Dodaj do ulubionych

Qrva mać!

14.09.17, 20:58
www.msn.com/en-gb/news/uknews/driver-in-m1-crash-that-killed-eight-people-did-not-have-lorry-licence-court-hears/ar-AArV4dv?li=AAmiR2Z&ocid=spartandhp
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Qrva mać! 14.09.17, 22:56
      Gdybyś doczytała artykuł, to wiedziałabyś także, że jedynym przewinieniem pijanego Polaka z cofniętym prawem jazdy na ciężarówki było to, że zatrzymał się awaryjnie na pasie autostrady. Rodzina z dziećmi wyhamowała, jadący za nimi kierowca ciężarówki już nie...
      Polaka aresztowano, Anglika, który wbił się w jego ciężarówkę (i auto niewinnych Hindusów) puszczono by odpowiadał z wolnej stopy.

Jakkolwiek winny pijactwa za kółkiem i zatrzymania w miejscu niedozwolonym, to jednak nijak nie widzę powodów do pisania "qrva mać!"... no chyba, że akurat zgadzasz się z moją argumentacją, a jedynie zapomniałaś skomentować podlinkowany przez siebie artykuł.
      • hukers Re: Qrva mać! 14.09.17, 23:28
        Ja widzę powód, żeby tak napisać. Pijany debil (1,15 promila) wsiada do ciężarówki pomimo braku uprawnień, zatrzymuje się na pasie awaryjnym i zasypia, w wyniku czego ginie 8 osób. W przypadku tego zdarzenia występuje u naszego, wstyd się przyznać, rodaka kumulacja idiotyzmu do sześcianu.
        • qqbek Re: Qrva mać! 14.09.17, 23:32
          1,15 to 0,35 ponad angielską normę.
          On spełnił rolę "kowadła"... bezmózgi "młot" był gdzie indziej... i jest na wolności.
          • hukers Re: Qrva mać! 14.09.17, 23:42
            Ty bronisz tego naszego orła, bo nie bardzo rozumiem?
            • qqbek Re: Qrva mać! 14.09.17, 23:59
              Nasz "orzeł i sokół" ma swoje za uszami... ale brytyjski sąd wyraźnie sobie pofolgował.
              Nie bronie "orła i sokoła"... po prostu nie wiem, co to za "hatakumba" się nam na mózg rzuca, że nie potrafimy trzeźwo ocenić faktów, zaprezentowanych przecież w artykule w sposób bezstronny.
              Owszem, Polak, cebulak, pijak, z odebranym prawem jazdy... ale on był "kowadłem"... a podobno trzeźwy, przytomny i posiadający uprawnienia Anglik "egzekutorem", który całą tę rodzinę posłał do aniołków...
              • nazimno Re: Qrva mać! 15.09.17, 08:15
                Polski kierowca byl tylko pasywnym ogniwem
                lancucha zdarzen.
                Aktywnym winnym jest ten, ktory wjechal.
                To on popelnil czynny blad.
                Anglikom odebralo inteligencje w ocenie.
                • tiges_wiz Re: Qrva mać! 15.09.17, 10:27
                  a ja nie będę pierwszym, który rzuci kamieniem w tego anglika.
                  sam miałem podobny wypadek, na szczęście wirtualny.
                  brałem udział w lidze NASCAR Online. NASCAR RACING to symulator przez S, a my jeździliśmy po 100% dystansu. Bywało, że po 4 godziny w tłoku. I tak po 3 godzinach dość monotonnej jazdy ciągle w lewo przy 200 mph była żółta flaga, Dojeżdża się do linii mety i się zwalnia i na prostej przeciwległej wpakowałem się w samochód. Po prostu go nie zarejestrowałem. Właśnie ten gość się wywalił i dobie wolniej jechał pasem wewnętrznym, a powinien za liniami żółtymi

travel.home.sndimg.com/content/dam/images/travel/fullset/2012/02/24/cc/daytona-city-guide_ss_001.rend.hgtvcom.966.725.suffix/1491583196977.jpeg
                  Ja go widziałem, ale przez monotonnie i zmęczenie o 3 nad ranem nie było reakcji hamuj lub omijaj. Po prostu dup...

A to już historia. Warto obejrzeć dla muzyki mojego kupla, który też przy grze Wiedźmin pracował.
                  • tiges_wiz Re: Qrva mać! 15.09.17, 10:35
                    Po takiej nauczce za młodu przestałem lekceważyć jakiekolwiek oznaki zmęczenia.
                    Zdarzało mi się położyć spać 15 km od domu.
                    • nazimno Re: Qrva mać! 16.09.17, 08:02
                      www.radiowroclaw.pl/articles/view/70398/Smiertelny-wypadek-na-A4-FOTO
              • galtomone Re: Qrva mać! 15.09.17, 09:08
                qqbek napisał:

> Nasz "orzeł i sokół" ma swoje za uszami... ale brytyjski sąd wyraźnie sobie pof
                > olgował.

Gdyż??? Jak??? Bo nie wypusci go za kaucją do konca procesu?

> Nie bronie "orła i sokoła"... po prostu nie wiem, co to za "hatakumba" się nam
                > na mózg rzuca, że nie potrafimy trzeźwo ocenić faktów, zaprezentowanych przecie
                > ż w artykule w sposób bezstronny.

Tzn...?

> Owszem, Polak, cebulak, pijak, z odebranym prawem jazdy... ale on był "kowadłem
                > "... a podobno trzeźwy, przytomny i posiadający uprawnienia Anglik "egzekutorem
                > ", który całą tę rodzinę posłał do aniołków...

No i? Masz absolutna pewnośc, że nie to czy sie rownolegle drugi proces oraz jak wyglądały szczegóły wypadku?
                Pisalem ci wyzej - teraz w artykule nic na ten temat nie bylo.
                O ile dobrze pamietam, to on po tej drzemce ruszyl i wtedy zrobil sie Sajgon na drodze.

Przeciez przez 12 minut inne auta go mijaly!!!
                Bus nie jechal pasem awaryjnym.
                Napisano wyraznie, ze chail go ominac i nie dal rady a z tylu wbila sie w niego kolejna ciezarowka.

No to na moje oko jednak nasz orzel nagle zjachal na lewy pas gdy ruszy bo uznal ze juz sie wyspal...

I jesli Anglikowi nie postawiono zarzutow np. zbyt malego dostepu to pewnie dlatego, ze na miejscu jak sadze wszytko pomierzono i policzono. Najwyrazniej sytuacja byla tak nagla i nie spodziewana, ze nie mial szans nie wbic sie w busa - takie wypadki tez sie zdarzaja...
          • vogon.jeltz Re: Qrva mać! 15.09.17, 09:16
            > 1,15 to 0,35 ponad angielską normę.

A tam nie jest przypadkiem tak, że dla zawodowych kierowców limit jest 0,2?
            • qqbek Re: Qrva mać! 15.09.17, 23:34
              Nie
      • galtomone Re: Qrva mać! 15.09.17, 09:02
        Qqbek - moge sie mylic, bo nie podaja teraz szczegolow.
        Ale wydaje sie, ze bus chcial go ominac bo on zaczal ruszac i nie popatrzyl... Bus przeciez nie jechal pasem awaryjnym...
    • galtomone Re: Qrva mać! 15.09.17, 08:58
      Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem na co klniesz...
      • hukers Re: Qrva mać! 15.09.17, 09:34
        Nie chciałbym wchodzić w buty kolegi z mafii, ale wydaje mi się, ze wzburzyl go fakt, że polski orzeł nie tylko jechał pijany i robił sobie drzemki na autostradzie, ale dodatkowo nie miał uprawnień, żeby w ogóle jechać. Niesłychanie skrajny przykład totalnej głupoty, no qrva mać, tak czy nie?
        • galtomone Re: Qrva mać! 15.09.17, 09:43
          A to robi jakakolwiek roznice? Z mojego p. widzenia glupota na pewnym poziomie jest juz tak glupia, ze kolejne stadia w dol przstaja miec realne znaczenie.

Tak jak kwestia tego prawa jazdy. Skoro byl tak durny ze wiwynial aki numer... to kwestia rozsadku co do jazdy autem bez prawa jazdy nie ma juz zadnego znaczenia.
          • hukers Re: Qrva mać! 15.09.17, 10:21
            Dla Ciebie nie robi różnicy, a dla kogoś robi, z Twojego punktu widzenia jest tak, a z czyjegoś punktu widzenia jest inaczej. Ktoś klnie, ktoś nie...
          • waga170 Re: Qrva mać! 15.09.17, 17:07
            > Z mojego p. widzenia glupota na pewnym poziomie
            > jest juz tak glupia, ze kolejne stadia w dol przstaja miec realne znaczenie

Ciekawi mnie dlaczego ten gosciu placze. Dlatego ze zginelo 8 osob?
            Czy raczej pomiedzy chlipnieciami mowi O Boze, trzymaja mnie we wiezieniu a kumple pija beze mnie, i za co mnie to ku... spotkalo?
            • galtomone Re: Qrva mać! 15.09.17, 19:34
              Jesi nie jest totalnym degeneratem - a raczej nie - to mysle, ze z kazdym dniem to boli coraz bardziej...
              A moze nie? Moze z czasem przestaje byc ralnym problemem... zaczyna dzialac mechanizm wyparcia i szczegoly sie zamazuja i wyrzuty sumienia znikaja?

Nie mam pojecia.
              • waga170 Re: Qrva mać! 15.09.17, 20:43
                Niejaki Zakrzewski ktory (przy pomocy synow) zamordowal 5-cio osobowa rodzine sasiadow, jak stal przed Wysokim Sadem to plakal i pytal Za co mnie to na stare lata spotyka? A degeneratem chyba nie byl bo do kosciola chodzil:)
                Prawo jazdy wygaslo? Co tam jakis papierek, ja jestem dobry kierowca i bez tego.
                Limit alkoholu? Co tam, ja jestem po pijaku jeszcze lepszy kierowca.
                Zatrzymac sie na drzemke w pasie ruchu? Co tam, najwyzej beda mnie omijac.
                Grozi wyrok? Co tam, jak bede plakac to mnie predzej wypuszcza, a i tak wina jest tych popaprancow co jechali za mna.

> Nie mam pojecia.

Ja tez nie, tylko probuje zgadnac co mysli/myslal ten delikwent.

• galtomone Po co? 15.09.17, 20:58
                  waga170 napisała:

> Ja tez nie, tylko probuje zgadnac co mysli/myslal ten delikwent.

Nie masz wiekszych problemow/nic ciekawszego do roboty? (niepotrzebne skreslic)
                  • galtomone Re: Po co? 15.09.17, 20:58
                    Szczgolnie, ze twoje proby sa absolutnie skazane na niepowodzenie...
                    • waga170 Re: Po co? 15.09.17, 21:10
                      Przez pol dnia obserwowalem kure i probowalem zgadnac co ona mysli. W koncu stwierdzilem ze moje proby sa skazane na niepowodzenie. Najgorsze ze czasami sam nie wiem o czym mysle. Wtedy otwieram forum i widze ze takich jak ja jest duzo wiecej:)
                      • galtomone Re: Po co? 15.09.17, 21:13
                        >Przez pol dnia obserwowalem kure

A myslalem, ze to ja nie mam hobby :-)
                        • waga170 Re: Po co? 15.09.17, 21:41
                          > A myslalem, ze to ja nie mam hobby :-)

Masz, masz.
                          • galtomone Re: Po co? 15.09.17, 22:06
                            Uspokoiłeś mnie.

Musze Ojcu powiedziec, dawno dawno temu zawsze mial pretensje... "ze inni to w pilke graja, samoloty sklejaja... a ty to sie niczym nie interesujesz...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka