Dodaj do ulubionych

[OT] mam już dość smrodu...

21.10.21, 17:44
Tak sobie podsłuchiwałem debaty w PE ostatnio.... Nosz kurde, ileż można???

PiS obiecywał, że będziemy dumnym narodem, który wstanie z kolan, że będą nas szanować, itd...

A tu się okazuje, że (chyba zgodnie z wyobrażeniem PiS'owców) Polska staję się pępkiem Europy, tyle że w tym negatywnym tego słowa znaczeniu.

Propozycji dla Europy, współpracy, zero.
A gdzie człowiek nie zajrzy, tam o nas źle mówią.

Była praworządność były prawa kobiet i prawo do aborcji... dziś kryzys uchodźczy...

I tak dla porównania.

Problem mają i Litwa i Łotwa i my.
Ale jakoś to Polsce i działaniom Polskiego rządu przypisuje się "push-backi", łamanie prawa, śmiertelne ofiary na granicy, brak mediów, brak współpracy z Europą.

Czy oni choć od PR'u międzynarodowego nie mogę wreszcie kogoś sensownego wynająć?

Bo z tego co pamiętam to wydali jakąś chora kasę na jacht, jakiś portal i wpisy na fejsie i TVP jakiś kanał podobno utworzyła... Efektów brak, kasa poszła gdzie trzeba...

No ludzie, ileż można. Ja już pomijam to czy się z nimi zgadzam czy nie ale ileż tego partactwa na każdym kroku jeszcze????

Ja im nie odmawiam, jak już musza kraść trudno... ale choć część tego mogliby sensownie wydać.
Obserwuj wątek
    • kreinto Re: [OT] mam już dość smrodu... 21.10.21, 19:09
      galtomone napisał:

> Ja im nie odmawiam, jak już musza kraść trudno... ale choć część tego mogliby s
      > ensownie wydać.
      Ależ to odzwierciedla moralność głosującego na nich suwerena. Z jakiego powodu miałoby się to zmieniać? Przegraliby wybory.
    • nousecomplaining Re: [OT] mam już dość smrodu... 21.10.21, 20:25
      > ale choć część tego mogliby sensownie wydać
      Aleś się zapieklił, jakby to coś nowego było. Ja już tylko kurwuję w duszy na to wszystko, a za chwilę stanę się już zupełnie comfortably numb, jak bohater wiadomego albumu PF.
    • mooosem Re: [OT] mam już dość smrodu... 21.10.21, 21:13
      jakiego szacunku oczekujesz , gdy polak nie wykształcony jest co sie nie dotknie to spierdoli, inzynierów mamy niskiej jakosci , lekarzy takze (mowie o ogółe) co ma zachod szanować sprzataczki , robotników ?
      rozejrzyj sie dookola jestesmy narodem zasilkowców , kredytowców chcemy zyc na koszt unii nie tworzac nic albo niskiej jakosci produkty
      • gzesiolek Re: [OT] mam już dość smrodu... 22.10.21, 11:36
        Spi...j ruski trollu...
      • vogon.jeltz Re: [OT] mam już dość smrodu... 22.10.21, 12:03
        Ale wiesz, że twój zleceniodawca wytwarza produkty jeszcze niższej (dużo niższej) jakości, a żyje ze sprzedaży surowców i paliw kopalnych?
    • vogon.jeltz Re: [OT] mam już dość smrodu... 21.10.21, 21:34
      > Czy oni choć od PR'u międzynarodowego nie mogę wreszcie kogoś sensownego wynająć?

Robota, którą trzeba by wykonać, nie będzie warta stawki, którą pisiory byłyby gotowe zapłacić (nawet jeśli będzie to sumaryczny koszt jachtu, portalu i kanału TVP). A w dodatku marne szanse powodzenia. Więc nikt sensowny się nie podejmie.
    • grzek Re: [OT] mam już dość smrodu... 21.10.21, 22:44
      Wódz nie ogarnia wszystkiego, bo nagle pojawiło się kilka frontów strategicznych na raz a do tego dokłada się pandemia i jest chaos. Poza tym w rządzie jest walka o wpływy. Każde głosowanie w Sejmie jest niepewne. Przypuszczam, że już nikt nikomu nie ufa. Wynajęcie kogoś od PR może być bardzo skomplikowane, bo czyj ma to być człowiek a na drugim, czy trzecim miejscu jest, czy ma pojęcie czy nie, poza tym mogą wychodzić z założenie, że nie jest im to potrzebne. Poziom intelektualny ekipy rządzącej jest niski. Oni nie rozwiązują problemów tylko administrują. Będzie tylko gorzej. Trafili w okresie swoich rządów na dobrą koniunkturę w gospodarce i wszystko przepieprzyli.
      • galtomone Re: [OT] mam już dość smrodu... 22.10.21, 07:20
        grzek napisał:

> nagle pojawiło się kilka frontów strategicznych na raz

Nic sie nagle nie pojawiło.
        Te wszystkie problemy to nie pandemia czy kryzys, ktore przyszly same z siebie a swiadoma dzialanosc Prezesa i akolitów.

Maja to czego chcieli.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka