Dodaj do ulubionych

Koszt przejazdu

20.03.26, 17:07
Z Tarnobrzega do Wrocławia A4 i z powrotem , golf 7 przy cenie paliwa 7 zł za litr( o ile nie podrożeje). Dawno nie jechałam tą trasą. W sumie 900 km plus bramki. Może ktoś z was pokonuje tę trasę choćby z Krakowa? Pewnie będą korki. Może lepiej pojechać pociągiem? Jak teraz wygląda A4? Są jakieś remonty?
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: Koszt przejazdu 20.03.26, 18:18
      Pytanie: czy jest sens cisnąć całą drogę przez A4? Google Maps podaje alternatywną trasę przez DK78 z wylotem na A1/A4 dopiero na Śląsku. Jedzie się o niecałe pół godziny dłużej, ale za to jest o 50 km krótsza (w jedną stronę), więc jeśli jakoś strasznie ci się nie spieszy, to zaoszczędzisz na drogim paliwie i na chorych opłatach za odcinek Stalexportu. W sumie będziesz ponad stówę do przodu.
      • xstefciax Re: Koszt przejazdu 20.03.26, 18:28
        Dziękuję, przejrzę tę trasę, raz jechaliśmy przez Częstochowę i to nie był dobry pomysł. Jechaliśmy 7 godzin!
      • xstefciax Re: Koszt przejazdu 20.03.26, 18:59
        Ciekawa ta trasa, nigdy tak nie jechaliśmy, dzięki.
    • hukers Re: Koszt przejazdu 21.03.26, 19:32
      Ja bym jechał autostradą, no ale co kto lubi.
      Remonty na pewno bedą na A4 Kraków-Katowice, bo zawsze są, ale raczej bez korków.
      Obwodnica Krakowa w godzinach szczytu noze być zapchana, z pół godziny trzeba doliczyć.
      I uważaj we Wrocku na Hallera.
      • xstefciax Re: Koszt przejazdu 21.03.26, 23:01
        Mnie się wydaje, że najbardziej trzeba uważać na tramwaje:-)
        • e-zybi Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 05:23
          xstefciax napisała:

> Mnie się wydaje, że najbardziej trzeba uważać na tramwaje:-)
          >

Na tramwaje? 🫤 Najbarziej trzeba uważać na rudych i łysych. Rudy jest fałszywy, a łysy mógł być kiedyś rudy 😉
    • boggi_dan Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 09:23
      Al pokazuje 350 zl+ bramki w obie strony. Na święta będzie benzyna i ropa po 5,19 Donaldinio to obiecał. Pociągiem to z przesiadką i bagażami bez sensu. Duże korki tworzą się na węźle Chrzanów w związku z prowadzonymi pracami remontowymi na autostradzie A4. drogi.gddkia.gov.pl/informacje-drogowe/lista-utrudnien
      • only_the_godfather Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 09:41
        Za ceny paliw podziękuj swojemu idoliwi Trumpowi.
        • boggi_dan Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 10:28
          only_the_godfather napisał:

> Za ceny paliw podziękuj swojemu idoliwi Trumpowi.
          >
          Większego idiotyzmu dawno nie czytałem. Wysokie ceny paliw to w dużej mierze wina rzadu Tuska. Miesiąc temu w Polsce było taniej niż w Czechach i Słowacji. Dziś jest drożej niż u południowych sąsiadów. To co ? Trump nam tę ceny tak wysoko podniósł, a Czechom i Słowakom dużo mniej? Wejdź w wątek Tesli.
          • e-zybi Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 12:54
            Patrz na życie z humorem, chcieliśta Trumpa to macie rozrywkę 😉
      • xstefciax Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 09:47
        Nie mam przesiadki pociągiem, autem podjeżdżam do Dębicy i bezpośrednio do Wrocławia. Auto zostaje na parkingu i z powrotem tak samo. Byliśmy tylko raz pociągiem we Wrocławiu, autem jest wygodniej i można wziąć więcej bez ograniczania się.
        • boggi_dan Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 10:31
          xstefciax napisała:

> Nie mam przesiadki pociągiem, autem podjeżdżam do Dębicy i bezpośrednio do Wroc
          > ławia. Auto zostaje na parkingu i z powrotem tak samo. Byliśmy tylko raz pociąg
          > iem we Wrocławiu, autem jest wygodniej i można wziąć więcej bez ograniczania si
          > ę.
          >
          No to jedź pociągiem. Wiele taniej. A rodzina was odbierze. Po co się tłuc w korkach. Tylko czy tam auto będzie bezpieczne.
          • xstefciax Re: Koszt przejazdu 22.03.26, 10:47
            Tego to nigdy nie przewidzisz, ale nie dajmy się zwariować. Tańsze zostawiamy. Przy dworcu są kamery.
    • lucianka99 Re: Koszt przejazdu 22.04.26, 23:15
      Wyszło mi 471 zł w obie strony na Trasomat.pl przy 7 zł za litr — plus bramki na Stalexporcie, więc realnie bliżej 530–550 zł. Trasa przez DK78 którą podał vogon.jeltz faktycznie wychodzi taniej, zwłaszcza przez brak opłat za Stalexport. Pociąg z Dębicy bezpośredni to byłoby pewnie dużo mniej, ale z bagażami i wygodą to inna rozmowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka