Dodaj do ulubionych

zabezpieczyć auto

11.05.05, 13:06
jakie macie propozycje zabezpieczenia własnego w dieslu bo jednego z odcięciem
już mi rąbneli
Obserwuj wątek
    • entry Re: zabezpieczyć auto 11.05.05, 20:10
      a miałaś odcięcie..., no właśnie czego? Bo z reguły montowany alarm = odcięcie
      stacyjki (czyli rozrusznika i zaworu pompy).
      Są dostępne również elektrozawory przepływowe i można odciąć sobie dopływ
      paliwa, ale to trzeba zrobić niezależnie. Najlepiej byłoby jak najbliżej pompy,
      a jednocześnie jak najbardziej schować, czyli oddalić od silnika no i
      oczywiście wiąże się z przecięciem przewodów.
    • aura1 Re: zabezpieczyć auto 11.05.05, 20:32
      Własnie testuje nowy system monitoringu (lokalizacji) pojazdu. W ciągu 30 sek-1
      min. zlokalizuje auto na terenie całej Polski. Koszt montażu ok. 350-400pln.
      Roczny koszt obsługi 50-70pln. W razie pytań bogdan.t@interia.pl
      • entry Re: zabezpieczyć auto 11.05.05, 20:36
        to już dawno opanowali złodzieje. Biorą auto do aluminiowego kontenera i ...
        głucha cisza. Oczywiście każde dodatkowe zabezpieczenie jest utrudnieniem ale
        nigdy nie zapewni 100% bezpiczeństwa.
        • aura1 Re: zabezpieczyć auto 11.05.05, 20:41
          entry napisał:

> to już dawno opanowali złodzieje. Biorą auto do aluminiowego kontenera i ...
          > głucha cisza. Oczywiście każde dodatkowe zabezpieczenie jest utrudnieniem ale
          > nigdy nie zapewni 100% bezpiczeństwa.
          Oczywiście, ale muszą nim choć troche przejechać. A jeśli nawet wystarczy że
          choć na chwile uchylą drzwi i już impuls zostanie wysłany. A tak do końca nie
          jestem z tym konyenerem pewien muszę sprawdzić.
          • entry Re: zabezpieczyć auto 11.05.05, 20:49
            przecież GPS to nie żadne nowum. Kilka lat temu było głośno i szybko ucichło.
            Teraz częściej stosuje się w firmach kurierskichi transportowych do lokalizacji
            aut w centrali niż jako zabezpieczenie antykradzieżowe.

> Oczywiście, ale muszą nim choć troche przejechać

A Ty myślisz, że w 5 -10 minut jazdy do miejsca docelowego (czytaj załadowania
            auta do ciężarówki) policja wyśle setki radiowozów w pogoń za skradzionym
            autem? zanim się dodzwonisz już będzie silnik odpoczywać, a będzie Ci znane
            tylko miejsce ostatnio wysłanego sygnału.

> A tak do końca nie jestem z tym konyenerem pewien muszę sprawdzić.

Sprawdź, złodzieje sprawdzili i mercedesy z GPS nie rozbierane wyjeżdżały za
            wschodnią granicę.
            • aura1 Re: zabezpieczyć auto 11.05.05, 21:02
              entry napisał:

> przecież GPS to nie żadne nowum. Kilka lat temu było głośno i szybko ucichło.
              > Teraz częściej stosuje się w firmach kurierskichi transportowych do
              lokalizacji
              >
              > aut w centrali niż jako zabezpieczenie antykradzieżowe.
              >
              > > Oczywiście, ale muszą nim choć troche przejechać
              >
              > A Ty myślisz, że w 5 -10 minut jazdy do miejsca docelowego (czytaj
              załadowania
              > auta do ciężarówki) policja wyśle setki radiowozów w pogoń za skradzionym
              > autem? zanim się dodzwonisz już będzie silnik odpoczywać, a będzie Ci znane
              > tylko miejsce ostatnio wysłanego sygnału.
              >
              > > A tak do końca nie jestem z tym konyenerem pewien muszę sprawdzić.
              >
              > Sprawdź, złodzieje sprawdzili i mercedesy z GPS nie rozbierane wyjeżdżały za
              > wschodnią granicę.
              Zgadzam się z Tobą, GPS to nie jest nic nowego, ale ja wcale nie pisałem że to
              jest GPS. Pozatym łatwo można się było tego domyślić patrząc na koszt rocznego
              utrzymania tego zabezpieczenia.
              • entry Re: zabezpieczyć auto 15.05.05, 12:34
                To w takim razie jak lokalizowane jest auto, jeśli nie satelitarnie?
                Nie będę się wymądrzał, bo średnio się w tym temacie orientuje, ale
                skuteczniejszej metody kontroli nie znam. Są też możliwości kontroli miejsca za
                pomocą sieci operatorów komórkowych i być może taki rodzaj nadzoru masz na
                myśli. Niestety jak doskonale zdajesz sobie sprawę, tu możliwości "schowania
                sygnału" sa jeszcze większe. Często komórki nie działają już w podziemnych
                parkingach!
              • entry Re: zabezpieczyć auto 15.05.05, 12:34
                To w takim razie jak lokalizowane jest auto, jeśli nie satelitarnie?
                Nie będę się wymądrzał, bo średnio się w tym temacie orientuje, ale
                skuteczniejszej metody kontroli nie znam. Są też możliwości kontroli miejsca za
                pomocą sieci operatorów komórkowych i być może taki rodzaj nadzoru masz na
                myśli. Niestety jak doskonale zdajesz sobie sprawę, tu możliwości "schowania
                sygnału" sa jeszcze większe. Często komórki nie działają już w podziemnych
                parkingach!
    • hondziarz garaż albo parking 15.05.05, 13:35
      każde auto jest do ukradzenia. Jeśli nawet nie da się go uruchomić bierze się
      na lawetę i odjadz. Wciągnięcie samochodu na lawetę to kwestia minuty i pół
      minuty na odłączenie autoalarmu. Dla mnie jedynym zabezpieczeniem jest parking
      strzeżony, albo garaż pod własnym domem. Cała reszta, montowanie jakichś
      śmiesznych blokad, albo immolizerów to jest wydawanie pieniędzy. Największą
      bzdurą są już fabryczne zabezpieczenia, gdzie każdy złodziej wie co to jest i
      jak to odłączyć.
      • wiktoria11 Re: garaż albo parking 15.05.05, 14:12
        co do fabrycznych zabezpieczeń to są one naprawdę wszelakie od tych
        najprostrzych montowanych za dopłatą w serwisie przed sprzedarzą do tych co
        montowane są w produkcji auta a te jeśli nie są w kompoterze auta to są tak
        schowane że mimo że wszyscy wiedzą jak to rozbroić to potrzeba trochę czasu by
        się tam dostać a to zniechęca wielu , chociaż mam pewność że z pod marketu mi
        nie świsną . Ostatnio miałem przgode z takim immobilajzerem rozkodował mi się
        kluczyk i obdzwoniłem wszystkich co otwierają i uruchamiają auta 24h wszyscy
        twierzili że trzeba 45 min żeby wywalić to ustrojstwo i polutować kabelki bo
        odcięcie ma na wszystkim paliwo ,zapłon,wtrusk,komputer, ale na moje szczęście
        znalazł się taki co naprawił mi kluczyk
        • daylight_driver Re: garaż albo parking 15.05.05, 16:14
          Teraz luksusowe fury złodzieje po kradzieży zostawiają na parkingu kilka dni,
          żeby się wywietrzyły — jakby miały GPS, to by zniknęły.
        • swoboda_t A to ciekawe! 16.05.05, 10:07
          Bo widzisz, w Wlk. Brytanii przeprowadzają corocznie testy zabezpieczeń
          (Thatcham). Sprawdzają na ile preszkodą dla złodzieja są zamki, fabryczne
          immobilisery i alarmy, urządzenia niefabrycznie itp. Pamiętam wyniki z kilku
          lat, były niegdyś publikowane chyba w AŚ. Wynikało z nich jasno, że fabryczne
          zabezpiecznia są(z nielicznymi wyjątkami)najgorsze.
          Oczywiście "profesjonaliści" wiedzą czego się spodziewać. Co więcej-
          zabezpieczenia nie były wcale tak "niedostępne" jak twierdzisz. Wiele
          samochodów było otwieranych i odpalanych w kilkadziesiąt sekund. Smutne, ale
          prawdziwe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka