nousecomplaining 13.07.26, 10:11 www.portalsamorzadowy.pl/inwestycje/koniec-bramek-i-trzeci-pas-ruchu-panstwo-przejmuje-kluczowa-autostrade,667424.html#google_vignette Ciekawe, co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: Państwowa A4 13.07.26, 10:36 zazdroszczę i mam nadzieję, że A2 też państwo przejmie wcześniej niż za 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Państwowa A4 13.07.26, 19:31 bywalec.hoteli napisał: > zazdroszczę i mam nadzieję, że A2 też państwo przejmie wcześniej niż za 10 lat Masz nadzieje ze panstwo przejmuje biznesy? Czasami to nie sciezka w strone komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Państwowa A4 14.07.26, 00:36 Wcześniej była ścieżka drogą oligarchicznych układów na linii Kulczyk - państwo, gdzie Kulczyk wykorzystywał swoje wpływy wśród oolitykow, żeby została zawarta bardzo niekorzystna dla kierowców i państwa umowa czyli tak jakby podpisywał umowę sam ze sobą, więc zdecydowanie nie lepiej żebu się tym zajmowało państwo niż Jacys oligarchowie Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Państwowa A4 14.07.26, 03:42 bywalec.hoteli napisał: > Wcześniej była ścieżka drogą oligarchicznych układów na linii Kulczyk - państwo > , gdzie Kulczyk wykorzystywał swoje wpływy wśród oolitykow, żeby została zawart > a bardzo niekorzystna dla kierowców i państwa umowa czyli tak jakby podpisywał > umowę sam ze sobą, więc zdecydowanie nie lepiej żebu się tym zajmowało państwo > niż Jacys oligarchowie No to sie zdecyduj czy chcesz kapitalizm czy komunizm? Odpowiedz Link Zgłoś
skitenis Re: Państwowa A4 13.07.26, 13:22 Będzie ciasno, aktualna ilość przejazdów plus ci co nie chcieli płacić. Do tego nowo budowana S1 sparaliżuje nieprzebudowany węzeł z A4 w Brzęczkowicach i wtoczy dodatkowy potok pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Państwowa A4 13.07.26, 16:00 > plus ci co nie chcieli płacić Pytanie, ile ich było. Bo mimo zwężeń i ogólnej "dupiatości" tej drogi, była najszybsza. Bokami, jak się komuś spieszy, to na pewno nie jechał. Wszyscy, którzy cisną na lotnisko w Balicach, też nie jadą alternatywą na pewno mimo opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
skitenis Re: Państwowa A4 13.07.26, 16:29 A4 płatnym odcinkiem przez te 30 lat jechałem max 3 razy. Nie będę płacił Wąsaczom,. Tym bardziej jak wyremontowali 780 i zrobili obwodnicę Babic oraz normalny wjazd na A4 za Liszkami. Do Balic zawsze przez Alwernię Rożnica z mojej lokalizacji to 10-15 min uwzględniając czas na bramkach. Z samych Katowic może bardziej się opłaca, ale Galtomone do tej pory turla są przez Olkusz. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Państwowa A4 13.07.26, 17:52 Ja kiedyś przez kilka lat jeździłem codziennie do pracy od Katowic do Krakowa i turlanie się przez Olkusz albo przez Alwernię nie wchodziło w grę, jeśli miałem w miarę szybko dojechać do roboty. "Bokami" było zawsze co najmniej pół godziny dłużej (z naciskiem na "co najmniej"), co przy codziennych dojazdach dla mnie było nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Państwowa A4 13.07.26, 13:49 Trzeci pas zobaczą wszyscy jak mi kaktus wyrośnie. Tyle lat łupienia kierowców. 36 zł za przejechanie 50 km pseudo autostrady, wiecznie w remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Państwowa A4 13.07.26, 19:24 Wyjda korki na autostradzie w czasie jej przebudowy... Ale brak korkow na bramkach to zrownowazy Odpowiedz Link Zgłoś