Dodaj do ulubionych

Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac

IP: 213.76.59.* 10.06.02, 18:22
Mam klopot z wybraniem auta chodzi mi dlownie o te z silnikiem 1.8. Moze ktos
ma jakies inne propozycje w tej klasie aut. Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Mały, w Superbie się zgubisz:) IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 10.06.02, 18:29
      • Gość: Sławek Re: Mały, w Superbie się zgubisz:) IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 10.06.02, 18:38
        Superb nie jest czasem droższy od konkurencji?

pozdrawiam
        • Gość: Wojtek Re: Mały, w Superbie się zgubisz:) IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 21:01
          Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Superb nie jest czasem droższy od konkurencji?
          >
          > pozdrawiam

Podstawa 77 tys. Ale jest tez duzo od tej konkurencji wiekszy.

Pozdro
          • Gość: Andre Re: Mały, w Superbie się zgubisz:) IP: *.pcplus.com.pl 10.06.02, 21:17
            Widziałem Superba w salonie.
            Podoba mi się.
            Jeszcze raz potwierdza się moja teoria że elegancja w prostocie jest.
            Intryguje nie Skoda . Czy to jakieś zboczenie ??
            PZDR
        • Gość: maly2 Re: Mały, w Superbie się zgubisz:) IP: 213.76.59.* 10.06.02, 21:29
          Wersja ktura mnie interesuje 1.8T (150KM) kosztuje 82.290 A np. C5 2.0 16V
          wersja Sx ok 77.600 a wiec roznica nie jest duza.
          • Gość: Jarek Re: Mały, w Superbie się zgubisz:) IP: 80.72.33.* 11.06.02, 15:17
            Gość portalu: maly2 napisał(a):

> Wersja ktora mnie interesuje 1.8T (150KM)

Swego czasu glosno bylo o problemach z turbinka w tym silniku, ponoc je usunieto,
            ale... Skoda ma chyba jeszcze volkswagenowska jednostke 2,0? Moze to
            bezpieczniejszy wybor?

Pozdr
            • Gość: Wojtek Re: Mały, w Superbie się zgubisz:) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 15:42
              To jest jeszcze starsza jesnostka i do tego stanowczo za slaba jak na wielkosc
              i mase auta. 1.8T jest dynamicznym, sprawdzonym i pewnym silnikiem z duzymi
              rezerwami mocy. Spokojnie sobie radzi z 1600 kg masy auta.
    • Gość: A Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.06.02, 15:17
      Nie jestem specjalnym fanem Forda ale mają teraz promocję i można kupić dobrze
      wyposażone Mondeo 1.8 poniżej 70 tys. Od C5 na pewno lepsze. Laguna jest
      bezpieczniejsza ale poza tym nic specjalnego. Superb to ciekawa propozycja
      chociaż Skoda. Primera wygląda fatalnie ale to kwestia gustu. Poza tym ma
      trochę słabe i głośne silniki. Jest jeszcze Honda Accord za ok 70tys 4d lub ok.
      75tys wersja 5d. Podobno dobry samochód ale nie miałem przyjemności wypróbować.

Pozdrawiam
      • e.nigma Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac 11.06.02, 15:19
        Toyotę Camry, ewntualnie Avensis...
        E.Nigma
    • Gość: Bumshaka Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.matrix.pl 11.06.02, 15:27
      Daj sobie spokoj z takimi samochodami. Skoda superb - dla mnie odpada bo to
      skoda a nie samochod, laguna - wydumany brzydki francuski samochod ktory za 2
      lata bedzie niemodny i bedzie sie nadawal n aszrot to samo C5 nawet jeszcze
      brzydszy, Primera - nissan chyba zatrudnil jakiegos francuza albo wlocha zeby
      popsul wyglad samochodu jedyni ekombi jakos wyglada. Za ta kase wolalbym sto
      razy kupic sobie Avensisa, moze Mazde 626, ewentualnie dolozyc troche i za
      okolo 92 tys masz Audi A4 2.0. Jedzilem paroma samochodami w zyciu i dobrze ci
      radze: nie daj sie skusic modzie, nie sluchaj pseudo znawcow na tym forum,
      francuzy, wloskie samochody to dno dna, to samo dotyczy jeszcze Opla i niestety
      zaczyna VW. Przy wyborze kieruj sie marka gwarantuje ci ze odczujesz roznice.
      Kup japonca a jesli cie stac to Audi (moze BMW albo MB). To tak jak z
      ubraniami: albo modna jeden sezon ciuszki z bazaru albo klasyczny i prosty w
      formie garnitur od Bossa. Pozdrawiam.
      • Gość: robert Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 11.06.02, 15:42
        Jasne, co sie bedziesz rozmieniał na drobne. Kup E500, wyszedł nowy model, to i
        odsprzedać będzie łatwiej.
        • Gość: zs Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: 212.160.128.* 12.06.02, 07:14
          Gość portalu: robert napisał(a):

> Jasne, co sie bedziesz rozmieniał na drobne. Kup E500, wyszedł nowy model, to i
          >
          > odsprzedać będzie łatwiej.
          BUMSHAKA/dziwna ksywa od bumsen???-to by coś tłumaczyło/super rady dajesz.
          Ja dam jeszcze lepszą.Kup Porsche/ok 420 KM/po co zaprzątac sobie głowe takim
          badziewiem jak np BMW,a o Superbie już nie wspomnę.
          Jeżeli masz komus poradzic panie/dzieciaku B. to czytaj post dokładnie.

• Gość: Gal Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 14:58
          Gość portalu: robert napisał(a):

> Jasne, co sie bedziesz rozmieniał na drobne. Kup E500, wyszedł nowy model,
          to i
          >
          > odsprzedać będzie łatwiej.
          Nie kupuj S 500,to już nie to co kiedyś.
      • maly2 Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac 11.06.02, 18:20
        Co do tego audi to masz moze jakies dane techniczne tego autka?
        A przypomnialo mi sie jeszcze jedeno autko a mianowicie mercedes klasy C.
      • Gość: Piotr Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.luminet.pl 11.06.02, 22:43
        Gość portalu: Bumshaka napisał(a):

> przy wyborze kieruj sie marka gwarantuje ci ze odczujesz roznice.
        > Kup japonca a jesli cie stac to Audi (moze BMW albo MB). To tak jak z
        > ubraniami: albo modna jeden sezon ciuszki z bazaru albo klasyczny i prosty w
        > formie garnitur od Bossa. Pozdrawiam.

co do japonca to sie zgadzam. Jesli juz porownujemy do ubran to kupujac Audi
        kupujesz dresy adidasa z paskami na boku (firmowe orginalne dresy szok) kupujac
        Merca to tak jakbys zlozyl zamowienie na wiezienne pasiaki bo u nas w wiekszosci
        to samochod przestepcow. Ale powaznie polecam Lagune lub C5 i nie bede
        przekonywal cie bzdurnymi argumentami ze niemieckie to szroty lecz powiem ze
        laguna to najbezpieczniejszy samochod na swiecie
    • Gość: Maciek Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 21:52
      Jeździłem Superbem 1.9 TDI 130 KM i jak dla mnie rewelacja. Zawieszenie
      komfortowe, wspomaganie kierownicy co prawda progresywne wręcz za dobre.
      Przydaje się ASR - seryjny, gdyż szczególnie na mokrej drodze łatwo zerwać
      przyczepność przy wcale nie najmocniejszym ruszaniu. A miejsca naprawde
      niesamowicie dużo - rozstaw osi większy niż w Audi A6. Do tego Climatronic, ESP
      i wiele innych fajnych bajerów jak np. podświetlane klamki, oświetlenie dolnej
      częsci drzwi również w serii. Uważam że jak na te rozmiary i te wyposażenie
      ceny (1,9 TDI 130 KM - 87690zł 1.8 T 82290zł - wersje Classic) nie są
      wygórowne. Pozdrawiam...
      • Gość: POOL Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 23:19
        Oczywiście Superba bo:
        1. Ma w sobie przetestowane rozwiązania z pólek w zakresie mechaniki i
        elektroniki przetestowane w Audi i VW.
        2. Jest dużo większy niz pozostałe auta.
        3. Jakość wykonania jest perfekcyjna, materiały również. Przynajmniej w wersji
        Comfort, z innymi wersjami nie miałem styczności.
        4. Jeżeli ceny serwisu pozostaną "skodowskie", to tylko Superb.

• maly2 Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac 12.06.02, 16:39
      Na dzis mam jazde probna skoda i nissanem ajutro cytrynom. Mam nadzieje ze to
      pomoze dokonac mi wyboru. A tak poza tym to na co zwrocic szczegulna uwage?
      • Gość: gość Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.telkab.pl 12.06.02, 16:56
        Na ortografię !
        • Gość: mikis Re: Primera, Laguna,C5,Superb.-co wybrac IP: *.mos.gov.pl / 194.181.155.* 27.09.02, 15:39
          C5 - cudeńko,
          Primera - ładna, chociaż zrozumiem, jak komuś się nie podoba,
          Laguna - zbyt dużo złego o niej słyszałem,
          Skoda - to jednak nadal skoda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka