Dodaj do ulubionych

Państwowa A4

13.07.26, 10:11
www.portalsamorzadowy.pl/inwestycje/koniec-bramek-i-trzeci-pas-ruchu-panstwo-przejmuje-kluczowa-autostrade,667424.html#google_vignette
Ciekawe, co z tego wyjdzie.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Państwowa A4 13.07.26, 10:36
      zazdroszczę i mam nadzieję, że A2 też państwo przejmie wcześniej niż za 10 lat
      • engine8t Re: Państwowa A4 13.07.26, 19:31
        bywalec.hoteli napisał:

> zazdroszczę i mam nadzieję, że A2 też państwo przejmie wcześniej niż za 10 lat

Masz nadzieje ze panstwo przejmuje biznesy?
        Czasami to nie sciezka w strone komunizmu?
        • bywalec.hoteli Re: Państwowa A4 14.07.26, 00:36
          Wcześniej była ścieżka drogą oligarchicznych układów na linii Kulczyk - państwo, gdzie Kulczyk wykorzystywał swoje wpływy wśród oolitykow, żeby została zawarta bardzo niekorzystna dla kierowców i państwa umowa czyli tak jakby podpisywał umowę sam ze sobą, więc zdecydowanie nie lepiej żebu się tym zajmowało państwo niż Jacys oligarchowie
          • engine8t Re: Państwowa A4 14.07.26, 03:42
            bywalec.hoteli napisał:

> Wcześniej była ścieżka drogą oligarchicznych układów na linii Kulczyk - państwo
            > , gdzie Kulczyk wykorzystywał swoje wpływy wśród oolitykow, żeby została zawart
            > a bardzo niekorzystna dla kierowców i państwa umowa czyli tak jakby podpisywał
            > umowę sam ze sobą, więc zdecydowanie nie lepiej żebu się tym zajmowało państwo
            > niż Jacys oligarchowie

No to sie zdecyduj czy chcesz kapitalizm czy komunizm?
    • skitenis Re: Państwowa A4 13.07.26, 13:22
      Będzie ciasno, aktualna ilość przejazdów plus ci co nie chcieli płacić. Do tego nowo budowana S1 sparaliżuje nieprzebudowany węzeł z A4 w Brzęczkowicach i wtoczy dodatkowy potok pojazdów.
      • nousecomplaining Re: Państwowa A4 13.07.26, 16:00
        > plus ci co nie chcieli płacić
        Pytanie, ile ich było. Bo mimo zwężeń i ogólnej "dupiatości" tej drogi, była najszybsza. Bokami, jak się komuś spieszy, to na pewno nie jechał. Wszyscy, którzy cisną na lotnisko w Balicach, też nie jadą alternatywą na pewno mimo opłat.
        • skitenis Re: Państwowa A4 13.07.26, 16:29
          A4 płatnym odcinkiem przez te 30 lat jechałem max 3 razy. Nie będę płacił Wąsaczom,. Tym bardziej jak wyremontowali 780 i zrobili obwodnicę Babic oraz normalny wjazd na A4 za Liszkami. Do Balic zawsze przez Alwernię Rożnica z mojej lokalizacji to 10-15 min uwzględniając czas na bramkach. Z samych Katowic może bardziej się opłaca, ale Galtomone do tej pory turla są przez Olkusz.
          • nousecomplaining Re: Państwowa A4 13.07.26, 17:52
            Ja kiedyś przez kilka lat jeździłem codziennie do pracy od Katowic do Krakowa i turlanie się przez Olkusz albo przez Alwernię nie wchodziło w grę, jeśli miałem w miarę szybko dojechać do roboty. "Bokami" było zawsze co najmniej pół godziny dłużej (z naciskiem na "co najmniej"), co przy codziennych dojazdach dla mnie było nie do przyjęcia.
    • boggi_dan Re: Państwowa A4 13.07.26, 13:49
      Trzeci pas zobaczą wszyscy jak mi kaktus wyrośnie. Tyle lat łupienia kierowców. 36 zł za przejechanie 50 km pseudo autostrady, wiecznie w remoncie.
    • wislok1 Re: Państwowa A4 13.07.26, 19:24
      Wyjda korki na autostradzie w czasie jej przebudowy...

Ale brak korkow na bramkach to zrownowazy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka