal rok temu, dwa lata temu, piec latemu... Myslisz, ze to nie ma znaczenia?

Dla Roberta każdy zakręt jest nowy!
                    Musi bardziej polegac na instynkcie bo jak ma polegac na doświadczeniu którego nie ma.

W tym sezonie żaden wynik nie jest wazny bo nie może być wazny. Rownie dobrze moglbys oczekiwać od Murańki, ze skacząc pierwszy raz na nowych skoczniach będzie wygrywać...

Polsat pokazuje ale na Polsat Sport - tylko kto to chce ogladac, przecież ci ich komentatorzy to wiadzy zadnej nie maja :-(
              • samspade Re: Fakty nie potwierdzaja tego co mowisz.... 31.03.14, 15:43
                jeepwdyzlu napisał:

> na razie Robert wypada z tras jak pisklak z gniazda
                > Moim zdaniem - nie ma mowy o miejscu w pierwszej trójce...

W poszczególnym rajdzie czy ogólnie w mistrzostwach?

> a w F1 o Nim nikt już nie pamięta... sorry ale życie płynie dalej
                > Swoją drogą - ktoś z Was ogląda F1?

Oglądam. I słucham o drugich połowach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka