Dodaj do ulubionych

Pytanie do Panów Kierowców

20.05.16, 17:04
Drodzy Panowie, umieszczam tu wątek ponieważ samochody to głównie męska branża a ja chciałabym prosić Panów pracujących w typowo męskich zawodach o wypełnienie kwestionariusza do mojej pracy magisterskiej.

Kwestionariusz dotyczy dyskryminacji kobiet w tzw. męskich zawodach.
Wypełnienie go zajmie około 20minut, jest on anonimowy.

Będę bardzo wdzięczna.

\KWESTIONARIUSZ DLA PANÓW
Obserwuj wątek
    • jestklawo Re: Pytanie do Panów Kierowców 20.05.16, 20:17
      > samochody to głównie męska branża

jesteś w mylnym błędzie, z tego co widzę, 80 % kierujących pojazdami to kobiety

> Panów pracujących w typowo męskich zawodach

czyli np: górnik przodowy, wytapiacz stali, traser, spawacz kadłubów, sztauer, ratownik górski, strażak, ksiądz, balsamator zwłok? To musisz szukać na innych forach

> do mojej pracy magisterskiej

aż łza się w oku kręci, że kiedyś trzeba było faktycznie coś udowodnić
    • toreon Re: Pytanie do Panów Kierowców 20.05.16, 22:51
      Wzięty pod włos wypełniłem;-)
      Aczkolwiek swoimi odpowiedziami chyba trochę zakłóciłem założone tu z góry tezy.
    • qqbek 85' i magisterka dopiero? 21.05.16, 00:31
      85' i dopiero magisterka?
      Fiu fiu, to żeś dziewucho pobalowała. A już myślałem, że to ja sobie postudiowałem do woli trzy różne kierunki do 27 roku życia :D
      Wypełniłem, ale tak jak toreon obawiam się, że mój kwestionariusz może niestety spowodować obalenie uzgodnionych z promotorem hipotez... i trzeba będzie się napocić przy pracy (a czym jest napisać magisterkę z nauk społecznych wiem niestety zbyt dobrze - moja miała 100 stron z hakiem jak się rozpędziłem).
      • greges58 Re: 85' i magisterka dopiero? 21.05.16, 20:31
        Kuba,
        nie zapominaj, teraz są studia głównie "dwustopniowe ".
        Jednolite pięcioletnie (lub dłuższe) to medycyna, prawo, architektura, psychologia.
        Czyli poważne jednak kierunki.
        Najpierw tłuczesz licencjat, potem robisz - dłuższy lub krótszy - Gap year zanim pójdziesz dalej,
        albo zaczynasz robotę ! Dziennikarzowi wystarcza licencjat ;)
        Tylko co poniektórzy decydują się na studia magisterskie ? W wielu branżach - jedynie dla papierka ...
        Można je robić kiedykolwiek. Nie zapominaj, mamy prywatne dzienne uczelnie za kasę...
        ) Chciałem wypełnić tę ankietę.
        Po dojściu do pytania " czy jestem pomocny innym mężczyznom ? " - odpuściłem ...
        NIE jestem pomocny ! Zajeżdża pedalstwem.
        Taki bełkot mogli wymyślić jedynie na antropologii kulturowej ?
        Horrrror ...
        :)
        • qqbek Re: 85' i magisterka dopiero? 21.05.16, 20:51
          Taa. Choć kafeteria i jej symetria zalatuje socjologią bardziej, to chciałbym wierzyć, że to nie socjologia jednak tak nisko upadła.
          Poziom pytań jak w "Rejsie" (czyli "te pytania są tendencyjne"). Tak samo mógłbym zapytać ankietującą "czy dawno przestała pani bić swoją matkę?" i dać kafeterię "tak", "nie" i "trudno powiedzieć" - metodologicznie cycuś, ale pytanie nie jest postawione poprawnie, bo zakłada, że pani biła swoją matkę.

Co do poziomu studiów - moja małżonka ma w pracy koleżankę po polonistyce (magister z zaleczonymi zapędami na doktorat), która swoje ważniejsze maile wysyła do korekty swoim podwładnym, bo sadzi błędy ortograficzne (a to międzynarodowa korporacja i nie dorobili się jeszcze autokorekty w j. polskim w ich wewnętrznym programie pocztowym).
    • liczbynieklamia Re: Pytanie do Panów Kierowców 21.05.16, 13:14
      Nie można po prostu pozmyślać wyników? Będą równie bezwartościowe jak ta sonda przeprowadzona na próbie kompletnie od czapy, a przynajmniej nie trzeba będzie zawracać innym głowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka