Gość: beata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 08:45 Witam, gdzie w w-wie można zamontować radio i ile to może kosztować? Kupiłam sobie takie fajne, ale samodzielny montaż mnie przerósł. Pozdr. Beata Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: qwer Re: Montaż radia IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 06.08.02, 10:17 moge jedno miejsce polecić - napisz jakie masz radio i jakie auto bo może wystarczy kupić przejściówkę i tyle ;) Link Zgłoś
Gość: beata Re: Montaż radia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 11:58 Autko to Opel Astra Kombi (I) a radio nabyłam Panasonic, ale modelu niestety nie pamiętam (wiem tylko, że z CD i żółtym wyświetlaczem). Generalnie w temacie samochodów i elktroniki jestem typową kobietą... ;-) Dzięki za odzew :-) pozdro, Beata Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Montaż radia IP: *.pl 06.08.02, 12:12 Beatko, przejedz sie do Norauto, jest na Pulawskiej jak sie jedzie do Piaseczna, kolo Auchan. Ja tam montowalem i nie mam zastrzezen. Tyle tylko ze z tego co piszesz Twoj model jest bardziej rozbudowany od mojego radyjka, ale mysle, ze i tak sobie poradza. Pozdrawiam Grzegorz P.S. Albo po prostu znajdz w ksiazce telef. jakis punkt kolo siebie i tam sie udaj. Wazne zeby firma miala tradycje, i dawala gwarancje. Cena sie szczegolnie nie sugeruj. Link Zgłoś
Gość: beata Re: Montaż radia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 12:21 Greg, a tak z ciekawości, ile kosztuje taki montaż? Kupując to radio miałam prawdę mówiąc montaż w cenie, ale to nie jest w W-wie i w dodatku czynne tylko do 15.00 i w dodatku nie w soboty... :-( A chciałabym już jeździć z music, w przeciwnym razie muszę śpiewać sobie sama ;-) Beata Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Montaż radia IP: *.pl 06.08.02, 12:42 Gość portalu: beata napisaý(a): > Greg, > a tak z ciekawości, ile kosztuje taki montaż? Kupując to radio miałam prawdę > mówiąc montaż w cenie, ale to nie jest w W-wie i w dodatku czynne tylko do > 15.00 i w dodatku nie w soboty... :-( A chciałabym już jeździć z music, w > przeciwnym razie muszę śpiewać sobie sama ;-) > Beata Ja placilem rok temu 40 PLN, ale jak mowie to byla prosta instalacja. Mysle, ze musisz liczyc sie z kosztem rzedu 60-80 PLN. Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Montaż radia IP: *.echostar.pl 06.08.02, 12:17 O ile się nie mylę to Opel Astra Caravan ma już instalację przygotowanę do montażu radia (antena, głośniki). Miałem taki model. Jest też przygotoeana z tyłu wnęki kostka przyłączeniowa. Wystarczy radio wcisnąć i używać !!!! Link Zgłoś
Gość: beata Re: Montaż radia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 12:33 Jakaś kostka faktycznie w kieszeni jest... Beata Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Montaż radia IP: *.echostar.pl 06.08.02, 13:40 To sprawdź radio, jeśli też ma taką kostkę to wystarczy tylko radio wcisnąć. Na zasadzie ojciec/matka :-)). Ach nie pamiętam czy przewód antenowy jest osobno czy też w kostce. Jeśli nie jest w kostce to poszukaj w kieszeni grubego kabla zakończonego długim cienkim gniazdem (ok. 1 cm średnicy) i takoż połącz z odpowiednim wtykiem z radia. Zasada taka sama ojciec/matka. To jest bardzo proste !! Link Zgłoś
Gość: AK Re: Montaż radia IP: 213.192.80.* 06.08.02, 12:32 Jeżeli samochód jest na gwarancji, to zwróć uwagę na warunki umowy gwarancyjnej. Mój kolega, gdy parę dni temu odbierał Opla Astrę z salonu został poinformowany, że radio może tylko zamontować w ASO Opla, bo inaczej naruszy warunki umowy gwarancyjnej, co może doprowadzić nawet do utraty gwarancji. W ASO przy salonie, gdzie kolega kupował samochód montaż radia mają wyceniony na 88 zł. Kolega też dzwonił do innego ASO Opla i tam chcą za to 65 zł. Jeżeli auto jest już po okresie gwarancyjnym, to zrób tak jak radzi Greg. Pozdrowienia, AK Link Zgłoś
Gość: beata Re: Montaż radia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 12:35 Autko jest używane, 4-letnie, więc na gwarancji już raczej nie jest. B Link Zgłoś
Gość: AK Re: Montaż radia IP: 213.192.80.* 06.08.02, 12:46 To dobrze (w tym przypadku), bo w ASO mają zazwyczaj ceny z sufitu. Z tego co pamiętam, normalnie montaż radia kosztuje około 40 zł (cena może się wahać w zależności czy potrzebne są do montażu jeszcze jakieś dodatkowe akcesoria typu kostka, przejściówka czy kieszeń). Życzę przyjemnego użytkowania radyjka! Pozdrowienia, AK Link Zgłoś
jarmush Re: BZDURY BZDURY BZDURY 06.08.02, 13:51 Gość portalu: AK napisaý(a): > Jeżeli samochód jest na gwarancji, to zwróć uwagę na warunki umowy > gwarancyjnej. Mój kolega, gdy parę dni temu odbierał Opla Astrę z salonu został > > poinformowany, że radio może tylko zamontować w ASO Opla, bo inaczej naruszy > warunki umowy gwarancyjnej, co może doprowadzić nawet do utraty gwarancji. W > ASO przy salonie, gdzie kolega kupował samochód montaż radia mają wyceniony na > 88 zł. Kolega też dzwonił do innego ASO Opla i tam chcą za to 65 zł. > > Jeżeli auto jest już po okresie gwarancyjnym, to zrób tak jak radzi Greg. > > Pozdrowienia, > AK Bzdury! Czy wiesz w ogole z czym sie wiaze montaz radia? Z wlozeniem kostki i tyle. Nawet jesli jest taki bzdurny zapis, to jak ci udowodnia, ze bylo kiedys radio, jesli wyjmiesz je przed kazda wizyta w ASO? Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: BZDURY BZDURY BZDURY IP: *.datastar.pl 06.08.02, 14:21 Najlepiej zamontuj sobie to radio w sypialni u wezgłowia a nie w samochodzie...nie warto. Wczoraj ukradli mi radio już trzeci raz w tym roku. Facet z warsztatu mało nie padł ze śmiechu jak mnie zobaczył. Rada oczywiście jest żartem, ale tylko na taki humor mnie stać dziesiejszego popierdolonego dzionka. Oczywiście gnoje musieli mi wybić szybę a jak na złość całą noc lało (dzisiejsza nocna ulewa) i teraz mam kupę gnoju a nie samochód... Boże, co za miasto... Link Zgłoś
jarmush Re: BZDURY BZDURY BZDURY 06.08.02, 14:32 Gość portalu: ryjek napisaý(a): > Najlepiej zamontuj sobie to radio w sypialni u wezgłowia a nie w > samochodzie...nie warto. Wczoraj ukradli mi radio już trzeci raz w tym roku. > Facet z warsztatu mało nie padł ze śmiechu jak mnie zobaczył. Rada oczywiście > jest żartem, ale tylko na taki humor mnie stać dziesiejszego popierdolonego > dzionka. Oczywiście gnoje musieli mi wybić szybę a jak na złość całą noc lało > (dzisiejsza nocna ulewa) i teraz mam kupę gnoju a nie samochód... Boże, co za > miasto... A nie prosciej (i taniej) bylo przerobic radio na wyjmowane? Link Zgłoś
Gość: AK Re: BZDURY BZDURY BZDURY IP: 195.117.159.* 06.08.02, 14:50 Pomimo niewygody takiego rozwiązania, to jest rozsądne wyjście. Muszę jednak powiedzieć, że w przypadku mojego samochodu takie wyjście nie wchodziło w grę z uwagi na niewystarczającą ilość miejsca. Oczywiście byłoby można wyciąć większą dziurę, ale na to nie chciałem się zgodzić. W sumie prawie rok jeździłem bez radia - zamontowałem nowe jak zmieniłem miejsce zamieszkania. Kiedyś obiła mi się o oczy firma, która montowała radia w bagażniku - radiem sterowało się specjalnym joystickiem. Link Zgłoś
Gość: AK Re: BZDURY BZDURY BZDURY IP: 213.192.80.* 06.08.02, 14:36 Przeżyłem to samo rok temu.:( Mogę tylko współczuć.:((( Pozdrowienia, AK Link Zgłoś
pysiak1 Re: BZDURY BZDURY BZDURY 06.08.02, 15:21 Mnie ukradli radio dwa dni temu (pisze z Częstochowy), tylko gnoje tak fajnie otworszyli drzwi, że nie mam żadnego śladu włamania. Ani policja ani PZU nie uznali mi włamania więc ubezpieczenie szlak trafił. Zaproponowali mi jedynie demontaż wszystkich zamków i oddani ich na 30 dni do ekspertyzy do jakieghoś kryminalistyka do w-wy. Jeśli moja wersja byłaby potwierdzona, to bez kosztów, a jeśli nie, to 700 zł ekspertyza + montaż i demontaż zamków + czas na jaki auto wyłączone z ruchu +koszty przesyłki zamków... Pitole to - nowe radio za 550 zł... niech się ktoś nażre cudzym!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: AK Re: BZDURY BZDURY BZDURY IP: 195.117.159.* 06.08.02, 14:29 Wiem z czym wiąże się montaż radia w samochodzie. Zapomniałeś jeszcze napisać, ze radio montuje się w specjalnej kieszeni (też trzebaby ją pewnie demontować?)...;))) Proszę jednak o więcej kultury na przyszłość. Link Zgłoś
jarmush Re: BZDURY BZDURY BZDURY 06.08.02, 14:34 > Wiem z czym wiąże się montaż radia w samochodzie. Zapomniałeś jeszcze napisać, > ze radio montuje się w specjalnej kieszeni (też trzebaby ją pewnie > demontować?)...;))) Nie. Wystarczy zalozyc standardowa zaslepke, ktora jest na wyposazeniu kazdego samochodu. Nie mowie oczywiscie o dyzych fiatach czy syrenach. Link Zgłoś
Gość: JK Re: Montaż radia IP: *.pl 06.08.02, 14:34 Przy Media Markt na Okeciu mozna zamontowac. Jest czynne tez w soboty i niedziele. Link Zgłoś