Gość: Jan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 09:25 Co sądzicie o tych samochodach? Jak wygladaja na tle innych w swoich klasach? Są dość drogie,czy warte swojej ceny? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wrrr Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 09:40 Zarowno 3 jak i sa tandetnie wykonane. O ile jeszcze z zewnatrz jakos wygladaja to w srodku dramat. Bardzo ubogie wyposazenie i brak mozliwosci dokupienia czegokolwiek. W srodku chamski plastik, na sam widok az slysze jak to trzeszczy podczas jazdy na niezbyt rownych drogach pokrywajacych 99% naszego kraju. Link Zgłoś
Gość: Seul Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: 195.94.206.* 31.12.04, 11:47 Jeżeli faktycznie jest jak mówisz i moją wnętrza wykonane z niskiej jakosci materiałów, to wielka szkoda. Bo to jedne z niewielu nowych modeli (zwłaszcza 6) o których moge powiedzieć że napradę mi się podobają zarówno z zewnątrz jak i w środku. Ale przyznam że jestem zaskoczony bo wydawało mi się że zarówno 3 jak i 6 są robione w Japoni i z tego względu liczyłem na ich "porządne" wykonanie. Link Zgłoś
Gość: Benito Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:23 Oglądałem niedawno "3" (wersję z lepszym wyposażeniem) w salonie i nie miałem aż tak negatywnych wrażeń. Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 14:42 Alternatywą dla M6 jest dla mnie Honda Ac., zaś dla M3 - Honda C. Co wybrać? Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Mazda3 ,Mazda6 31.12.04, 14:56 Mazda6 mi sie niezbyt podoba - jezdzilem i mam takie sobie wrazenia. Silnik V6 220 KM jest za slaby zeby miec przyjemnosc z jazdy. Mazda 3 tez ma slaby silnik (2.2l, 160km) ale samochodzik jest zgrabny i ladny z wygladu. Na wiosn ma sie pojawic MazdaSpeed 6 z 270 km silnikiem - to bylby moj wybor. Link Zgłoś
Gość: tencoszukawsieci Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:38 Marku, kup se silnik turboodrzutowy firmy RR lub P&W... Bedzie dobry... hehehe Link Zgłoś
Gość: fin Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.pro-internet.pl 31.12.04, 16:00 nie wiem jak 3 ale 6 jest w standarcie dobrze wyposażona ,brat ma Mazde 6 od maja i jest bardzo zadowolony nic nie trzeszcy a materiały są dobre Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 15:09 Chcialbys skore i drewno w Yaris ? To jakich materialow uzywac w Jaguarach ,Cadillacach ,Lexusach? Link Zgłoś
Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 15:27 Mazde znam dość powierzchownie ale te auta wydja mi się warte swej ceny.O ile przy 3 można się zastanwaić nad Civicem czy Corloa.To 6 jest bezeaplecyjnie najlepsz Japońską propozycjia na rynku w tym segmencie Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:35 Mamy w rodzinie Mazdę 6 z 2002 r. 2.0 automat czterostopniowy(nie kupowana w Polsce)i Avensisa 2004 r. 2.0 manual (sedany). Avensis lepiej jeździ, ma 9 z czymś do setki. Mazda ma chyba z 12 sek. do setki, jest dość wołowata. Wiadomo, japończycy robią kiepskie automaty. Komfort też niebo a ziemia. Avensis jest cichy, wykonany z lepszych materiałów. No i fotele w Maździe są jakieś niewygodne. Przy dłuższej jeździe boli tyłek. To wszystko przeszkadza zwłaszcza na dłuższych trasach. No, ale podobno Mazda 6 to zdaniem wielu najładniejszy sedan w klasie D. Mało ich jeździ, więc możesz się poczuć bardziej wyjątkowy na drodze. Link Zgłoś
Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 16:39 www.mazda.pl/mazda6sedan.php?dzial=6hatchback.swf pod tym linkiem ciut info po Polskiemu.Avensis?-o ludzie ja w życiu bym w to nie wsiadł pomijaca że w std.nie ma elktrycznych szyb-może i można kręcić korbką ale ja wole nacisnąc klawisz i już.Porównywać można 6-Akorda-Carisme bo Aven... to strata pieniędzy Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 22:02 Ale pie..sz głupoty. Avensis ma elektryczne szyby przednie nawet w wersji Terra dla biedaków. A tak w ogóle to nie rozumiem ludzi którzy kupują samochód z segmentu D w najuboższej wersji. Ale to w sumie polska specyfika. Udawanie bogatszego niż się jest. W wersji SOL mam elektryczne szyby przednie i tylne w standardzie. Link Zgłoś
Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.05, 00:51 Honey ja w Polsce nie mieszkam tylko w Portugali[co zreszta widac w nicku] w autach segmentu D pelna elktryka powina byc w std. a nie w ciut drozszej wersj.Osobiscie mam Lwa 406 SV[full wypas]rocznik 2001 Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:31 i z tej Portugali łączysz się oczywiście przez astercity, na drugi raz się może zaloguj......... Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Mazda3 ,Mazda6 01.01.05, 21:31 > Honey ja w Polsce nie mieszkam tylko w Portugali A co to takiego, ta Portugala? To gdzieś na Kaukazie? Link Zgłoś
Gość: KrolPortugaliHansI Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 12:47 Czego oni w tych szkolach ucza[yli]? Portugalia lerzy na zachodnim krancu plw.Liberskiego.A czkolwiek skojarznie z Kaukazem dobre bo to tez koniec Europy Tu taj proponuje zakończyć dyskuje gograficzną.Co do Toyot te se kupuj jej ile chcesz bo co mnie to obchodzi ze marnujesz swoje pienadze Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.jjs.pl 02.01.05, 23:01 Gość portalu: KrolPortugaliHansI napisał(a): > Portugalia lerzy na zachodnim krancu plw.Liberskiego LOL > Czego oni w tych szkolach ucza[yli]? Właśnie... Link Zgłoś
niki27 Re: Mazda3 ,Mazda6 03.01.05, 09:50 Gość portalu: aneta napisał(a): > Avensis ma elektryczne szyby przednie nawet w wersji > Terra dla biedaków. A tak w ogóle to nie rozumiem ludzi którzy kupują > samochód z segmentu D w najuboższej wersji. Ale to w sumie polska specyfika. > Udawanie bogatszego niż się jest. Ale ty masz wersję SOL i jesteś Królową Bogaczy. Czy poduszkę pod stopy kładą, kiedy JaśniePani wysiada ze swojej Toyoty Avensis SOL (wersja dla naprawdę bogatych)? Niektórzy to nie czują obciachu, ani ani. Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.jjs.pl 02.01.05, 22:59 Gość portalu: aneta napisał(a): Mazda ma chyba z 12 sek. do setki, jest dość wołowata. Wiadomo, > > japończycy robią kiepskie automaty. Zabawne to co piszesz. Skąd to niby wiadomo ? Może słyszałaś np. o firmie Aisin, której produkcji skrzynie automatyczne są choćby w Oplach (np. Vectra, Omega) czy Volvo. Toyoty, która również korzysta z Aisin, od dawna cieszą się doskonałą opinią jeśli chodzi o automatyczne skrzynie. Również Nissan (np. Maxima, Infinity), Honda (np. Legend, Acury) od dawna mają bardzo dobre automaty. Nie mówię już o autach typu Lexus, gdzie skrzynie automatyczne są uważane za najlepsze na świecie obok MB... Pzdr Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.jjs.pl 02.01.05, 23:08 Ps. W Maździe g... w automatach też zaczęło się odkąd Ford zaczął tam wsadzać swoje wynalazki. Wcześniej Mazda korzystała z całkiem niezłych, oczywiście japońskich, skrzyń. Porównanie np. modelu Millenia 2.3 Miller Cycle z automatem japońskim i Millenia 2.5 V6 z automatem Forda - zorientowani wiedzą o co chodzi... Pzdr Link Zgłoś
jakub76us Re: Mazda3 ,Mazda6 31.12.04, 17:38 Mam mazde6s 2003(3.0, V6, 220hp, auto) od ponad roku i 22k mil (ok 35k km) na liczniku. Ogolnie jestem b. zadowolony, moc wystarczajaca, zawieszenie rewelacja, srodek - plastiki srednie, skora ok, design jest na serio niezly i b. "user friendly". Zastrzezenia? - skrzynia sie wacha czasami i throttle by wire troche opoznienie ma, ale mozna sie przyzwyczaic. Samochod nowy z podatkami wyszedl $22.5k z prawie kazda dostepna opcja, moim zdaniem swietny stosunek wartosc + frajda z jazdy / cena. kuba Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:45 Za te pieniadze to warto. U nas za tyle ledwo kupisz najslabsza Mazde 3 i nawet nie starczy na lakier metalic. Oczywiscie uda sie kupic za te pieniadze z roku 2004 z rabatem bo cena najtanszej wersji jest i tak wyzsza niz 22.500$ w przeliczeniu na zl. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:49 Piszesz ze Twoja Mazda ma prawie kazda dostepna opcje. U nas nawet nie ma takiego silnika i nie mozna dokupic wielu opcji. Taki model jak Ty masz pewnie kosztowalby u nas z 50.000$ skoro 2.0 w biednej opcji kosztuje 35.000$. No ale my zyjemy w kraju 5-go swiata bo nawet w krajach 3-go swiata maja lepiej. Jeszcze raz pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: fazi_ze_sztazi Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 17:58 Gość portalu: wrrr napisał(a): No ale > my zyjemy w kraju 5-go swiata bo nawet w krajach 3-go swiata maja lepiej. niestety musze sie z toba zgodzic. ale tak to bywa w krajach socjalistycznych kiedy janosik zabiera ci 80% twoich pieniedzy w podatkach i rozdaje tym co juz nie potrzebuja a chca miec wiecej... pzdr Link Zgłoś
wowo5 Re: Mazda3 ,Mazda6 01.01.05, 23:51 W Mazdzie6 bardzo latwo sklada sie tylna kanapa. Kazde auto powinno tak miec. Zgadzam sie z przedmowcami co do kiepskiego wnetrza. Szczegolnie nie podobaly mi sie plastiki na konsoli srodkowej udajace nieudolnie aluminium. Na 2005 w USA oferowany jest automat 6-biegowy. Ogolnie auto bardzo mi sie podoba zewnetrznie. Silnik 2.4L 160KM to minimum. 2.0 L z automatem to musi byc zupelny mul. V6 to jeszcze lepsze rozwiazanie (szkoda, ze nie oferowane w Europie). Uklad kierowniczy jest bardzo dobry (jak zawsze u Mazdy), hamulce sa tez bardzo dobre. Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Mazda3 ,Mazda6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 11:56 czy te modele są produkowane w Japonii? Link Zgłoś