Dodaj do ulubionych

soft tuning 2

IP: *.gazeta.pl 30.03.02, 23:04
Kolejne pytanka dotyczące lekkiego/miękkiego tuningu (a w szczególności jak to będzie działało w Punto 1.1?):

1. filtr stożkowy: daje odczuwalne efekty przy wysokich obrotach. Od jakich obrotów silnika zaczynają się te "wysokie"?

2. magnetyzer: który??? multimag czy maksor?

3. świece sportowe: jakie??? briski czy splitfire?
Obserwuj wątek
    • letalin Re: soft tuning 2 31.03.02, 14:02
      Gość portalu: shados napisał(a):

> Kolejne pytanka dotyczące lekkiego/miękkiego tuningu (a w szczególności jak to
      > będzie działało w Punto 1.1?):
      >
      > 1. filtr stożkowy: daje odczuwalne efekty przy wysokich obrotach. Od jakich obr
      > otów silnika zaczynają się te "wysokie"?

Widziałem testy przeprowadzone przez znanego tunera pokazujące spadek osiągów
      silnika ze stożkiem. Lepiej poprowadzić zimne powietrze z zewnątrz do zwykłego
      filtra , albo ew. tylko ze sportowym wkładem. Ale nie każy może sobie dziurę w
      masce wiercić.
      >
      > 2. magnetyzer: który??? multimag czy maksor?

Lepsza jest woda święcona, najlepsza z miejsc kultu maryjnego. I naprawdę silna
      niezachwiana wiara. Amulety pogańskie nie mają atestu i nie polecam.

>
      > 3. świece sportowe: jakie??? briski czy splitfire?

Jak świece to i przewocy wysokiego napięcia. Ale nie wierzę, że poczujesz
      jakąkolwiek różnicę z rozwiązaniem seryjnym. Samopoczucie natomiast wyraźnie
      rośnie. Ja mam briski. I żadnych kłopotów ze świecami. Wcześniej miałem boscha i
      też kłopotów nie było:-)
      PZDR
      P.S. Nie mam pojęcia czy warto grzebać się przy tak małej pojemności. Nawet jak
      wzrośnie Ci moc o kilka procent ( na pewno mniej niż 10%, wg mnie najwyżej 5%) to
      nie poczujesz tego wcale. Szkoda kasy. Lepiej kupić dobre gumy...I kwiaty dla
      panny. Dużo lepiej robi na wzrost osiągów zmiana stylu jazdy. T.j. zmiana biegu
      na wyższy przy najmniej 5000 obr./min. Efekt oszołamiający!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka