arturos01 24.12.04, 17:41 Zauważyłem, że bardzo wielu kierowców na alufelgi zakłada ziomowe opony. Moim zdaniem jest co najmniej dziwne. Co o tym sądzicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fazi_ze_sztazi Re: Zimówki na alufelgi IP: *.client.comcast.net 24.12.04, 18:21 dlaczego dziwne ? Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Zimówki na alufelgi IP: *.anon-online.org 24.12.04, 20:32 ciekawe jak one beda wygladac i gwarantowac bezpieczenstwo po paru latach? Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: Zimówki na alufelgi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.04, 23:34 Wbrew pozorom, porządne alufelgi są lepiej zabezpieczone przed działaniem soli niż felgi stalowe. A to jak będą wyglądać... Cóż, zawsze można sprawić sobie nowe... Link Zgłoś
Gość: marcinc3 masz racje IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.12.04, 10:54 sa alufelgi pokryte czyms ze sol nie dziala na nich one maja troche inny kolor Link Zgłoś
Gość: Thea Re: masz racje-nie pelna, mimo to poczytaj sobie IP: *.anon-online.org 25.12.04, 11:54 nic nie jest wieczne przed sola. www.swr.de/ratgeber-auto/archiv/2003/12/27/index3.html muzeum.gazeta.pl/Ascii/Plus/Automoto/Jezdze/Klopoty/010klo.html Link Zgłoś
Gość: .. Re: masz racje-nie pelna, mimo to poczytaj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:14 mowa o starych sztruclach Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Zimówki na alufelgi IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.12.04, 23:47 jakbym mial aluski, to by mi ich szkoda bylo, niestety nie mam samochodu. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Zimówki na alufelgi IP: *.fornfyndet.se 25.12.04, 11:02 Zonie przekladam zimowki na alusy.Za kazdym razem balansowanie i mycie dokladne obejrzenie.Oczywiscie wiecie jak to nasze Panie jezdza po kantach kraweznikach na to sie nic nie poradzi dopiero lata praktyki zrobia ze sie naucza.Moja ma zrypane felgi na kantach znacznie ,myje troszke zabespiecze i niech jezdzi chyba w przyszlym roku sprzeda i zakupi nowsze,to juz nie nasza sprawa.Korozja nie wystepuje poprostu nalezy myc kilkanascie razu w zimie z jakim vaxem. zdrowych wesolych Swiat Michal Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: Zimówki na alufelgi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.04, 15:07 Nie tylko felgi, ale i samochód wypadałoby w zimie dokładnie wymyć co najmniej raz w miesiącu (albo i częściej). Mam szczęście, że jest myjnia ręczna 50 metrów od garażu - wymyją ładnie wodą pod ciśnieniem, wypucują gąbeczkami i spłuczą wodą z woskiem. Raptem 13 PLN, więc nie jest źle ;o) Link Zgłoś