tsset 11.07.05, 08:59 Ja na działce dla relaksu myję samochód, tylko że zostaje taki biały osad i trzeba by było szmatką polerować... :( Macie jakiś sprawdzony środek, co by autko błyszczało? Link Zgłoś Obserwuj wątek
yamamoto Re: czym myjecie samochód 11.07.05, 09:09 tylko biezaca woda , najlepiej ciepla. Miekka szczotka. To wszystko. Zadnych szamponow, scierek itp Link Zgłoś
wonnan29 Re: czym myjecie samochód 11.07.05, 15:20 yamamoto napisał: > tylko biezaca woda , najlepiej ciepla. > Miekka szczotka. To wszystko. Zadnych szamponow, scierek itp No to marny ten twoj lakierek oj marny hehe!Podejrzewam ze masz Febke 1.2 htp a ta biezaca woda to z wiadereczka gdzie moczysz zmiotke kupiona w markecie w dziale wszystko po 0,99 hehe! Link Zgłoś
fertig14 Re: czym myjecie samochód 11.07.05, 09:49 Wystarczy ludwik, duzo biezacej wody i jest ok. Nie bede katowal swojego ogrodu zadnymi szamponami. Tez mam twarda wode, dlatego po umyciu auta, trzeba ja zaraz zetrzec guma i sladow nie bedzie. Link Zgłoś
miloszpm Re: czym myjecie samochód 11.07.05, 10:55 Polecam Karchera z dodatkową końcówką pozwalajacą na stosowanie dowolnego szamponu. Efekt i radość z takiej zabawy pierwszorzędny;) Link Zgłoś
swoboda_t A propos Karchera 11.07.05, 10:58 Zakładam, że masz do czynienia z taklim urządzeniem. Chciałbym zasięgnąć opinii. Na co zwracać uwagę przy zakupie, jakie parametry są odpowiednie do mycia auta, jak sie sprawdza w praktyce taki "domowy" Karcher itp.?? No ogólnie, wszystko co masz na ten temat do powiedzenia-będę wdzieczny ;) Link Zgłoś
radomir996 Re: A propos Karchera 11.07.05, 11:00 swoboda_t napisał: > Zakładam, że masz do czynienia z taklim urządzeniem. Chciałbym zasięgnąć > opinii. Na co zwracać uwagę przy zakupie, jakie parametry są odpowiednie do > mycia auta, jak sie sprawdza w praktyce taki "domowy" Karcher itp.?? No > ogólnie, wszystko co masz na ten temat do powiedzenia-będę wdzieczny ;) Ja dziele myjki cisnieniowe na dwie kategorie, albo ma pogrzewanie wody albo nie ma, te pierwsze to AFAIK ponizej 2k pln nie schodza a jak bez podgrzewania to jeden kit co kupisz. Ja kupilem B&D z OBI za 300pln i dziala bardzo ok. Podajnik szamponu mocno badziewny poza tym spoko. Link Zgłoś
miloszpm Re: A propos Karchera 11.07.05, 16:54 Karcherem myje dwa samochody wielkości Laguny, czasami z Karchera korzysta zięć, używam go też do czyszczenia kostki brukowej i sprzętu ogrodowego. W związku z tym zdecydowałem się na dużego Karchera, który jeździ na kółkach (nie trzeba go nosić) i można na nim zawiesić trzy końcówki. Do czyszczenia podjazdu przydatny jest "frez do brudu" czyli dysza wysokociśnieniowa, oprócz tego do mycia samochodu przydaje się końcówka do zwykłych środków, można wówczas używać tańszych szamponów, które opróczniższej ceny mają tą zaletę, ze są przyjazne srodowisku Link Zgłoś
monikaa13 Re: czym myjecie samochód 11.07.05, 11:50 ja zawsze wycieram do sucha, jeżeli nie zostaną białe plamki od wody Link Zgłoś
siwy-55 Re: czym myjecie samochód 11.07.05, 13:26 tsset napisał: Ja na działce dla relaksu myję samochód, tylko że zostaje taki biały osad i trzeba by było szmatką polerować... :( Macie jakiś sprawdzony środek, co by autko błyszczało? Uniwersalnych srodkow nie ma , kolezanka mojej zony dala tips : myjemy auta w Vanish ,ale puzniej trzeba nawoskowac. Link Zgłoś
wojtek33 Re: czym myjecie samochód 11.07.05, 16:21 Myjemy samochód przy pomycy myjni, a czego oni tam używają nie mam pojęcia i do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna, howgh! Link Zgłoś