Dodaj do ulubionych

żarówki octavi

IP: *.cswl.poznan.pl 26.04.05, 14:26
Jakie są żarówki w octavi? Jestem od nie dawna posiadaczem octavi 2002r
1.9TDI.
Proszę o dokładne podanie jaka żarówka od czego.
Mam jeszcze jedno pytanie: czy przy włączonych światłach, gdy otworze drzwi
nie powinno być sygnału dźwiękowego?
Obserwuj wątek
    • Gość: adik.s Re: żarówki octavi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:51
      sygnał dzwiekowy powinien byc wtedy gdy wyjmie sie kluczyk ze stacyjki, otworzy
      drzwi kierowcy a wlączone są postojowe, mijania lub pozycyjne...
      co do zarowek to nie moge w tej chwili pomoc bo moja octavia jest 600km od
      domu...

forum wolne od antyskodziarzy
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28906
    • Gość: Mati Re: żarówki octavi IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:49
      Wystarczy jechać do salonu i poprosić o komplet żarówek do Octavii - koszt
      około 30 zł :)
    • Gość: rumburag Re: żarówki octavi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:33
      tez mam octavie i sygnal dzwiekowy jest po wycignie ciu luczyka ze stacyjki
      ponadtop przelacznikiem kirunkow ustawiasz postojowke lewa lub prawa przy
      wyciagnietym kluczyku i wtedy daje sygnal nie musisz uzywac postojowek bo
      wlaczysz sobie jedna zalezy ktora chcesz
      • Gość: Olek Re: żarówki octavi IP: *.cswl.poznan.pl 23.05.05, 11:04
        Dziękuję
        Czy ktoś dokładnie wie jakie i od czego są żarówki w tylnych światłach?

To, ze są gotowe zestawy - to wiem (i nie wszystklie żarówki wykorzystywane w
        samochodzie się w nich znajdują), ale z porzednich samochodów zostało trochę
        żarówek i chciałbym wiedzieć, które jeszcze się przydadzą.
        • Gość: :) Re: żarówki octavi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:07
          jako, ze wczoraj wymienialem to pamietam :P wiec tak- zalezy czy to combi czy
          nie, u mnie w combi zarowka od swiatel stopu i postojowych jest dwuwloknowa
          21W/5W, jesli nie combi to jednowloknowe o tej samej mocy od stopu 21W od
          postojowych 5W, przeciwmgielne tez jest 21W, o ile dobrze pamietam to
          kierunkowskazy i cofania tez 21W :P ale pewny nie jestem a ksiazka zostala w
          samochodzie... jeszcze musze dzis od podswietlenia rejestracji kupic wiec tez
          bede wiedzial ;p
          • Gość: Olek Re: żarówki octavi IP: *.cswl.poznan.pl 25.05.05, 12:37
            Dziekuje
            Ja mam 5drzw.
            W ksiazce serwisowej-instrukcji nie jest napisane jakie sa zarowki tylko jak je
            wymieniac.
            • Gość: at Re: żarówki octavi IP: *.net-serwis.pl 25.05.05, 13:24
              Zarówno hatchback jak i kombi są 5 drzwiowe ;-)
              • Gość: andrzej skodziarz Re: żarówki octavi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.05, 22:49
                Najprościej jest oczywiście wyjąć konkretną żarówkę i będziesz wiedział jakie
                są. Generalnie takie jak we wszystkich samochodach. Nie ma sensu kupować
                żarówek na zapas.
                I pytanie do "adik.s" - czym różnią się światła postojowe od pozycyjnych? ;)
                • adik.s Re: żarówki octavi 26.05.05, 19:55
                  no widzisz... nie uważało sie na kursach... :) postojowe to postojowe, świecą
                  sie cztery, dwa biale z przodu i dwa czerwone z tyłu, natomiast pozycyjne to
                  jedno z przodu i jedno z tyłu w zależności, które sie włączy :) - w nowszych (i
                  nie tylko) jak wyjmiesz kluczyk i zostawisz np prawy kierunkowskaz to zostaje
                  pozycyjne prawe :) czyli jakby jedna strona postojowych :) (mozliwe, ze
                  pokrecilo mi sie znaczenie postojowych i pozycji na odwrót ale raczej nie :P )
                  Wyjaśniłem dostatecznie ?:)
                  • Gość: adik.s Re: żarówki octavi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:27
                    jednak odwrotnie, pozycyje świecą sie dwa z przodu i dwa z tyłu (i jak chyba we
                    wszystkich autach masz podswietlone zegary) a postojowe mogą byc włączone po
                    jednej stronie auta tudzież powinno sie włączać od strony jezdni... :)
            • adik.s Re: żarówki octavi 26.05.05, 20:09
              Przód:
              Mijania i drogowe H4 (dwuwłóknowa) , ksenonowy -mijania D2S, drog. - H1
              Pozycyjne- W5W
              Kierunkowskazy- PY21W
              Przeciwmgielne - H3

Tył:(pisałeś, ze nie kombi to nie :P )
              cofania- P21W
              Kierunki - PY21W
              Hamowania- P21W
              pozycyjne i przeciwmgłowe - P21/4W -wychodzi na to, ze dwuwłóknowa

Pozostałe:
              kierunku boczne - WY5W
              oswietlenie tablicy rej. - W5W -ostrzegam przed wymianą bo wszystko razem z
              zarówką wpada w ten plastik, w którym te oswietlenie sie znajduje...
              trzecie swiatlo STOP- W2,3W (w kombi lepiej bo LEDy są :P heh :)
              oswietlenie wnetrza - C10W
              swiatlo do czytania - W5W
              oswietlenie komory bagaznika - C5W
              swiatla ostrzegawcze w drzwiach - C5W
              oswietlenie schowka na rekawiczki - C3W (nawet nie wiedzialem, ze jest :D - mam
              wersje NATURE)
              oświetlenie lusterka - C5W

wystarczy? :)
              • Gość: Olek Re: żarówki octavi IP: *.cswl.poznan.pl 30.05.05, 12:40
                Bardzo dziekuje!
                Dziwie się, ze tak późno ktoś wyczerpująco odpowiedział, na takim tematycznym forum.
                • Gość: adik.s Re: żarówki octavi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:08
                  forum.octaviaclub.pl zapraszam tu, wszystko i o wszystkim ;) ja mialem
                  Ci napisać wczesniej, ale wiecznie zapominałem instrukcji albo ojciec wyjeżdżał
                  w trase...
                  • Gość: Olek Re: żarówki octavi IP: *.cswl.poznan.pl 01.06.05, 11:08
                    ad. adik.s
                    W mojej instrukcji nie ma podanych jakie są żarówki, tylko jak je wymieniać.
                    Czy w twojej instrukcji są podane?
                    Dzięki za nowy adres.
                    • Gość: adik.s Re: żarówki octavi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:19
                      tak, jest taka tabelka i wszystkie rodzaje żarówek. (combi z 02.03r)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka