Dodaj do ulubionych

Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis???

IP: *.hispeed.ch 25.02.01, 01:37
Kupilam nowa ( prosto z salonu ) Toyote Avensis. Czy mam sie bac, ze mi ja ukradna? Czy jest to tzw. auto ktore sie kradnie? Jak wyglada sprawa awaryjnosci ( silnik Diesiel )??? Moze ktos ma jakies doswiadczenia z tym samochodem? Moze jakies podpowiedzi. Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich, ktorzy odpowiedza na moje watpliwosci. Magda.
Obserwuj wątek
    • Gość: bor Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 10.130.192.6, 212.76.33.* 25.02.01, 13:06
      najpierw trzeba było się zapytać a następnie kupować. To tak na marginesie. Czy ukradą?? Wszystko w rękach złodzieja. Jeśli chodzi o awaryjność to można spać spokojnie. Mam znajomych, którzy jeżdżą T wiele lat i wykonują obowiązkowe przeglądy
      • Gość: Virgin Re: Czy kupilas ten samochod wracajac z zakupow ? IP: *.public.svc.webtv.net 25.02.01, 16:17
        Czy kupilas ten samochd wracajac z zakupow ? Dlatego teraz dopiero martwisz sie o te rzeczy? moj znajomy jezdzi Toyotami od wielu lat i nigdy nie mial ani jednej usterki (nie liczac przetartego siedzenia w 3-letniej Corolli). Avensis (benzyna) jezdzi od 3 lat i rowniez bez najdrobniejszych problemow. Generalnie japonczykow nie kradna, z wyjatkiem tych najdrozszych
        modeli (spokojnie, Twoj taki nie jest). Pa, Pa
        • Gość: gregor Re: spokojnie IP: *.ale-czat.com.pl 25.02.01, 22:53
          Nie u- najwyżej okradną - lustereczka i halogeniki w cenie! Co do silnika - super wytrzymały , a jeśli jest to nowy ( w Polsce ) D4D na common rail`u to gratuluję super wyboru! Kolega kupił w zeszłym roku takiego turbodieselka w salonie w Niemczech - rewelacja - jezdzimy służbowo - naprawdę dynamiczny i bezobsługowy.
          • Gość: pan japa Re: spokojnie IP: 195.41.66.* 26.02.01, 16:10
            Nie ukradna a poza tym gratuluje wyboru. Masz samochod, Magda.
    • Gość: ekspert Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.03.01, 14:48
      Zainstaluj blokade antyporwaniowa Prestige Procar 202
      Będziesz miala dodatkowe zabezpieczenie przed
      kradzieżą ( alarm załozycli ci pewnie w salonie) i
      zabezpieczenie na wypadek kiedy zabiorą Ci klucze z
      pilotem lub wysadza z auta. Po 3 minutach auto
      zatrzyma sie a ty zdażysz wezwać pomoc.
      • Gość: Magiczna Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: *.osi.gda.pl 06.03.01, 21:42
        Magda, tego sie nigdy nie wie. Bedzie zamowienie to zakosza. Nie ma czegos
        takiego jak "chodliwa marka" - obecnie kradnie sie wszystko to co ma jakas
        wartosc, albo to, na co jest zamowienie. Tak wiec nie sugeruj sie tym ze ktos
        Ci mowi, ze Avensisow nie kradna - nie oznacza to w koncu ze masz nie miec
        alarmu, czy nie zamykac auta. Ja jezdze cieniasem i Honda Accord, oba juz
        nienajnowsze a boje sie nawet i o tego cienkiego. A co do awaryjnosci, raczej
        nie ma obawy. Szkoda ze silnik nie benzynowy, bo traci troche na dynamice, ale
        mimo wszystko dieselek jest niezly. A tak juz zupelnie na marginesie, to z
        tresci Twojego postu wynika, ze kupno tego auta to chyba nie bardzo byla Twoja
        wlasna przemyslana decyzja, co? Pozdrawiam i zycze przyjemnego uzytkowania :-)
        • Gość: greg Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 10.1.12.188, 193.41.231.* 08.03.01, 08:58
          bardzo dobry wybor znajomy jezdzi corrollka od 1986
          roku i robi tylko przeglady nie licząc włamania i
          uszkodzonej stacyjki, oraz przekładni kierowniczej
          ale to po 12 latach
          ps jak maja ukraść to i tak to zrobia najlepsze
          zabezpieczenie to ubezpieczenie niestety troche sie
          na tym traci ale trzeba się tym nie przejmować i
          jeździc to naprawde jest zajebisty wózek Szerokiej
          drogi
    • Gość: Michał Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.03.01, 13:03
      Miałem Toyotę Corolle Diesel i był to samochód praktycznie bezawaryjne ani
      jednej usterki podczas 7 letniego eksplatowania. Toyot zazwyczaj nie kradną wię
      spokojnie
    • Gość: Al Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: unknown, 194.64.220.* 09.03.01, 17:08
      Kazde auto powyzej 50.000 to juz ryzyko. Przekonala sie o tym Joanna
      Chmielewska - tez MIALA Toyote Avensis...
      • Gość: Nemo Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 195.136.25.129, 213.186.68.* 12.03.01, 06:18
        Gość portalu: Al napisał(a):

&#62 Kazde auto powyzej 50.000 to juz ryzyko. Przekonala sie o tym Joanna
        &#62 Chmielewska - tez MIALA Toyote Avensis...

Nieprawda! Teraz kradną każdą brykę, a najwięcej 126p (co wydaje mi się bardzo
        dziwne). Młodzi złodzieje muszą się jakoś przecież nauczyć odwagi i samej sztuki
        kradzieży. Poza tym można auto rozebrać i sprzedać części. Wartość samochodu nie
        ma tu nic do rzeczy, chociaż ryzyko kradzieży zwiększa się proporcjonalnie do
        wartości auta. Rower też ukradną!

• Gość: x Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: *.radio.com.pl 13.03.01, 07:10
        hmielewska miala juz dwie Toyoty Avensis i obie ukradli. Ale na to nie ma reguly. Ja mam
        poprzednika Avensis - Carine E (6 lat). Jeszcze nie ukradli... Jest czym pojezdzic, problemow nie
        ma. Szerokiej drogi i gumowych drzew!
    • Gość: kris Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: *.eti.pg.gda.pl 14.03.01, 12:36
      I jak? Jeszcze nim jezdzisz czy juz ...
      A tak serio - tez mysle o takim. Jak ci sie jezdzi? pozdro

• Gość: Magda Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 213.241.8.86, 213.241.4.* 19.03.01, 01:34
        Witam,
        jak na razie jeszcze jezdze,
        co do uczuc, to sa one jak najbardziej pozytywne, cichy w czasie jazdy,
        bardzo duzo miejsca w srodku, ma tzw. kopa, mimo, iz ma tylko 110 koni , bo
        jest to diesel.
        Nie chce zachwalac, bo to zawsze kwestja gustu, ale jak narazie nic zlego nie
        moge powiedziec.
        pozdrawiam
        Magda
    • Gość: Piotr Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 217.11.129.* 22.03.01, 12:45
      Gratuluję wszystkiem doradcom poczucia bezpieczeństwa, którzy twierdzą, że nie
      ukradną. Jest dużo racji w tym, że jak będzie zamówienie to nie ma mocnych.
      Ja też byłem przekonany, że nie ukradną mojej meganki (bo francuskie, nie mają
      poważania itd). Ale niestety nie miałem racji i na razie nie mam samochodu.
      Co więc mogę doradzić. To żeby nie przywiązywać się do samochodu (samochód
      rzecz nabyta) i oraz żeby znaleźć dobrego ubezpieczyciela i odżałować kwotę
      wydaną na AC.
    • Gość: nikus Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 195.205.73.* 09.04.01, 10:59
      Toyota jest coraz bardziej popularnym autem za wschodnią granicą. Proponuję
      zaopatrzyć się w sprawny i DOBRY system GPS (proponuję Rapid GPS firmy Impel),
      turdniej go będzie ukraść i łatwiej odzyskać. Pozdrawiam - nikus !!!!
    • Gość: Złodziej Re: Od złodzieja IP: 193.59.192.* 09.04.01, 12:26
      Śpij spokojnie.
      Na system antyporwaniowy szkoda kasy bo najprawdopodobniej wezmą Ciebie
      na "przejażdżkę".
      GPS dobra sprawa. Znajdź tylko dobrego dealera (dobra umowa na obsługę !).
      Proponuję system LO JACK.
      Adres internetowy: www.lojack.pl.
      Przydatny dobry autoalarm (nie taki montowany u dealera - chauturnicy i nie
      montowany w "delegaturze" złodziei)
      Na "partaczy" dobry jest minilock (na s.b.)a alarm jeden z nowszych (do pół
      roku).
    • t.fedor Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? 15.04.01, 12:32
      na pewno nie ukradna zlodzieje sie nia nie interesuja
      interesuja sie tylko polonezami deawoo i bardzo drogimi samochodami
      odeslij na adres:
      t.fedor@poczta.gazeta.pl lub tommis1@poczta.onet.pl
    • hocest Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? 17.04.01, 16:35
      M.
      jeśli masz jeszcze to autko to napisz do mnie
      zdradzę Ci kilka szczegółów i rad.
      Sam będę miał japońca za 90 tys. i przygotowuję się do jeżdżenia nim po
      Warszawie.

• Gość: Chmaski Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: *.digital.co.uk 24.04.01, 17:12
      U nas w firmie kupilismy kilka sztuk Avesisow kombi 2.0. Nie wiem czy minal
      miesiac jak 2 juz nie bylo. Od tamtego czasu minelo jakies pol roku i nic sie
      wiecej nie wydarzylo. Jak widac jednak kradna.

Co do jakosci tego samochodu to niewiele moge powiedziec bo na codzien go nie
      uzytkuje. Wiem, ze byly problemy z oswietleniem bagazniki. chyba nie bylo wozu,
      w ktorym lampka nie wypadala. Problemy byly takze z uszczelkami drzwiowymi.
      Niestety, samochody japonskich producentow ale produkowane w Europie juz nie sa
      takie niezawodne jak robione w Japonii. Ja bym kupil Mazde 626. Drozsza bo jest
      na nia wyzsze clo. Ale jest zdecydowanie lepiej wyposazona.
    • Gość: fikofago Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 9.67.96.* 25.04.01, 21:28
      Gość portalu: Magda napisał(a):

&#62 Kupilam nowa ( prosto z salonu ) Toyote Avensis. Czy mam sie bac, ze mi ja ukra
      &#62 dna? Czy jest to tzw. auto ktore sie kradnie? Jak wyglada sprawa awaryjnosci (
      &#62 silnik Diesiel )??? Moze ktos ma jakies doswiadczenia z tym samochodem? Moze j
      &#62 akies podpowiedzi. Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich, ktorzy odpowiedza n
      &#62 a moje watpliwosci. Magda.

Jak podasz miejsce garazowania to się przekonasz ;))
      • Gość: fikofago Re: Czy nie ukradna mi Toyoty Avensis??? IP: 9.67.96.* 25.04.01, 21:37
        Gość portalu: fikofago napisał(a):

&#62 Gość portalu: Magda napisał(a):
        &#62
        &#62 &#62 Kupilam nowa ( prosto z salonu ) Toyote Avensis. Czy mam sie bac, ze mi ja
        &#62 ukra
        &#62 &#62 dna? Czy jest to tzw. auto ktore sie kradnie? Jak wyglada sprawa awaryjno
        &#62 sci (
        &#62 &#62 silnik Diesiel )??? Moze ktos ma jakies doswiadczenia z tym samochodem? M
        &#62 oze j
        &#62 &#62 akies podpowiedzi. Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich, ktorzy odpowie
        &#62 dza n
        &#62 &#62 a moje watpliwosci. Magda.
        &#62
        &#62 Jak podasz miejsce garazowania to się przekonasz ;))

Tyle jezeli chodzi o zarty, nie ma reguly, tak jek w wczesniejszych postach -
        teraz kradna to na co jest zamowienie. Mozna jedynie zmniejszyc ryzyko przez
        systemy zabezpieczajace, ale to nie jest gwarancja. Pozdrawiam i zycze szerokiej
        drogi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka