Dodaj do ulubionych

Opel Zafira II

16.02.05, 16:06
Wunderbar!
Następny oplowski szajs zbudowany na astrze kombi i tak samo awaryjny?
Obserwuj wątek
    • arkp Re: Opel Zafira II 18.02.05, 13:08
      Oprócz szyb. Szybom nie można nic zarzucić. Moja robota!
    • habudzik Re: Opel Zafira II 18.02.05, 13:36
      sacerdote napisał:

> Wunderbar!
      > Następny oplowski szajs zbudowany na astrze kombi i tak samo awaryjny?

Nastepny gość jasnowidz który wie przed przedaża że samochód bedzie awaryjny.
      Dobre. Kiedyś pewien redahtor z AMiS pan Maciej Z. po przejechaniu 450 km
      autostrada w Superbie (przed oficjalną premiera pojazdu) stwierdził że auto
      napewno bedzie bezawaryjne.
    • wujaszek_joe Re: Opel Zafira II 18.02.05, 13:48
      co chcesz, ładny samochód. i jeszcze w gliwicach produkowany
      • mario323 Re: Opel Zafira II 18.02.05, 17:31
        ładny ten opelek tylko wskażnika temperatury brakuje jak w nowej astrze III.
        Ale i tak dobrze że zegary nie są na środku deski.
        • polikarp Re: Opel Zafira II 18.02.05, 18:11
          Jeździłem scenikiem przez parę lat i czekałem na nową wersję. Właśnie wskaźniki
          pośrodku deski odrzuciły mnie. Czekałem więc na zafirę. Świetnie, że zegary są
          tradycyjne, ale co z fotelami w środkowym rzędzie? Czy są to - jak w sceniku -
          trzy odrębne fotele, czy jak w c-maxie przesuwana kanapa? Jeśli kanapa, to się
          będę musiał przeprosić ze scenikiem. Nie ma lepszegpo patentu, niż każdy fotel
          przesuwany osobno i do tego odchylany do tyłu.
          • krotki mam odmienne zdanie 18.02.05, 23:06
            pojedyncze fotele sa dobre jak masz do czynienia z osobami do 60 kg ale jak
            siada facet 150 kg ??? np ok niech bedzie 120 kg to co ( dzis to żadna atrakcja
            190 cm i 120 kg ) a tylna kanapa suwana to byłoby co ale przydałoby sie ten
            system jaki jest Signum aby zrobic z tył nie 3 a 2 wygodne mijsca i minimum 25
            cm na nogi !!!!
            Pozdrawiam
            • jaro_ss Re: mam odmienne zdanie 19.02.05, 06:51
              Jak to "żadna atrakcja", jestem bardzo atrakcyjny ;o)))
    • page62 Zafira - hit? HEHEHE - no shit! 19.02.05, 03:26
      przeciez to jak w Mc D. -znowu na płycie Astry z przyległościami, czyli mielone
      wymiona i jelita. Niemiecka jakość? hehehe - no przyznacie, że Audi to to nie
      jest. A stylistyka... no comments [japończycy mają większy polot]. ŻENUA!!!
    • mariuszskoczen Re: Opel Zafira II 19.02.05, 10:15
      O PROSZĘ COROLLA VERSO Z TYŁEM VECTRY I ZNACZKIEM OPLA ! SZKOPY KOPIUJĄ !!! SĄ
      ŻAŁOŚNI !
      • habudzik Re: Opel Zafira II 19.02.05, 10:34
        mariuszskoczen napisał:

> O PROSZĘ COROLLA VERSO Z TYŁEM VECTRY I ZNACZKIEM OPLA ! SZKOPY KOPIUJĄ !!! SĄ
        > ŻAŁOŚNI !

Prawie wszystkie samochody sa podobne do siebie ale Zafira była przed Verso
      • jtull Re: Opel Zafira II 19.02.05, 16:38
        A gdzie tu tyl Vectry??? Tylni slupek moze troche nawiazuje, ale to wszystko!!!
        Przod jak Corolla Verso??? Stary gdzie ty masz oczy??? Ladniejsze swiatla, cale
        auto wyglada bardziej na minivana niz ta cala Toyota (jak patrze na nia z
        zewnatrz, na te malutkie tylnie okno to nie wiem jak ktos sie moze tam
        zmiescic, w trzecim rzedzie)...No i Opel nie dal takich obrzydliwych,
        badziewnych, wiesniaczych tylnych swiatel jak Toyota w swoim minivanie!!!
        • kris_kelvin Re: Opel Zafira II 19.02.05, 17:17
          rzeczywiscie wyglada jak verso. Do czego to doszlo ze europejczycy kopiuja od
          japonczykow.
    • coolart Re: Opel Zafira II 03.03.05, 02:33
      Jka juz pierwszy kolega wspomnial wszystkie modele robione na odpiernicz na
      bazie astry dodajac lub modyfikujac tylko lekko. nowe modele Zafira jak i
      Calibra i inne sa robione na wzorcu astry jak nie na podloze astry. Sadze ze
      kreatorzy z Opla wyczerpali juz swoje desongi i powinni odejsc na emeryture a
      dac nowym stylistom pole do popisu, starsze modele przed 99 rokiem nie byly do
      siebie az tak podobne, bylo widac ruznice a tu jak by astra zostala poszezona,
      przedluzona, podwyszona.
      A tak dobrze cenilem sobie Opla i takie rozczarowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka