Dodaj do ulubionych

Laguna 2,2 140KM diesel 2000r

28.06.14, 18:03
Proszę o wyrażeniu swojego zdania o Renault Laguna kombi 2.2 disel 140KM 2000r, czy oplaca sie kupic czy jest wadliwe jak sie spisuje w trasie i na miejscu.

Interesuje mnie wszystko ponieważ jestem na kupnie tego modelu.

Cena auta to 1500zł (do wymiany maska przednia<na szrocie do 100zł kosztuje wymiana 0zł gdyż sam to zrobie> odblokować drzwi <sam sobie poradzę z tą wadą> oraz chłodnica od klimatyzacji do wymiany<ale nie zależy mi strasznie na niej> )

z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: Laguna 2,2 140KM diesel 2000r 28.06.14, 18:46
      Co to znaczy "jestem na kupnie"? Po jakiemu to?

Ten samochód ma 14 lat, więc bezproblemowość eksploatacji zależeć będzie bardziej od stanu ogólnego, niż marki. Chociaż osobiście unikałbym diesli Renault z tego okresu, sporo narzekania na nie słychać (i piszę to, chociaż sam jeżdżę już kolejną renówką i sobie chwalę - ale mam benzynową). Jeśli chcesz lagunę, to poszukaj np. silnika 1.6 16V benzynowego, ta rodzina silników była bardzo udana.

Laguna w dobrym stanie to bardzo wygodny samochód. Po 14 latach spodziewałbym się jednak znacznego stopnia zużycia i co za tym idzie, pogorszenia właściwości jezdnych i komfortu. No i ten diesel ze zszarganą opinią - moim zdaniem ryzykujesz.
      • des4 Re: Laguna 2,2 140KM diesel 2000r 28.06.14, 23:31
        nie czepiaj się grypsery ziomali ;)
    • fuiio Re: Laguna 2,2 140KM diesel 2000r 29.06.14, 10:15
      najwazniejsze , ze cena jest wlasciwa. W razie grubszych problemow nie ma zadnego ryzyka finansowego bo popyt na tanie czesci wciaz jest i nawet sprzedajac po dumpingowych cenach bebechy jest szansa na zarobienie paru zlotych wiec reasumujac : warto kupic ale trzeba pilnowac zeby nie "przeinwestowac" jak to sie tutaj mowi
      • piotr33k2 Re: Laguna 2,2 140KM diesel 2000r 01.07.14, 13:31
        no i co z tego jak sama bude kupi i do tego jeszcze trzeba ją robić , ten silnik jest na zlom albo bedzie za pare chwil na złom , a silnika jak maski sam nie zrobisz a je robic to wiadomo skarbonka bez dna , jak juz to tak jak powyżej kolega mówił szukaj nawet renówki tylko że z benzyna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka