Gość: pablo23 IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 09.12.04, 19:16 HI Tak sie chciałem doradzić ,jak myslicie opłaca sie jeszcze sprowadzic auto zniemiec przed nowym rokiem?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: erich Re: AUTO Z NIEMIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:11 sprowadzilem teraz clio 1993 z niemiec calosc mnie wykosztowala 4500 zl a rynkowa cena 7000 - wszystkie formalnosci max 21 dni pzdr Link Zgłoś
Gość: pablo23 Re: AUTO Z NIEMIEC IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 09.12.04, 21:18 Czyli chyba warto, zawsze sie cos bedzie do przodu tylko zastanawiam sie czy jesli chce sprzedac go o drazu to czy rejestrowac go Link Zgłoś
Gość: max Re: AUTO Z NIEMIEC IP: *.chello.pl 10.12.04, 03:35 a w jaki sposob sprowadziles ?? pojechales czy skorzystales z uslug jakiegos laweciarza ?? pozdro Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: AUTO Z NIEMIEC IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.12.04, 09:41 jasne ze tak ja kupuje tylko auta za granica dla siebie . ale tez jest duzo pulapek i jak sie z frajezysz to auto moze cie wyjsc drozej albo wogle go nie zarejestrujesz . ale jezeli wszystko bedzie ok to w kieszeni napewno zostanie 1000-3000 pln ale czesto jest tak ze zaplacisz gosciowi za posrednictwo 500- 1000 pln i auto cie wyjdzie taniej niz ty bys kupil bez jego prowizji a to dlatego ze on wie gdzie jechac mniej kilometrow mniej kosztow lepsza cene wynegocjuje odpowiednio napisze rachunek niskie oplaty juz nie wspomnne o pulapkach w ktpre mozesz wpasc gdy go nie bedzie Link Zgłoś
Gość: erich Re: AUTO Z NIEMIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:18 Mi autko kupil kuzyn mieszkajacy w niemczech, a ja wyslalem po nie lawete. Reszte trzeba bylo zalatwic. Moj samochod mial kilka rzeczy do wymiany wiec wolalem wyac kase na lawete niz sam po niego jechac, ale jesli bedziesz pewny ze spokojnie nim przyjedziesz to jeszcze lepiej pojechac samemu - bo sumie taniej niz przywiezc na lawecie, a jeszce masz tablice dzieki ktorym mozesz sie poruszac po polsce przez 14 lub 30 dni. Generalnie jest troche roboty ale ja jestem zadowolony. pzdr Link Zgłoś