1123kacper 02.02.16, 13:26 Cześć Czy by mógł mi ktoś wyjaśnić na czym polega różnica między badaniem technicznym a przeglądem. dzieku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolpik124 Re: Przegląd techniczny 02.02.16, 13:57 1123kacper napisał(a): > Cześć > Czy by mógł mi ktoś wyjaśnić na czym polega różnica między badaniem technicznym > a przeglądem. dzieku z grubsza mówiąc badanie techniczne w stacji diagnostyczne polega dopuszczeniu pojazdu do ruchu, sprawdza się w tym celu światła, hamulce, wycieki, poziom spalin itd. (zostawiam na boku temat rzeką "zaprzyjaźnionych diagnostów i złomy z pieczątką dopuszczenia w dowodzie) przegląd natomiast wykonuje aso lub pan zenek pod kątem wykrycia uszkodzeń, braków płynów itp. po kątem ew. naprawy, w przypadku nowych samochodów przegląd jest wymagany przez producenta pod groźba utraty gwarancji.... Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: Przegląd techniczny 02.02.16, 14:41 Niczym. Te określenia najczęściej używane są zamiennie, w zależności od kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Przegląd techniczny 13.10.16, 19:34 > Rożnica w sumie spora :) Ale znacznie sporsza jest suma w różnicy. Albo na odwrót, licho wie. Tak czy owak lepiej zachować czujność. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Przegląd techniczny 15.10.16, 19:37 JAK SAMA NAZWA WSK. PRZEGLADU DKONUJE SIE NAOCZNIE, A BADAN ORGANOLEPTYCZNIE :p Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Przegląd techniczny 16.10.16, 20:26 ścislej - przegląd REJESTRACYJNY sprawdza tylko te elementy, które dotyczą rejestracji a więc dotyczą bezpieczeństwa. Przegląd/badanie techniczne dotyczy wszystkich zleconych czynności. Odpowiedz Link Zgłoś
jarebelman Re: Przegląd techniczny 19.10.16, 19:44 zobacz na getauto.pl czy auto miało regularne przeglądy techniczne. Strona za darmo udostępnia przyzwoity raport i masz wszystkie badania techniczne wpisane jakie auto miało w Polsce. I możesz sobie ustawić przypomnienie żeby nie zapomnieć o obowiązkowym badaniu. Wszystko tam jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: Przegląd techniczny 19.10.16, 19:47 przy okazji pytanie: dziś mi ktoś powiedział ze jak świeci się kontrolka sprawdź silnik to auto nie przejdzie przeglądu. to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś