jeepwdyzlu
07.01.21, 14:23
Wygoda. Fotele, zawieszenie, komfort jazdy - znakomite. NX jest w innej lidze.
Muzyka z systemu B&W, grube drzwi i szyby - zero drgań - 99%ludzi wewnątrz nie zauważy ze to diesel.
Przyjemność obcowania z wnętrzem (fotele, obsługa) - bardzo duża.
Dynamika wystarczająca, zmiana biegów calkowicie bezwstrząsowa , motor ma moment, od dołu wspomaga go (nie wiem kiedy bo nie.słychać) rozruszniko-motor elektryczny i jest też podobno jakiś cfancyk który na turbine daje przy niskich obrotach powietrze (nie spaliny) z jakiejs butli. Nie wiem, wazne że nie ma turbo dziury.
200 leci bez trudu. Cicho jest do.160.
Wady:
-układ.kierowniczy wymaga przyzwyczajenia.bo jest moim zdaniem przewspomagany. Ale precyzyjny i bezdrganiowy.
-hamulce maja specyficzne dawkowanie - najpierw nic potem burza. Ale to samo jest w lexie, honda mnie rozbestwiła bo tam jest bardzo liniowo.
-przekombinowane sterowanie klimą - myślałem że sie przyzwyczaję ale wkurwia mnie caly czas
-head up display jest słabo regulowany - chętnie odsunąłbym.sobie wyswietlane znaki na bok jak w bmw a nie mogę, mozna powyłaczac niektóre ikony.
-fotele odsuniete są od boku auta wiec wysiadając brudzę spodnie. Niby jest osloniety próg ale zawsze jest tam brudno. Chujnia. Tak wiem gdybym siedział wyżej problem by zniknął. Ale od siedzenia wysoko mam inne auto. Tu szuram dupą po asfalcie.
Spalanie na razie w mieście z 8, na trasie dwupasmowej z 6 a na autostradzie z 10 (ale jeżdze szybciej niz zwykle)
Piszę niekonkretnie bo przejechałem dwa baki czy trzy...
Auto pomyślane jako pojazd na wakacje - na razie wydaje się pomysłem trafionym.
Pozdro
Jeep