Dodaj do ulubionych

Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V L...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 17:42
Peugeot jest beznadziejny...w tym aucie pada mi co chwile elektryka (bardzo
ciekawe doswiadczenie - zeby czasami zamknac szyby musze jezdzic w kolko, aby
cos tam zaskoczylo, stuki w zawieszeniu, a wnetrze cale trzeszczy-niby to nic
wielkiego ale cholernie irytujace, szczegolnie plastik na konsoli srodkowej.
Stilo mialem kiedys z wypozyczalni, wersja 1,9 jtd, subiektywne wrazenie-
lepiej wykonane (czyzby Wlosi zamienili sie w Niemcow??) a i silnik jest
swietny, ma niezlego "kopa", szkoda tylko ze wersja 5 drzwiowa nie ma
sylwetki tej 3 drzwiowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:38
      Bardzo ciekawe ,307 bez regulacji wysokości fotela kierowcy ? (może wersja na
      rynek afrykański)
    • Gość: konrad Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 09:17
      Probowales pozapinac tylne pasy kiedys w tym peugeocie i posluchac czy plastiki
      stukaja?
    • Gość: kec Bardzo ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:52
      Czytam zachwyty nad nowym silnikiem 1.4 Peugeot'a
      i myślę sobie - no Francuzy pokazały.
      Później jednak coś mnie tknęło, żeby zerknąć w dane techniczne.
      I co?
      Z pomiarów testowych (czyli jak rozumiem autora artykułu)
      wynika, że 1.4 Peugeot'a nie dorasta do pięt Hondzie
      (w artykule to Honda jest o koło za Peugeot'em)
      a w elastyczności 100-120 przygrywa nawet z o 50 kg cięższym Fiatem.

Brawo redaktor! - to się nazywa wysnuwać wnioski.

pozdrawiam
    • Gość: bandy ALE JAJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 07:30
      troche pozmieniane ksztalty,troche udziwniony,psiagi byle jakie,i taki szum
      reklamowy,w niczym ale to wniczym nie ustepuje moja KIA SEPHIA 1,5 samochod mam
      od 5 lat i nie mam z nim zadnych klopotow,jak czytam gorzkie zale posiadaczy
      Hond,Fiatow Fordow czy niemieckich cudowe techniki to mi ,zal wlascicieli
      ktorzy dali nabic sie w reklamowa butelke.pozdrowienia.
    • Gość: Polak Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:40
      Z tego, co tutaj przeczytałem wynika, że najlepsze są jednak polskie samochody.
      Tam nic pada, bo już są padnięte.
    • remo29 Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V 29.09.04, 08:57
      Honda ma "najmniejszy bagażnik"?? Od kiedy 370 litrów to mniej niż 340 (P307) i 330 (stilo)? Chyba że panowie uwierzyli w bełkot, ze w stilo mozna kanapą tylną regulować pojemność do ponad 400 litrów. Szkoda tylko, że w najdroższej wersji - na pewno nie z silnikiem 1.4...
      • lukasz_j Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V 29.09.04, 14:05
        remo29 napisał:

> Honda ma "najmniejszy bagażnik"?? Od kiedy 370 litrów to mniej niż 340 (P307) i
        > 330 (stilo)? Chyba że panowie uwierzyli w bełkot, ze w stilo mozna kanapą tyln
        > ą regulować pojemność do ponad 400 litrów. Szkoda tylko, że w najdroższej wersj
        > i - na pewno nie z silnikiem 1.4...
        Stilo 5D ma 370 w wersji ze zwykla kanapą. Z przesuwaną ma 335-410.
    • Gość: pawel9622 Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:33
      Najlepszy samochód to peugeot. Nie zawsze wybieram te samochody co wygraja.
      Tym razem tak jest.
      • Gość: Maciek Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V IP: *.c.net.pl 30.01.05, 22:44
        Civic - 3 lata gwarancji, lepszy niż fiatowski serwis, spore prawdopodobieństwo
        małej awaryjności, relatywnie niewielkie spalanie (średnio ok. 7-7,5 l/100km.),
        dobry, sprawdzony, kilka razy modernizowany, bardzo trwały silnik 1,4 (90KM),
        dynamiczny w swj klasie pojemnościowej, mniejsza utrata wartości niż w
        przypadku stilo. Nie wiem, czy prestiż auta jest dla Ciebie istotnym kryterium
        wyboru, jeśli tak, to honda ma znacznie większy niż włoski produkt.
        Nie wiem, jak kształtują się ceny i wyposażenie obu modeli, ale jeśli honda
        jest w tej samej cenie co fiat lub niewiele droższa, to bez wahania brałbym
        civika.
        • jaro_ss Re: Fiat Stilo 1.4 16V Active/Honda Civic 1.4 16V 31.01.05, 06:55
          Przy tym silniku, jeśli nie Skodę, to bym wziął raczej Hondę, Fiat jest za
          ciężki i temu silnikowi nie bardzo wierzę....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka