Dodaj do ulubionych

Breaking Bad

08.01.24, 21:11
Oglądamy sobie ten serial. Swoją drogą genialny. No i rządzi tam Pontiac Aztec głównego bohatera. To jest tak brzydkie, że aż piękne. Znacie jeszcze podobne potworki?

Swoją drogą nostalgiczny szacunek do amerykańskiej motoryzacji. Z młodych lat wakacji i stażu miło wspominam Lincolna Grand Marquee i Chryslera 88.
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: Breaking Bad 08.01.24, 21:45
      AMC Gremlin. Przednie pol jakiegos dlugiego samochodu.
      • qqbek Re: Breaking Bad 09.01.24, 12:32
        waga173 napisał:

> AMC Gremlin. Przednie pol jakiegos dlugiego samochodu.

Ale V8 miał.
        Pacer (który wyglądał jeszcze "szczególniej" - jak skrzyżowanie Gremlina z trumną Królewny Śnieżki) też zresztą.

V8 w aucie o długości ledwie ponad 4 metry!
        • marekggg Re: Breaking Bad 09.01.24, 12:37
          Pacer "zagral" w filmie Wayne's world.
          • qqbek Re: Breaking Bad 09.01.24, 13:10
            marekggg napisał:

> Pacer "zagral" w filmie Wayne's world.

W scenie otwierającej:

🤘
            • marekggg Re: Breaking Bad 09.01.24, 14:04
              jednego znalazłem nawet w Brukseli parę lat temu.

az teraz doczytalem, ze drzwi pasazera byly dluzsze niz drzwi kierowcy.

i co ciekawe, istnial rowniez elektryczny Pacer i to w latach '70

AMC Pacer

• nousecomplaining Re: Breaking Bad 09.01.24, 18:04
                Jak dla mnie to jest piękność dnia. Serio.
        • waga173 Re: Breaking Bad 09.01.24, 17:28
          Pacera ujrzalem pierwszy raz na ulicy Akacjowej w Warszawie we wczesnych latach 70-tych zeszlego wieku.
          Byl jasnoniebieski metalic z biala tapicerka, nieduzy, przeszklony i zgrabny w porownaniu do reszty ulicy, Trabantow, Syrenek, Warszaw Zukow i Tarpanow. Zwrocil moja uwage wcale nie ze wzgledu na "brzydkosc" tylko odmiennosc, oryginalnosc. Natomiast Gremlina zobaczylem troche pozniej i dlugo krecilem glowa co to do kurwy nedzy przejechalo, skladak jakis pijanego majstra czy co, o malo sie nie porzygalem. A to byl produkt fabryczny jak sie pozniej okazalo.
          • marekggg Re: Breaking Bad 09.01.24, 17:44
            co to znaczy we wczesnych? produkowac go zaczeli pod koniec 1975.

ale faktem jest - samochod jest inny niz cala reszta. i to do tej pory.

wiec waga - shaka
            • waga173 Re: Breaking Bad 09.01.24, 18:02
              To bylo w moich wczesnych latach siedemdziesiatych bo w 1975 mialem 72 lata:)
    • galtomone Re: Breaking Bad 09.01.24, 07:22
      Previa gen 1, bardzo lubiłem to auto choć wyprzedzanie czegoś na DK nie było łatwe.
    • only_the_godfather Re: Breaking Bad 09.01.24, 14:00
      Renault Thalia brzydkie i średnio praktyczne.
      • qqbek Re: Breaking Bad 09.01.24, 14:07
        Ogólnie rzecz biorąc większość* samochodów klasy B i C z doczepionymi "dupami" wygląda pokracznie.
        Tak było z Fiutem Siena, Thalią, Focusem sedanem, Astrą sedan, Polonezem Atu, VW- Polo Classic i Boratem, a także wieloma innymi samochodami.

*Do tej pory uważam, że Mazda 121 (DB) stanowi wzór dla zgrabnego sedana klasy B i stąd napisałem "większość", a nie "wszystkie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka