Dodaj do ulubionych

OT - pi$$iory w PAP

25.12.23, 13:27
hehehe

Obserwuj wątek
    • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 14:05
      Chrzescijanskie warrrrrrrrtosci - obijać komuś ryja. Kibol polski - pierwszy do nadstawiania drugiego policzka! Trzeba wreszcie wyśmiać przesmiac i pokazać te obłudę. Kościółek- pierwszy do krytykowania homoseksualizmu i ukrywania różnych przypadków molestowania we własnych szeregach
      • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 14:06
        Czekam na jakiś pozytywny qr. nius w stylu ze karetka odwiozła na sygnale Macierewicza do Tworek
        • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 14:08
          Obrońcy moralności w stylu Michałka Adamczyka damskiego boksera.
          • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 14:11
            Kibol polski ultrakatolik - "o qrva ja pier.ole, chwalcie Pana a jak nie to wam spuszczę wpier.ol".
            • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 14:13
              I co macie do powiedzenia w tej kwestii osobniki typu siusiaczek1281, droga rada - psychol piszący o 4 rano itp.cudaki chwalący Bezprawie i Niesprawiedliwość? Jak widzę te ryje typu kaczor morawiecki macierewicz - wszyscy oni się w miesiąc postarzeli o jakieś 7-10 lat, tak im miny zrzedly
              • nousecomplaining Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 15:30
                > wszyscy oni się w miesiąc postarzeli o jakieś 7-10 lat, tak im miny zrzedly
                Bezcenne, fakt 😁
    • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 14:32
      tylko dodam ze ja nie jesstem fanem legii ani zadnego innego klubu.
    • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 20:16
      To teraz Marku masz używanie. Fuer Deutschland.
      • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 20:29
        bywalec.hoteli napisał:

> To teraz Marku masz używanie. Fuer Deutschland.

A ty bywalcu za kim byłeś w 1992 i 1993 roku? Za urva PC czy ZCHN? Typowa odpowiedź z twojej strony padnie - ja ich nie znam. Oni byli z układu. PiS rozwalał układy.

Nie urva! Pisiory to ukladzik. Kryptogej z Żoliborza był jednym z najbardziej wpływowych polityków początku lat 90., ideowy koleżko siusiaczka1281.

Siusiaczek1281 - sklepikarz w szkole gdzie na dyrektora w teczce przyniesiono radnego PIS.

Spierdzielaj do kościółka tej parafii gdzie Juliusz Pec nieświętej pamięci molestował młodych chłopców i módl się tam o powrót quasi-faszystowskiego PIS.
        A Juliuszka Pecyka bronił Mądraszewski - rzekomy anty-homo na pierwszym froncie. Zakłamane dziady!
        I qrva módlcie się tam ultrakatoliki o wygraną świra - Trampka. Za Rasiju!
        • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 20:41
          ZChN znam. Odczep się od ZChN.
          • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 20:49
            ZCHN bądź co bądź zrobił słuszną decyzję - wypierdzielił macierewicza w lipcu 1992 za akcję z teczkami. Po drugie, jakąś tam rezerwę szacunku do Chrzanowskiego miałem. Niesiołowski tez się jakoś obudził i przejrzał na oczy kim jest Kaczor.
            • qqbek Re: OT - pi$$iory w PAP 25.12.23, 23:08
              Z ZChN najwięcej szacunku mam do nieżyjącego już ministra Dyki, który dostał sraczki i spóźnił się na głosowanie w sprawie wotum nieufności dla rządu Hanki-parafianki, Suchockiej.

Ten jeden "incydent kałowy" zmienił w polskiej polityce więcej, niż się fizjologom śniło i przywrócił nam normalność.
              • waga173 Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 02:03
                Szkoda ze juz tu nie pisuje ekspert Nazimno. Z pewnoscia by wiedzial co bardziej wplynelo na losy ludzkosci, sraczka czy zatwardzenie.
        • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 08:47
          w'92 czy '93 to bywalec jeszcze matury nawet nie mial i wesolo hasal po piaskownicy.
          • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 13:27
            A w 1992 marekggg dopiero co oderwał się od cycka mamy i zaczął żłopać czeskie piwo, ruskie papierosy albo spiryt z przemytu i pierwsze przytulanki ze słowacką Petrą?
            • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 13:42
              w 1992 mialem wlasna firme, pisalem programy, robilem szkolenia i mialem kasy jak lodu. no ale zapierdalalem 12 godzin dziennie.
              • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 14:09
                W wieku 19 lat?
                To może nie miałeś czasu żeby przyjrzeć się dokładnie ludziom?
                • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 14:47
                  bylem pare lat starszy. i uwierz mi ze ludzie ktorych wtedy szkolilem do tej pory sa mi wdzieczni.
                  • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 14:51
                    Widzisz jaki awans społeczny umożliwiła Ci Polska i Warszawa? To także dzięki tym jak to wyraziłeś się ** z ZChN obalono komunę i miałeś takie mozliwosci a dzięki poznanym w Warszawie osobom mogłeś dalej ruszyć w świat. Inaczej do dziś może byś wdrażał proste programy w starych murach TU w Preszowie i Koszycach.
                    • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 15:04
                      to nie byl zchn ktory mi umozliwil awans spoleczny.

to zdecydowane przekonanie moich rodzicow, ze nalezy studiowac i sie uczyc jezyki.

i to robilem. studiowalem i prowadzilem firme, pracowalem na uczelni.

i do KPRM wszedlem za Jacka Saryusz-Wolskiego, ktoremu teraz totalnie odbilo.

i to bylo dawno wczesniej niz zchn zaistnial.

richard przyszedl jakos w 1997 pod koniec roku
                      • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 17:22
                        Ja też uczyłem się pilnie w tym języków, studiowalem i pracowałem jednocześnie i dlatego w dużej mierze mam co mam. Ale byłbym głupi gdybym nie zauważył wsparcia które dostałem od innych na każdym etapie i kapitału kulturowego, który wyniosłem z domu rodzinnego. Z tego co wiem to ty ten kapitał kulturowy z domu miałeś spory.

Ale byś ty i ja byśmy mogli zrealizować to to ktoś wcześniej musiał robić strajki, stawać naprzeciwko uzbrojonego w pały zomo, być zwalniany z pracy, przesłuchiwany, mieć rewizje w domu, być aresztowanym czy więzionym (czy jeszcze gorsze rzeczy).
                        Takie osoby były prześladowane systemowo przez reżim komunistyczny. Takie osoby, które znałem w mojej rodzinnej miejscowości założyły ZChN. Może w Czechach i Słowacji zakładały inne organizacje, nie wiem. Ale to w Polsce a nie na Słowacji zaczal się upadek komunistycznego obozu trzymanego w garści przez Moskwę, tych russkich chujow.

Dlatego jeszcze raz: odpierfolcie się od ZChN!
                        Wkurwilem się .

Poza tym wesołych świąt 😅
      • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 08:52
        ty chyba dostajesz sraczki jak slyszysz jezyk niemiecki. az sie dziwie ze uzywasz samochodu niemieckiego. i ciekawe ile niemieckich produktow na codzien uzywasz.
        • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 09:27
          Zupełnie jak Macierewicz z Passatem. We Francji na start byłby niewiarygodny.
    • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 12:49
      bywalec.hoteli napisał:

> Znałem towarzystwo zchnu w mojej rodzinnej miejscowości. To byli poradni ludzie

W pewnym sensie każdy polityk jest bardziej poradny niż nieporadny... :)
      • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 13:25
        Miało być „porządni ludzie”.
        Poradni w sumie też 🙂
        • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 13:38
          Porządni ludzie to byli w SLD bo wprowadzali Polskę do Unii i NATO
          • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 14:58
            dodekanezowiec napisał:

> Porządni ludzie to byli w SLD bo wprowadzali Polskę do Unii i NATO
            A jednocześnie umożliwili kulczykowi i staleksportowi na jeden z największych przekrętów XX wieku: tajną umowę koncesyjną na A2 i A4? Jeszcze 14 lat musimy czekać aż a2 wróci do PL.
            • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 15:24
              Ale na wałki PiS ludzie ślepi.
              • wstrzasnietyizmieszany Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 13:22
                ale sie dzielo, i do kościółka chodzo :-)
    • wislok1 Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 20:37
      Na rozkaz kaczora Dudus i reszta pacholkow kaczora maja wywolac wojne domowa w PL

Tylko czy ciemny lud to kupi ? Oby nie

Na pewno Dudus bedzie wetowal wszystko i szedl na anarchie, wywolanie TOTALNEGO chaosu w PL non stop

To jest dobre

www.plotek.pl/plotek/7,154063,30541304,zdjecie-ryszarda-terleckiego-podbija-internet-to-najlepszy.html#s=BoxOpImg6

To tez

plejada.pl/newsy/memy-po-prezydenckim-weto-internauci-dolozyli-do-pieca/66q1f3k

A to juz szczyt szczytow

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30541486,burza-w-sieci-po-decyzji-rmn-lopinski-adamczyk-jutro-bedzie.html#do_st=RS&do_a=1440&do_sid=1440&do_w=57&do_v=992#s=BoxOpLink
      • wislok1 Zarobki 28.12.23, 18:39
        wiadomosci.onet.pl/kraj/w-sieci-wrze-po-ujawnieniu-zarobkow-gwiazd-tvp-ma-pan-rozmach/pfgwjkn?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
        I to jest powod dla ktorego nawet ciemny lud nie pojdzie licznie na ulice bronic kaczej partii...

Goscie nabijali ciezka kase, rzucajac ciemnemu ludowi 500 stowek na dziecko na miesiac iinne ochlapy, a sami kasowali miliony

Lud polski jest zawistny i nie bedzie bronil pensji kaczych milionerow
        • wislok1 Dobry komentarz 28.12.23, 18:49
          100 procent zgody

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,30544425,sienkiewicz-zachowal-sie-przytomnie-ekspert-mowi-co-dalej.html
          • qqbek Re: Dobry komentarz 28.12.23, 18:58
            Sienkiewicz zachował się tak, jak nakazuje to w takim wypadku KSH - chroni wierzycieli spółek narażonych na niewypłacalność.
            O ile mógł się z PiS-em boksować, czy zarząd powołuje RMN czy jednak on, to wyznaczenie likwidatora to wyłączna prerogatywa MKiDN, który wykonuje w relacji do tych 3 spółek uprawnienia właściciela.

Duduś chciał zrobić prezent PiS, a zrobił prezent koalicji, bo cienki Bolek jest i nie do końca rozumie, co się wokół niego dzieje.
            PiS już wie, że w ich dojnym kurniku jest rudy lis i zrobi tam taką rozpierduchę, że tylko jucha i pierze będą fruwać. Zamiast próbować wycofać się i przeczekać, tłuste brojlery z PiS postanowiły bronić się przed lisem. Jucha i pierze będzie, mówię wam.
            • wislok1 Re: Dobry komentarz 28.12.23, 19:16
              Na to waglada, ze bedzoe dym...

Kaczorek jest nakrecony, tak odlecial, ze wczoraj w TV republikanskiej bredzil, ze do PL wejda wojska niemieckie i francuskie (!!!), zeby ja okupowac

A jego pacholki sa tak oczadziale, ze nikt glosno nie powie, ze szef zwariowal
    • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 20:45
      Nie będę się wywnętrzał jeśli chodzi o przeszłość opozycyjną mojej rodziny, więc tylko odpowiem: wyklepuj!
    • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 21:29
      dostal dwie mozliwosci - albo wypierdol z roboty, albo na 5 lat do afryki.
      • bywalec.hoteli Re: OT - pi$$iory w PAP 26.12.23, 21:33
        Zostanie pracownikiem ambasady w Afryce to znacznie lepszy wybór niż wiezienie i zwolnienie z pracy.
        • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 07:21
          co ty masz z tym pracownikiem ambasady? moi rodzice w zyciu nie pracowali na zadnej ambasadzie. w afryce poznalem rowniez sporo polakow ktorzy nigdy nie pracowali na zadnej ambasadzie.
          • bywalec2023 Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 12:25
            ale chodziłeś do szkoły dla ekspatów w Algierii.
            praca w afryce to wciąż znacznie lepszy wybór niż więzienie, duża kara finansowa i zwolnienie z pracy.
            rzyg, marku
            • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 13:07
              do tej szkoly mogl chodzic kazdy - bylo tez sporo miesjscowych arabow.

jeszcze mnie z bratem mogli rodzice zapisac do rosyjskiej szkoly. ale nikt nie chcial.

do tej szkoly natomiast chodzily dziecie z jednej rodziny, ktorzy potem zamiast wrocic to wyemigrowali do kanady.

sam sie rzygaj po wlasnych stopach.
              • bywalec2023 Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 14:30
                jeśli twój ojciec nie poszedł do więzienia, to nie ma porównania.
                sp...laj marek
                • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 14:50
                  sam sobie spierdalaj i zapytaj starych dlaczego oni nie wyjechali na jakis kontrakt. polakow tam byly tlumy.
    • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 27.12.23, 09:23
      marekggg napisał:

>
      >
      > jeden z przydupasow czrneckiego, zawziety katol mial w 1997 roku co misiac okol
      > o 15 tys zyli za kmorke. fajnie nie?
      >
      > jebac pis i zchn. to samo gowno.
      >

Po co tym uktrakatolikom pieniądze i dobra materialne już w życiu doczesnym? Przecież tu pozyja z 80 lat (wszak błogosławieni ubodzy) a w życiu wiecznym im gorzej tu tym lepiej tam.

• marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 07:29
        jeden taki z zchn-u, ktory pracowal u richarda czarneckiego w UKIE to mial miesieczne rachunki za sluzbowa komorke okolo 8-9 tys zlotych - bo musial non-stop wydzwaniac do zony i siedmiorga dzieci, bo te zamiast mieszkac w zchnowym krolestwie woleli mieszkac w paryzu jednak. rok mniej wiecej 1997-98.

przecietny polak mial wtedy jakis 2500 brutto.
        • dodekanezowiec Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 09:43
          marekggg napisał:

> jeden taki z zchn-u, ktory pracowal u richarda czarneckiego w UKIE to mial mies
          > ieczne rachunki za sluzbowa komorke okolo 8-9 tys zlotych - bo musial non-stop
          > wydzwaniac do zony i siedmiorga dzieci, bo te zamiast mieszkac w zchnowym krole
          > stwie woleli mieszkac w paryzu jednak. rok mniej wiecej 1997-98.
          >
          > przecietny polak mial wtedy jakis 2500 brutto.

Przed 2000 rokiem to z 1.000-1.500 na rękę lud zarabiał.
          Na zgniłym zachodzie woleli, powiadasz ;)
          • marekggg Re: OT - pi$$iory w PAP 28.12.23, 09:48
            w laickim kraju miedzy tymi "brudasami".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka