Dodaj do ulubionych

DRGANIA SILNIKA W FABII 1.4

IP: 213.25.43.* 06.06.02, 15:12
mamy w firmie służbową Fabię 1.4 i na wolnych obrotach silnik drży... wygląda
mi na to że co jakiś czas wypada zapłon. na obrotomierzu nawet niemal nie widać
różnicy (ruch wskazówki może o 1mm na jej końcu...) dla mnie pikuś bo to nie
moje auto ale prezes każe mi to reklamować (gwarancja) macie z tym jakieś
doświadczenia? wasze silniki też drżą?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek C Re: DRGANIA SILNIKA W FABII 1.4 IP: DMZSV* / 195.127.57.* 06.06.02, 15:14
      Wg serwisu jest to normalne zachowanie wynikające z zubożenia mieszanki podczas
      pracy na wolnych obrotach, nie podlega oczywiście reklamacji ....

pozdr

Mirek
      • Gość: Niknejm Re: DRGANIA SILNIKA W FABII 1.4 IP: 5.1R2D* / *.pg.com 06.06.02, 15:53
        Gość portalu: Mirek C napisał(a):

> Wg serwisu jest to normalne zachowanie wynikające z zubożenia mieszanki podczas
        > pracy na wolnych obrotach, nie podlega oczywiście reklamacji ....

Podobno jest to niestety dla tego silnika typowe. Było już o tym kilka wątków na
        Forum.

Pozdrawiam,
        Niknejm
        • Gość: Watroba Re: DRGANIA SILNIKA W FABII 1.4 IP: *.ipartners.pl / 217.153.15.* 06.06.02, 16:30
          Jesli tylko czuc lekkie odchyły wolnych obrotów to standard. U mnie zdarzały
          sie czasem (bardzo rzadko) takie odchyły, że obrotomierz spadał prawie do zera,
          ale silnik nie gasł. Jeden serwis mnie olał, ale drugi zmienił komputer
          sterujący zapłonem.
          • Gość: Tommik Trzeba do nich po prostu przywyknąć IP: *.enternet.com.pl 07.06.02, 07:35
    • Gość: Andre Re: DRGANIA SILNIKA W FABII 1.4 IP: *.pcplus.com.pl 07.06.02, 20:37
      Istotnie są leciutkie drgania (1,4 68KM)
      Ale ledwo wyczuwalne. Gdyby nie wcześniejsze posty na w/w temat to nawet bym
      nie zauważył.
      Spowodowane jest to znikomymi dawkami paliwa podawanymi do silnika na wolnych
      obrotach. Silniki te spełniają najostrzejsze normy spalin.
      Coś za coś.
      PZDR
      p.s. zjawisko to w niczym nie szkodzi silnikowi.
      • Gość: DD Re: DRGANIA SILNIKA W FABII 1.4 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.06.02, 21:37
        Ten sam silnik w Felicji miał podobną wadę. To tylko Skoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka