Dodaj do ulubionych

Stilo Abarth vs. Golf GTI

25.03.05, 17:15
Jestem szczęśliwym posiadaczem Fiata Stilo Abarth. Poprzednio śmigałem Fiatem
Punto HGT! Ten wspaniały samochodzik, wbrew opiniom wszystkich gryzipiórków z
gazet ani razu nie nawalił- ani elektronika ani silnik. Stilo -> lepszy
silnik, lepsze osiągi. Wozik jest genialny! Duzo lepszy od np. Golfa GTI
który od niego jest o niebo droższy. Nie pojmuję, dlaczego ludzie mówią ze
KAŻDY fiat to totalne, śmierdzące gó.. a Golf - wspaniały wóz dla rodziny,
który oprócz tego ze jest droższy, nei jest lepszy (gorsze wyposazenie, testy
zderzeniowe, mniej przestronny). Jeszcze zaden fiacik ani mi, ani moim
znajomym sie nie popsuł!! pozdro dla fiatomaniaków ;]
Obserwuj wątek
    • ron76 Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 17:17
      gratulacje. ja mam inne doswiadczenia
      • adamek_b Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 17:19
        nie sądzę zeby tylko mi - szczęśliwcowi sie trafiły akurat idealne modele ;/
        • miroslav.pierredolniety Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 18:09
          Jesteś szczęściarzem . Trafić bezawaryjnego fiata ? Mój wujek miał Siene i już
          nigdy więcej powiedział . Ale może nie miał szczęścia ? Albo wsadzali mu
          używane części na przeglądach ? Nie wiem może za mało się modlił ?
          • szymiburaczany Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 18:12
            A moj wujek mial kiedys Fiata 126p i wiecznie sie psul zlom jeden i tez mowil
            ze juz nigdy wiecej Fiata zloma jednego nie kupi.
            • adamek_b Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 20:44
              0 znajomosci tematu! kolego idz do szkoły! no comment
            • adamek_b Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 20:45
              a swoją droga sasiad ma malucha 23 lata i zadnych powazniejszych usterek
    • defqon Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 20:13
      Skoro Stilo jest takie wspaniale a Golf taki przecietny to dlaczego to wlasnie
      Golf GTI zostal samochodem roku wg TG oraz 5thG? Nie twierdze ze te programy to
      wyrocznie w swiecie motoryzacji ale fakt jest faktem! Poza tym VW ma dobry
      silnik FSI a Fiat jakis archaiczny 2.4 o smiesznej jak na taka pojemnosc mocy
      170 KM. Nie uwazam ze Stilo jest zle ale ja zdecydowanie wybralbym Golfa mimo
      wyzszej ceny.
      • adamek_b Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 20:43
        FSI jest silnikiem turbodoładowanym, natomiast 2.4 nie, ale dysponuje większym
        momentem obrotowym. A te programy o których mówisz, są typowo komercyjne i nie
        mozna się nimi sugerować (chociaż by tablica: fajny, niefajny itp.)
        • dr.bazi Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 20:54
          adamek_b napisał:

> FSI jest silnikiem turbodoładowanym, natomiast 2.4 nie, ale dysponuje
          większym
          > momentem obrotowym. A te programy o których mówisz, są typowo komercyjne i
          nie
          > mozna się nimi sugerować (chociaż by tablica: fajny, niefajny itp.)

to ten Abart 2.4 który przyspiesza od 0 do 100 w 9 sek? :-DDDDDDDDDD
        • defqon Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 21:28
          większym
          > momentem obrotowym.

Co Ci po takim momencie skoro osiagi sa zdecydowanie gorsze niz w Golfie? W
          dodatku silnik FSI mozna tuningowac prawie tak latwo jak stary 1.8 2OV.

A te programy o których mówisz, są typowo komercyjne i nie
          > mozna się nimi sugerować (chociaż by tablica: fajny, niefajny itp.)

Dlatego tez wspomnialem ze nie mozna traktowac tych wynikow zupelnie powaznie.
          Nie zmienia to faktu ze nowy Golf GTI to naprawde swietny hot hatch a Fiat musi
          sie po prostu jeszcze troche nauczyc w tworzeniu szybkich kompaktow. Takie jest
          moje skromne zdanie.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 21:51
          adamek_b napisał:

> FSI jest silnikiem turbodoładowanym, natomiast 2.4 nie, ale dysponuje większym
          > momentem obrotowym.

Jakim większym momentem??? Nie pleć bzdur, TFSI ma, zdaje się, 280Nm. Fiat ma za
          to silnik R5 i to chyba jego jedyna przewaga.
          • wahacz Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 22:01
            Debilne jest uzasadnienie ze VW jest lepszy bo w jakies gazecie lub w tv tak
            powiedzieli. We wloskiej prasie Stilo rozklada VW i to jest typowe dla kazdej
            narodowej prasy. W prasie francuskiej 307 pokonal golfa V pokonujac go we
            wszystkich mozliwych kategoriach (osobiscie uwazam ze 307 jest lepszy no ale
            nie przeszadzajmy ze we wszystkim).
            Ja wybralbym Stilo bo VW jest dla mnie synonimem tandety, brzydoty i
            awaryjnosci. Takie mam doswiadczenia z ta syfna marka. Do tego stilo ma 5 cyl.
            miod.
            • defqon Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 23:01
              wahacz napisał:

> Debilne jest uzasadnienie ze VW jest lepszy bo w jakies gazecie lub w tv tak
              > powiedzieli. We wloskiej prasie Stilo rozklada VW i to jest typowe dla kazdej
              > narodowej prasy. W prasie francuskiej 307 pokonal golfa V pokonujac go we
              > wszystkich mozliwych kategoriach (osobiscie uwazam ze 307 jest lepszy no ale
              > nie przeszadzajmy ze we wszystkim).

wahaczu jeden, po pierwsze nie twierdze (i zaznaczylem to dla takich jak ty) ze
              TG to doskonale zrodlo wiedzy, po drugie zuwaz ze TG ani 5thG sa brytyjskie a
              ocenily w ten sposob auto niemieckie! wiec co do tego maja twoje brednie o
              wloskiej czy francuskiej prasie ktore oceniaja "swoich" zawodnikow? co mnie
              obchodzi ze we wloszech pisza ze Stilo to superwoz skoro wszyscy wiedza ze to
              bullshit a nie prawda!?

> Ja wybralbym Stilo bo VW jest dla mnie synonimem tandety, brzydoty i
              > awaryjnosci. Takie mam doswiadczenia z ta syfna marka.

a jakie to masz doswiadczenie z vw a juz szczegolnie z golfem 5 zeby wysuwac
              takie stwierdzenia? to ze jechales kiedys struclowatym golfem II albo paskiem w
              ktorym wszystko sie psulo nie znaczy ze kazdy nowy vw to badziew! twoje
              argumenty przeciwko vw sa smieszne i zalosne.
              • wlk.brytania Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI-nie badzmy smieszni! 25.03.05, 23:24
                Moim skromnym zdaniem Golf jest najlepiej jezdzacym i najlepiej wykonanym wozem
                segmentu C.Jezdzilem nim,Mazda 3 oraz Civic'em.Jego zwyciestwa we wszelkich
                fachowych periodykach angielskich sa najczesciej niepodwazalne.Sa to z
                pewnoscia przeplacone bzdury(?).Fakt ze Golf powiedzmy z 1998r z silnikiem 1,6
                kosztuje 4,5 tys. funtow to nic innego jak niczym nie uzasadniony
                idiotyzm...Dla porownania jakas tam Laguna(1998) z wiekszym silnikiem,segment
                D -kosztuje 800 funtow...Niemniej w Polsce piaty Golf(i to Gti) stawiany jest
                na rowni z Fiatem Stilo i Peugot'em 307...Szczegolnie podoba mi sie
                stwierdzenie ,ktore wahacz z luboscia wklada w kazdy post-"vw to syfna
                marka".Pora sie chyba mocno puknac w glowe !
                • irlandia_pn wlasnie nie badz smieszny 26.03.05, 06:51
                  wlk.brytania napisał:
                  >Moim skromnym zdaniem Golf jest najlepiej jezdzacym i najlepiej wykonanym wozem
                  > segmentu C.Jezdzilem nim,Mazda 3 oraz Civic'em.Jego zwyciestwa we wszelkich

Powtarzasz te brednie w kazdym watku. Mozesz uwazac ze nawet łada jest
                  najlepsza, nie zmienia to jednak faktu ze ani łada ani golf nie są najlepszymi
                  samochodami w swych klasach. Focus prowadzi sie o niebo lepiej od Golfa i do
                  tego jest lepiej wykonany. Poczytaj sobie testy dlugodystansowe golfa IV a
                  dowiesz sie ze kierowncy ciagle narzekali na trzeszczace plastiki.

Poza tym jestes niekonsekwentny skoro golf jest taki super to po cholere
                  kupowales Civica?

Pojezdzij sobie po naszych drogach passatem B5 a dowiesz sie jak to jest
                  remontowac zawieszenie co 15 tys km bo jest takie tandetne.
                  • miroslav.pierredolniety Re: wlasnie nie badz smieszny 26.03.05, 08:45
                    Test nowy Focus 2.0 TDCi vs Golf V 2.0 TDi
                    www.autozeitung.de/index.php?page=3er-vergleichstest&action=detail&id=1000&tb=8¤t=2

Spalanie mniejsze w Golfie ,na torze Golf też był szybszy .
                    A tu jest wzmianka jak to stary Focus wielokrotnie wygrywał z Golfem :
                    www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\676&file=676kg033.xml
                    • irlandia_pn Re: wlasnie nie badz smieszny 26.03.05, 08:56
                      miroslav.pierredolniety napisała:
                      > Spalanie mniejsze w Golfie ,na torze Golf też był szybszy .

jakos nie wierze niemieckiej prasie ani jej przedrukom. Pamietam dobrze ze tam
                      zawsze wygrywa vw ktory dla nich jest synonimem niemieckosci. Jezdzilem troche
                      piatka i moim zdaniem jezdzi ona gorzej niz focus I a zatem do focusa II sie
                      nie umywa.
                      • miroslav.pierredolniety Re: wlasnie nie badz smieszny 26.03.05, 09:19
                        Nie ZAWSZE ! Macie jakąś manie z tymi kupionymi testami ? Jeżeli to prawda ,że
                        tak wszyscy na lewo i prawo kupują wyniki testów to NCAP to kit ,bezawaryjnosc
                        Hond to kit , przewaga w testach Focusa nad Golfem to kit. Bo przecież to jest
                        kupione i każdy chwali swoje . Clarksson chwali Jaguara na każdym kroku i Forda
                        też ,dlaczego ? Bo to jego kraj i jego chleb .
                        www.autozeitung.de/index.php?page=3er-vergleichstest&action=detail&id=878&tb=8¤t=2
              • tomasksw Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 18:14
                Nieważne gazety ,opinie i teksty takie jak powyżej jak to wloski fiat bije
                golfa gti.Prawda jest taka że fiat nawet nie powinien stawać do rywalizacji z
                taką legenda jaka jest golf i jeśli ktos pisze ze fiat wypada lepiej w testach
                zderzeniowych niż golf (najlepsze wynik w klasie kompakt )to dla mnie nie ma o
                czym dyskutowac .Poza tym zestrojenie zawieszenia ,ukł
                kierowniczy ,hamulce ,wykonanie w golfie to klasa o jakiej fiat prosto ujmując
                nawet nie marzył.
            • devote Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 18:33
              wahacz napisał:

>
              > Ja wybralbym Stilo bo VW jest dla mnie synonimem tandety, brzydoty i
              > awaryjnosci.

hehe
              to wlasnie mozna przypisac Fiatowi
        • defqon Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 25.03.05, 23:37
          adamek_b napisał:

większym
          > momentem obrotowym.

a tak BTW bo zapomnialem dodac wczesniej, od kiedy to 221 Nm uzyskiwane dopiero
          przy 3500 obr./min w Stilo jest lepsze od 280 Nm dostepne juz od 1800 obr./min
          w Golfie??? adamek_b, oszukujesz sam siebie!
      • konrad022 Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 11:01
        Aut kilkuletnich nie biora pod uwage w takich konkursach.
        • adamek_b Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 16:25
          nie wiem co za frajer porównuje Golfa V i stilo. Porównajcie sobie Golfa IV i
          Stilo, z tego względu, że ich produkcja rozpoczęła się pi razy oko w tym samym
          czasie. Fiacik jest większy, za korzystniejszą cenę posiadał lepsze wyposażenie
          itd. Wiem, że wielu z was myśli ze jakas ciota jestem bo sie osmielam Fiata
          porównywac do VW, ale uwazam ze obiegowe opinie o Golfie są delikatnie rzecz
          ujmując: przesadzone
          • wlk.brytania Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 16:51
            Drogi Irlandio,w czasie kiedy dokonywalem zakupu nie bylo jeszcze Golf'a
            GTI.Czekanie kolejne polrocze mnie nie interesowalo.Ponadto GTI byl szacowany
            wtedy na cene duzo wyzsza niz ta za ktora kupilem Civic'a Type-R.Gdybym wiec
            chcial tyle wydac z pewnoscia siegnalbym po Impreze,a nie po Golf'a.
            Wmawianie sobie ze pierwszy Focus jezdzi lepiej niz piaty Golf to czysta
            hipokryzja.Mialem przyjemnosc jechac pierwszym Focusem z diesel'em 1,8 i bylo
            to poprostu dno...Jakosc wykonania jeszcze jaka taka,ale juz plastiki uzyte w
            srodku paskudne.Silnik byl bardzo glosny i pozbawiony cienia dynamiki.Fotel i
            pozycja za kierownica zwyczajnie tragiczne.Wspomniany egzemplarz prowadzil sie
            bardzo nieswojo.Do tego wszystkiego dochodzi czesto slyszana przeze mnie opinia
            o korozji w dwuletnich Focus'ach jedynkach.
            Jak wspomnialem jezdzilem rowniez piatka Golf'em i w mojej subiektywnej opini
            jest to najlepszy samochod z testowanych.
            Mysle ze dalsze przekomazanie niewiele wniesie.W Polsce 90 % Golf'a to
            samochody powypadkowe,a wiec juz nie samochody.Stad bierze sie jakze modna
            obecnie na tym forum praktyka w stylu -Golf gorszy od wszystkiego co sie
            porusza.

Zycze powodzenia i pozdrawiam.
          • dr.rocco Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 16:52
            Bo golfy to sa sztrucle , zwlaszcza te 4 generacji.
            • devote Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 18:39
              prawie wszyscy pisza nie na temat.jeden pisze o focusie a drugi o starych
              golfach.panowie,porownujemy Abarth to GTI.
              • wojtek_blankietowy Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 18:45
                Stilo:
                lepszy wyglad, lepszy montaz w srodku, potencjalnie mniej awaryjny silnik bo
                sprawdzona konserwatywna konstrukcja przeciwko gadzeciarskiemu silnikowi z
                wstryskiem bezposrednim ktory nic nie daje), lpesza opinia bo w naszym kraju
                golf to synonim dresa zlodzieja i kryminalisty

Golf:
                lepsze materialy ale gorzej zmontowane, lepsze podwozie (ale duzo gorsze od
                wspomanianego focusa)

Ja ze wzgledu na opinie wybieram stilo. Wstyd by mi bylo na uczelnie przyjechac
                golfem.
                • tomasksw Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 19:39
                  > Stilo:
                  > lepszy wyglad, lepszy montaz w srodku, potencjalnie mniej awaryjny silnik bo
                  > sprawdzona konserwatywna konstrukcja przeciwko gadzeciarskiemu silnikowi z
                  > wstryskiem bezposrednim ktory nic nie daje), lpesza opinia bo w naszym kraju
                  > golf to synonim dresa zlodzieja i kryminalisty

Przypominam wygląd rzecz gustu !!!!!
                  -po drugie z tym montażem to żeś się chłopie wypuścił ! politowania:(:(
                  -po trzecie te argumenty o GAdzeciarskim silniku golfa gti jakoś mnie za serce
                  nie biorą
                  -i po czwarte synonimy sa dla tych co nie mają własnego zdania ,a po za tym
                  jaką wg ciebie opinie ma STILO !!!Bo wg mnie Zadną
                  • wojtek_blankietowy Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 20:01
                    tomasksw napisał:
                    > Przypominam wygląd rzecz gustu !!!!!

zgadza sie ale ja mowilem o mojej opinii na temat wygladu, swoja opinie mozna
                    wyrazac a inni maja prawo do swoich opinii.

> -po drugie z tym montażem to żeś się chłopie wypuścił ! politowania:(:(

nie bardzo rozumiem dlaczego wypuscił? bo to oczywiste ze VW trzeszczy i nie
                    mowi się o czymś o czym wszyscy wiedzą. Przeciez taka jest prawda ze VW sa
                    kiepsko zmontowane.

>-po trzecie te argumenty o GAdzeciarskim silniku golfa gti jakoś mnie za serce
                    > nie biorą

oki nie musza jak ci syfne paliwo rozwali silnik to zatesknisz do
                    konserwatywnego pieknie brzmiacego pieciocylindrowac ze stilo

> -i po czwarte synonimy sa dla tych co nie mają własnego zdania ,a po za tym
                    > jaką wg ciebie opinie ma STILO !!!Bo wg mnie Zadną

wiesz jak sie pracuje z ludzmi to nawet jak masz w dupie ich opinie to musisz
                    sie liczyc z opinia jaka ty stwarzasz w ich oczach o sobie. W polsce golf jest
                    synonimem dresiarstwa i jakos sobie nie wyobrazam bym mogl wzbudzac powazanie
                    jezdzac takim autem. Po prostu wzieto by mnie za szczyla w najlpeszym
                    przypadku. To ze stilo nie ma zadnej opinii to dobrze bo opinia samochodu nie
                    przejdzie na ciebie, slowem nie bedziesz zaszufladkowany.
                    • tomasksw Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 20:23
                      wojtek_blankietowy napisał:

> tomasksw napisał:
                      > > Przypominam wygląd rzecz gustu !!!!!
                      >
                      > zgadza sie ale ja mowilem o mojej opinii na temat wygladu, swoja opinie mozna
                      > wyrazac a inni maja prawo do swoich opinii.
                      >
                      >
                      > > -po drugie z tym montażem to żeś się chłopie wypuścił ! politowania:(:(
                      >
                      > nie bardzo rozumiem dlaczego wypuscił? bo to oczywiste ze VW trzeszczy i nie
                      > mowi się o czymś o czym wszyscy wiedzą. Przeciez taka jest prawda ze VW sa
                      > kiepsko zmontowane.
                      Powiem ci że tym to mnie zaskoczyłeś ,bo pierwszy raz słysze że volksweageny
                      są KIEPSKO zmontowane ,niejednym autem jeżdziłem i wiem coś o tym ,sam miałem
                      okazje jezdzić passatem 1998 ,178tyś ,golfem IV i powiem ci że mało które auta
                      są właśnie tak DOBRZE WYKONANE I ZMONTOWANE (no może nie pomijajac. AUDI BMW
                      itp),jeśli wg ciebie fiat choćby którykolwiek jest pod tym względem lepszy od
                      VW to nie ma o czym rozmawiać bo podejrzewam że ty nigdy nie siedziałeś w
                      żadnym z tych aut a jeśli się myle oznacza to że kiepsko się orientujesz.
                      >
                      > >-po trzecie te argumenty o GAdzeciarskim silniku golfa gti jakoś mnie za s
                      > erce
                      > > nie biorą
                      >
                      > oki nie musza jak ci syfne paliwo rozwali silnik to zatesknisz do
                      > konserwatywnego pieknie brzmiacego pieciocylindrowac ze stilo
                      A od kiedy to jakość paliwa oznacza że silnik jest tandeciarski ,chyba mylisz
                      pojęcia .
                      >
                      > > -i po czwarte synonimy sa dla tych co nie mają własnego zdania ,a po za t
                      > ym
                      > > jaką wg ciebie opinie ma STILO !!!Bo wg mnie Zadną
                      >
                      > wiesz jak sie pracuje z ludzmi to nawet jak masz w dupie ich opinie to musisz
                      > sie liczyc z opinia jaka ty stwarzasz w ich oczach o sobie. W polsce golf
                      jest
                      > synonimem dresiarstwa i jakos sobie nie wyobrazam bym mogl wzbudzac powazanie
                      > jezdzac takim autem. Po prostu wzieto by mnie za szczyla w najlpeszym
                      > przypadku. To ze stilo nie ma zadnej opinii to dobrze bo opinia samochodu nie
                      > przejdzie na ciebie, slowem nie bedziesz zaszufladkowany.
                      W pewnych przypadkach milczenie jest złotem .Jeśli się mylę wybaczcie
                      • wlk.brytania Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 20:31
                        W to ze Passaty nie wytrzymuja "jakosci" naszych drog jestem w stanie uwierzyc.
                        Ale to trzeszczenie w czworkach to jest taka ludowa "zawiesina".Mialem czworke
                        z 1998 r. i trzeszczal mniej niz nowy pieciomiesieczny Civic w najdrozszej
                        wersji...
                        W Golfie nie bylo tylu roznych duperelowatych przydzwiekow.
                        Czworka produkowana byla w sporej czesci we Francji,wiec nie watpie ze mogly
                        podupasc na jakosci,ale piatka wrocila z produkcja do Niemiec.Piszesz cos o
                        dlugodystansowych testach posiadaczy czworki,wiec pytam kim sa ci posiadacze?
                        Bo jesli mowimy o Polakach to 9 na 10 jezdzacych Golfow to sa rzeczywiscie
                        poskladane z kilku egzemplarzy sztrucle.Samochod po dzwonie,nie jest
                        samochodem.
                        Temat z pogarda ze strony Twoich znajomych z uczelni pozostawiam bez
                        komentarza.Wlasciwie rzecz biorac sam sie kompromitujesz.Nienawidzisz
                        czegos,czego empirycznie nie sprawdziles.Poprostu takie masz hobby...
                        Prywatnie radze znalesc sobie inne towarzystwo do rozmow tematycznych.
                        • devote Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 23:33
                          hej,wlk.brytania
                          z tego co pamietam to twoj Civic R trzeszvy od nowosci tu i uwdzie troche
                          gdzies o tym pisals kiedys
                    • devote Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 23:28

> VW trzeszczy i nie

chyba u ciebie w glowie trzeszczy
                      pewnie w rozbitkach z zachodu trzeszczy ale nie w nowym aucie

rozumiem ze ty juz miales jazdy testowe nowym GTI
                      i wiesz wszystko najlepiej
                      • kris_kelvin Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 23:33
                        Ja lubie spokojna dostojna jazde wiec wybieram Stilo. 5 cylindorw pod maska to
                        super dzwiek lepszy niz 4. Poza tym styl, wyglad no i fakt ze ci auta nie
                        ukradna to wszystko przemawia za stilo. Do tego sadze ze na naszych drogach
                        zawieszenie bedzie sypalo sie podobnie czesto (bo tego nikt nie wytrzyma) a
                        fiat ma tansze czesci. Co do jakosci montazu VW - ja nie mam VW ale wielu moich
                        znajomych narzeka na golfa IV pod tym względem.
                    • devote Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 23:30

>nie wyobrazam bym mogl wzbudzac powazanie
                      > jezdzac takim autem.

aha,to ty kupujesz takie czy inne auto aby miec lepsze powazane?
                      golf to normalny samochod kompaktowy to o jakim powazaniu ty mowisz.chyba u
                      ciebie na wsi
                  • otto_von_diesel Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 26.03.05, 23:42
                    > -i po czwarte synonimy sa dla tych co nie mają własnego zdania ,a po za tym
                    > jaką wg ciebie opinie ma STILO !!!Bo wg mnie Zadną

Wystarczy poczytac posty wlascicieli Stilonow, buhahaha.
                    Nie raz wlos mi sie na glowie jezyl, jak czytalem liste usterek w nowych
                    Stilonach nieszczesliwych posiadaczy.
                    • adamek_b Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 27.03.05, 13:15
                      Mój tata ma taką robotę, ze musi często jeździć po wiejskich dziurawych
                      asfaltach, bądz "polnych", piaskowych drogach. Jeździł Vento, Passatem i
                      zawieszenie wymieniać musiał co ok.15 tys. km. Od 1996 jeździł Bravką
                      (sprowadzona z Włoch, po 9 tys. km) i zawieszenie wymienial co 25-30 tys.km.
                      takze nie wciskajcie mi kitu, że VW ma lepsze zawieszenie. A jeszcze raz sie
                      powózę -> porównujemy Golfa IV GTI a nie V GTI!! V jest zdecydowanie nowszym
                      wózkiem od Stilo. Mi się nic nie psuje, sprecyzujcie co sie takiego psuje ... ;]
                      • tomasksw Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 27.03.05, 14:00
                        Jeździł Vento, Passatem i
                        > zawieszenie wymieniać musiał co ok.15 tys. km. Od 1996 jeździł Bravką
                        > (sprowadzona z Włoch, po 9 tys. km) i zawieszenie wymienial co 25-30 tys.km.

Jeśli już coś musiał wymieniać co 15.000 km to na pewno nie zawieszenie tylko
                        któreś z jego elementów np:silentblocki ,bo całe zawieszenie po takim przebiegu
                        to w vento albo passacie raczej dobrze się spisuje poza tym golf/vento i passat
                        B3/B4 mają prostą budowe zawieszenia Mc pherson ,a co za tym idzie mało
                        usterkową jedynie elementy gumowe wymagają co jakiś czas wymiany w polskich
                        warunkach ,koszt ok.100zł
                        • devote Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 27.03.05, 15:48
                          mam Bora kupionego nowego i przejechane 59k mil i jakos zadnego problemu z
                          zawieszeniem.byly inne drobne usterki ale nie w zawieszeniu czy ukladzie
                          napedowym.drogi w new jersey nie naleza do dobrych.dziura na dziurze.

Abarth zeczywiscie mozna porownac do GTI 4 bo ten sam okres produkcji.
                          Nowy GTI 5 wydaje sie byc lepszym samochodem.Nowoczesniejszy
                          silnik,nowoczesniejsza skrzynia DSG w opcji,zegary bardziej sportowe niz w
                          Abarth.Zawieszenie w nowym Golf jest bardzo dobre.Mialem okazje jechac nowym
                          Bora ktory ma takie same zawieszenie jak Goolf i musze powiedziec ze rewelacja
                          w porownaniu do mojego.
    • dr.rocco Re: Stilo Abarth vs. Golf GTI 28.03.05, 15:37
      Ja mialem mozliwosc poznac lepiej Stilo , i jestem zdania , ze Stilo jest
      lepsze od Golfa 4 , zdecydowanie lepsze jest stilo , nie tylko z wygladu , ale
      tez i z konstrukcji. A jaki jest golf 5 , to nie wiem , nie poznalem go lepiej,
      ale z wygladu , to jest fatalny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka