Gość: frax1 Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 13:31 Bardzo fajne auto. W środku niczego sobie, ciche itd. Ale cena u nas jest z kosmosu... w usa 25.550 - 28.300$ Za taką cene to auto jest warte uwagi... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Sorento Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:57 USA ma w ogole inne ceny i swiat sie nie moze porownywac. Ja jezdze Sorento ,ale gdybym potrzebowal auto luksusowe to bym wybral Opirusa. Trzeba po prostu wsiasc i sie przejechac. Jezeli dla kogos nie jest isotny prastiz marki to samochod godny polecenia. Bardzo udany samochod do tego 5 lat pelnej gwarancji. To swiadczy samo za siebie. Link Zgłoś
Gość: miętosik Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:14 Udany pod względem ?? 3.5 V6 i 9.2 s do setki przy masie 1822 kg ?? To już stara Sklasa z 3.2 i 231 KM i masie 1890 kg miała 8.9 s . Wiem że to nie Subaru ,ale na co w takim razie te 3.5 litra ?? Gdzie tu postęp w motoryzacji po 10 latach ?? Link Zgłoś
Gość: frax1 Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 17:55 Witam! Zgadzam się z Tobą że to miłe auto z fajnym wnętrzem i miło się prowadzi. Jednak powtarzam, nie jest ono warte 180.000 jak dla mnie. Za tą cenę jest już z czego wybierać, a trzeba niestety wziąść pod uwagę że sprzedaż auto tej marki liczy się z bardzo znaczną stratą wartości. P.S Uważam że Kia to bardzo fajne auto za bardzo rozsądną cenę. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Prestysz Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 07:59 nareszcie godny konkurent dla Maybacha, Rollsa Phantom i SuperB Link Zgłoś
Gość: woody Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 14:39 To straszydło , a nie samochód. Link Zgłoś
niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 15:03 Cóż, klientela Lexusa ceni sobie jego niezawodność. Nie wiem , jak Opirus, ale Kia nigdy nie miało czym się pochwalić w tej kategorii. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: 213.241.75.* 08.11.04, 15:19 No wybacz stary ale moi rodzice maj od 8 lat Clarusa i jakos (oprócz rególarnych przegladów) nic nie było robione w nim. Smiem twierdzic ze nigdy nie miałes przyjemnosci jezdzic KIA a nawet posiadac ów pojazd. Sam polecam bo za dosc niska kase ma sie autko dobrze wyposazone i nie psójące sie. Tylko lac i jezdzic. Link Zgłoś
niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 15:52 Wybacz, ale ferowanie wyroków na podstawie jednego egzemplarza jest nieporozumieniem, bo obejmuje zbyt małą próbkę statystyczną. Najwyższą pozycję w statystykach TUV zajmuje Sephia - równo setna pozycja, na 113 aut. Dla pocieszenia dodam, że jeszcze niżej jest... BMW3. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: znudzony znow ten spec od statystyk IP: 217.113.224.* 08.11.04, 16:25 chlopie juz nudny jestes z tymi statystykami pisze ci koles ze ma bezawaryjne Kia a ty mu odpowiadasz ze to w zasadzie niemozliwe i nie mogl gorzej trafic puknij sie w czolo i to czyms ciezkim zawsze najlepiej czerpac wiedze dotyczaca danego modelu od uzytkownika a nie z tabelek i to w dodatku niemieckich Link Zgłoś
Gość: abc Re: znow ten spec od statystyk IP: *.computerland.pl 08.11.04, 16:32 a ja akurat znam trzy osoby majace kia i dwie narzekaja, jedna w dodatku bardzo. moze i kia poprawila sie ostatnio, ale: - nie na tyle, zeby sie rownac z lexusem - w polsce za malo ludzi ma te autka, zeby wiedziec dokladnie, co i jak w nich chodzi badz nie. A co do badan niemieckich - wskaz inne, jesli masz, bo moim zdaniem te sa bardzo dobre i OBIEKTYWNE. pozdrawiam abc. Link Zgłoś
niknejm Re: znow ten spec od statystyk 08.11.04, 16:34 Gość portalu: znudzony napisał(a): > chlopie juz nudny jestes z tymi statystykami Trudno. Nie czytaj moich wypowiedzi... > pisze ci koles ze ma bezawaryjne Kia a ty mu odpowiadasz ze to w zasadzie > niemozliwe i nie mogl gorzej trafic A mógłbyś przytoczyć cytat? Bo cosik opacznie interpretujesz moją wypowiedź. > puknij sie w czolo i to czyms ciezkim Wybacz, ale interpretacja mojej wypowiedzi świadczy, że Ty już się puknąłeś ;-)) Chyba, że świadomie 'rżniesz głupa'. > zawsze najlepiej czerpac wiedze dotyczaca danego modelu od uzytkownika > a nie z tabelek i to w dodatku niemieckich Pomysł jest zasadniczo świetny. Sugeruję uświadomić tym wszystkim specom od wnioskowania statystycznego, ekonometrii itp., że wystarczy próbka jednostkowa. Na pewno się ucieszą, bo to im ułatwi życie ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
greenblack Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:14 niknejm napisał: > Cóż, klientela Lexusa ceni sobie jego niezawodność. No to weź se sprawdź, na jakich miejscach znajdują się w rankingach JD Power technicznie analogiczne Hyundaie - wyżej od Acury, hehe. Link Zgłoś
niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:22 Za to w TUV leżą i kwiczą. A my w jewropie jesteśmy. Poza tym, Kia Opirus, to jaki według Ciebie Hyundai jest? Pzdr Niknejm Link Zgłoś
greenblack Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:23 Kia Opirus ma wiele wspólnego z Hyundaiem XG35 - silnik, skrzynia, płyta. Link Zgłoś
niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:25 greenblack napisał: > Kia Opirus ma wiele wspólnego z Hyundaiem XG35 - silnik, skrzynia, płyta. Nic mi o tym samochodzie nie wiadomo. Zatem nie mam zdania, ale sądząc z miejsc Hyundaiów i Kia w TUV i Dekrze - nie mam zaufania mimo wszystko. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
greenblack Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:27 Bla, bla, bla. Ja nie mam zaufania do marki, co sprzedaje w 2004 r. samochody za 65 tys. z dwiema poduszkami. Link Zgłoś
niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:30 greenblack napisał: > Bla, bla, bla. Ja nie mam zaufania do marki, co sprzedaje w 2004 r. samochody > za 65 tys. z dwiema poduszkami. Idź zatem do sklepu z poduszkami i dokup ze dwa jaśki. :-) Albo weź wersję 3D lub 5D. Ew. można kupić A8, które jednakowóż psuje się bardziej niż Accord. Ech, Audi skisiło ten model ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 18.11.04, 11:11 greenblack napisał: > No to weź se sprawdź, na jakich miejscach znajdują się w rankingach JD Power > technicznie analogiczne Hyundaie - wyżej od Acury, hehe. Hyundai jest w JD Power dużo niżej od Acury i Hondy: www.channel4.com/4car/news/news-story.jsp?news_id=10668 Co jest tożsame z TUV. Kiszka. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: K Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.3miasto.net / *.pronets.pl 27.11.04, 12:46 No.. Twoje Audi stoi napewno nizej w tych rankingach od Accury he he!!! Link Zgłoś
Gość: Kia Muzeum Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby ściga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:07 >Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby ścigać się na 1/4 mili, tylko by > jeździć wygodnie, bezpiecznie i... efektownie. A w tej roli Kia sprawdza się >dobrze. Ta Kia to stara, bardzo stara technika (silnik) sprzed ponad 10 lat. Mam stary model BMKi (ma 10 lat) z analogicznym silnikiem, jest szybszy i jak sie okazuje oszcedniejszy w zużyciu paliwa. Link Zgłoś
greenblack Re: Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby 08.11.04, 17:13 Co to znaczy analogiczny silnik? Ta Kiła nie jest taka zła. Bez skóry kosztuje niecałe 150 tys. Lexus też tak zaczynał. Dzisiaj mu odbiło i żąda za LS430 więcej niż Merc za S430, ale to osobny rozdział. Już lepsza Kiła niż Szkoda Superb. Link Zgłoś
niknejm Re: Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby 08.11.04, 17:23 greenblack napisał: > Ta Kiła nie jest taka zła. Bez skóry kosztuje niecałe 150 tys. Lexus też tak > zaczynał. Dzisiaj mu odbiło i żąda za LS430 więcej niż Merc za S430, ale to > osobny rozdział. Już lepsza Kiła niż Szkoda Superb. Jeśli już kiła, to przynajmniej znana... wolę Skodę ;-) Pzdr Niknejm P.S. To był żart, miłośnicy Skód - nie kamieniujcie ;-)) Link Zgłoś
jackzab Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 27.11.04, 08:16 jezdziłem tym samochodem.Jest cichy komfortowy.silnik elastyczny.minusy to spalanie do 20 litrow w miescie oraz slabe hamulce.Na trasie pali max 13 przy ostrej jezdzie.Trzeba uwazac poniewaz automat potrafi zredukowac o dwa przelozenia do dolu i mozna wyladowac gdzies na drzewie.Zawieszenie rewelacja w obu polozeniach .Siedzenia wygodne.Taki salonik na kolach.Trzeba troche odwagi zeby to kupic.Do odwaznych swiat nalezy.Jezdze teraz laguna 2 ktora jest bardzo wygodna cicha.Opirus jesli chodzi o komfort jest o niebo lepszy Link Zgłoś