klatka_schodowa 11.05.05, 19:09 Jak można cos takiego tuningować? Przecież już te dwa słowa zestawione razem wywołują konwulsje wywołane śmiechem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kubson10382 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 11.05.05, 22:11 Nie rozumiem po co pytasz jak to cię nie bawi ???????? są ludzie których to cieszy (napewno nie ciebie) więc nie rozumiem poco zadajesz takie pytanie ktoś kiedyś wstawił silnik porsze do syreny i miało to ładny efekt to się nazywa pasjonan no ale ty tego nie zrozumiesz bo uwazasz że to buractwo ... Link Zgłoś
kumpelek25 Re: 02.03.06, 20:54 kubson10382 napisał: > Nie rozumiem po co pytasz jak to cię nie bawi ???????? są ludzie których to > cieszy (napewno nie ciebie) więc nie rozumiem poco zadajesz takie pytanie ktoś > kiedyś wstawił silnik porsze do syreny i miało to ładny efekt to się nazywa > pasjonan no ale ty tego nie zrozumiesz bo uwazasz że to buractwo ... A ja mam Syrene i nie jedno BMW już załatwiłem:D Link Zgłoś
kubson10382 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 11.05.05, 22:12 A tak na marginesie skoro nabijasz się z ludzi co lubieją tuning to może się pochwalisz co ciebię pasjonuje... Link Zgłoś
Gość: rambo Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 08:43 "z ludzi co lubieją tuning" Skoro go tak lubieją to niech przynajmniej robieją to z głową , a nie tylko pierdzący wydech,wory od śmieci i pioonier na tylnej szybie. Niezwieśmaczony maluch to juz dzisiaj rzadkość. Widać tak lubieją........ Link Zgłoś
klatka_schodowa I ZNOWU POLSKI SIE KŁANIA 12.05.05, 17:34 Oj do szkółki sie nie chodziło i zapewne żadnej ksiazki to sie również w życiu nie przeczytało. No chyba z wyjatkiem "Tuning malucha - zrób to sam. Czyli wiocha polskiej ziemi". Chłopie kto Ciebie polskiego uczył? W watku o kulturze "poco" dwa razy pisałes razem a teraz "lubieją". A co mnie interesuje, pasjonuje i co lubię? Ksiązki, teatr, kino, espresso z mlekiem, swoją pracę, moje psy, moje mieszkanie, dobre czerwone wytrawne wino, owoce morza itd itp. A w samochodach kreci mnie przede wszystkim klasyka a drażni domorosły design. Pamietaj "don't make village". Link Zgłoś
wsk175 Re: I ZNOWU POLSKI SIE KŁANIA 13.05.05, 11:46 j "don't make village". przetłumacz to "tunningowcom" bo oni z angielskiego to znają tylko "fuck" i siedżą teraz bidulki zbite z tropu. Oby sie tylko mieszkańcy wsi (przeważnie bardzo sympatyczni ludzie) ni obrazili. Osobiście bardzo lubię auta stuningowane "z głową", a nie poobczepiane festyniarska tandetą . Wydaje mi sie że znaczenie słowa tunning jest dla wielu baaaaardzo obce. Link Zgłoś
hip-hopp Re: I ZNOWU POLSKI SIE KŁANIA - fakt 24.06.05, 14:06 Co ma ortografia do treści? Moim zdaiem jest to czepianie się z braku argumentów - na zasadzie "a u Was biją murzynów" przepraszam, "afroamerykanów" Link Zgłoś
Gość: joj Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:13 a masz coś na temat - polonez 2,9 cosworth i innych takich wynalazków Link Zgłoś
ardavena Re: 126 p 13.03.06, 10:20 Pozwolę sobie dorzucić: "Don't make village, make town ... Maluch Town" tak mi do głowy przyszło, tak sobie czasmi siedzę i myślę, aż mnie od tego myślenia boli głowa (Smoleń B.) Link Zgłoś
Gość: Tyberiusz Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.06.05, 21:52 U kogo wywołuje u tego wywołuje. Mam malucha, kompletnie przerobionego, który już pokazał nie jednemu BMW kto jest szybszy. Włożyłem w niego kupe kasy, ma nawet ABS, klimatyzacje, na konsoli centralnej monitor z Alpine orazwysokiej jakosci sprzęt audio. Z zewnątrz tez troche się zmieniło, m.in lampy telne LexLook, chromowane 14" felgi Giovani, opony Fusion, neony, reflektory przebnie bixenonowe. Ale jego najmocniejszą stroną jest silnik. Pochodzi od Alfa Romeo. Ma 187 KM i dodatkowo wtrysk podtlenku azotu (1 strzał to +120 KM, co daje ładnego kopa). 100 km/h, jak wykazały pomiary na hamowni robi w 5,6 sek. Predkosc maksymalna wynosi 250 km/h. I to tak po krótce o moim wozie. Link Zgłoś
Gość: jaja Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.crowley.pl 13.06.05, 10:41 I przy 150 wznosisz sie w powietrze??? bueheeheh Link Zgłoś
hmp_inc Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 03.09.05, 23:20 Gość portalu: Tyberiusz napisał(a): > U kogo wywołuje u tego wywołuje. Mam malucha, kompletnie przerobionego, który > już pokazał nie jednemu BMW kto jest szybszy. Włożyłem w niego kupe kasy, ma > nawet ABS, klimatyzacje, na konsoli centralnej monitor z Alpine orazwysokiej > jakosci sprzęt audio. Z zewnątrz tez troche się zmieniło, m.in lampy telne > LexLook, chromowane 14" felgi Giovani, opony Fusion, neony, reflektory przebnie > > bixenonowe. Ale jego najmocniejszą stroną jest silnik. Pochodzi od Alfa Romeo. > Ma 187 KM i dodatkowo wtrysk podtlenku azotu (1 strzał to +120 KM, co daje > ładnego kopa). 100 km/h, jak wykazały pomiary na hamowni robi w 5,6 sek. > Predkosc maksymalna wynosi 250 km/h. I to tak po krótce o moim wozie. Ciekawe- to ten malucszek z 1/4mili? Byl chyba ze 2 razy na zawodach... Jasne- twoim wozie. A ja opowiem o mojej toyocie suprze z intercars... Jakies dowody? Bo bajki to i ja umiem opowiadac Link Zgłoś
max39 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 11.06.05, 22:32 Dobry zart tuningowac mozna wszystkie samochody .Liczy sie tylko dobry pomysl .Tylko zobacz ile jest stron o maluchu i watkow na roznych forach o jego tuningu. Link Zgłoś
superolo Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 23.07.05, 03:03 ty ale ty jestes cymbał,czepiasz sie jak kiedys twój ojciec ciebie w wannie jak byłes mały.zapewne jestes jakims burackim okularnikiem w rudych kłakach i pryszczami na nosie oraz dupie.a hemeroidy to twoja zmora,wiec z bólu czepiasz sie innych.peace smierdzielu jedzący własne gile Link Zgłoś
Gość: nfs Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:02 klatka_schodowa napisała: > A co mnie interesuje, pasjonuje i co lubię? Ksiązki, teatr, kino, espresso z > mlekiem, swoją pracę, moje psy, moje mieszkanie, dobre czerwone wytrawne wino, > owoce morza itd itp. A w samochodach kreci mnie przede wszystkim klasyka a > drażni domorosły design. Pamietaj "don't make village". To może poszukaj sobie jakiegoś innego forum np: o książkach, teatrze, kinie, o espresso z mlekie albo o twoim mieszkaniu a nie zawracaj tutaj głowy buraku. Wyobraź sobie że trafiają się udane maluchy nie tylko "wiejski tuning". A może mamy brać przykład z południowych sąsiadów, którzy znają się lepiej na tuningu www.tuningparty.cz/tp2005/foto/19760023.html www.gds.impelnet.com/gallery/album108/25_06_2005hradec180_001 Link Zgłoś
vixit90 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 23.07.05, 15:31 o gustach sie nie rozmawia... kiedy ja widzę genialnie stuningowanego maluszka to nie smieje się tylko jestem zachwycony... wspaniale widzieć to cudo w nowej oprawie.. :) Link Zgłoś
Gość: krisxx4 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:58 Kazdy samochód można poddac operacji ale Błagam ludzie róbcie to z głową !!!!!!! maluchy tez fajnie wyglądaja (nieliczne). kiedys widziałem takiego chyba w Radomiu miał niebieski metaliczny kolor bez dodatkowych plastikowych nakładek , stare odrestaurowane c niklowane zderzaki poszrzony przedni pac , poszerzone nadkola , przetłoczoną tylna maske. Jak sie okazało w srodku była skóra elektryka itd.. Jak patrzysz na taka robote to nie jest istotna marka liczy sie pomysł wykonanie i efekt końcowy a ten był pioronujący. Link Zgłoś
marwie181 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 01.09.05, 10:52 Człecze nie wyśmiewaj malucha. Wiesz co to KJS ?? w Zimie na KJS ach malary wygrywają z AWD 265 Konnymi Sybarakami czujesz blusa ?? to jest coś Malar to dobre auto !!!! Link Zgłoś
wsk175 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 02.09.05, 09:15 maluch faktycznie nadaje sie dla młodych ludzi ,chcących pościgać sie w kjs. Tego nikt nie kwestionuje , auto jest tanie ,proste w naprawie ,uczy cierpliwości i pokory.Dobry driwer "objedzie" na ciasnych pachołkach (kjs)mocniejsze i co za tym idzie większe auta bez trudu. W tym wątku chodzi o ćwoków , którzy swoimi pierdzącymi ,ospoilerowanymi rzęchami budzą ludzi po nocach i stwarzaja zagrożenie na ulicach. Bo tak "lubieją" tuning że wielogodzinne nakładanie kilogramów szpachli i doczepianie kolejnych badziewów sprawia im przyjemność.Szkoda tylko .ze potem śmiga cóś takiego po ulicach 110/h z zaklejonymi szybami , zasprajowanymi lampami,pierdzącym tłumikiem i żałosnymi hamulcami. Link Zgłoś
Gość: mikel angelo Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:25 nie znasz się jak ja przerobilem to śmigał 204 na fabrycznym silniku i wcale dużo to nie kosztowalo Link Zgłoś
hmp_inc Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 03.09.05, 23:17 Gość portalu: mikel angelo napisał(a): > nie znasz się jak ja przerobilem to śmigał 204 na fabrycznym silniku i wcale > dużo to nie kosztowalo Dawno dawno temu... A hamulce też zmodyfikowales? To przeciez maluch pedzacy 200km/h (za gorami za lasami) to śmierć na drodze... Link Zgłoś
Gość: ses Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.xtr.net.pl / *.xtr.net.pl 20.01.06, 22:42 śmiganie 204km/h w maluchu może kosztować utratu życia, a ja proponuje piate koło zapasowe na bagżnik przykręcic jak w terenówce Link Zgłoś
Gość: dzodzo Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:04 moim zdaniem malucha to można tylko klepać Link Zgłoś
Gość: Dviper Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.toya.net.pl 21.01.06, 17:54 Ja mam malucha i mam Cie w dupie!!! Link Zgłoś
Gość: KOŁO Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:48 zapraszamy mfk126p.pl Link Zgłoś
Gość: Gość Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: 81.210.32.* 26.01.06, 17:31 Idzie zrobić np.tak: silnik CC SPORTING, głowica Fiat PUNTO i Turbina Mercedes Sprinter. Jak to chodzi?? OBŁĘDNIE!!!!. Niestety moc i mała waga powodują, że nie da się tym jeżdzić :). Tak więc auto służy tylko do zabawy :(. Link Zgłoś
Gość: Monia Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.smstv.pl 26.01.06, 18:10 a co powiecie na białego malucha (st. nr GT) zaglądacie do środka a tam tylnich siedzeń nie ma tylko wsadzony jest silnik.. :> rozpędza się do 200km/h a setke ciągnie w 6sek nic dodać nic ując Link Zgłoś
tomi_22 Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO 26.01.06, 19:04 A my powiemy ze to sie nazywa wlasnie TUNING, nie tjuning. Wiesz ile kasy w to wladowano??? Dla mnie mogli by te chlapacze zdjac. Link Zgłoś
Gość: piorun Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:52 maluch to maluch i tyle, ale maluchy po ładnym tuningu mogą być zaóważalne nawet wśród BMW. Link Zgłoś
Gość: radar Re: TUNING MALUCHA - TO BRZMI GROTESKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:15 tak jak piorun został zaUważony wśród tjuninkowców... Link Zgłoś
dejv667 Re: 09.03.06, 23:08 a co waga ma wspolnego z prowadzeniem? wychodziloby ze AC COBRA nie nadaje sie do jazdy bo przy silniku V8 4,7 litra wazy 920kg... Link Zgłoś
anka.cyganka Re: 18.03.06, 15:48 Ej. Nie obrażaj mnie. Nie zycze sobie porownań Cobry do tego badziewia.A za malowanie pasów Cobry na złomach powinni wykonywać od razu wyroki śmierci bez sądu. Na marginesie - Cobra 289 ( tzw mała ) ważyła 1050 kg a 427 w zależności od od odmiany ok 1200 kg. A poza tym nie liczy sie tylko czysty przelicznik masa/moc ale tez zawieszenie i cala reszta. W cobrze jes klasyczne - podwójne poprzeczne wahacze a w kaszlaku trudno powiedzieć ze to coś to w ogóle jest zawieszeniem Link Zgłoś
dejv667 Re: 19.03.06, 16:07 > Ej. Nie obrażaj mnie. to znaczy? bo nie do konca wiem o czym mowisz. >Nie zycze sobie porownań Cobry do tego badziewia znaczy do ktorego? bo nie zauwazylem abym cos do czego porownal. czytaj ze zrozumieniem. >A za > malowanie pasów Cobry na złomach powinni wykonywać od razu wyroki śmierci bez > sądu. a co to ma wspolnego z moim postem? > Na marginesie - Cobra 289 ( tzw mała ) ważyła 1050 kg ja slyszalem i czytalem, ze 920kg. >427 w zależności od od odmiany ok 1200 kg. tutaj sie spieral nie bede-pewnosci nie mam. >A poza tym nie liczy sie tylko czysty przelicznik masa/moc > ale tez zawieszenie i cala reszta. zgadzam sie w pelni-tyle, ze chyba kompletnie mnie nie zrozumialas. chcialem powiedziec dokladnie to samo. >W cobrze jes klasyczne - podwójne poprzeczne > wahacze a w kaszlaku trudno powiedzieć ze to coś to w ogóle jest zawieszeniem wbrew pozorom zawieszenie takie jak w kaszlu (resor poprzeczny i dwa twojkatne wachacze) nie jest czyms niespotykanym. i wbrew pozorm wcale nie jest rozwiazaniem najgorszym. najslabsza strona zawieszenia seryjnego kaszla jest jego miekkosc oraz wysokosc. sam uklad jest rozwiazaniem bardzo skutecznym a dodatkowo prostym co nie jest bez znaczenia. radze zapoznac sie z czasami i wynikami uzyskiwanymi na torach wyscigowych przez te samochody-wtedy chetnie podyskutuje. no chyba, ze zamiast na spokojnie zapoznac sie z faktami przyjmiemy odgornie "maluch nie nadaje sie do niczego". jeszcze jedno w temacie zawieszen... wynikaloby, ze kilka klasycznych amerkanskich samochodow to dno bo maja zawieszenie jak polski zuk (z przodu wachacze a z tylu sztywny most i resory piorowe). Link Zgłoś
Gość: anka.cygankaa Re: IP: 195.109.248.* 20.03.06, 13:09 O malowaniach pasów to taka dygresja - bo wątek o stuningowanych maluchach zaraz mi to przypomniał. Nasi " tunerzy " często tak robią. Co do zawieszeń - masz racje - amerykanskie klasyki i nie tylko maja denne zawieszenie jak kanapa u cioci Stasi. I to wszyscy wiedzą. Nie od dzis wiadomoze dwa poprzeczne wahacze to pod wzgledem osiagów najlepsze rozwiaznie - patrz np. F1 A co do wagi Cobry -jak chcesz sie przekonac to przyjedź i zważ. Zapraszam Link Zgłoś
dejv667 Re: 20.03.06, 15:35 > O malowaniach pasów to taka dygresja - bo wątek o stuningowanych maluchach > zaraz mi to przypomniał. Nasi " tunerzy " często tak robią. ciesze sie, balem sie, ze moj post zostal totalnie niezrozumiany ;) > Co do zawieszeń - masz racje - amerykanskie klasyki i nie tylko maja denne > zawieszenie jak kanapa u cioci Stasi. I to wszyscy wiedzą. jednak te denne zawieszenia byly proste, niezawodne i tanie w produkcji-to trzeba przyznac. mozna wiec powiedziec, ze doskonale sprawdzaly sie w roli jaka im wyznaczono ;) > Nie od dzis wiadomoze dwa poprzeczne wahacze to pod wzgledem osiagów najlepsze > rozwiaznie - patrz np. F1 rozwizanie dobre a dodatkowo lekkie co rowniez ma niebagatelne znaczenie. > A co do wagi Cobry -jak chcesz sie przekonac to przyjedź i zważ. Zapraszam gdybym tylko mogl zo chetnie bym przejechal chocby po to aby poraz kolejny zobaczyc tak interesujacy samochod. co do wagi to swoje informacje opieram na rozmowach z czlowiekiem, ktory od wielu lat zajmuje sie restaracja glownie starych anglikow ale mial tez okazje odbudowywac 3 cobry. podpieram sie tez pewna publikacja twierdzaca, ze cobra 289 z 1963 roku tyle wazyla. jednak spierac i klocic sie nie zamierzam bo publikacja ta nie jest 100% wiarygodna ze znajomym nei mam kontaktu od dluzszego czasu. w kazdym razie skoro mowisz, ze po zwazeniu cobra wazy tyle ile mowisz to tak zapewne jest. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: anka.cygankaa Re: IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 20.03.06, 21:03 Miło mi że dośzliśmy do porozumienia :)) A na marginesie - ten znajomy odbudowywal prawdziwe Cobry czy plastikowe repliki? ( choć tu trudno mówić o odbudowie ). Jesli prawdziwe to przydałby mi sie kontakt do kogoś takiego , potrzebuje kilka elementów. A może chodzi o pewną osobe z Krakowa?? Pana L.?? Bo szukam raczej kontakow z kimś za granicą Pozdrawiam Link Zgłoś
dejv667 Re: 20.03.06, 21:58 > Miło mi że dośzliśmy do porozumienia :)) ja rowniez :) > A na marginesie - ten znajomy odbudowywal prawdziwe Cobry czy plastikowe > repliki? ( choć tu trudno mówić o odbudowie ). prawdziwe. jednak on specjalizuje sie raczej w samochodach z anglii. Jesli prawdziwe to przydałby mi > sie kontakt do kogoś takiego , potrzebuje kilka elementów. watpie aby mogl pomoc-jak wspomnialem robil tylko 3 cobry bodajze. co innego jakbys potrzebowala czesci czy namiarow na czesci do lotusa lub trumpha ;) > A może chodzi o pewną osobe z Krakowa?? Pana L.?? > Bo szukam raczej kontakow z kimś za granicą chodzi o pewnego Haralda z centralnych niemiec ;) niesteyt jak wpsomnialem urwal mi sie z nim kontakt i watpie aby udalo mi sie go odnalesc-w kazdym razie mgoe sprobowa. pozdro Link Zgłoś
Gość: anka.cygankaa Re: IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 20.03.06, 22:25 haha , jaki ten świat mały , kilak lat temu poznałam niemca specjalizujacego sie w caterham super seven , na imie mial Hans Harald. Byl nawet dealerem Caterham. Ale nawet jesli to nie on to nie zawracaj sobie głowy odszukiwaniem , nie ma problemu , jakoś sobie poradze , zapytałam tak tylko Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Zibi2104 Tuning malucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:53 może mi poradzicie na jakiej stronie mogę znależć galerię z tuningowanymi samochoami? Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Tuning malucha IP: 195.225.250.* 09.03.06, 21:20 Mowisz i masz :) massdestraction.com/Photo-5889-Polski_fiat.html Link Zgłoś
dejv667 Re: maluch 09.03.06, 22:55 nie ma w tym nic groteskowego. proponuje porownac autobianchi a112/fiat 600 i malucha (samochody sa od strony technicznej blizniaczo podobne). abarth oferuje kity pozwalajace na osiagniecie mocy nawet 85 kucy z silnika 600ccm i sprawia, ze do tej pory te samochody sa wykorzystywane do szeroko pojetego sportu wyczynowego. proponuje tez sceptykom spradzenie osiagow jakie oferuje fiat 600/a112 po zastosowaniu kitu abartha dajevego okolo 75 kucy-osiagi mowia same za siebie... tyle, ze dla jednych tuning to jedynie w BMW (zeby wygladalo) a dla innych to szukanie mocy i polepszanie osiagow . Link Zgłoś