Dodaj do ulubionych

Dacia jak volvo

27.01.22, 12:08
Jechałem wczoraj obok nowej dacii jogger. Z boku nic fajnego ale tył... Jak w XC40. Przód - reflektory jak w V40.
Naprawdę bardzo efektowne auto. Miało też calkiem przyjemny srebrny kolor.
Juz ustaliliśmyże skoda skala jest ładna, moim zdaniem chłopaki w dacii (czy renault) też dają radę.
Zresztą za najładniejszy nieduży samochód uważam nowego captura (nowego, nie starego)...
A Wam?
Też się podoba?

Jeep
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 12:16
      Wygląda na fajnie zerżnięty z Volvo. Ale chyba nie o to chodzi, godniej byłoby wypracować sobie własny styl, np nie wstydzić się jakichś historycznych odniesień. To by było coś.. A tak.. Mają przewagę 80lat historii nad taką np Kia.
    • trypel Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 12:18
      Wygląda fajnie
      Fajnie nie jak na dacie ale ogólnie
      7 miejsc
      Kurcze następny przeboj?
    • only_the_godfather Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 12:29
      Wygląda fajnie, cenowo też wychodzi całkiem spoko.
      • bywalec.hoteli Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 01:51
        czyli od ilu się zaczyna?
    • bolo2002 Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 14:36
      Dacia Jogger-dobry pomysł zasąapienia Logana MCV i to by było na tyle, co i na przedzie. Totalna tandeta -ni do opisania. Weż i pojeżdzij- nie da sie tam nawet dłuzej posiedziec! Za darmo nie chcę! Ani jazda ani wyposazenie, ani wszystko. Jedno wielkie zero! A nawet mniej niz ZERO!
      • jeepwdyzlu Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 15:03
        bolo2002 napisał:

> Dacia Jogger-dobry pomysł zasąapienia Logana MCV i to by było na tyle, co i na
        > przedzie. Totalna tandeta -ni do opisania. Weż i pojeżdzij- nie da sie tam nawe
        > t dłuzej posiedziec! Za darmo nie chcę! Ani jazda ani wyposazenie, ani wszystk
        > o. Jedno wielkie zero! A nawet mniej niz ZERO!
        ---
        Jeżdżę autami nieco droższymi, ale uważam, że przesadzasz. Tanio - tak. Ale tandetnie?
        • nousecomplaining Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 16:22
          > Tanio - tak. Ale tandetnie?
          bolo ma swoje wizje. Często fantazjuje. Owszem, Dacia nie porywa np. wykończeniem wnętrza. Ale od kilku lat te auta są coraz ładniejsze, coraz lepie doposażone, w sumie ogólnie coraz lepsze. I ceny są przynajmniej na razie bardzo ok.
      • only_the_godfather Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 15:06
        Siedziałeś w tym aucie?Siedziałeś w ogóle w jakiejkolwiek nowszej Dacii?Generalnie te auta dupy nie urywają, dla kogoś kto chce mieć fun z jazdy będzie to tandeta, ale jako zwykły dupowóz który ma jechać z punktu a do b to to jest całkiem dobry i przyzwoity samochód.
    • gzesiolek Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 15:41
      Jeszcze nie jechałem. Mam bogate doświadczenie z Daciami do 2019. Ot jakość jazdy adekwatna do ceny. Ot bywają auta niewiele lepsze a znacznie droższe... No i z generacji na generację robią te auta ładniejsze...
      • only_the_godfather Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 16:07
        pierwszy Logan pod względem jakości to była taka Dacia 1310 w nowej budzie. Pierwsze sandero było pod tym względem ciut lepsze, ale to dalej był bieda wóz dla ludzi bez wymagań. Pierwsze Dustery to też były takie bieda auta, ale z generacji na generację, coś tam dokładają coś tam zmieniają używają lepszych materiałów.
        • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 19:26
          Jezdziles w ogole, czy tylko tak pieprzysz ?
          • jeepwdyzlu Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 19:44
            bimota napisał:

> Jezdziles w ogole, czy tylko tak pieprzysz ?
            >

----
            Poluzuj gumkę, bo Ci żyłka pyknie...
            Spox chlopie, to jest miła pogawędka o samochodach. Przestań tu srać.
            • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 20:38
              TRZEBA BARANOW CZASEM SPROWADZIC NA ZIEMIE. TAK CIE TO BOLI, ZE NAWET GUST MASZ SPRANY ?
              • jeepwdyzlu Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 22:24
                bimota napisał:

> TRZEBA BARANOW CZASEM SPROWADZIC NA ZIEMIE. TAK CIE TO BOLI, ZE NAWET GUST MASZ
                > SPRANY ?
                -----
                O moim guście dycyduje auto którym jeżdzę? Albo które uważam za ładne?
                Nie posiadane obrazy? Porcelana? Kolekcja broni? Jachty? Kochanki?

Dacia?
                Kurwa bimota nie udawaj misiaczka, aż tak durny nie jesteś!
                Czy jesteś?
                • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 22:42
                  Jesli w tym wieku nie wiesz czym jest gust, to ja ci juz nie pomoge...
                  • jeepwdyzlu Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 22:51
                    bimota napisał:

> Jesli w tym wieku nie wiesz czym jest gust, to ja ci juz nie pomoge...

---
                    Wygladam jak ktoś, kto potrzebuje Twojej pomocy?
                    Ty jesteś w stanie komukolwiel pomóc?
                    Wątpię czy potrafiłbyś przeprowadzić babcię przez ulicę...
                    • bimota Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 00:58
                      No wygladasz... Tymbardziej jesli nie zdajesz sobie z tego sprawy..
          • only_the_godfather Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 21:00
            bimota napisał:

> Jezdziles w ogole, czy tylko tak pieprzysz ?
            >
            Tak jeździłem więc możesz sobie darować.
            • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 21:21
              Palcem po mapie... Jest to jedno z najmniej awaryjnych aut.
              • only_the_godfather Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 21:28
                Ty masz problem z czytaniem czy jesteś jakiś niedorozwinięty?Pisałem coś o awaryjności czy o ogólnym wykonaniu i użytych materiałach?
                • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 21:41
                  Znaczy awaryjnosc nie ma nic wspolnego z "ogolnym wykonaniem" i uzytymi materialami ?
                  • only_the_godfather Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 21:48
                    a co się tam miało psuć?Prosty jak budowa cepa silnik?Co nie zmienia faktu, że dalej to był bieda samochód.
                    • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 22:43
                      A dacia 1310 sie nie psula ? Moze byla bardziej skomplikowana...
                  • trypel Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 22:08
                    Zobacz niżej
                    Ogolne wykonanie takie sobie
                    Użyte materiy najtańsze
                    A niezawodność bardzo wysoka
                    • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 22:44
                      Obstawiam, ze sie psulo dosc czesto... Ale ty masz pewnie wieksze doswiadczenie w powozeniu takimi...
                      • trypel Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 07:07
                        W powożeniu nie. Ale w jeżdżeniu już bardziej. I nigdy nie widziałem żeby odmówiło posłuszeństwa w trasie. Czyli się nie psuło
                      • gzesiolek Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 07:10
                        Ja mam doświadczenie i nie wiem czego miałbym się wstydzić... Sam wóz nie psuł się wcale... Dobrze zabezpieczone drewno służyło dziesiątki lat, rama stalowa z zawieszeniem na piórach też... Dziadek jeszcze zrobił patent na rurach ze zmiennym rostawem osi (wyprzedził VW z platformą o jakieś 40lat) i też się nie sypało... Jedynie ze starym ursusem bywało różnie ale dało się go odpalić na byle czym i przy użyciu pochodni...
                        Aha jeśli chodzi o powożenie, to życzę powodzenia w zaprzęganiu koni do tego wozu... :P
                        • bimota Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 08:44
                          I jaki przebieg wykreciles ?
                          • gzesiolek Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 13:16
                            Na wozie czy ciągniku ciągnącym wóz?
                            No nie liczy się przebieg, ale warunki ;)
              • gzesiolek Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 07:16
                Z tą bezawaryjnością bym nie przesadzał... W eksploatacji flotowej miały swoje upierdliwości powtarzalne w danym modelu... Ot w danej cenie ok. Bo jak kupowałeś 3x Sandero II za gotówkę za cenę 1x Octavii III a był taki moment to nie ma o czym mówić... Ale jednak zwykłe Renówki w tej samej flocie miały mniej upierdliwych przypadłości, ale były o 50% droższe...
                • bimota Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 08:50
                  Co konkretnie ? To co w Dacii 1310 ?
                  • gzesiolek Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 13:37
                    Z Dacia 1310 nie miałem za dużo do czynienia, ale z Loganem I, Loganem II, Dusterem I, Sandero II, Dokkerem i Lodgy łącznie zrobiłem prawie 100tys km, a łączny przebieg u zleceniodawców gdzie jeździły szedł w miliony... Trochę drobiazgów było... śmiesznie było jak w danym modelu seryjnie występowała przypadłość np. kłopot z padającym sprzęgłem, która nie występowała w innym modelu z dokładnie niby tym samym układem napędowym...
                    • bimota Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 14:41
                      "Bezawaryjnosc" nie oznacza, ze nic sie nigdy nie psuje. Kazde auta ma jakiegos bzika...
                      • gzesiolek Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 19:17
                        No mam to szczęście, że mi moje auta prywatne się nie psują...
        • who_cares Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 12:46
          Bez przesady z tą jakością Loganów , mój wujek ma rocznik 2008 1.4 MPI i w zasadzie oprócz eksploatacyjnych części wymienił tylko tłumik i musiał dać do połatania progi bo przegniły w miejscu łączenia blach, ostatnio też zapala się czasami kontrolka silnika bo z błędów wynika że grzałka sondy lambda raz działa raz nie i trzeba będzie pewnie wymienić (50 PLN kosztuje). Poza tym reszta budy zdrowa i jeździ aż miło. Wnętrze total plastik ale dzięki temu nie jest specjalnie zużyte po tych 14 latach. Zresztą Ukraińcy masowo je wykupują do siebie za całkiem niezłe pieniądze.
          • bimota Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 12:51
            ONI ZAMIAST BABY MACAJA TE PLASTIKI I NA TEJ PODSTAWIE OKRESLAJA "JAKOSC WYKONANIA"...
    • bimota Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 15:55
      nie
    • marekggg Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 17:11
      widzialem tylko zdjecia na stronie. taki troche nijaki ten samochod, ale to po prostu wozidlo dla wielkiej rodziny. i tanie. zreszta dzisiejsze zwykle samochody niczym sie nie wyrozniaja. jogger nawet automat nie oferuje.
    • kreinto Re: Dacia jak volvo 27.01.22, 19:18
      jeepwdyzlu napisał:

> A Wam?
      > Też się podoba?
      Bardzo fajne, proste auto. I lekkie! Takich nam potrzeba. 🙂
    • zimnadzidzia Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 07:33
      Volvo jak Dacia byłoby sensacyjne.
      • tbernard Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 13:32
        To zależy czy relacja 'jak' jest symetryczna.
        • zimnadzidzia Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 13:35
          Niech Volvo nad tym popracuje, jeśli chcą mieć efekty.
      • kreinto Re: Dacia jak volvo 28.01.22, 19:43
        zimnadzidzia napisał:

> Volvo jak Dacia byłoby sensacyjne.
        Właśnie będzie tyle, że Mitsubishi jak Dacia:
        Tekst linku
    • agios_pneumatos Re: Dacia jak volvo 30.01.22, 17:45
      A ja se wczoraj bylem na jazdzie probnej i we czwartek chyba odbieram Sandero Stepway 100 LPG.😛. Ino w wersji bez tych pedalskich kart dostepu czy ki wuj i pstrykajacych hamulcy postojowych.

Jedzie, skreca, hamuje. Zas jadzie za poldarmo. Ma wszystko: swiatla auto, czujniki parkowania, inne dzikie weze... Nawet lusterka grzane.

Jedyne czego nie ma co moze mi brakowac to lodowka.

A to wszystko za... 60k. Brutto. Minus vatcik teges...

I tak troche zal mi bylo sprzedawcow we Fordzie z ich oferta Fiesty za 85 000 PLN.

Podobno dyler Daci gdzie zanabywam droga kupna (inny dealer w innym miescie woj. warnijskiego) ma plac wypelniony pietrowo. Tyle towaru. Pojade zobacze i wyrobie opinie nt kryzysu podazy. (Olsztyn to wiocha zatem place tamych dylerow nie so miarodajne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka