Dodaj do ulubionych

LPG jaki do Citrone C4 ?

22.07.14, 13:53
1.6 w benzynie z 2005 roku. Mam już upatrzony warsztat w którym założą mi ta instalację, ale nie chcę aby mnie naciągneli na coś drogiego co mi sie nie przyda i dlatego chciałbym się waszej opinii poradzić. Jaka instalacja będzie odpowiednia dla mojego autka? Czy ktoś ma w tym samochodzie i może mi powiedzieć na co zwrócić uwagę??

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: LPG jaki do Citrone C4 ? 22.07.14, 14:34
      chloptas91 napisał(a):

> 1.6 w benzynie z 2005 roku.

Jaki 1.6? THP się nie da zagazować w ogóle (wtrysk bezpośredni). Do 1.6VTi (EP6) i starszego 1.6 16V (TU5) wsadzisz dowolną przyzwoitą instalację sekwencyjną np. Stag 300, BRC Sequent. Popytaj raczej na forach poświęconych Citroenowi i/lub LPG.
      • samspade Re: LPG jaki do Citrone C4 ? 22.07.14, 14:49
        VTI i THP weszly pozniej do produkcji. Z 2005 bedzie zwykly 110 konny staruszek.
        • vogon.jeltz Re: LPG jaki do Citrone C4 ? 22.07.14, 15:00
          > Z 2005 bedzie zwykly 110 konny staruszek

No to one się gazują całkiem miodnie i instalacja LPG też nie musi być nie wiadomo jak zaawansowana. Wystarczy przyzwoita i dobrze zamontowana.
      • vogon.jeltz Re: LPG jaki do Citrone C4 ? 22.07.14, 14:52
        Aha, jeszcze jedna uwaga. Jak chcesz oszczędzić sobie irytacji spowodowanej przez opadający wskaźnik benzyny, mimo iż jedziesz na gazie oraz ciągłych komunikatów "Low Fuel" na wyświetlaczu pokładowego kompa, to od razu przy montażu pytaj o diwajs zwany "tank fopper". Durny komputer w Cytrynach i Pugach między tankowaniami "liczy se" ile "powinno być" paliwa w baku na podstawie średniego spalania, zamiast bazować na fizycznym czujniku, który też przecież tam jest. Tank fopper oszukuje komputer i przy każdorazowym uruchomieniu samochodu wskaźnik jest resetowany do rzeczywistej wartości.
      • gawron303 Re: LPG jaki do Citrone C4 ? 23.08.14, 02:12
        jak najbardziej 1.6 THP można przerabiać na gaz.Dedykowana instalacja np do peugeot 308
        jest proponowana Auto Gaz Centrum.Zenit pro direct (tak się nazywa), dzięki lotnej fazie
        wtrysku i jednoczesnym podawaniu do cylindra gazu oraz ok.5%-10% benzyny dba o
        bezpieczeństwo silnika.
        • xvqqvx Wiecie spamerzy z www.agcentrum.pl 23.08.14, 08:44
          Coraz bardziej się doskonalicie w marketingu szeptanym...
          • fideua Re: Wiecie spamerzy z www.agcentrum.pl 19.10.14, 23:34
            Gdzieś ty był śpiący misiu?
            Instalacje z AG Centrum są zaskakująco dobre szczególnie dla technicznych prymitywów, którzy chcą po prostu założyć, jeździć i nie kombinować. Nie słychać o tych instalacja, bo nie ma na co narzekać. Po prostu.
            • xvqqvx Re: Wiecie spamerzy z www.agcentrum.pl 20.10.14, 00:00
              Taka dobra firma, że aż musi prymitywnie spamować. A dla pozycjonowania:

Nie polecam www.agcentrum.pl - nie dość, że spamują, to jeszcze atakują krytyków spamowania. Widocznie nie umieją się promować inaczej, a skoro tak, to z pewnością są kiepscy.
    • galtomone Moze sie myle... 22.07.14, 14:40
      ....ale odnosze dziwne wrazenie, ze za toszke pojawi sie tu link....

A jesli sie myle, to tak jak napisala kolega.
      Ostatnio dosc dobre polaczenie (opinie) ma Stag (rodzaj zalezy od zaawansowania elektroniki silnika i tego czy da sie strowac instalacja przez komuter benzyny) do tego wtryski Hana lub Barracuda (Polskie i podobno jeszcze lepsze) i reduktor - tu mam mniejsza wiedze ale KME czy wloskie Zavoli powinno byc ok.
      • samspade Dziwny zbieg okolicznosci. 22.07.14, 14:51
        Na forum obok tez ktos sie pyta o instalacje do takiego samochodu. Inny nick i tam jest to samochod dla corki.
        Tak wiec mozna oczekiwac linku.
        • vogon.jeltz Re: Dziwny zbieg okolicznosci. 22.07.14, 14:55
          To na bank ten sam typ. Nawet tą samą literówkę zrobił tu i tam: Citrone zamiast Citroen.

Kur.wa, lepiej wrócę do dyskusji o skarpetkach, bo jak chcę komuś udzielić rzetelnej porady, to się ten ktoś okazuje najprawdopodobniej zasranym spamerem.
          • galtomone Zauwazyliscie....? 22.07.14, 14:59
            Ze ostatnio nie wiele osob pyta tu o faktyczne porady co kupic, co sie zepsolo, itd...
            A 3/4 naszych moto tematow sie rozplywa na polityke, swiatopoglad i religie? :-)
    • xvqqvx Nie polecam www.agcentrum.pl - firma do niczego 19.10.14, 22:51
      Nie polecam www.agcentrum.pl - firma jest do niczego, skoro zatrudnia kretynów spamerów.
      • fideua Re: Nie polecam www.agcentrum.pl - firma do nicze 19.10.14, 23:29
        Bardzo licha argumentacja, bardzo licha.
        • xvqqvx Re: Nie polecam www.agcentrum.pl - firma do nicze 20.10.14, 00:01
          Wystarczająca dla tej firemki. A dla pozycjonowania:

Nie polecam www.agcentrum.pl - nie dość, że spamują, to jeszcze atakują krytyków spamowania. Widocznie nie umieją się promować inaczej, a skoro tak, to z pewnością są kiepscy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka