Gość: stefan X IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 19:16 Jeśłi cena nowego Focusa kombi z dieselkiem 110KM nie przekroczy 65tys to kupuje go w ciemno!!!!!!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
tonzler Re: Nowe Fordy Focusy 22.09.04, 21:53 Ford to smiec, odpad po kosztach. Tylko trucki sa sensowne. A za 65 tys PLN, to nie wiem, co mozna kupic, chyba daewoo przemianowano na chevroleta...Bo nie nowoczesny samochod z dieslem nowej technologii. Link Zgłoś
harverster_of_sorrow Re: Nowe Fordy Focusy 22.09.04, 22:06 Gość portalu: stefan X napisał(a): > Jeśłi cena nowego Focusa kombi z dieselkiem 110KM nie przekroczy 65tys to > kupuje go w ciemno!!!!!!! Twoja deklaracja oparta jest o jakieś przecieki na temat cen nowych Focusów czy tylko tak sobie dla zabawy wiatr robisz? Raczej trudno sobie wyobrazić sytuację, w której Ford sprzedawałby nowe Focusy w takiej samej cenie jak stare (Focus FX kombi 1.8 TDCi 100KM, 2 poduszki, ABS, klimatyzacja manualna, elektryka - 65.180,00). Niemniej - byłoby miło... Link Zgłoś
wiktor_l Re: Nowe Fordy Focusy 23.09.04, 10:32 > Twoja deklaracja oparta jest o jakieś przecieki na temat cen nowych Focusów czy > tylko tak sobie dla zabawy wiatr robisz? Hmmm Możesz już zamówić w Niemczech kombi 1.6 tdci Ambiente za 19.025 Euro. Link Zgłoś
Gość: cube Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:22 Ford Focus Vignale - wiem ze nie powinienem oceniac wygladu pojazdu na podstawie, jednego, malego zdjecia ale to IMO najladniejszy europejski ford od czasu... Capri :-) Link Zgłoś
Gość: AdM Focus Vignale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:39 Chyba najładniejsze CC tego segmentu, uniknęli brzydkiego garbu. Więcej zdjęć. www.auto-motor-und-sport.de/d/68300/d_ams_news_special_ha Link Zgłoś
niki27 Re: Nowe Fordy Focusy 28.09.04, 16:45 Gość portalu: cube napisał(a): Odważny ford z tą nazwą... Wystarczy mała literówka i z nazwy samochodu zrobi się ford vaginale. Chociażby po moim poście widać, że Freud działa na całego....;) Link Zgłoś
Gość: Oktawian Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:35 Wersje 3 i 5 drzwiowe mają paskudny tył. Wygląda jak jajko :(:( Link Zgłoś
Gość: Wr Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:52 pomimo tego każdej octavii do nich ciągle daaaleko :-))) Link Zgłoś
Gość: Daimler Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.mtvk.pl 24.09.04, 18:32 noo szczegolnie ladna jest wersja sedan moze smialo konkurowac z thalia, albea i fabia sedan porazka stylizacyjna i to na calej linii z wyjatkiem wersji cc tylko cc jest do przyjecia tak naprawde focus nie byl i nie jest ladnym autem Link Zgłoś
trug Re: Nowe Fordy Focusy 24.09.04, 18:55 Napisałeś, że nie był. Focus wszedł na rynek bodajże w 97r. napisz więc, który wózek z kompaktów jest ładny, ładniejszy, troszkę ładniejszy, itd. od focusa. Palnąłeś bzdurę i tyle. Popatrz sobie na ówczesne "sylwetki" kompaktów i obiektywnie oceń. Zresztą jak wcześniej napisano, o gustach się nie dyskutuje. Ale powiedzieć, że focus był zawsze brzydki, to rzeczywiście z Ciebie znawca piękna. Masz poczucie estetyki, nie ma co. Link Zgłoś
Gość: Daimler Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.mtvk.pl 24.09.04, 19:12 to ze cos nie jest ladne nie oznacza od razu ze jest brzydkie sa jeszcze stany posrednie focus bynajmniej u mnie nie wzbudza zadnych emocji wersja kombi bezplciowa sedan rowniez jedynie wersja 3d miala dla mnie jakis styl szczegolnie w wykonaniu ST lub RS po prostu auto jak auto brzydka to jest thalia albeia itp autka moja ocena jest subiektywna wiec masz prawo miec inne zdanie ladny kompakt to np alfa 147 fakt ze wyszla pozniej niz focus audi a3 tez wygladalo calkiem niezle elegancko ale tylko w wersji 3d honda civic 3d z tych lat wygladala calkiem niezle ale to tylko moje oceny nie przywiazuje takiej wagi do funkcji jak do formy forma jest dla mnie wazniejsza i pewna indywidualizacja focus to auto klasy popularnej jezdzi ich mnostwo alfa , audi juz duzo mniej to elita pewnie ze wzgledu na cene ale drogie auta nigdy nie byly popularne Link Zgłoś
Gość: Daimler Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.mtvk.pl 24.09.04, 19:41 jak dla mnie meganka sedan jest najladniejsza z calej serii ale zalezy to tez od koloru coz takie moje subiektywne odczucie wersja 3d/5d troche dziwna ale przynajmniej sie wyroznia z tlumu choc nie jest nadzwyczaj urocza :-) kombi jest nudne jak wiekszosc kombiakow jak mniemam tobie niezbyt sie podoba megane sedan Link Zgłoś
trug Re: Nowe Fordy Focusy 24.09.04, 20:02 No właśnie, te sedany jakoś nie przypadają mi do gustu. Dzisiaj specjalnie jechałem za taką i się przyglądałem dłuższy czas. Jakaś wąska wydawała mi się ta klapa, ograniczona światłami. Z tyłu wyrażnie nie przypadła mi do gustu. Zdecydowanie kupiłbym hatchback'a. Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 17:18 ale za to jak beznadziejnie się prowadzi...... prawie jak Cytryna Xara!!!! Link Zgłoś
Gość: FF Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:28 trug napisał: > Jak byś opisal megankę II sedan? Skrzyżowanie trumny z dorożką. Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:55 trug napisał: > Zresztą jak wcześniej napisano, o gustach się nie dyskutuje. Dlaczego ? Tak samo odpowiada rzeczywistosci jak powiedzenie,ze wyjatek potwierdza regule. Moze chodzi Ci o to,ze - z gustami ( innych ) nie nalezy dyskutowac ?? Link Zgłoś
Gość: pałer łiwju Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.toya.net.pl 24.09.04, 21:34 No to szukaj już teraz, bo przekroczy 68kPLN i dupa dzwonek. Ale nie żałuj, bo nie nic nie stracisz. Ford to kiszka owocowa. Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.mm.com.pl / *.mm.com.pl 24.09.04, 21:38 podobno nie ma kurtyn nawet w opcji. Z dwojga - woałbym nową oktawię. Więcej za mniej. Link Zgłoś
Gość: Zygfryd Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:49 ABSu też nie ma. I poduszki kierowcy brak. Skąd ty bieżesz te głupoty? Jeszcze nie znasz ceny focusa, ani tego co bedzie miał w wyposażeniu a juz stwierdzasz, że octavia jest tańsza i lepiej wyposażona. Pożyczysz mi Twoją szklana kulę? Link Zgłoś
Gość: WW Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:49 czego wiecej? he hehe Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 03:46 liter w nazwie :-)) Link Zgłoś
Gość: strach idiotow do poziomu gowna IP: *.client.comcast.net 24.09.04, 23:58 z orginalnego samochodu ktory wypuscili kilka lat temu zjechali do poziomu gowna ktorego nie mozna odroznic od setek innych. co za paranoja, boja sie wyrozniac. Link Zgłoś
Gość: owłosiona Re: do poziomu gowna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:49 chyba oryginalnego- kalafiorze jak nie bedziesz móglgo odróżnic go od innych to chyba owłosiona pipa mieszka w twych oczach Link Zgłoś
Gość: Szczepan NIC CIEKAWEGO IP: *.crowley.pl 30.09.04, 17:02 Poprzedni Focus był przynajmniej ładny ( jak na debiut w 97 r.) Ten jest nijaki i niewyróżniający się. Coś jak nowy Golf. Jeżeli wnętrze jest równie tandetne jak w poprzednim modelu i u starszego brata Mondeo, to Focus może mieć problemy. Chyba, że przebije konkurencję ceną. Link Zgłoś
Gość: KKK Re: NIC CIEKAWEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:16 Na to wlasnie liczę i nie tylko ja zapewne - ze Ford na polskim rynku nie wystawi cen równie idiotycznych jak VW czy Opel.. Link Zgłoś
Gość: owłosiony Re: NIC CIEKAWEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:59 Szczepan, z tym poziomem rozumowania możesz miec problemy. Chyba,że zmądrzejesz Link Zgłoś
Gość: Dark P A S KU D Z T W O IP: *.polkomtel.com.pl 01.10.04, 09:34 Pierwszy fokus był rewolucyjny, teraz obserwujemy wyraźną regresję. Mondeo było robione pod fokusa, siłą rzeczy będąc tylko nędzną kopią, face-liftingiem. A teraz nowe fokusy robione są pod mondeo. Natomiast na plus należy zapisać totalne wypięcie tyłka Forda na modę na minivany. Jest oczywiście C-max, ale nowy FOCUS nie jest na szczęście mniejszą jego kopią. Link Zgłoś
Gość: fin Re: P A S KU D Z T W O IP: 81.219.103.* 02.10.04, 15:49 człowieku ty masz chyba grypę i wysoką gorączkę ,bredzisz weż cos na zbicie temperatury Link Zgłoś
m76-76 Re: Nowe Fordy Focusy 02.10.04, 11:25 obawiam sie ze nie kupisz go w ciemno bo taki model bedzie kosztowal minimum 70-75 tysiecy i bedzie zblizony cenowo do astry i golfa Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.proxy.aol.com 02.10.04, 15:59 "W Polsce celem nowego Focusa będzie zdobycie pozycji Toyoty Corolli - czyli lidera segmentu kompaktów. Z kmpaktową Toyotą chce też rywalizować cenami." Ej marketingowcy z Forda. Widze, ze nie znacie upodoban polskiego rynku. Przypomne wiec wam kawal: Rozmawia Zbyszek z Krzysiem; - Masz ladny krawat, ile za niego dales? - Piec stowek. - Jestes idiota. Jakbys mi powiedzial, ze szukasz takiego krawata, to pokazlbym ci sklep, gdzie mozesz kupic identyczny za osiem stow. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: AKF Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:42 To Corolla jest liderem??? W czym? Pewnie w statystykach usterkowości ;-))) Link Zgłoś
Gość: zuchu Re: Nowe Fordy Focusy IP: *.pk.edu.pl 03.10.04, 13:40 przeciez on wyglada jak seat leon beee mogli bardziej sie postarac:P Link Zgłoś
Gość: x wyglad fatalny IP: *.jerozolimskie.pl 03.10.04, 22:02 Przylaczam sie do wiekszosci - wyglad nowego focusa jest krokiem wstecz wzgledem obecnego modelu. Brakuje mu harmonii. Przod nie laczy sie w zaden sposob z bokami. Niepotrzebnie ulegli tej idiotycznej modzie na wystajaca do gory maske - jak w peugeocie albo nowych fiatach. Generalnie, nowy focus jest mieszanina obecnych mod oraz czegos, co zostalo z focusa. Czyli haosem. Link Zgłoś
Gość: AKF Re: wyglad fatalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:10 albo zaparztyli się we własne.... mondeo..... Link Zgłoś