Dodaj do ulubionych

I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.)

IP: *.busnet.pl 18.11.04, 10:45
Corsa to bardzo dobry samochód. Jezdze takim od 6 miesiecy ma juz 42 tys
kilometrów, bo jest urzydkowany na nauce jazdy. dzienny przebieg 300
kilometrów. Mimo ze kursanci nie oszczedzaja tego samochodu to wymieniłem w
nim standardowo tylko plastykowe ciegło:) i to na gwarancji. autko ma tez
dobrą dynamike 1.2 16v oczywiscie jak na ta moc. i jest dosc oszczedne
polecam:):):)
Obserwuj wątek
    • Gość: Miodek Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.sm-rozstaje.pl 16.12.04, 23:17
      Jak ktoś użytkuje (od słowa użytek) samochód 6 miesięcy to faktycznie dużo może
      o nim powiedzieć.
      • Gość: pidżej Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.acn.waw.pl 17.12.04, 01:14
        tomi yomi chciał napisać "użydkowany" ale bał się zdradzić z pochodzeniem bo
        niektórzy dziwnie na to reagują, więc trochę zakamuflował, ale ja go rozgryzłem!
    • Gość: szymi Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:27
      ja takze uwazam ze corsa to fajne autko i jak sie pokombinuje i trafi okazja to
      cena tez jest konkurencyjna. ja wprawdzie nie jezdze zbyt duzo corsa (1.2), ale
      brakuje mi w niej 6go biegu przy wiekszych predkosciach, chyba ze trzeba sie
      przyzwyczaic do wysokich predkosci obrotowych. oczywiscie zaraz ktos napisze ze
      powinienem sie przesiasc na diesla, ale ja bym chcial zeby 1.2 nie wymagalo
      takiego wkrecania na obroty. poza tym super
      • Gość: zgryzliwy Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: 82.160.63.* 17.12.04, 04:42
        Gość portalu: szymi napisał(a):

> brakuje mi w niej 6go biegu przy wiekszych predkosciach, chyba ze trzeba sie
        > przyzwyczaic do wysokich predkosci obrotowych.

6 bieg w tak slabym aucie ewentualnie mozna zastosowac , tylko nie jako
        dodatkowy bieg ,ale zeby "skrocic" poszczegolne biegi dla lepszej dynamiki.
        Wystarczy dluzszy 5 bieg.
        • Gość: yo yo Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.zie.pg.gda.pl / *.zie.pg.gda.pl 17.12.04, 04:52
          He he , pare lat i rudi rudi go zje
          • Gość: zgryzliwy Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: 82.160.63.* 17.12.04, 04:57
            Gość portalu: yo yo napisał(a):

> He he , pare lat i rudi rudi go zje

taki smaczny ? :-))
    • Gość: G. Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:09
      Opel wógóle robi dobre auta. Nie zgadzam sie z obiegową opinią, że nie są dobre
      jakościowo... ja mam Opla Calibre z 1991 roku ( www.opel-
      calibra.ezin.pl ) z przebiegiem 126 tysięcy i naprawdę na awarie nie narzekam !

Mój znajomy ma Corse i też nie był z nią nigdy w warsztacie z czymkolwiek
      poważnym.
      • Gość: G. Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:12
        Opel wógóle robi dobre auta. Nie zgadzam sie z obiegową opinią, że nie są dobre
        jakościowo... ja mam Opla Calibre z 1991 roku
        ( www.opel-calibra.ezin.pl )
        z przebiegiem 126 tysięcy i naprawdę na awarie nie narzekam !

Mój znajomy ma Corse i też nie był z nią nigdy w warsztacie z czymkolwiek
        poważnym.
    • ogmar KLUB OPLA CORSY 31.01.05, 23:23
      Zapraszam na strone OCFC www.corsa.ja.pl

OPEL CORSA FAN CLUB
    • Gość: KR Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: 62.233.138.* 01.02.05, 09:42
      Szmelc ciągle się psuje, nawet przełącznik kierunkowskaza poleciał co tu mówić
      • Gość: XXX Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:46
        Szmelc to ty masz w gaciach. "Kierunkowskaza" to se mozesz w dupe wsadzic jak
        ci sie popsul ciole jeden!
    • Gość: Jaro ten 6 bieg IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 01.02.05, 12:02
      Ten 6 bieg to przyzywyczajenie ze starych silników, nie ma co się bać wysokich
      obrotów w silniczkach o któtkim skoku, nawet wtedy mniej paliwa zużywają...

Co do Opla i Corsy, ładny, tylko powinien być tańszy, za bardzo się cenią... i
      stylem nie powalają....
      • Gość: Poll Re: ten 6 bieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:23
        Co do zużycia to sie zgadzam . Mało pali i jest całkiem dynamiczny.
    • Gość: Ubaff Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 12:24
      Może i dobry samochód, ale nie na nauke jazdy i Polskie drogi! Najpierw zaczęła
      się sypać skrzynia, synchronizator zmiany biegów, sprzęgło poleciało po 50 tyś
      km,zawieszenie przednie po 40 tyś km, nie mówiąc już o non stop przepalających
      się żarówkach H4 i po roku akumulator wysiadł. Aha drążek kierownicy leci po 20
      tyś km w 80% Cors. Jedyne co mi się w tym samochodzie podoba to dość niezły
      silnik i układ hamulcowy (jak żyleta nawet bez ABS-u). W porównaniu do Lanosa
      którym na nauce przejechałem 200 tyś km Corsa to dno i 3 metry mułu z
      robactwem. A w serwisach trzeba się o wszystko wykłucać nawe jeżeli podzespoły
      są jeszcze na gwarancji. Spodziewałem się więcej po tym aucie:(
      • Gość: Poll Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:30
        Monent chwilunia corsa C nie ma H4 tylko H7.
      • Gość: Olaf Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.devs.futuro.pl 01.02.05, 15:44
        Chyba nie miałeś szczęścia.
        I jeszcze te żarówki H4
    • Gość: bizkit Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 18:54
      Ten samochód to niezła porażka!!! Myśl techniczna inżynierów z niemiec zawiodła
      tym razem. Miałem 2 corsy i jedna gorsza od drugiej:((((
    • Gość: Klaus Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:14
      Użytkowałem.Rocznik 2002, poj 1200
      Nie polecam.Przykładowo, ciągu pierwszego roku eksploatacji:
      - wymiana reflektora lewego
      - wymiana silniczka regulatora wysokości świateł reflektora prawego
      - dwa razy zdechła elektronika( samochód nie chciał palić, w tym raz zgasł przed
      przejazdem kolejowym, drugi przypadek- (podczas "dalszego" wyjazdu)
      - pas bezpieczeństwa przy tylnym siedzenieu zepsuty. Na naprawę czekałem 3 m-ce.
      Podobno nie było części w Polsce i ściągano je z Niemiec.Roftl:-D
      - zepsuty mechanizm składania tylnych siedzeń.Kolejne 3 m-ce
      - zepsuta skrzynia biegów. Cierpliwość się wyczerpała.Opel odmawia uznania
      gwarancji. Skarga do GM Polska I OPEL AG Niemcy.Poskutkowało...Dużo nerwów.
      - szwankuje coś w silniku...Obroty nierówne....
      ...Sprzedałem, kłopot z głowy.
      Miałem poprzedni model Corsy(1,4 8V).Również były z nią kłopoty.
      Skutecznie zniechęcony, zwłaszcza polityką firmy Opel Polska, postanawiam: NIGDY
      WIĘCEJ OPLA!
      pozdr.
    • Gość: cober Re: I co z tego że mały: Opel Corsa (od 2000 r.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:34
      Mam wielką przyjemność jeżdzić tym autkiem od listopada2003 r. i muszę przyznac
      ze nie mialem szansy na ten samochod sie obrazic. Fakt, musialem wymienic
      sworzeń z lewej strony i 2 razy żarówkę i to wszystko. Zimno czy cieplo zawsze
      sie slucha i nigdy mnie nie zawiodl co jest dla mnie szczegolnie wazne poniewaz
      jestem handlowcem i przejechalem nim do tej pory juz 60000. Owy diesel 1.7 DTI
      pali nawet 5.5 litra w miescie, komfort wzgledny ale za to swietnie trzyma sie
      drogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka