nousecomplaining 31.03.25, 15:45 Będzie hit? Ogólnie wygląda to nieźle. www.auto-swiat.pl/testy/europejski-suv-w-cenie-chinskiego-dacia-bigster-ma-wiele-zalet-i-tylko-kilka-wad/q9s8y6m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: Dacia Bigster 31.03.25, 19:55 zobaczymy :) na razie Dacie mają swój niezły segment rynku, no, ale nie dominują chyba jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Dacia Bigster 31.03.25, 20:09 A nie było już wątku o Bigsterze? Czy gdzieś indziej o nim dyskusję czytałem? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Dacia Bigster 31.03.25, 20:42 vogon.jeltz napisał: > A nie było już wątku o Bigsterze? Czy gdzieś indziej o nim dyskusję czytałem? Tutaj było. Ale dlaczego nie "odgrzać kotleta"? Dla mnie "murowany hit" - na te 3 cylindry w ważącym 1,5 tony "gargamelu" i tak nikt nie zwróci uwagi, bo "cena czyni cuda", zresztą do odwożenia dzieci do szkoły mamuśkom nic więcej nie będzie trzeba. Oszczędni dostaną wersję z Lepszym Podtlenkiem Gazotu, bogaci szaleńcy prawdziwą hybrydę z prawdziwym silnikiem (4 gary). Może i szydzę trochę za bardzo, ale ostatnio co ktoś czegoś dziwnego nie odwali na drodze, to w 2/3 przypadków Duster. Tydzień temu mnie jeden mało na przejściu dla pieszych nie potrącił. Zjeżdżał z chodnika przejściem i mnie nie zauważył (a mały nie jestem), dobrze, że go usłyszałem (jechał od tyłu i z lewej), bo bym się pewnie pod koła dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
grupanietrzymajacawladze Re: Dacia Bigster 01.04.25, 00:25 no nie wiem czy "na te 3 cylindry w ważącym 1,5 tony "gargamelu" i tak nikt nie zwróci uwagi" - dziś jechałem - jako pasażer - 3 cylindrową Dacią i dźwięk tej kosiarki... był straszny :-( Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Dacia Bigster 01.04.25, 11:16 Nie no jasne że 3-cylindrowy to kupa jest, ale wersja Extreme z tym motorem 1.8 155 KM za 132 700 zł to jest IMHO bardzo dobra propozycja na tle cen konkurencji. A daćki teraz to już zdecydowanie nie to badziewie co jeszcze kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Dacia Bigster 01.04.25, 11:56 Jechałem nowym Dusterem teściów, z tym samym silnikiem. Fajne auto, motor nie jest tragiczny. Dla emerytów w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Dacia Bigster 01.04.25, 12:22 vogon.jeltz napisał: > Jechałem nowym Dusterem teściów, z tym samym silnikiem. Fajne auto, motor nie j > est tragiczny. Dla emerytów w sam raz. No właśnie ja chyba emerytów w Dusterach najwięcej widuje - nie wiem, czy to świadoma polityka cenowa Dacii (jakieś zniżki dla seniorów?), czy po prostu ta grupa polubiła Daćkę za wysoką pozycję za kierownicą (przy jednocześnie kompaktowych rozmiarach - to akurat można pochwalić u Dacii - wszystkie generacje Dustera są mniej-więcej tych samych rozmiarów, nie rosną "na sterydach" jak większość innych aut). A co do tego "do czego wystarczy ten trzycylindrowiec" - do kościółka, na zakupy, na ryby czy na grzyby to z palcem w prezydencie, ale na autostradzie może już i cała ręka nie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Dacia Bigster 01.04.25, 13:35 > No właśnie ja chyba emerytów w Dusterach najwięcej widuje - nie wiem, czy > to świadoma polityka cenowa Dacii (jakieś zniżki dla seniorów?), czy po prostu > ta grupa polubiła Daćkę za wysoką pozycję za kierownicą (przy jednocześnie > kompaktowych rozmiarach Na pewno to drugie (dla teściowej był to jeden z głównych argumentów). A to pierwsze pewnie w jakimś stopniu też. Nie wiem, czy mają zniżki, ale na pewno ze swoją polityką cenową celują w ten rynek - emeryci są, co może być paradoksalne, najlepiej wypłacalni i najmniej problematyczni jeśli chodzi o spłatę kredytów. > A co do tego "do czego wystarczy ten trzycylindrowiec" - do kościółka, na zakupy, > na ryby czy na grzyby to z palcem w prezydencie, ale na autostradzie może już > i cała ręka nie pomóc. Teść nie jeździ na autostradzie szybciej niż 110 km/h, więc i do tego w zupełności mu wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Dacia Bigster 01.04.25, 15:53 > No właśnie ja chyba emerytów w Dusterach najwięcej widuje A ja widuję w okolicy coraz więcej Dusterów/Sandero kupowanych wcale nie przez emerytów, tylko przez rodziny, które pobudowały sobie domy i nie mają parcia na pokazanie się sąsiadom. Opcja typu Duster na dłuższe trasy + Sandero wokół komina jest dość rozsądna. A Duster ma też dobre silniki 130/140 KM, więc wybór jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4444 Re: Dacia Bigster 01.04.25, 16:37 Widzialem jakas dacke ostatnio, juz nie wygladaja jak ostatni pazdziez Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Dacia Bigster 01.04.25, 07:00 Będzie kit. Leapmotor zainwestują 200 milionów dolarów w fabrykę w Hiszpanii - zamiast w Polsce. Za popieranie sankcji. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Dacia Bigster 01.04.25, 16:26 A tak BTW, to czy to jakiś prima aprilis jest? francuskie.pl/pilne-groupe-renault-przejmuje-stellantis-luca-de-meo-stanie-na-czele-giganta-motoryzacyjnego/ Odpowiedz Link Zgłoś