Dodaj do ulubionych

opel vectra b problem z obrotami

13.03.15, 20:41
witam posiadam opla vectre b z 1998 r 1.8 16v i mam problem z obrotami gdy stoje obroty zaczynają spadać i nieraz silnik gasnie byłem na kompie i zadnych błędów niema wyczysciłem silnik krokowy i przepustnice zauwazylem ze gdy włączam zapłon oprucz pompy w zbiorniku słychac też bulgotanie ze ze zbiornika jakby pompa puszczała powietrze i nieraz włącza sie czek silnik nieraz jest w tedy mułowaty . proszę o porade czy to pompa.
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: opel vectra b problem z obrotami 14.03.15, 09:30
      Prześledź wpis j.życzliwego
      LINK>>
      • 28gosc Re: opel vectra b problem z obrotami 17.03.15, 18:41
        jak masz w niej przeplywomierz to sprawdz jak jest to padl
    • liczbynieklamia Re: opel vectra b problem z obrotami 17.03.15, 20:21
      > nieraz włącza sie czek silnik
      > byłem na kompie i zadnych błędów niema
      Widzę tu pewną sprzeczność. Skoro zapala się check engine, to powinny pojawić się błędy. Albo "komputer" jest do niczego i podłączenie do porządnego interfejsu poda diagnozę na tacy, albo jest problem z ECU i jego wymiana załatwi sprawę.
      • tom1223 Re: opel vectra b problem z obrotami 21.03.15, 13:59
        witam byłem u trzech gosci od kompa i powiedzieli ze jesli pada pompa daje za male cisnienie to komputer tego nie pokarze chyba ze pada sterownik od pompy
    • jestklawo Re: opel vectra b problem z obrotami 18.03.15, 07:57
      odkręć korek wlewu paliwa i przejedź sie bez niego, jeśli problem zniknie kup nowy
      • tom1223 Re: opel vectra b problem z obrotami 21.03.15, 13:53
        witam niestety po odkręceniu korka wlewu paliwa było gorzej obroty zaczynały falowac góra dół lub utrzymywac sie na wysokosci 1200 i standardowo spadały falując w dól i silnik gasł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka