Dodaj do ulubionych

Czy jestes za posiadaniem broni?

11.07.14, 09:34
I zazwoleniem na jej uzywanie w takich sytuacjach :-)
wideo.interia.pl/embed-video?id=1525352

Na wypadek gdyby osadzenie nie zadzialalo, link:
wideo.interia.pl/wizytowka-kimar/oko-w-oko-z-tirem-video,vId,1525352
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 11.07.14, 09:54
      Rozumiem, ze masz na mysli pozwolenie na posiadanie czolgu? Bo radzej tylko taka bron moglaby cokolwiek zdzialac...
      • galtomone Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 11.07.14, 12:04
        Kazdemu wg. potrzeb, mozliwosci i umejetnosci. Zawsze mozes ustapic miejsca (jak autor filmu) zawrocic, odstrzelic idiote (na parkingu) oraz odpowiednia dokumentacje (usprawiedliwiajace Twoje dzialanie - dzialales dla dobra ogolu) przeslac do organow scigania, zeby wiedzialy, ze nie trzeba angazowac ludzi. ;-)
        • kontik_71 Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 11.07.14, 12:22
          A gdzie jest granica dopuszczalnosci "odstrzalu"? Jesli np ktos zbluzga moja zone to tez bede go mogl odstrzelic czy to juz nie wchodzi w zakres?

Sorry, ale ja sie ciesze, ze czasy samosadow mamy juz za soba..
          • galtomone Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 11.07.14, 12:27
            kontik_71 napisał:

> A gdzie jest granica dopuszczalnosci "odstrzalu"? Jesli np ktos zbluzga moja zo
            > ne to tez bede go mogl odstrzelic czy to juz nie wchodzi w zakres?

Janse, ze tak. Za zbluzganie Zony to normalnie tylko chłosta - ale TWOJEJ ZONY, stary. Smierc w meczarniach (no chyba [to calkowicie hipotetyczna sytuacja], ze zbluzganie bylo sluszne).

> Sorry, ale ja sie ciesze, ze czasy samosadow mamy juz za soba...

A ja czasem (z bezsilnosci) lubie sobie pomarzyc, ze moge pomoc naturze i ewolucji i glupote szybciej z naszego kodu genetycznego wyeliminowac (swoja droga, w takich wypadkach jak ten na zdjeciu nalezaloby sprzwdzic, czy osobnik ma potomstwo i to potomstwo przetestowac na wypadek glupoty).
            • gzesiolek Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 12.07.14, 17:45
              Problem w tym, ze marzeniach nigdy nie ma tak, zeby idioci i polintelygenci takze mieli dostep do broni... a w rzeczywistosci tego sie nie da uniknac...
              Obawiam sie, ze jakis agresywny typek ktoremu nie spodoba sie cokolwiek odstrzeli Cie pierwszy nim spotkasz kogos kto na takie odstrzelenie rzeczywiscie zasluzy...

A co do Tira to chyba kazdy kto przejezdzil wiecej niz 100tys km po polskich drogach uciekal na pobocze czy przez kogos z naprzeciwka czy kogos wyprzedzajacego z tylu (ratujac mu przy tym zycie)... Jak dla kogos jest to sytuacja wyjatkowa tzn. ze ma straszne szczescie w zyciu... bo w Polsce to niestety norma...
          • tomek854 Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 15.07.14, 13:33
            > A gdzie jest granica dopuszczalnosci "odstrzalu"? Jesli np ktos zbluzga moja zo
            > ne to tez bede go mogl odstrzelic czy to juz nie wchodzi w zakres?
            >
            > Sorry, ale ja sie ciesze, ze czasy samosadow mamy juz za soba..

Niestety, ale nie. Był taki jeden. Menel zbluzgał mu żonę, on po nią pojechał, wsiadł do samochodu, dogonił autobus, wszedł do autobusu i zabił menela (nawet nie wiadomo na 100% czy tego samego). Sąd uznał to za obronę konieczną, facet dalej jest posłem PiSu...
            • galtomone Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 15.07.14, 13:41
              NIe wierze!!!!
              Jakis link?
              • tomek854 Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 15.07.14, 13:59
                polska.newsweek.pl/tato-go-zmiksowal,91007,1,1.html
                • jeepwdyzlu zabił, jest posłem, a jezus go kocha 15.07.14, 16:05
                  w końcu wyrwał chwasta...

I weź głosuj na pis...

jeep
                  • galtomone Jeep.... 15.07.14, 16:59
                    ... abstrachujac od tej sytuacji I tego czy ma sie lewicowe, centrowa czy prawicowe poglady.
                    Bez wzgledu na kierunek z ktorym czlowiek sie identyfikuje, uczciwy obywatel nie ma na kogo glosowac - to jest przerazajace. :-(
                  • tomek854 Re: zabił, jest posłem, a jezus go kocha 15.07.14, 17:12
                    Rzecz w tym, że nawet nie jest pewne, czy to jest ten sam, który dokuczał jego żonie... Jakby mi jakiś agresywny byczek wparował do autobusu i zaczął się bezpodstawnie rzucać o coś, czego nie zrobiłem, zapewne też bym się postawił - więc nic dziwnego, że ten człowiek zareagował agresywnie...

Ale się tego nie dowiemy, sprawie ukręcono łeb, żona pewnie do końca życia słowa nie powie o tym, czy to był ten, czy jakiś inny...

Nie pierwszy to raz zresztą, Agent Tomek, jak jeszcze był policjantem Tomkiem to też brał udział w wypadku - pomimo, że ustalono, że jechał przez miasto z prędkością 110 km/h, a więc powinien być co najmniej współwinny wypadku ze skutkiem śmiertelnym, nie poniósł żadnych konsekwencji...
                • galtomone Mam prosbe... 15.07.14, 16:58
                  ....przypomnij mi, od czego jest skrot PiS.... bo ni cholery nie moge sobie po przeczytaniu tego przypomniec.
    • nazimno Nadmierna koncentracja idiotow zawodowych. 11.07.14, 09:58
      Niejaki Szwejk otrzymal od konsylium lekarskiego urzedowy papier,
      ze jest notorycznym matolkiem i idiota.

Kierowcy zawodowi powinni ustawic sie w ogonku po to samo.
      Z cala pewnoscia nic nie ryzykuja, tez otrzymaja.

• trypel Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 11.07.14, 10:15
      ociec mają bron :) ja nie potrzebuje
      a w tej sytuacji? jest nr Tira, jest nagranie, pewnie była też komórka i nr na policję, obecnie to wystarczy zeby stracić prawko.
      • galtomone Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 11.07.14, 12:05
        Obecnie prawko nie jest do nieczego potrzebne :-).
        • only_the_godfather Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 11.07.14, 15:41
          Owszem nie jest potrzebnego komuś pokroju tego no jak mu tam Froga czy innemu Mietkowi co jeździ prywatnie. Ale kierowca zawodowy musi je mieć. Kontrole kierowców zawodowych przez ITD czy Policję zdarzają się dużo częściej niż samochodów prywatnych. Wiem bo pracowałem w transporcie i u nas w firmie nie było miesiące by ITD nie skontrolowała kilku zestawów czy autobusów. Do tego kierowca zawodowy ma PJ czasowe)badania co 5 lat) a wiele firm wymaga by co roku przynosić i pokazywać odpowiedniemu pracownikowi w firmie że ma się dokumenty. U nas w firmie w właśnie dział personalny się tym zajmował co roku pokazywałem aktualne uprawnienia i to my pilnowaliśmy tego aby kierowcy mieli ważne PJ i pozostałe uprawnienia.
    • bimota Re: Czy jestes za posiadaniem broni? 12.07.14, 17:13
      NIBY JESTEM, ALE JAK PATRZE JAK LUDZIE INTERPRETUJA "BEZPOSREDNIE ZAGROZENIE" UZYWAJAC TRABIKA, TO NACHODZA WATPLIWOSCI...
    • do.ki bez przesady 12.07.14, 17:21
      To akurat nie wydaje mi się być sytuacją ani zaskakującą, ani uzasadniającą odstrzał. Bywa. Wy tu coś za bardzo jesteście przywiązani do życia.

Poza tym na filmie nie ma nr. rej. tego TIRa.
    • do.ki na takich typów: tak 16.07.14, 18:41
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16330084,Jechal_ponad_160_km_godz__autostrada__pod_prad__do.html#BoxWiadTxt
      • galtomone Re: na takich typów: tak 16.07.14, 20:01
        Widdzisz!!! :-)
        Mialem racje. Giwera w aucie sie jednak przyda ;-)
        • do.ki Re: na takich typów: tak 16.07.14, 20:05
          A czy ja twierdziłem inaczej? Każdy dorosły obywatel powinien mieć prawo do posiadania i noszenia broni, w tym palnej.
          ja tylko sprzeciwiłem się zastrzeleniu tego kierowcy TIRa. Ale zdemenciałego dziada jadącego pod prąd autostradą: nie mam zastrzeżeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka