Gość: Robert IP: *.aster.pl 28.12.04, 09:10 Silnik 1.8T, jeśli to moze mieć jakiekolwiek znaczenie:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
adik.s Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows 28.12.04, 14:08 hmm... u mnie wymieniali w ale w ASO, pewny nie jestem ale chyba gdzies w okolicach przęłącznika kierunkow Link Zgłoś
Gość: JK Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 18:53 Ja nie jestem pewna czy to o to chodzi. Czy to jest to urządzenie, które powoduje, że kierunkowskazy i awaryjne mrugają? Jeśli tak, to w mojej Octavii (2.0) wymieniali w ASO takie coś, a ukryte to jest pod przyciskiem świateł awaryjnych (tzn. wyjęli to, włożyli działające prawidłowo i oddali mi stare). Nie mam jednak bladego pojęcia czy można się do tego bezboleśnie dobrać, czy trzeba fachowca. I tak, jak zaznaczyłam na początku wcale nie wiem czy o tym samym myślimy. Link Zgłoś
tomasz.bednarczyk Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows 30.12.04, 09:50 W mojej 1,6 GLX (sądzę, że nie ma to znaczenia) wysiadły mi kiedys kierunkowskazy i awaryjne. W wrasztacie wymienili mi włacznik awaryjnych , bo tam znajduje sie (wbudowany jest) przerywacz, i działa dalej. Mówia, że to typowe dla Octavii. Za taki włącznik i jego wymianę zapłaciłem....100zł (spodziewałem sie max 30), a znancza czesc tej kwoty to podobno sam włącznik awaryjnych. Wymiana jest prosta. Mozna zrobic samemu. Link Zgłoś
Gość: Robert Dzięki IP: *.aster.pl 30.12.04, 09:54 Juz zrobiłem - rzeczywiście jest w wyłączniku awaryjnych. Wymiana była trudna, bo kabel zrobiono zbyt krótki i musiałem wyciagać kratkę wlotu powietrza. Ciężko szło:) Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows IP: *.in.arpadt.pl / *.arpadt.pl 19.01.05, 14:26 wczoraj wymieniałem: przerywacz znajduje się za, a w zasadzie jest zespolony z włącznikiem świateł awaryjnych: 1.podwarzyć i wyjąć prostokątna maskownicę 2.podwarzyć i wysunąć włącznik 3.wypiąć włącznik 4.punkt 2 i 1 w odrotna stronę operacja tra 2 minuty a potrzebne jest ostrze noża lub płaski wkrętak (szkoda tylko że przerywacz kosztuje niemałe pieniądze/jak na takie coś powinno byc to nie więcej niż 20 zł) Link Zgłoś
Gość: dupek.zalogowany Re: Gdzie w Octavii szukac przerywacza kierunkows IP: *.toya.net.pl 19.01.05, 20:46 silnik to nie wszystko. Czy masz ABS, czy to jest kombi, czy ma klimę... Jeżeli cokolwiek z powyższych opcji masz bądź nie, to i tak pier...y przerywacz wcześniej czy później znajdździesz pan panie w sklepie z częściami do skody. Link Zgłoś