Dodaj do ulubionych

Kia Opirus 3.5 V6 Premium

04.11.04, 21:59
Wreszcie Lexus ma godnego siebie konkurenta.
Obserwuj wątek
    • Gość: frax1 Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 13:31
      Bardzo fajne auto. W środku niczego sobie, ciche itd.
      Ale cena u nas jest z kosmosu... w usa 25.550 - 28.300$
      Za taką cene to auto jest warte uwagi...
      Pozdrawiam
      • Gość: Sorento Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:57
        USA ma w ogole inne ceny i swiat sie nie moze porownywac. Ja jezdze
        Sorento ,ale gdybym potrzebowal auto luksusowe to bym wybral Opirusa. Trzeba po
        prostu wsiasc i sie przejechac. Jezeli dla kogos nie jest isotny prastiz marki
        to samochod godny polecenia. Bardzo udany samochod do tego 5 lat pelnej
        gwarancji. To swiadczy samo za siebie.
        • Gość: miętosik Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:14
          Udany pod względem ?? 3.5 V6 i 9.2 s do setki przy masie 1822 kg ?? To już
          stara Sklasa z 3.2 i 231 KM i masie 1890 kg miała 8.9 s . Wiem że to nie
          Subaru ,ale na co w takim razie te 3.5 litra ?? Gdzie tu postęp w motoryzacji
          po 10 latach ??
        • Gość: frax1 Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 17:55
          Witam!
          Zgadzam się z Tobą że to miłe auto z fajnym wnętrzem i miło się prowadzi.
          Jednak powtarzam, nie jest ono warte 180.000 jak dla mnie. Za tą cenę jest już
          z czego wybierać, a trzeba niestety wziąść pod uwagę że sprzedaż auto tej marki
          liczy się z bardzo znaczną stratą wartości.
          P.S Uważam że Kia to bardzo fajne auto za bardzo rozsądną cenę.
          Pozdrawiam
    • Gość: Prestysz Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 07:59
      nareszcie godny konkurent dla Maybacha, Rollsa Phantom i SuperB
    • Gość: woody Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 14:39
      To straszydło , a nie samochód.
    • niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 15:03
      Cóż, klientela Lexusa ceni sobie jego niezawodność.
      Nie wiem , jak Opirus, ale Kia nigdy nie miało czym się pochwalić w tej
      kategorii.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: pablo Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: 213.241.75.* 08.11.04, 15:19
        No wybacz stary ale moi rodzice maj od 8 lat Clarusa i jakos (oprócz
        rególarnych przegladów) nic nie było robione w nim. Smiem twierdzic ze nigdy
        nie miałes przyjemnosci jezdzic KIA a nawet posiadac ów pojazd. Sam polecam bo
        za dosc niska kase ma sie autko dobrze wyposazone i nie psójące sie. Tylko lac
        i jezdzic.
        • niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 15:52
          Wybacz, ale ferowanie wyroków na podstawie jednego egzemplarza jest
          nieporozumieniem, bo obejmuje zbyt małą próbkę statystyczną.
          Najwyższą pozycję w statystykach TUV zajmuje Sephia - równo setna pozycja, na
          113 aut. Dla pocieszenia dodam, że jeszcze niżej jest... BMW3.

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: znudzony znow ten spec od statystyk IP: 217.113.224.* 08.11.04, 16:25
            chlopie juz nudny jestes z tymi statystykami

pisze ci koles ze ma bezawaryjne Kia a ty mu odpowiadasz ze to w zasadzie
            niemozliwe i nie mogl gorzej trafic
            puknij sie w czolo i to czyms ciezkim

zawsze najlepiej czerpac wiedze dotyczaca danego modelu od uzytkownika
            a nie z tabelek i to w dodatku niemieckich
            • Gość: abc Re: znow ten spec od statystyk IP: *.computerland.pl 08.11.04, 16:32
              a ja akurat znam trzy osoby majace kia i dwie narzekaja, jedna w dodatku
              bardzo. moze i kia poprawila sie ostatnio, ale:
              - nie na tyle, zeby sie rownac z lexusem
              - w polsce za malo ludzi ma te autka, zeby wiedziec dokladnie, co i jak w nich
              chodzi badz nie.
              A co do badan niemieckich - wskaz inne, jesli masz, bo moim zdaniem te sa
              bardzo dobre i OBIEKTYWNE.

pozdrawiam

abc.
            • niknejm Re: znow ten spec od statystyk 08.11.04, 16:34
              Gość portalu: znudzony napisał(a):

> chlopie juz nudny jestes z tymi statystykami

Trudno. Nie czytaj moich wypowiedzi...

> pisze ci koles ze ma bezawaryjne Kia a ty mu odpowiadasz ze to w zasadzie
              > niemozliwe i nie mogl gorzej trafic

A mógłbyś przytoczyć cytat? Bo cosik opacznie interpretujesz moją wypowiedź.

> puknij sie w czolo i to czyms ciezkim

Wybacz, ale interpretacja mojej wypowiedzi świadczy, że Ty już się puknąłeś ;-))
              Chyba, że świadomie 'rżniesz głupa'.

> zawsze najlepiej czerpac wiedze dotyczaca danego modelu od uzytkownika
              > a nie z tabelek i to w dodatku niemieckich

Pomysł jest zasadniczo świetny. Sugeruję uświadomić tym wszystkim specom od
              wnioskowania statystycznego, ekonometrii itp., że wystarczy próbka jednostkowa.
              Na pewno się ucieszą, bo to im ułatwi życie ;-))

Pzdr
              Niknejm
      • greenblack Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:14
        niknejm napisał:

> Cóż, klientela Lexusa ceni sobie jego niezawodność.

No to weź se sprawdź, na jakich miejscach znajdują się w rankingach JD Power
        technicznie analogiczne Hyundaie - wyżej od Acury, hehe.
        • niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:22
          Za to w TUV leżą i kwiczą. A my w jewropie jesteśmy.

Poza tym, Kia Opirus, to jaki według Ciebie Hyundai jest?

Pzdr
          Niknejm
          • greenblack Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:23
            Kia Opirus ma wiele wspólnego z Hyundaiem XG35 - silnik, skrzynia, płyta.
            • niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:25
              greenblack napisał:

> Kia Opirus ma wiele wspólnego z Hyundaiem XG35 - silnik, skrzynia, płyta.

Nic mi o tym samochodzie nie wiadomo. Zatem nie mam zdania, ale sądząc z miejsc
              Hyundaiów i Kia w TUV i Dekrze - nie mam zaufania mimo wszystko.

Pzdr
              Niknejm
              • greenblack Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:27
                Bla, bla, bla. Ja nie mam zaufania do marki, co sprzedaje w 2004 r. samochody
                za 65 tys. z dwiema poduszkami.
                • niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 08.11.04, 17:30
                  greenblack napisał:

> Bla, bla, bla. Ja nie mam zaufania do marki, co sprzedaje w 2004 r. samochody
                  > za 65 tys. z dwiema poduszkami.

Idź zatem do sklepu z poduszkami i dokup ze dwa jaśki. :-)
                  Albo weź wersję 3D lub 5D.

Ew. można kupić A8, które jednakowóż psuje się bardziej niż Accord. Ech, Audi
                  skisiło ten model ;-))

Pzdr
                  Niknejm
        • niknejm Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 18.11.04, 11:11
          greenblack napisał:

> No to weź se sprawdź, na jakich miejscach znajdują się w rankingach JD Power
          > technicznie analogiczne Hyundaie - wyżej od Acury, hehe.

Hyundai jest w JD Power dużo niżej od Acury i Hondy:
          www.channel4.com/4car/news/news-story.jsp?news_id=10668
          Co jest tożsame z TUV. Kiszka.

Pzdr
          Niknejm
        • Gość: K Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium IP: *.3miasto.net / *.pronets.pl 27.11.04, 12:46
          No.. Twoje Audi stoi napewno nizej w tych rankingach od Accury he he!!!
    • Gość: Kia Muzeum Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby ściga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:07
      >Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby ścigać się na 1/4 mili, tylko by
      > jeździć wygodnie, bezpiecznie i... efektownie. A w tej roli Kia sprawdza się
      >dobrze.
      Ta Kia to stara, bardzo stara technika (silnik) sprzed ponad 10 lat.
      Mam stary model BMKi (ma 10 lat) z analogicznym silnikiem, jest szybszy i jak
      sie okazuje oszcedniejszy w zużyciu paliwa.
      • greenblack Re: Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby 08.11.04, 17:13
        Co to znaczy analogiczny silnik?

Ta Kiła nie jest taka zła. Bez skóry kosztuje niecałe 150 tys. Lexus też tak
        zaczynał. Dzisiaj mu odbiło i żąda za LS430 więcej niż Merc za S430, ale to
        osobny rozdział. Już lepsza Kiła niż Szkoda Superb.
        • niknejm Re: Ale nikt przecież nie kupuje limuzyny, żeby 08.11.04, 17:23
          greenblack napisał:

> Ta Kiła nie jest taka zła. Bez skóry kosztuje niecałe 150 tys. Lexus też tak
          > zaczynał. Dzisiaj mu odbiło i żąda za LS430 więcej niż Merc za S430, ale to
          > osobny rozdział. Już lepsza Kiła niż Szkoda Superb.

Jeśli już kiła, to przynajmniej znana... wolę Skodę ;-)

Pzdr
          Niknejm

P.S. To był żart, miłośnicy Skód - nie kamieniujcie ;-))
    • jackzab Re: Kia Opirus 3.5 V6 Premium 27.11.04, 08:16
      jezdziłem tym samochodem.Jest cichy komfortowy.silnik elastyczny.minusy to
      spalanie do 20 litrow w miescie oraz slabe hamulce.Na trasie pali max 13 przy
      ostrej jezdzie.Trzeba uwazac poniewaz automat potrafi zredukowac o dwa
      przelozenia do dolu i mozna wyladowac gdzies na drzewie.Zawieszenie rewelacja w
      obu polozeniach .Siedzenia wygodne.Taki salonik na kolach.Trzeba troche odwagi
      zeby to kupic.Do odwaznych swiat nalezy.Jezdze teraz laguna 2 ktora jest bardzo
      wygodna cicha.Opirus jesli chodzi o komfort jest o niebo lepszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka