Gość: berry IP: *.tel167.petrotel.pl 04.12.04, 18:48 Który z tych programów jest wg Was bardziej obiektywny ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: marek Re: Top Gear czy Motorvision ? IP: 172.25.252.* 04.12.04, 18:52 Obydwa są z narodowym skrzywieniem: jeden z angielskim, drugi z niemieckim. Link Zgłoś
pfan Re: Top Gear czy Motorvision ? 04.12.04, 19:09 Gość portalu: marek napisał(a): > Obydwa są z narodowym skrzywieniem: jeden z angielskim, drugi z niemieckim. > masz 100% racji :) i teraz tylko rodzi sie pytanie ktore skrzywienie jest lepsze. mnie sie wydaje ze angielskie. pozdrawiam Link Zgłoś
przeem36 Re: Top Gear czy Motorvision ? 04.12.04, 19:31 Oczywiscie , ze angielskie, Monthy troszeczke zalatuje, a niemieckie, sztywniactwo az boli Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Top Gear czy Motorvision ? IP: *.net 04.12.04, 19:57 Osobiscie wole program niemiecki niz angielski, tendencyjny humor,ktory mam wrazenie wszedzie w Europie smieszy z nielicznymi wyjatkami jedynie samych Anglikow.Jezeli juz mowa o programach moto w tv to najbardziej pasuje mi " auto motor und sport tv" na kanale VOX. Link Zgłoś
barkas Re: Top Gear czy Motorvision ? 04.12.04, 20:50 Za tydzień redaktorzy TG będą testować Ferrari 570 vs Aston Vanqish. Ja już wiem który będzie lepszy, a Wy? Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Top Gear czy Motorvision ? IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.12.04, 13:13 Dokładnie. Ostatnio na MV był pokazywany jakis super merol - 2 tony wagi, 600 koni, Bóg wie co jeszcze. I czego się dowiedziałem - że generalnie nie powinno sie nim jeździć szybciej niż dozwoloną prędkością, właczyć całą elektronikę wspomagania auta. Nie mówiąc o jeździe w zimie - zakaz. Wynikało z tego, że cała ta moc jest potrzebna włascicielowi żeby o niej tylko opowiadać sasiadom. Już widze Clarksona jak wyśmiewa kolesia w MV i pali gumy na jakimś torze wyscigowym - cieszy sią jazdą a nie opowiada, co należy mówić sąsiadom. Tu jest ta różnica między oboma programami. Link Zgłoś
Gość: berry Re: Top Gear czy Motorvision ? IP: *.tel167.petrotel.pl 04.12.04, 23:27 Dla równowagi powinni też emitować program "Turbo" ze stacji M6. Wtedy mielibyśmy pewnie skrzywienie francuskie. Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: Top Gear czy Motorvision ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 10:06 Od połowy lat 90-tych oglądałem regularnie Motorvision gdy jeszcze w mojej kablówce był DSF. Bardzo ten program lubiłem. Od chyba 2 lat jednak go nie widzialem bo ten kanał juz do zestawu mojego kabla nie wrocil. Z kolei Top Gear ogladam teraz-tez jest spoko. Jednak moim zdaniem porównywanie tych programow zupelnie nie ma sensu. Motorvision jest raczej poważny program informacyjny-duzo tam testow, porownan (zgadzam sie że b.dużo niemieckich wozów ale to naturalne) itp. natomiast Top Gear to czysta zabawa. Osobiscie przyznam ze lubie humor Clarksona ale wiem ze wielu jest na niego uczulonych. To jest ktos taki jak Kuba Wojewodzki ale nie w talk-show tylko programach motoryzacyjnych. Facet pod 50-tke o mentalnosci 13- latka. Ale ja te konwencje kupuje :) Link Zgłoś