Dodaj do ulubionych

Czy ja jestem NIENORMALNY???

22.12.04, 17:13
Ludzie! Bylem wczoraj u dilera i przejechalem sie nowym, prosto z Australii
2004 Pontiac GTO z silnikiem Corvetty 5.7l, 350 koni, 6 manualem, 5.3 sek do
setki, itd... piekna sprawa.

Jest na niego rabat $5500, do tego dochodzi nastepne $5000 z mojej karty
kredytowej GM PLUS pozyczka 2.9% na piec k... lat! Czyli po wszystkim moge ta
koza wyjechac za $22 tysiace nie placac ani grosza i splacac przez nastepne 5
lat.

Nowy 2005 co prawda ma wiekszy silnik i 400 koni, ale bedzie duzo drozszy bez
tych rabatow.

Zona krzyczy, ze nie mamy pieniedzy, ze bagaznik za maly, ze tylko dwoje
drzwi, ze dla dziecka z tylu niebezpiecznie, a ja potulnie przytakuje... Co
robic? Moj stary pikap nadal hula, ale za takie pieniadze i za taki samochod?
Czy to nie grzech???

autos.msn.com/research/vip/gallery.aspx?modelid=11115&trimid=-1&src=VIP&tab=3
Obserwuj wątek
    • Gość: HGW [...] IP: 192.139.221.* 22.12.04, 17:26
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Dede Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:59
      Zostaw żonie pick-up'a i bierz to autko zanim ja sie zdecyduję.
    • takietam1 ten samochod jest brzydki 22.12.04, 19:08
      To w zasadzie jedyna wada, bo jezdzilem podobnym w wersji chyba 3.8 i jest to
      wspanialy samochod. Zwlaszcza modele 2002 - 2003 sa super.

Ale karoseria wyglada jak Chevrolet Cavalier.
      Tylko paska brakuje po bokach. Fatalna karoseria.

Tyl to polaczenie Eskorta z jakims koreanskim badziewiem.
      Nie podoba mi sie. To jest brzydki samochod.
      • cracovian Jak mogles tym jezdzic? 22.12.04, 19:44
        GTO to Holden Monaro, ktory poza silnikiem nie ma nic wspolnego z zadnym innym
        Pontiakiem. Pierwszy rok sprzedazy to wlasnie 2004. To jest platforma Opla
        Omega na ktorej jezdzil Cadillac Catera jakis czas temu.

Wyglad jest troszke przestarzaly, to fakt, ale na pewno nie fatalny i
        szczegolnie za tak niewielka forse.

To jest dosc duze bydle ze wspanialym wnetrzem - popatrz na zdjecia - to jest
        dopiero klasa :-)

Zone mam, panienki niech na woz nie leca (akurat w mojej okolicy beda leciec),
        ale liczy sie silnik, wnetrze i ogolny komfort... no i cena.
    • Gość: TO JA Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.honeywell.com 22.12.04, 19:13
      Wykaz sie sprytem. Zrob tak jak ja z Mustangiem. Kup go dla zony.
      • Gość: verte Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:44
        Jak z manualem to bierz i się nie zastanawiaj za bardzo.Kiedy Ci się drugi tak
        korzystny zbieg okoliczności powtórzy.Za tyle kasy to bym brał.To ma wszelkie
        uzasadnienia choćby tylko ekonomiczne.
        • cracovian Gran Turismo 3 na zywo... 22.12.04, 19:51
          Wersja z automatem tez jest szybka (5.4 sek) no i zona by mogla jezdzic choc
          mamy fajnego SUVa, ktorym Ona i my wszyscy zazwyczaj sie poruszamy. Ale
          niewiele tych wozow zostalo w okolicy i nie ma za bardzo w czym wybierac...
          Przed piatkiem bede go mial albo w ogole nie, bo wyjezdzam - zobaczymy.

Moze wezme ja na moje osobiste bezpieczenstwo, bo moj pikap maly, poduszek nie
          ma i hamulce sa powoli do niczego.

Ale w GTO to jest dopiero niebezpiecznie - to jest Gran Turismo 3, ale na
          zywo :-)
    • Gość: Molson Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.sympatico.ca 22.12.04, 23:23
      Za te cene?Jestes nienormalny jak nie kupujesz .Super fura .Dlaczego jest z
      Australii?Tam produkuja GTO ,czy co?Zona pokrzyczy i przestanie.Chcialbym miec
      takie problemy jak ty .
    • Gość: asd Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.chello.pl 22.12.04, 23:37
      ...a potem się obudziłem.

GTO to padaka. w europie z 2 litrów osiąga się wieksze moce. o japonii
      niewspomnę ;). samochód dla szpanerów i mistrzów prostej.

pzdr
      • Gość: n/n Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.crowley.pl 23.12.04, 00:15
        co za osiol. kto cie splodzil?
        jezdzisz calibra 115ps ma gaz to masz fajnie
    • Gość: abc Nie, IP: *.acn.waw.pl 22.12.04, 23:53
      tylko albo sie zbyt szybko ozeniles, albo zbyt pozno znalazles ten samochod. Reszta objawow w
      normie
    • Gość: bosf człowieku chcesz nas wkurzyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 01:20
      w naszym pieknym kraju 22 000 dolców to 67100 zł
      a to starcza na golfa 1,6 bez żadnych bonusów
      ale qrwa śmieszne napisz wiecej takich fajnych postów żeby nas wqrwić na święta
      wielkie dzięki stary
    • Gość: fazi_ze_sztazi a co potrzebujesz ? IP: *.client.comcast.net 23.12.04, 03:09
      masz pick-up, chcesz kupis coupe, a zona narzeka ze nie ma miejsca dla dziecka.
      zastanow sie co potrzebujesz.
      moze zadne z powyrzchych tylko van.
      pzdr.
    • grogreg Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? 23.12.04, 08:15
      Czy wierz jak przyjemnie wklada i wyciaga sue dzieciecy fotelik z trzydrwiowego
      samochodu? A wiesz jak fajnie sie wozi oprzyrzadoewanie malca w malym
      bagazniku? Nie wiesz? To skorzystaje z okazji o ktorej piszesz.
    • cracovian Pare odpowiedzi... 23.12.04, 15:10
      Dla scislosci, Pontiac GTO to Holden Monaro z doskonalym amerykanskim
      silnikiem. To jest bardzo dobrej jakosci woz z prawdziwie "europejskim"
      zawieszeniem. To nie jest typowy tutejszy Grand Prix albo Cavalier - to jest
      Corvette ubrana w stroj owieczki.

www.holden.com.au/www-holden/action/modeloverview?modelid=12001

Po drugie, jak na razie, samochodu nie kupilem - jesli cos to trzeciego
      stycznia kiedy bede spowrotem w domu po Swietach.

Po trzecie zona, tak jak juz mowilem, ma fajnego SUVa - moj pikap to moja
      eksluzywna limuzyna do toczenia sie do pracy, ale to nie znaczy, ze drugi
      rodzinny woz by sie nam nie przydal (wedlug Niej oczywiscie).

Po czwarte wstapilem do dilera Mitsubishi i 2004 Diamante VRX ze skora (tez
      super australijska maszyna - Mitsu Magna) z rabatami $5000, $2000 za lojalnosc,
      bo moj pikap tez Mitsubishi i $500 college grad by poszedl za rowno $20 tys. W
      to wliczone jest wszystko razem z oplatami i podatkiem stanowy. Woz jak woz,
      przod ma troche do duszy, ale komfort, moc i jakosc wykonania jest wspaniala.

www.mitsucars.com/diamante/index.html

Czyli mam dylemat, ale do nastepnego roku postaram sie o tym za bardzo nie
      myslec, bo zwariuje cholera......
      • wowo5 Re: Pare odpowiedzi... 23.12.04, 19:21
        Bierz GTO. Diamante to model schylkowy. GTO mi sie podoba. A szczegolnie
        czerwone wskazniki. To auto sportowe. Pomysl sobie, ze GTO jest szybsze od
        wszystkich BMW (poza M), zwyklych Mercow, wielu aut sportowych (Porsche Boxter,
        Nissan 350Z) i w ogole 99% wszystkiego co jezdzi po drogach. W porownaniu do
        tego Diamante to zwykle niczym wyrozniajace sie toczydlo.
        • Gość: adek Re: Pare odpowiedzi... IP: *.aster.pl 23.12.04, 19:27
          daj spokoj i nie pisz wiecej o cenach aut w stanach bo mi sie zle robi jak
          pomysle co tu mozna ze te pieniadze kupic. tam jest raj jesli chodzi o ceny
          nowych autek A u nas komuna dusi podatkami, clami i ch...uj wie czym jeszcze.
        • cracovian Re: Pare odpowiedzi... 23.12.04, 19:55
          wowo - podoba mi sie Twoja odpowiedz :-) Prawdopodobnie bedzie GTO, bo ta
          pozyczka dodana do rabatow ma sens. Przy takiej mocnej zlotowce to cenowym
          odpowiednikiem GTO jest fabia z metalikiem - mozna sie rzeczywiscie z bolu
          zwijac...

Samochod GM straci na wartosci dosc szybko, ale ja trzymam samochody dosc dlugo
          (za dlugo), wiec nie powinno byc az tak zle kiedy bede chcial sprzedac - moze
          nawet do Polski przywioze.

Sprawdzilem i pelne ubezpieczenie GTO bedzie mnie kosztowac $776 na rok - stary
          mezaty dziad sie ze mnie zrobil, bo jako nastolatek to za tego
          czterocylindrowego pikapa placilem $3000...
          • wowo5 Re: Pare odpowiedzi... 23.12.04, 19:59
            Tanie u was ubezpieczenia w tej Georgii. U nas w NJ tylko o takich pomarzyc.
            • wowo5 Re: Pare odpowiedzi... 23.12.04, 20:05
              Gdy sie zdecydujesz, napisz jak sie tym jezdzi. Zony nie sluchaj (w sprawie
              samochodow).
            • cracovian Ubezpieczenie 23.12.04, 20:27
              Slyszalem, ze w NJ jest wlasnie pod wzgledem ubezpieczenia makabrycznie...
              Dlaczego? Kradna? Bija? Czy po prostu z ludzi zdzieraja?

Nie powiem ile mnie podatek na chate kosztuje, bo bys sie zdenerwowal :-)
              • Gość: Marek Re: Ubezpieczenie IP: *.atlngahp.dynamic.covad.net 24.12.04, 04:48
                Nie narzekaj - ja nie tylko musze placic najwyzszy w Georgii podatek od domu ale
                do tego jeszcze podatek miejski + wszystkie utilities mam od miasta po
                drakonskich cenach...
    • karol0004 Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? 23.12.04, 20:20
      czlowieku na co ty jeszcze czekasz ???? zona jak sie pogniewa to za pare dni
      jej przejdzie i wszystko bedzie dobrze a jak nie przejdzie to i tak bedzie
      dobrze albo lepiej(patrz-pontiac )
      powodzenia
    • Gość: Molson Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.sympatico.ca 23.12.04, 20:33
      Hey ,kupuj fure a zonie pierscionek albo jakis drogi ciuch i sprawa zalatwiona.
      • wowo5 Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? 24.12.04, 00:06
        >Slyszalem, ze w NJ jest wlasnie pod wzgledem ubezpieczenia makabrycznie...
        >Dlaczego? Kradna? Bija? Czy po prostu z ludzi zdzieraja?

>Nie powiem ile mnie podatek na chate kosztuje, bo bys sie zdenerwowal :-)
        Najwiecej prawnikow na glowe mieszkanca. Ja podatku za chate place $5,300
        rocznie i ciesze sie, ze malo. W mojej wsi podatek od chalupy potrafi wynosic
        $10-12k.

• Gość: Molson Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.sympatico.ca 24.12.04, 03:24
          Ile twoj dom jest warty?500 000 dolarow?
    • szynkolot Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? 24.12.04, 00:43
      Tak. Jesteś. Jeśli uwiera cię kasa, a Ty i żona macie czym jeździć, wesprzyj
      finansowo jakąś org. charytatywną. Poważnie! W Sudanie umierają z głodu dzieci...
      • wowo5 Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? 24.12.04, 00:48
        Oto wiecej zdjec GTO. Moim zdaniem wyglada niezle, a w rzeczywistosci jeszcze
        lepiej.
        www.gmbuypower.com/vehicleHomePage.bp?make=Pontiac&model=GTO&makeId=002&sellingSource=16&modelId=053&year=2004&subMode
        lId=192&subModel=&categoryName=Photo_Gallery&lowerPrice=&higherPrice=
    • marekatlanta71 Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? 24.12.04, 00:49
      Jestes zupelnie normalny. Ja bym sie nie zastanawial :)
    • cracovian JAJA nie z tej ziemi!!! 25.12.04, 00:35
      Poszedlem dzisiaj, uzgodnilismy leasing ze sprzedawca na $180 miesiecznie przez
      dwa lata. Nawet zona sie zgodzila, bo to strasznie male pieniadze...

Trzej goscie siedzieli przez pol godziny nad papierami i potem dowiedzialem sie
      dlaczego, bo kiedy przyszlo do placenia to wyszlo $125 na 23 miesiace plus
      jeden za darmo czyli ogolnie mam ten woz przez dwa lata za nic. Diler dostanie
      kupe forsy od GM przez te $10500 rabaty, ja mam super woz za nic, tylko GM cos
      za bardzo chyba na tym leasingu nie wyszedl...

Maszyna czerwona i piekna, przedstawie ja w nowym roku, bo za pare godzin
      jedziemy z Atlanty do Chicago jesli w ogole sie zapakujemy... SUVa zostawiamy
      za soba :-)
    • Gość: toudi Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.oc.oc.cox.net 25.12.04, 04:47
      w "niezlej okolicy mosisz mieszkac ,ze sie panny za pontiacami ogladaja
      • cracovian Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? 25.12.04, 05:08
        Widze ze spec od samochodow jestes :-) Czy wiesz nawet cokolwiek o GTO?
        • Gość: toudi z kielc Re: Czy ja jestem NIENORMALNY??? IP: *.crowley.pl 25.12.04, 05:16
          tak, zmywal w jednym ptasie kupy na swiatlach i go wlasciciel przepedzil. ma teraz uraz.
    • cracovian Pare fotek 25.12.04, 05:07
      Kto lubi ten lubi, kto nie to niech sie w d... pocaluje.
      Nawet nie ma co o cenie pisac, bo wstyd - wazne, ze woz jest i g... mnie
      kosztuje. Nadal nie wiem jakim cudem sie znalazl u mnie pod chata :-)

Enjoy:
      www.cracovian.com/flight/gto.htm
      • gixera Re: Pare fotek 25.12.04, 12:17
        Samochodzik fajny:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka