jeepster 05.09.24, 17:00 Pewien młodzieniec, który ukradł Forda Bronco w okolicach Toronto, postanowił sprawdzić jak się jeździ po innych samochodach. tinyurl.com/3z3mun4v Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 18:34 Szok.... W USA u sasiadow by go zabili od razu, jak tylko by sie nie podporzadkowal policji i ja olewal wjezdzajac na radiowoz.... Z drugiej strony on by od razu strzelal w USA z karabinu maszynowego do policajow, gdy talko go zablokowali....... Zapewne nacpany ... Ford niewinny Odpowiedz Link Zgłoś
jeepster Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 19:01 Mnie to zdziwiło, że Bronco "wdrapał" się na maskę samochodu policyjnego. W końcu Dogde Charger to nie Ferrari czy Lamborghini i jest dosyć wysoki z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 20:33 Kąt natarcia lepszy niż we Wranglerze. W niektórych wersjach ponad 40 stopni. Stały napęd na 4 kola. Zobacz na konstrukcje przodu. On się świetnie wślizguje na przeszkodę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 20:39 Ale ostatecznie radiowozu nie pokonal.... Jak zaczal atakowac radiowoz policaj mial od razu strzelac w opony, w USA by strzelal w glowe kolesia atakujacego radiowoz.... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 20:51 Chodzi o możliwości Jak na tym filmiku z akurat innym autem youtu.be/CXvxIy4YupI?si=k8BnsitU528op_zp Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 20:53 A tu akurat to auto i coś wielkości auta policyjnego youtu.be/8KIpJd5R9ls?si=d31bh7bJmQCTQho_ Odpowiedz Link Zgłoś
jeepster Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 21:06 No nie do końca jest tak jak piszesz. W standardowo wyposażonych autach Wrangler ma minimalnie większy kąt natarcia (www.onxmaps.com/offroad/blog/ford-bronco-vs-jeep-wrangler). Napęd na 4 koła też nie jest stały a dołączany, ręcznie lub automatycznie, w zależności od modelu. Podobnie zresztą jak ma Wrangler. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 21:45 Ja doczytałem że ma standardowo 38 a w wersji specjalnej ponad 40 a wrangler 36 w podstawie Odpowiedz Link Zgłoś
jeepster Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 22:08 Tutaj masz dane dla dwóch ostatnich modeli Jeep'a (JK i JL) dla różnych rozmiarów ogumienia, w wersji cztero-drzwiowej. Wersja dwu-drzwiowa jest troszkę lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 18:50 Eee tam Bronco, kup se czolg, wzorem amerykanskim! tank in san diego 1995 Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 18:51 youtu.be/KpgkhngU8yE Odpowiedz Link Zgłoś
jeepster Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 18:59 Pamiętam coś podobnego z telewizji "na żywo". Nie wiem tylko czy to to samo. Wiem, że na końcu czołg zawisł na betonowej barierce dzielącej pasy autostrady i został unieruchomiony. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Chyba sobie kupię Forda Bronco.... 05.09.24, 20:39 Tak, to to samo tylko na dluzszym filmiku. Dowod na to ze czolgi powinny miec Torsena. Policjant wskoczyl na gore, otworzyl klape i zaczal strzelac do srodka. Odpowiedz Link Zgłoś