Dodaj do ulubionych

Zimówki na alufelgi

24.12.04, 17:41
Zauważyłem, że bardzo wielu kierowców na alufelgi
zakłada ziomowe opony. Moim zdaniem jest co najmniej
dziwne.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: fazi_ze_sztazi Re: Zimówki na alufelgi IP: *.client.comcast.net 24.12.04, 18:21
      dlaczego dziwne ?
      • Gość: Thea Re: Zimówki na alufelgi IP: *.anon-online.org 24.12.04, 20:32
        ciekawe jak one beda wygladac i gwarantowac bezpieczenstwo po paru latach?
        • Gość: Kokeeno Re: Zimówki na alufelgi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.04, 23:34
          Wbrew pozorom, porządne alufelgi są lepiej zabezpieczone przed działaniem soli niż felgi stalowe. A to jak będą wyglądać... Cóż, zawsze można sprawić sobie nowe...
          • Gość: marcinc3 masz racje IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.12.04, 10:54
            sa alufelgi pokryte czyms ze sol nie dziala na nich one maja troche inny kolor
            • Gość: Thea Re: masz racje-nie pelna, mimo to poczytaj sobie IP: *.anon-online.org 25.12.04, 11:54
              nic nie jest wieczne przed sola.
              www.swr.de/ratgeber-auto/archiv/2003/12/27/index3.html
              muzeum.gazeta.pl/Ascii/Plus/Automoto/Jezdze/Klopoty/010klo.html
              • Gość: .. Re: masz racje-nie pelna, mimo to poczytaj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:14
                mowa o starych sztruclach
    • Gość: Mark Re: Zimówki na alufelgi IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.12.04, 23:47
      jakbym mial aluski, to by mi ich szkoda bylo, niestety nie mam samochodu.
      • Gość: Michal Re: Zimówki na alufelgi IP: *.fornfyndet.se 25.12.04, 11:02
        Zonie przekladam zimowki na alusy.Za kazdym razem balansowanie i mycie dokladne
        obejrzenie.Oczywiscie wiecie jak to nasze Panie jezdza po kantach kraweznikach
        na to sie nic nie poradzi dopiero lata praktyki zrobia ze sie naucza.Moja ma
        zrypane felgi na kantach znacznie ,myje troszke zabespiecze i niech jezdzi
        chyba w przyszlym roku sprzeda i zakupi nowsze,to juz nie nasza sprawa.Korozja
        nie wystepuje poprostu nalezy myc kilkanascie razu w zimie z jakim vaxem.
        zdrowych wesolych Swiat Michal
        • Gość: Kokeeno Re: Zimówki na alufelgi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.04, 15:07
          Nie tylko felgi, ale i samochód wypadałoby w zimie dokładnie wymyć co najmniej raz w miesiącu (albo i częściej). Mam szczęście, że jest myjnia ręczna 50 metrów od garażu - wymyją ładnie wodą pod ciśnieniem, wypucują gąbeczkami i spłuczą wodą z woskiem. Raptem 13 PLN, więc nie jest źle ;o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka