Dodaj do ulubionych

Musze z satysfakcja oznajmic ...

01.04.02, 16:56
... ze wlasnie splacilem kredys na opony zimowe, ktore kupilem w zeszlym roku do mojej Fabii.
Wiem, ze moze nie kupilem opon najwyzszej klasy (tylko po 300 zl/sztuke), ale wiem ze bylem bezpieczny cala
zime, a co najwazniejsze znajomi sie nie smiali, ze nie mam zimowek i nareszcie czulem sie jak ktos wyjatkowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: *.telia.com 01.04.02, 20:39
      Zobaczysz jeszcze starcza te opony na dwa sezony, lub nawet trzy, jak bedziesz
      jezdil normalnie.Gratulacje.Pzdr.Michal
    • Gość: Wally Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.04.02, 22:16
      I ch.. ci w dupe.
      • Gość: marlesz Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: 192.168.4.* 01.04.02, 22:47
        Trzeba było lepiej już nic nie pisać, jak Cię nie stać na mądrzejszą odpowiedź.
        • Gość: Wally Re: Druid powrocll. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 15:18
          Gość portalu: marlesz napisał(a):

> Trzeba było lepiej już nic nie pisać, jak Cię nie stać na mądrzejszą odpowiedź.

No i o co ci chodzi koles?
          Nie znalazlem innej odpowiedzi na taki psychotyczny tekst.
          Jesli ktos bierze kredyt na opony zimowe, to jest psychopata i powinien sie leczyc, a nie jeszcze sie tym
          chwalic.
          No, chyba ze to powokacja Druida.

P.S. Czy druid nie mial takiego samego adresu jak ty?
          • Gość: Michal Re: Po prostu normalny IP: *.telia.com 02.04.02, 19:59
            Panowie wolnego w Szwecji na kredyt kupuje 70% ludnosci opony zimowe.Juz kiedys
            powiedziaklem kazdy orze jak moze i nierobcie sobie zartow.Lepiej ze tak
            postapil a niekupil jakies tanie uzywane za gotowe.Panowie kupowanie za gotowke
            to robia ,gangsterzy,dressy,i ludzie ktorzy nie potrafia udokumentowac swoich
            dochodow.Normalny cz<lowiek bierze na krede i odciaga od podatku.Tak robi caly
            zachod.Pzdr.Michal
            • arturx2 Re: Po prostu normalny 02.04.02, 20:43
              Jeszcze NIGDY nic nie brałem na kredyt. Ja pier... - jestem dresem, kantuję,
              nienormalny człowiek. I nie przyjmą mnie na Zachód! Rozpłakałem się!!!
              • Gość: Wally Re: Po prostu nienormalny IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 22:22
                Ja raz wzialem na kredyt ciastko w sklepiku szkolnym bo mi mamusia zapomniala dac.
                Ale to bylo 15 lat temu i nieprawda.
                • kropka. Re: Po prostu nienormalny 02.04.02, 23:56
                  No to świetnie!
                  Możesz teraz spokojnie wziąć następny kredyt - na opony letnie. Może Ci sie
                  przydadzą do czegoś
                  pozdrawiam
                • Gość: guest Re: Wally ty ignorancie ! IP: 2.4.STABLE* 04.04.02, 08:09
                  Gość portalu: Wally napisał(a):

> Ja raz wzialem na kredyt ciastko w sklepiku szkolnym bo mi mamusia zapomniala d
                  > ac.
                  > Ale to bylo 15 lat temu i nieprawda.

Boisz się brać cokolwiek na kredyt, bo nie rozumiesz jego istoty. Mam w rodzinie
                  takie stare ciotki, co to własne dzieci by oodała, byle nie brac kredytu, "bo
                  spać bym nie mogła". To małomiasteczkowe zaściankowe podejście niedouczonego
                  Polaka - nie brać kredytu, ło jezu !!! Hej Wally, a konto w Banku wiesz do czego
                  służy, bo karta magnetyczna to chyba dla Ciebie za trudne !
            • Gość: Niknejm Re: Po prostu normalny IP: *.pg.com 04.04.02, 13:16
              Gość portalu: Michal napisał(a):

> Panowie wolnego w Szwecji na kredyt kupuje 70% ludnosci opony zimowe.Juz kiedys
              > powiedziaklem kazdy orze jak moze i nierobcie sobie zartow.Lepiej ze tak
              > postapil a niekupil jakies tanie uzywane za gotowe.Panowie kupowanie za gotowke
              > to robia ,gangsterzy,dressy,i ludzie ktorzy nie potrafia udokumentowac swoich
              > dochodow.Normalny czlowiek bierze na krede i odciaga od podatku.Tak robi ca
              > ly zachod.Pzdr.Michal

Rzecz w tym, Michale, że Polska to nie Zachód. Zakupu opon na kredyt (lub
              związanych z tym odsetek) w żaden sposób od podatku nie odciągniesz.
              W dodatku koszty kredytu w Polsce są zaporowe. Oprocentowanie kredytów
              konsumpcyjnych to kilkanaście % powyżej poziomu inflacji (w dodatku inflacja
              wynosi około 8%, więc jest dość wysoka). Wszystko przez chore prawo bankowe i
              mało konkurencyjny rynek finansowy w Polsce. Tak to niestety wygląda... Nie dziw
              się więc, że Polacy, którzy mieszkają w Polsce i są w stanie daną rzecz kupić za
              gotówkę, nie biorą kredytów...

Pozdrawiam,
              Niknejm

• Gość: marlesz Re: Druid powrocll. IP: 192.168.4.* 03.04.02, 23:50
            Gość portalu: Wally napisał(a):

>> No i o co ci chodzi koles?
            > Nie znalazlem innej odpowiedzi na taki psychotyczny tekst.
            > Jesli ktos bierze kredyt na opony zimowe, to jest psychopata i powinien sie lec
            > zyc, a nie jeszcze sie tym
            > chwalic.
            > No, chyba ze to powokacja Druida.
            >
            > P.S. Czy druid nie mial takiego samego adresu jak ty?

Nie rozumiem dlaczego ktoś kupując opony na kredyt jest psychopatą (abstrahując
            od tego czy tekst był prowokacją czy nie - sam tego nie wiem). Komplet opon to
            koszt chyba powyżej 1000 zł - czy kupno pralki albo lodówki na kredyt też jest
            debilizmem?
            A to co napisałem to dalej podtrzymuję - jak masz bez sensu bluzgać to daj sobie
            lepiej na wstrzymanie.

A co do tego adresu - to nie mam pojęcia, bo nie umiem sprawdzać czyjegoś adresu.
            W każdym razie ja się zawsze podpisuję za siebie.
    • jarmush Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... 03.04.02, 09:21
      ze jestes chory.
      • Gość: Michal Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: *.telia.com 03.04.02, 11:26
        Ja w dalszym ciagu Was nie rozumiem.Przeciez lepiej wlasne pieniadze
        zainwestowac gdzies gdzie dadza dobry zysk,niz kupowac opony.Niech cholera
        banki placa,a procenty odciagniesz od podatku niech inni zaplaca.Taka jest
        logika.Albo za te forse pojechac na poludnie.Pzdr.Michal
        • jarmush Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... 03.04.02, 12:06

> Ja w dalszym ciagu Was nie rozumiem.Przeciez lepiej
          wlasne pieniadze
          > zainwestowac gdzies gdzie dadza dobry zysk,niz kupowac
          opony.Niech cholera
          > banki placa,a procenty odciagniesz od podatku niech
          inni zaplaca.Taka jest
          > logika.Albo za te forse pojechac na
          poludnie.Pzdr.Michal

Ze co? Od jakiego podatku? Moze od podatku od glupoty?
        • Gość: Marcel Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: *.reshall.umich.edu 04.04.02, 06:39

> Ja w dalszym ciagu Was nie rozumiem.Przeciez lepiej wlasne pieniadze
          > zainwestowac....
          Michal, w Polsce jest (a przynajmniej bylo jeszcze rok temu) inaczej. Nie oplaca
          sie:
          - pracowac,
          - prowadzic wlasny geszeft,
          - oszczedzac,
          - inwestowac,
          - robic zakupy,
          - placic podatki,
          - a wyglada na to, ze niedlugo nawet zyc sie nie bedzie oplacalo.
          Chyba ciagle najrozsadniej jest kupowac wszystko za zywa gotowke i bron boze nie
          brac kredytow.
    • Gość: sknera Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: *.epsa.pl 04.04.02, 10:33
      jajcarz z ciebie ale tym razem chwyciło
      • Gość: czarna Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: 10.10.41.* 04.04.02, 13:25
        ze zaczelam juz teraz zbierac.
        Do zimy sie wyrobie - bez kredytu:-)
        pozdr
    • Gość: gosciu Re: Musze z satysfakcja oznajmic ... IP: 217.96.113.* 04.04.02, 13:22
      stary więc teraz masz uzywane opony proponuje wziąsc kredyt na nowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka