Dodaj do ulubionych

Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkowskazów

IP: *.aster.pl 28.12.04, 09:10
Silnik 1.8T, jeśli to moze mieć jakiekolwiek znaczenie:)
Obserwuj wątek
    • adik.s Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows 28.12.04, 14:08
      hmm... u mnie wymieniali w ale w ASO, pewny nie jestem ale chyba gdzies w
      okolicach przęłącznika kierunkow
    • Gość: JK Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 18:53
      Ja nie jestem pewna czy to o to chodzi. Czy to jest to urządzenie, które
      powoduje, że kierunkowskazy i awaryjne mrugają? Jeśli tak, to w mojej Octavii
      (2.0) wymieniali w ASO takie coś, a ukryte to jest pod przyciskiem świateł
      awaryjnych (tzn. wyjęli to, włożyli działające prawidłowo i oddali mi stare).
      Nie mam jednak bladego pojęcia czy można się do tego bezboleśnie dobrać, czy
      trzeba fachowca. I tak, jak zaznaczyłam na początku wcale nie wiem czy o tym
      samym myślimy.
    • tomasz.bednarczyk Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows 30.12.04, 09:50
      W mojej 1,6 GLX (sądzę, że nie ma to znaczenia) wysiadły mi kiedys
      kierunkowskazy i awaryjne. W wrasztacie wymienili mi włacznik awaryjnych , bo
      tam znajduje sie (wbudowany jest) przerywacz, i działa dalej. Mówia, że to
      typowe dla Octavii. Za taki włącznik i jego wymianę zapłaciłem....100zł
      (spodziewałem sie max 30), a znancza czesc tej kwoty to podobno sam włącznik
      awaryjnych. Wymiana jest prosta. Mozna zrobic samemu.
      • Gość: Robert Dzięki IP: *.aster.pl 30.12.04, 09:54
        Juz zrobiłem - rzeczywiście jest w wyłączniku awaryjnych. Wymiana była trudna,
        bo kabel zrobiono zbyt krótki i musiałem wyciagać kratkę wlotu powietrza.
        Ciężko szło:)
    • Gość: Piotr Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows IP: *.in.arpadt.pl / *.arpadt.pl 19.01.05, 14:26
      wczoraj wymieniałem: przerywacz znajduje się za, a w zasadzie jest zespolony z
      włącznikiem świateł awaryjnych:
      1.podwarzyć i wyjąć prostokątna maskownicę
      2.podwarzyć i wysunąć włącznik
      3.wypiąć włącznik
      4.punkt 2 i 1 w odrotna stronę
      operacja tra 2 minuty a potrzebne jest ostrze noża lub płaski wkrętak
      (szkoda tylko że przerywacz kosztuje niemałe pieniądze/jak na takie coś powinno
      byc to nie więcej niż 20 zł)
    • Gość: dupek.zalogowany Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows IP: *.toya.net.pl 19.01.05, 20:46
      silnik to nie wszystko. Czy masz ABS, czy to jest kombi, czy ma klimę...
      Jeżeli cokolwiek z powyższych opcji masz bądź nie, to i tak pier...y przerywacz
      wcześniej czy później znajdździesz pan panie w sklepie z częściami do skody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka