Dodaj do ulubionych

Astra I czy Seicento

14.01.05, 13:49
musze kupić uzywane auto. Znalazłem Astrę 96 w b. stanie oraz Seicento.
Dysponuję kwotą do 15 tyś. jak myślicie, lepiej kupić Astrę 1.4(z gazem), czy
też lepiej nowsze auto, tj. Seicento, ewentualnie w dobrym stanie Punto I.
Obserwuj wątek
    • Gość: A,Słodowy Re: Astra I czy Seicento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:54
      wszystko zalezy od tego czy chcesz miec swiety spokoj czy tez lubisz majsterkowanie
      • beniowski Re: Astra I czy Seicento 14.01.05, 14:48
        Mniemam, że Fiat=majsterkowanie, a Astra spokój? Naczytałem się na tym forum
        nieprzchylnych opinii o Astrze, oczywiście Fiat zawsze najlepszej nie miał. Ale
        pytam się serio - to będzie mój pierwszy samochód, będę jeździć po mieście i
        naprawdę potrzebuje auta, które jeszcze przez dwa, trzy lata będzie niezawodne.
        Nie mam czasu ani umiejętności, żeby bawić się w naprawy.

Gość portalu: A,Słodowy napisał(a):

> wszystko zalezy od tego czy chcesz miec swiety spokoj czy tez lubisz
        majsterkow
        > anie
        • Gość: wlogra1 Re: Astra I czy Seicento IP: *.udn.pl 14.01.05, 18:45
          Włosi mają dobre wino, latem super pogodę i klimat, byłem tam Asrtą I z gazem
          ale na pewno nie samochody. Astra 1.4 domyślam się 60 KM z gazem to muł.
          Objedzie Cię CC ,Matiz itp. Jeśli chodzi o trwałość to bierz Astrę. Tania w
          eksploatacji i w razie czego prawie wszystkie części w zamiennikach za grosze.
    • totalbalalaykashow Re: Astra I czy Seicento 14.01.05, 14:30
      kup fabie na raty- bedziesz mial respect na tym forum.
    • Gość: rex Re: Astra I czy Seicento IP: *.ci.uw.edu.pl 14.01.05, 19:25
      Czlowieku !!! 15 tys to full kasy a za nia kupisz:
      Corse B w dobrym stanie, Punto 2 rocznik 96,97, Polo 65, rzeczywiscie Astre 1 ..
      Za taką kasę możesz sprowadzić z Niemiec jakiegoś japończyka - Corollę albo
      Renault Clio .. Mozesz też kupić Matiza w Polsce ..
      Odradzam !!! Punto I - awaryjność, Corsę A - blacharka, SC CC (no comments) .. itp
      Powiedz tylko czy zamierzasz kupić samochod od w kraju czy też wyprawiasz się na
      Zachód ??
      • beniowski Re: Astra I czy Seicento 17.01.05, 10:45
        Raczej zamierzam kupić auto nabyte w Polsce. Niby jest mnóstwo ofert samochodów
        sprowadzonych z zachodu w dobrych cenach, ale skąd mam mieć pewność, że to nie
        złom?
    • Gość: zbłąkany bąk Re: Astra I czy Seicento IP: 212.244.129.* 17.01.05, 12:06
      Kiedyś jeździłem Astrą 1 Kombi - 2 lata intensywnej jazdy. Jak ją oddawałem
      miała 177 tyś. km - na końcowym przeglądzie pan powiedział: "lać i jeździć".
      W czasie eksploatacji nie działo się absolutnie nic ( poza tym że chciałem
      zaoszczędzić na wymianie rozrządu podczas przeglądu 120 kkm i coś zaczeło
      klepać pod maską - ekipie Opla włosy stanęły dęba jak im zademonstrowałem ).
      W firmie gdzie pracuję jest parę Jedynek z przebiegami powyżej 200 kkm -
      odkupionych przez osoby prywatne od firmy - nie słyszałem specjalnych narzekań
      na ten samochód
      Niektóre Astry miały problemy z rdzewiejącą blacharką ale wychodziło to jeszcze
      na gwarancji...
    • n0ras Re: Astra I czy Seicento 18.01.05, 08:21
      Z tej dwójki to Astra. Ale za 15 kpln można kupić auto w lepszym stanie niż
      astra '96. Ja bym w tych granicach polecał Lanosa. Technologicznie to bliźniak
      astry (to samo zawieszenie, bardzo podobne silniki), ogólnie udane autko,
      chwalone przez użytkowników, plują na niego pozerzy, dla których szczytem
      "luxusu" jest golf II.
      W tej cenie będziesz miał Lanosa ok. 2000 r. Popatrz na trader.pl
      Np tu:
      www.trader.pl/details,131,AB-N-648-2005011618055839921KAS.asp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka