Dodaj do ulubionych

OT - Piosenki dla seniorów

• dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.09.26, 15:22
      youtu.be/Gs069dndIYk?is=HcT0SUVixnskbTlL
      W tym roku wrzesień będzie pogodny, radosny, wesoły. Tak będzie :)
      • carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.09.26, 15:34
        dziewczynaengina napisała:

> youtu.be/Gs069dndIYk?is=HcT0SUVixnskbTlL
        > W tym roku wrzesień będzie pogodny, radosny, wesoły. Tak będzie :)

I niech będzie! Bo alternatywna wrześniowa piosenka, to taka:

youtu.be/vxW7w8maLmg?si=hS8h1HKnYe8T_ltY
        • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.09.26, 18:22
          "Jesienią zawsze zaczyna się szkoła
          a w knajpach zaczyna się picie" ;)
          Z jesienią nie ma miękkiej gry, że tak powiem, ona zawsze dojebie melancholia i ponuractwem. Ale to dopiero od października ;)
          • carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.09.26, 19:13

> "Jesienią zawsze zaczyna się szkoła
            > a w knajpach zaczyna się picie" ;)

No, też w okolicach 1. września to mi się przypomina. (Choć to piosenka całoroczna jest.)

> Z jesienią nie ma miękkiej gry, że tak powiem, ona zawsze dojebie melancholia i
            > ponuractwem. Ale to dopiero od października ;)

W październiku/listopadzie należy słuchać mniej melancholijnych kawałków zatem, bo inaczej łyskacza łatwo nadużyć.
            • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.09.26, 19:21
              carnivore69x napisał(a):

> W październiku/listopadzie należy słuchać mniej melancholijnych kawałków zatem,
              > bo inaczej łyskacza łatwo nadużyć.

Ja to widzę tak: w październiku saczymy melancholię, jak dobra naleweczke. Kasztany, pamiętasz była jesień, cień w dolinie mgieł. Człowiek jest tego głodny. Za to w listopadzie przychodzi ciemnica, pizgawica, nostalgia przestaje być igraszka. I wtedy odcinamy smętne piosenki!
              • carnivore69x Re: OT - Piosenki dla seniorów 02.09.26, 20:50

> Ja to widzę tak: w październiku saczymy melancholię, jak dobra naleweczke. Kasz
                > tany, pamiętasz była jesień, cień w dolinie mgieł. Człowiek jest tego głodny. Z
                > a to w listopadzie przychodzi ciemnica, pizgawica, nostalgia przestaje być igra
                > szka. I wtedy odcinamy smętne piosenki!

Plan dobry. Ale tak sobie myślę, że nie ma tak co tego listopada demonizować (mimo, że zaraz po Halloween następuje). Ma tylko 30 dni, a 1. grudnia masz niemal gwarantowane, że usłyszysz rano w radio Last Christmas czy inne podobne kawałki.
                • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 03.09.26, 13:40
                  carnivore69x napisał(a):

> Plan dobry. Ale tak sobie myślę, że nie ma tak co tego listopada demonizować (m
                  > imo, że zaraz po Halloween następuje).
                  A to ci się udało ;D Diabelnie dobre!

Ma tylko 30 dni, a 1. grudnia masz niema
                  > l gwarantowane, że usłyszysz rano w radio Last Christmas czy inne podobne kawał
                  > ki.
                  Ekhmmm... Zapytaj qqbka, czy to działa antydepresyjnie, czy: wręcz przeciwnie! :P
          • wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 04.09.26, 19:06
            Ta piosenka mi sie podoba

• chybagupi Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.09.26, 07:09
      youtu.be/jRUJl6idsm0?is=rEq8T3oF4P9SuTPh
    • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.09.26, 10:41
      youtu.be/yUi_S6YWjZw?is=ieoVu8xpuO4wDKtJ
      MJ FOREVER ❤️
      • wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 18.09.26, 20:10
        Muzycznie genialne, ale koles prywatnie wyjatkowo nieciekway
        • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 18.09.26, 20:19
          wislok1 napisał:

> Muzycznie genialne, ale koles prywatnie wyjatkowo nieciekway

Nie wiem, co masz na myśli pisząc "nieciekawy". Nieszczęśliwy, głęboko zaburzony- to na pewno. Być może pedofil, ale prawdy się nigdy nie dowiemy.
          • wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 19.09.26, 20:23
            Dlatego nieciekwy

Nie lubie takich , nie wiadomo, co w nich siedzi

W jego przypadku geniusz muzyczny, a z drugiej BARDZO powazne oskrazenia o pedofilie

No i caly czas nosil maske przed ludzmi, bardzo skryty
            • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 19.09.26, 20:47
              wislok1 napisał:

> Nie lubie takich , nie wiadomo, co w nich siedzi

Już po twoich wpisach o samobójcach, powinnam się zorientować, że nie lubisz ludzi z problemami. Bezduszne, ale legalne ;)

> W jego przypadku geniusz muzyczny, a z drugiej BARDZO powazne oskrazenia o pedo
              > filie

A to jest ciekawa wypowiedź. Jesteś inteligentny, więc doskonale wiesz, że oskarżenie, o winie jeszcze nie świadczy. Potwierdzasz znana zasadę, że jak człowieka obrzuca lajnem, to zawsze się coś przyklei, bez względu na to, czy jest naprawdę winny. A jeśli zarzut BARDZO poważny, to już praktycznie piętno do końca życia- i dluzej. BARDZO to smutne :(

• dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 19.09.26, 21:46
                *tak przy okazji, polecam dwa świetne filmy właśnie o tym, jak to z oskarżeniami BARDZO różnie bywa ;) "Czarownice z Salem" i "Niewiniątka" z Audrey Hepburn i Shirley Mclaine.
                • bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 19.09.26, 21:50
                  z Audrey to chętnie obejrzę 🤩
                  • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 19.09.26, 22:02
                    bywalec.hoteli napisał:

> z Audrey to chętnie obejrzę 🤩

Masz dobry gust :)
                    • bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 00:49

> > z Audrey to chętnie obejrzę 🤩
                      >
                      > Masz dobry gust :)
                      >

a nie, ten film próbowałem oglądać ale nie wciągnął mnie

a Audrey wiadomo, najpiękniejsza kobieta świata ;)
                      • jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 02:46
                        Odważne stwierdzenie bywalcu… polecam ‘Casablanca’. Szczególnie remaster 4K na dobrym sprzęcie np OLED. Dla mnie to uczta wizualna… No i ta Ingrid I Bogard! Masterpiece.
                        • bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 09:23
                          Jacku, Casablanca to jeden z moich ulubionych filmów! Ten remaster jest kolorowy?

Chętnie obejrzę, skoro tak polecasz, natomiast w moim guście Audrey piękniejsza od Ingrid 🙂
                          • jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 16:54
                            Oczywiście tylko b&w….na szczęście!
                            www.blu-ray.com/movies/Casablanca-4K-Blu-ray/322713/
                            Podobno oryginalny negatyw zaginął ale na szczęście zachowały się oryginała kopią i oryginalny pozytyw. Dodali także (ale nie za dużo HDR10 i zachowali ziarno). Warto obejrzeć choćby żeby zobaczyć jak dawniej robiono filmy, operowano światłem, sceną itd…no i ta scena z Marsylianka!
                      • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 09:36
                        bywalec.hoteli napisał:

> a Audrey wiadomo, najpiękniejsza kobieta świata ;)

Jedna z wielu najpiękniejszych. Za dużo ich było, żeby wybrać choćby top 10, o podium nie mówiąc ;)
                        • bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 10:15
                          Denevue, Monroe i Raksa? piękna tylko ta trzecia, pozostałe atrakcyjne
                          • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 10:39
                            bywalec.hoteli napisał:

> Denevue, Monroe i Raksa? piękna tylko ta trzecia, pozostałe atrakcyjne

Ja bym inaczej powiedziała. Denevue, Monroe- totalnie piękne. Raksa, Audrey- prześliczne, urocze, ale nie: klasycznie piękne.
                            • bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 14:37
                              i każdy ma swój gust
                              😃

www.rmf.fm/rozrywka/filmy-i-seriale/news,73399,najpiekniejsze-aktorki-prl-u-to-do-nich-wzdychaly-miliony-polakow.html
                              • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 15:08
                                bywalec.hoteli napisał:

> i każdy ma swój gust
                                > 😃
                                >
                                > www.rmf.fm/rozrywka/filmy-i-seriale/news,73399,najpiekniejsze-aktorki-prl-u-to-do-nich-wzdychaly-miliony-polakow.html

O gustach się ponoć nie dyskutuje ;) Ale dla mnie Tyszkiewicz to paszczur-jaszczur, nawet w młodości, w swoich najlepszych latach. Za to Braunek piękna, nie wiem, jak mogli się czepiać, że za brzydka na Olenke, czy Łęcka. Za ludźmi nie nadazysz ;)
                                U mnie jeszcze w topce najpiękniejszych polskich aktorek jest młoda Dymna i mloda Agnieszka Fitkau-Perepeczko.
                                • trypel Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 16:08
                                  Tak bezpłciowej i bez żadnego uroku laski jak braunek to ze świecą szukać. W skali 1-10 to nawet 1 nie jest. Zero tego czegoś
                                  • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 16:33
                                    trypel napisał:

> Tak bezpłciowej i bez żadnego uroku laski jak braunek to ze świecą szukać.

Ona miała eteryczny urok zagłodzonej nimfy, nie znasz się :P To która dla ciebie piękna i urocza, hmm? Oprócz Zofii, rzecz jasna ;)
                                    • trypel Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 16:41
                                      Swietny opis. Nie jestem wielbicielem zagłodzonych nimf.
                                      Pomyślę po pracy. Niestety pracująca niedziela
                                      • trypel Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 16:41
                                        Na szybko Elżbieta Czyżewska
                                    • bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 17:16
                                      Braunek była bardzo ładna, bez przesady
                                      • jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 17:27
                                        bywalec.hoteli napisał:

> Braunek była bardzo ładna, bez przesady

Jasne. Chodziło o koncepcje jaką miał Sienkiewicz no i sprawy ze tak powiem pozakulisowe (jak to w srodowisku filmowców). A Zosia Loren albo chyba najsłynniejsza i najbardziej skandalizująca Elka Taylor??? Dzisiaj takich aktorek już nie ma - mamy Kardaszjany i tym podobne…
                                        • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 18:49
                                          jackk3 napisał:

> A Zosia Loren albo chyba najsłynniej
                                          > sza i najbardziej skandalizująca Elka Taylor??? Dzisiaj takich aktorek już nie
                                          > ma - mamy Kardaszjany i tym podobne…

Kim jest piękna. Aktorka nie jest, ale jest posągowo pięknaaaaa, uwielbiam jej urodę. Loren i Taylor- bardzo sexy, ale nie mój typ, takie jakieś zbyt dosadnie zmysłowe.
                                      • trypel Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 17:35
                                        bywalec.hoteli napisał:

> Braunek była bardzo ładna, bez przesady

Nie napisałem ze byla brzydka. Po prostu nie miala w sobie uroku i tego czegoś
                                • bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 17:20

> O gustach się ponoć nie dyskutuje ;) Ale dla mnie Tyszkiewicz to paszczur-jaszc
                                  > zur, nawet w młodości, w swoich najlepszych latach.

Tyszkiewicz zła? błąd.
                                  libertyn.eu/sztuka-i-kultura/beata-tyszkiewicz/
                                  Szapołowska też spoko
                                  • trypel Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 17:26
                                    Tyszkiewicz super.
                                • jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 17:20
                                  Dymną za młodu to była rewelacja…no ale zniszczył ją… ( można się domyślić). Odkrył ją słynny krakowski fotograf Plewiński. Fajny artykuł poniżej
                                  plus.gazetakrakowska.pl/wojciech-plewinski-fotograf-jest-jak-mysliwy/ar/c15-14367091
                                  Kto dzisiaj pamięta ‘Przekrój’ ?
              • wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 17:35
                W przypadku tego kolesia oskarzenia byly bardzo powazne i po prostu za pomoca kasy je zatuszowano
                • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 18:45
                  wislok1 napisał:

> W przypadku tego kolesia oskarzenia byly bardzo powazne i po prostu za pomoca
                  > kasy je zatuszowano

Ja cię chyba nie rozumiem ;) "Oskarżenia bardzo poważne"- masz na myśli, że były mocne dowody i wierzysz w jego winę, tak? Bo "Bardzo poważne oskarżenie" chyba potocznie znaczy "oskarżenie o coś ciężkiego kalibru"- ale to nadal tylko (!) oskarżenie. Ale ok, powiedzmy, że mój błąd.
                  Mnie się wydaje, że właśnie mocnych dowodów nie było tylko "słowo przeciwko słowu". Na dwoje babka wróżyła z tą jego wina. Inna rzecz, że nie wglebialam się w temat, bo mnie brzydzi. Więc wiem tyle, że nie wiem ;)
                  • wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 19:54
                    Skoro zaplacil oskarzycielom i ci wycofali pozwy, to sprawa jest raczej jasna....

Kasa za brak afery przed sadem....

Niewinny tak nie robi
                    • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 20.09.26, 20:30
                      wislok1 napisał:

> Skoro zaplacil oskarzycielom i ci wycofali pozwy, to sprawa jest raczej jasna.
                      > ...
                      >
                      >
                      > Kasa za brak afery przed sadem....
                      >
                      > Niewinny tak nie robi

Myślisz się. Ludzie są różni. Ja bym wolała zapłacić i mieć spokój, niż się użerać. Czas i nerwy, są cenniejsze od pieniędzy. A że dla obcych randomow oznaczałoby to, że jestem winna? No sorry, żyje dla siebie, nie dla opinii tego, czy tamtej.
                      Po prostu nie bierzesz pod uwagę, że nie wszyscy jesteśmy od jednego szablonu.
    • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 12.09.26, 07:55
      Dla Wagi. Zawszę będę tęsknić. Zawszę będę czekać...

youtu.be/kPBzTxZQG5Q?is=l4sRKpjJEyLzYmvq
      • wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 18.09.26, 20:12
        Genialne
    • bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 14.09.26, 09:33
      Dzis-14.09.26 polecam Running Away.
    • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 16.09.26, 09:54
      youtu.be/JDe0Ig9VgtY?is=Xou-nPpyMPqjdIWa

Piosenka z mojego ukochanego filmu. Zawsze mnie wzrusza
      • wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 18.09.26, 20:15
        Bardzo fajna
    • dziewczynaengina Re: OT - Piosenki dla seniorów 18.09.26, 08:48
      youtu.be/SCQGnVrTsAM?is=EEgqNAfQCmd3ZgzA