Dodaj do ulubionych

Mazda3 ,Mazda6

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 09:25
Co sądzicie o tych samochodach?
Jak wygladaja na tle innych w swoich klasach?
Są dość drogie,czy warte swojej ceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: wrrr Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 09:40
      Zarowno 3 jak i sa tandetnie wykonane. O ile jeszcze z zewnatrz jakos wygladaja
      to w srodku dramat. Bardzo ubogie wyposazenie i brak mozliwosci dokupienia
      czegokolwiek. W srodku chamski plastik, na sam widok az slysze jak to trzeszczy
      podczas jazdy na niezbyt rownych drogach pokrywajacych 99% naszego kraju.
      • Gość: Seul Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: 195.94.206.* 31.12.04, 11:47
        Jeżeli faktycznie jest jak mówisz i moją wnętrza wykonane z niskiej jakosci
        materiałów, to wielka szkoda.
        Bo to jedne z niewielu nowych modeli (zwłaszcza 6) o których moge powiedzieć że
        napradę mi się podobają zarówno z zewnątrz jak i w środku.

Ale przyznam że jestem zaskoczony bo wydawało mi się że zarówno 3 jak i 6 są
        robione w Japoni i z tego względu liczyłem na ich "porządne" wykonanie.
      • Gość: Benito Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:23
        Oglądałem niedawno "3" (wersję z lepszym wyposażeniem) w salonie i nie miałem
        aż tak negatywnych wrażeń.
        • Gość: Jan Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 14:42
          Alternatywą dla M6 jest dla mnie Honda Ac.,
          zaś dla M3 - Honda C.
          Co wybrać?
          • marekatlanta71 Re: Mazda3 ,Mazda6 31.12.04, 14:56
            Mazda6 mi sie niezbyt podoba - jezdzilem i mam takie sobie wrazenia. Silnik V6
            220 KM jest za slaby zeby miec przyjemnosc z jazdy. Mazda 3 tez ma slaby silnik
            (2.2l, 160km) ale samochodzik jest zgrabny i ladny z wygladu. Na wiosn ma sie
            pojawic MazdaSpeed 6 z 270 km silnikiem - to bylby moj wybor.
            • Gość: tencoszukawsieci Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:38
              Marku, kup se silnik turboodrzutowy firmy RR lub P&W... Bedzie dobry... hehehe
        • Gość: fin Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.pro-internet.pl 31.12.04, 16:00
          nie wiem jak 3 ale 6 jest w standarcie dobrze wyposażona ,brat ma Mazde 6 od maja i jest bardzo zadowolony nic nie trzeszcy a materiały są dobre
      • Gość: Molson Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 15:09
        Chcialbys skore i drewno w Yaris ? To jakich materialow uzywac w
        Jaguarach ,Cadillacach ,Lexusach?
        • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 15:27
          Mazde znam dość powierzchownie ale te auta wydja mi się warte swej ceny.O ile
          przy 3 można się zastanwaić nad Civicem czy Corloa.To 6 jest bezeaplecyjnie
          najlepsz Japońską propozycjia na rynku w tym segmencie
        • Gość: aneta Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:35
          Mamy w rodzinie Mazdę 6 z 2002 r. 2.0 automat czterostopniowy(nie kupowana w
          Polsce)i Avensisa 2004 r. 2.0 manual (sedany). Avensis lepiej jeździ, ma 9 z
          czymś do setki. Mazda ma chyba z 12 sek. do setki, jest dość wołowata. Wiadomo,
          japończycy robią kiepskie automaty. Komfort też niebo a ziemia. Avensis jest
          cichy, wykonany z lepszych materiałów. No i fotele w Maździe są jakieś
          niewygodne. Przy dłuższej jeździe boli tyłek. To wszystko przeszkadza zwłaszcza
          na dłuższych trasach. No, ale podobno Mazda 6 to zdaniem wielu najładniejszy
          sedan w klasie D. Mało ich jeździ, więc możesz się poczuć bardziej wyjątkowy na
          drodze.
          • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 16:39
            www.mazda.pl/mazda6sedan.php?dzial=6hatchback.swf
            pod tym linkiem ciut info po Polskiemu.Avensis?-o ludzie ja w życiu bym w to
            nie wsiadł pomijaca że w std.nie ma elktrycznych szyb-może i można kręcić
            korbką ale ja wole nacisnąc klawisz i już.Porównywać można 6-Akorda-Carisme
            bo Aven... to strata pieniędzy
            • Gość: aneta Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 22:02
              Ale pie..sz głupoty. Avensis ma elektryczne szyby przednie nawet w wersji
              Terra dla biedaków. A tak w ogóle to nie rozumiem ludzi którzy kupują samochód
              z segmentu D w najuboższej wersji. Ale to w sumie polska specyfika. Udawanie
              bogatszego niż się jest. W wersji SOL mam elektryczne szyby przednie i tylne w
              standardzie.
              • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.05, 00:51
                Honey ja w Polsce nie mieszkam tylko w Portugali[co zreszta widac w nicku]
                w autach segmentu D pelna elktryka powina byc w std. a nie w ciut drozszej
                wersj.Osobiscie mam Lwa 406 SV[full wypas]rocznik 2001
                • Gość: aneta Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:31
                  i z tej Portugali łączysz się oczywiście przez astercity, na drugi raz się może
                  zaloguj.........
                • jan.kulczyk Re: Mazda3 ,Mazda6 01.01.05, 21:31
                  > Honey ja w Polsce nie mieszkam tylko w Portugali

A co to takiego, ta Portugala? To gdzieś na Kaukazie?
                  • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 12:47
                    Czego oni w tych szkolach ucza[yli]?
                    Portugalia lerzy na zachodnim krancu plw.Liberskiego.A czkolwiek skojarznie z
                    Kaukazem dobre bo to tez koniec Europy
                    Tu taj proponuje zakończyć dyskuje gograficzną.Co do Toyot te se kupuj jej ile
                    chcesz bo co mnie to obchodzi ze marnujesz swoje pienadze
                    • Gość: Milos Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.jjs.pl 02.01.05, 23:01
                      Gość portalu: KrolPortugaliHansI napisał(a):

> Portugalia lerzy na zachodnim krancu plw.Liberskiego

LOL

> Czego oni w tych szkolach ucza[yli]?

Właśnie...
              • niki27 Re: Mazda3 ,Mazda6 03.01.05, 09:50
                Gość portalu: aneta napisał(a):

> Avensis ma elektryczne szyby przednie nawet w wersji
                > Terra dla biedaków. A tak w ogóle to nie rozumiem ludzi którzy kupują
                > samochód z segmentu D w najuboższej wersji. Ale to w sumie polska specyfika.
                > Udawanie bogatszego niż się jest.

Ale ty masz wersję SOL i jesteś Królową Bogaczy. Czy poduszkę pod stopy kładą,
                kiedy JaśniePani wysiada ze swojej Toyoty Avensis SOL (wersja dla naprawdę
                bogatych)? Niektórzy to nie czują obciachu, ani ani.
          • Gość: Milos Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.jjs.pl 02.01.05, 22:59
            Gość portalu: aneta napisał(a):

Mazda ma chyba z 12 sek. do setki, jest dość wołowata. Wiadomo,
            >
            > japończycy robią kiepskie automaty.

Zabawne to co piszesz. Skąd to niby wiadomo ? Może słyszałaś np. o firmie Aisin,
            której produkcji skrzynie automatyczne są choćby w Oplach (np. Vectra, Omega)
            czy Volvo. Toyoty, która również korzysta z Aisin, od dawna cieszą się doskonałą
            opinią jeśli chodzi o automatyczne skrzynie. Również Nissan (np. Maxima,
            Infinity), Honda (np. Legend, Acury) od dawna mają bardzo dobre automaty. Nie
            mówię już o autach typu Lexus, gdzie skrzynie automatyczne są uważane za
            najlepsze na świecie obok MB...

Pzdr
            • Gość: Milos Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.jjs.pl 02.01.05, 23:08
              Ps. W Maździe g... w automatach też zaczęło się odkąd Ford zaczął tam wsadzać
              swoje wynalazki. Wcześniej Mazda korzystała z całkiem niezłych, oczywiście
              japońskich, skrzyń. Porównanie np. modelu Millenia 2.3 Miller Cycle z automatem
              japońskim i Millenia 2.5 V6 z automatem Forda - zorientowani wiedzą o co chodzi...

Pzdr
    • jakub76us Re: Mazda3 ,Mazda6 31.12.04, 17:38
      Mam mazde6s 2003(3.0, V6, 220hp, auto) od ponad roku i 22k mil (ok 35k km) na
      liczniku. Ogolnie jestem b. zadowolony, moc wystarczajaca, zawieszenie
      rewelacja, srodek - plastiki srednie, skora ok, design jest na serio niezly i
      b. "user friendly". Zastrzezenia? - skrzynia sie wacha czasami i throttle by
      wire troche opoznienie ma, ale mozna sie przyzwyczaic. Samochod nowy z
      podatkami wyszedl $22.5k z prawie kazda dostepna opcja, moim zdaniem swietny
      stosunek wartosc + frajda z jazdy / cena.

kuba
      • Gość: wrrr Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:45
        Za te pieniadze to warto. U nas za tyle ledwo kupisz najslabsza Mazde 3 i nawet
        nie starczy na lakier metalic. Oczywiscie uda sie kupic za te pieniadze z roku
        2004 z rabatem bo cena najtanszej wersji jest i tak wyzsza niz 22.500$ w
        przeliczeniu na zl.

Pozdrawiam
      • Gość: wrrr Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:49
        Piszesz ze Twoja Mazda ma prawie kazda dostepna opcje. U nas nawet nie ma
        takiego silnika i nie mozna dokupic wielu opcji. Taki model jak Ty masz pewnie
        kosztowalby u nas z 50.000$ skoro 2.0 w biednej opcji kosztuje 35.000$. No ale
        my zyjemy w kraju 5-go swiata bo nawet w krajach 3-go swiata maja lepiej.

Jeszcze raz pozdrawiam
        • Gość: fazi_ze_sztazi Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 17:58
          Gość portalu: wrrr napisał(a):
          No ale
          > my zyjemy w kraju 5-go swiata bo nawet w krajach 3-go swiata maja lepiej.

niestety musze sie z toba zgodzic.
          ale tak to bywa w krajach socjalistycznych kiedy janosik zabiera ci 80% twoich
          pieniedzy w podatkach i rozdaje tym co juz nie potrzebuja a chca miec wiecej...
          pzdr
          • wowo5 Re: Mazda3 ,Mazda6 01.01.05, 23:51
            W Mazdzie6 bardzo latwo sklada sie tylna kanapa. Kazde auto powinno tak miec.
            Zgadzam sie z przedmowcami co do kiepskiego wnetrza. Szczegolnie nie podobaly
            mi sie plastiki na konsoli srodkowej udajace nieudolnie aluminium. Na 2005 w
            USA oferowany jest automat 6-biegowy. Ogolnie auto bardzo mi sie podoba
            zewnetrznie. Silnik 2.4L 160KM to minimum. 2.0 L z automatem to musi byc
            zupelny mul. V6 to jeszcze lepsze rozwiazanie (szkoda, ze nie oferowane w
            Europie). Uklad kierowniczy jest bardzo dobry (jak zawsze u Mazdy), hamulce sa
            tez bardzo dobre.
            • Gość: Jan Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 11:56
              czy te modele są produkowane w Japonii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka