loyezoo
10.10.22, 08:16
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29003423,gesta-mgla-spowila-polske-alerty-imgw-dla-szesciu-wojewodztw.html#do_w=46&do_v=718&fallback=true&do_st=RS&do_sid=1014&do_a=1014&s=BoxNewsImg5
Kiedyś miałem poruszyć ten temat ale dzisiaj, to już słabo mi się zrobiło. Wyszedłem rano z piesełem, czekam na kuriera. Jedzie coś, widmo. Mgła, że nie widać na 50m, a barany jadą na dziennych, oczywiście widocznych z kilku metrów może. O tym, że z tyłu nic nie świeci, chyba wspominać nie muszę.
To nie jest tak, że tylko mgła. Nie wiem co z tymi "automatycznymi" światłami w nowszych autach ale w/g mnie, też nie spełniają swojej funkcji. Nie raz widzę, mimo szarówy, często dodatkowo deszczu, auto na dziennych. Wierzcie mi, te auta są prawie nie widoczne o takiej porze i w taką pogodę, no ale kurwa przecież ma automat, on/ona (właściciel) nie muszą już używać mózgu. To jest właśnie ta nowa technologia, która ewidentnie wyłącza myślenie ( o ile kiedyś u tych osób, takowe miało miejsce)
Musiałem się wyżalić przy kawie :)) ale jak wspomniałem, chciałem poruszyć ten temat już kiedyś