Dodaj do ulubionych

Lexus=luxus?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 14:46
No własnie co sądzice o tych auta.Według mnie mają ciekawy desing.Ale zamiast
wydac prawie 100 tyś.Euro na RX300 wolę kupić XC90.A LS430 to taka Camry
dopsiona i wydłużona.Jedynym modelem z palety aut z literką L jest SC430.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert to nie maruć tylko se kóp. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 15:03
      • wowo5 Re: to nie maruć tylko se kóp. 15.01.05, 15:18
        LS430 ma tyle wspolnego z Camry, co Merc S430 z A-Klasse.
        • Gość: Poll Re: to nie maruć tylko se kóp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:43
          No tak , bo stara A-klasa jest wewnątrz nieco dłuższa i wyższa od S ale to
          kilku mm różnica , prawie zadna.
    • Gość: Daimler a co to jest IP: *.mtvk.pl 15.01.05, 15:59
      a co to jest ten desing ???
      • Gość: KrolPortugaliHansI Re: a co to jest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 16:36
        Wnętrze jego wygląd,jak auto prezentuje się z zewnątrz,czy ma fajne leflektory
        itp.To oczywiście kwesti gustu.Co do A i S to od takiej dozy humoru spadłem z
        fotela
        • Gość: analityk Re: a co to jest IP: 80.51.176.* 15.01.05, 17:13
          Po Twoich innych wypowiedziach wnioskuje, ze jesteś gimnazjalistą (błędy
          ortograficzne). Twoja wiedza z j.polskiego ejst taka sama jak z j.angielskiego-
          to znaczy najwyżej mierna. Pisząc "desing" miałeś na myśli proejtk wzornictwo.
          Szkota, że słowo "desing" nie istnieje. Jeśli juz, to DESIGN. Jednak, ja na
          gimnazjum twoje błędy są dopuszczalne.

Proponuje odrobić lekcje.
          • Gość: Poll Re: a co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:17
            Analityk , a co to znaczy w Twoim jezyku 'ejst'?
            • Gość: analityk Poll=KrólGimnazjumKarolII IP: 80.51.176.* 15.01.05, 17:24
              Miało być jest.
              A Król na pytanie o desing podał definicję zbliżoną do definicji design'u.

Czy Ty i Król... to ta sama osoba???
              • Gość: Poll Re: Poll=KrólGimnazjumKarolII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:41
                Nie , ja to Poll. Tak sie tylko wtraciłem
                • Gość: scorpion Re: Poll=KrólGimnazjumKarolII IP: 80.51.176.* 15.01.05, 20:14
                  Jak się spisuje Mercedes C Twojego taty??

Lakier już dojrzał??
                  • Gość: Poll Re: Poll=KrólGimnazjumKarolII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:48
                    Mój tata nie ma Mercedesa. Może pomyliłeś adresata . Ja pisze z neo a on z aster
          • Gość: Robert Miał być DRESING. Ot, literufka:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 12:02
        • Gość: Poll Re: a co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:20
          Humorystyczne to miało być to ze A jest dłuższa od S???? To cię tak rozbawiło?
    • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 15.01.05, 19:11
      Przykro mi , ale wowo5 ma rację.
      Z Camry porównuje się ES 300, a nie LS, atym bardziej LS 430.
      Kup ES, większość części pasuje od Camry, jeśli wogóle bądziesz potrzebowała
      jakieś części.
      Kilka lat temu miałam ES 300, kupiony jako 8 latek, iesiąc później kolega
      kupił sobie takiego samego tyklo jego miał przejechane 300.000 km (nie mil).
      Ja sprzedałam swojego jako 10 latka i przez 2 lata grosza nie wsadziłam. Tylko
      polerka tarcz. Kolega jeździ 4 rok i wymieniał tylko 2 amortyzatoty i miał
      jakieś wycieki z pompy wspomagania.
      Nigdy w życiu nie kupię nic innego.
      • Gość: KrolPorutgaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 19:34
        Rozbawiło mnie porównanie to tak jak porównać wakacje w luksusowym hotelu na
        Azorach do prywatnej kwatery na Polskim morzem.Co do kupowanie to w Polsce nie
        widziałem ES chodż wiem że tak owy istnieje.Od znajomej wiem że w jej GS300
        zepsół się coś takiego od szyb i cały zeszły czerwiec nie mogła otowrzyć
        żadnego okna bo musieli sprowadzić.Dobrze że odezwała się też fan tej marki.
        Pozdrawiam

p.s.
        do Anglistów języka się nie uczę.Poaz Polskim znam Francuski,Portugalski i ciut
        Hiszpanski
        A jak wam poszedł spr.z histori w piątek?
        • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 15.01.05, 19:44
          Masz rację ES trudno jest dostać, właśnie ze względu na łatwiejszy dostęp do
          części. Mój to był istny cud, niestety musiałam go zamienić na renówkę 3 latka
          17.000 km. Co za gó... Wsadziłam w niego chyba z 10.000 zł sprzedałam koledze,
          który zwariował i wsadził kolejną kasę. Dlatego jak słyszę jak ktoś pisze,że
          francuzy sa super to dostaję ataku śmiechu.
          Dodam, że potem miałam nowiutkie firmowe clio - na złom, a teraz berlingo też
          nowe - na złom
          • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 20:19
            No to się pobijemy-Jedzę Lwem406 SV i nie narzekam w każdym razie szyby mi się
            otwierają.Ale jak to na złom?-nie jeżdi czy skasowane? i pytanie zasdnicze[bo z
            wieloma autami służbowymi tak bywa]jak jest traktowane?
            • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 15.01.05, 20:28
              Mam takie ustrojstwo w samochodzie, że posuwam po drodze jak emerytowany
              skodziarz.
              • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 20:30
                Nie wiem o co chodzi.Pierwsze na myśl przychodzą mi magnetyzery-to chyba
                ogranicz złużycie paliwa.Więc może zwalniać prędkość.Chodż na dobrą sprawe w
                Polsce nie ma się gdize rozpędzić...
                • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 15.01.05, 20:41
                  Taka czarna skrzynka, rejestruje wszystko.
                  • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 21:42
                    Tachograf to to nie jest.Ale wiem o czym piszesz
                    • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 15.01.05, 21:47
                      Nie, To nie jest tacho, on tylko rejestruje czas pracy kierowcy i prędkoćci.
    • Gość: Karakalla Re: Lexus=luxus? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 00:18
      Obaczymy, co będzie dalej, bo Lexus na gwałt się modernizuje i do 2007 czy 2008
      nie pozostanie w ofercie żaden model z obecnej gamy.

Nowy GS pojawi się w połowie roku, będzie dostępny również w wersji 4x4,
      hybrydowej i prawdopodobnie GT, konkurującej z M5 czy EXX AMG. Plus zapowiadany
      crossover na jego bazie - VX.

IS - 2006, wersje 250/300 i V8, też prawdopodobnie z 4x4, a na tej samej płycie
      podłogowej nowe SC i RX.

LS - 2007.

Ponadto pojawić się ma limuzyna powyżej LS.

I sportowiec, zapewne na bazie tego concept cara.

www.autoweek.com/files/specials/2005_detroit/lexus/lfa/pages/1.htm
      P.S. Jaki RX chodzi po 100 k€? Nawet w Polsce bliżej mu do 50 k€. Porównanie LS
      z Camry ciekawe, równie dobrze i mądrze można powiedzieć, że Audi A8 to
      wydłużony i dopasiony Superb.
      • kapitankloss1 Re: Lexus=luxus? 16.01.05, 01:16
        W polowie grudnia siedzialem w nowym GS300. Rzeczywiscie roznica miedzy
        starszym a nowym jest fenomenalna. Ten silinik tez podobno nowy choc ma tyle
        samo co standardowe 3L...ktore juz teraz powiekszono do 3.3L. Wykonczenie, tak
        jak Lexus, na 100%, luxus.

Teraz go pokazali publicznosci w Detroit, i bedzie w sprzedazy juz za miesiac.

Tak, hybrid tez bedzie, choc jeszcze nie teraz. Od zaraz bedzie AWD, a szybsza
        wersja tez troche puzniej.

Co do IS, to widzialem zdjecia ktore na no moze 90% sa realnoscia. Tez fajna
        fura.

Te glupie porownania LS=Camry...nie mam komentarza....a mam...

Tak, S-Class to tak jak zmniejszony autokar Mercedesa, z mniejsza iloscia
        siedzen, i z mniejszym silnikiem...a wiec to samo!
        • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 01:35
          W katalogu AŚ I Camry i LS były w jednej kategori.Zresztą Superb i S-ka też
          była w tej samej.Kategoria zwie się LUKSUSOWE/KLASA WYŻSZA
          Co do prównań to A to autko miejskie i dla dwojki osób ewnetualnie małej
          rodziny lub 5 znajomych na weknody wypad a S to auto krolów i perezesów.
          • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 16.01.05, 12:19
            Zasada nr 1 - AŚ nie czytamy.
            Tam piszą pismaki, które w jednej linii stawiają A6, BMW 5 i Mondeo.
            Więc jeśli chodzi o porównania to kiepski wyznacznik sobie znalazłeś ;)
            • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 12:42
              A Motor i AutoMotrISport?
              • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 16.01.05, 12:53
                Najlepiej jednak skupić się na netowych informacjach lub pismach bardziej
                specjalistycznych. Co do sam osobowych, to mam raczej kiepskie rozeznanie w
                pismach. Mam to szczęście, że mam dostęp do informacji technicznych i opinii
                ekspertów, więc mogę czytać wiedzę niezaśmieconą czyimiś opiniami.
                Pisma motoryzacyjne wydawane u nas sa podobne do gazetek z supermarketu, duzo
                zdjęć i zachwalać i nic wartościowego, a poza tym sa sponsorowane przez
                koncerny samochodowe. Dlaczego Albea ma mieć więcej gwiazdek od Golfa ? Bo ma
                większy bagażnik i jest tańsza. Bzdura.
                Jest jakieś pismo niemieckie, ale nie pamiętam tytułu. Możesz też wejść na
                samar, ale tam jest więcej informacji o gospodarce.
                • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 13:49
                  Przyznam szczerze że w pismach szukam informacji o autach z lat 50,60,70.Bo
                  porównanie super aut D.U. Lanos i Kia mnie nudzą.Albo ile można przejechać
                  Skoda Fabia bez tankowania.W Polsce przyjeło się coś takiego że jak auto tanie
                  i można w niego spakować cały Wersla to już najlepsze ale jeżli drogi i ma
                  normalny bagażnik[np.S60]to już głosy krytki.Wiedzę o nowych autach czerpię z
                  firmowych katalogów jak intersuje mnie Audi A6 to idę do salonu i proszę o
                  katalog.
                  • inna-bajka Re: Lexus=luxus? 16.01.05, 14:10
                    No z tymi katalogami to też nie jest tak do końca, wiem bo znam to od
                    potrzewki. Ja to nazywam informacjami dla lajkoników. Katalog ma być
                    uniwersalny i przystępny nawet dla pań domu. Powiem Ci że nawet katalogi sam.
                    ciężarowych też daja niewiele informacji.
                    Jeśli szukasz informacji, to czytaj "Automibilistę" - miesięcznik, 9 zł.
                    Jest fajny, bo pisany przez pasjonatów. Jest tez troche ogłoszeń.
        • Gość: KrolPortugaliHansI Re: Lexus=luxus? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 01:36
          a co do silnika to jest wersja AMG
          • kapitankloss1 Re: Lexus=luxus? 16.01.05, 01:44
            A o co chodzi z tym silnikiem?...GS430 ma 8 cylindrow. Lexux nie ma na razie
            nic w rodzaju AMG (podrasowanie Mercy) a slyszalem ze chca takie cos zrobic.
            Ma razie nazwy nie ma. Toyota ma TRD...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka